| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Snažíme se 3 - Radosti babiček

 Celkem 6 názorů.
 Dana, dva kluci 
  • 

babičky a kojení 

(21.6.2002 15:22:29)
Jak tu bylo napsáno, radit novopečeným rodičům je jedna z radostí všech babiček a nelze jim to zazlívat. Jediné, co ale nedokážu překousnout, i když už mým synům už raší chmýří pod nosem, je vytrvalé a zarputilé tažení jejich babičky vůči kojení, kterému jsem musela čelit.
Samozřejmě se nevyjádřila přímo, ale už po několika týdnech jsem slyšela- ten kluk má chudák určitě hlad, bůhví,jestli máš dost mlíka, měla bys začít přikrmovat...Bylo na ní vidět, že kojení pokládá za nějaký módní výstřelek, potřeštěný nápad těch dnešních mladých...Miminka přece odjakživa zunkala sunar z flašky, ne ?
Milé babičky, které máte stejný názor, uvědomte si, propánajána, že kojení se lidstvu osvědčilo, a miminkům stačilo tisíce let. Umělá výživa je známá pár desítek let. Je skvělé že je k dispozici, když maminka opravdu kojit nemůže. Ale její hromadné používání je dneska lékaři považováno za omyl,přechodný výstřelek. Kojení je normální, kojení výchází z osvědčených tradic a kdo jiný než babičky by měl tradice hájit?

 Ivča67 


naprosto souhlasim..!! 

(21.6.2002 22:11:18)
hahaha..takoveto clanky naprosto vitam a naprosto souhlasim!! Kdybys vedela,co jsem si ja uzila se svoji tchynovou-byvalou ucitelovou,to byla muka. Bylo mi pres tricet, prvni vymodleny potomek a babicka radila sec ji sily stacily. Pozdeji se pridala i manzelova segra,to jsem jeste zvladala, ale kdyz se pridala i jeji dcera /vyvdana neter/, tak jsem ujela, aby si to nechala pro sve deti..Velice dobre Ti rozumim a mam na sklade hodne zajimavych historek a postrehu..Mely bychom si porad co povidat.Ahojky-a drzim palce..I.
P.S.: Vis, kdy babicky a jine radilky prestanou utocit? Kdyz jim sveho potomka na chvili nechas na starosti!! To u nas fungovalo naprosto spolehlive-hihi..a dodneska to delam velice rada a velice casto. Povidani s babickou-ucitelkou se pak zmenilo z toho, co bych mela na to,co nase princezna provedla noveho..jsou to pro ne neskutecne zazitky a da se rict,ze to povidani tak nejak furt nekonci. Preju velkou vydrz a hodne psychickych a fyzickych sil do dalsiho zivota!!
 Jolma 


LevPanna 

(22.6.2002 21:50:04)
Ahoj Henri,

na to, jestli máš doma Lva nebo Pannu ti fakt neodpovím,v každém případě, jsem se podobného problému dost děsila - náš drobeček měl termín narození 28.08.01 a tak to docela hrozilo.Spoléhala jsem na sebe - žádné z mých dětí se nenarodilo v termínu, ale obě přenošeně, i Cyrďásek přišel nakonec na svět 4.září /stihl to tedy ještě takřka v termínu ze všech nejdřív/. Je to tedy doufám už dostatečně jasná Panna - nebyli jsme si jisti, jestli by Lev mezi Blížence a Raka "zapadl".

 Dasa_ 


Panna 

(26.6.2002 17:17:09)
Ahoj Henri,
kedysi som sa chvíľku venovala astrológií, bohužiaľ všetko chce svoj čas, tak teraz sa tomu venujem iba občas. Dúfam, že čas narodenia tvojej dcérky som dešifrovala správne. 23.8. 2001 o 23.05 letného času, miesto narodenia niekde v čechách. Ak je to tak, tak potom máš doma Pannu, síce hraničnú, ale je to Panna :))) (S tými mám ja ako Kozorožec len tie najlepšie skúsenosti:))
 mababča 
  • 

Co ty hrubé chyby? 

(10.5.2006 17:09:10)
Je mi líto, když dospělá žena-matka neumí češtinu. Hrubé chyby ve Vašem povídání mě provokují, abych Vás vyzvala ke studiu českého jazyka, aby se Vaše dcera nemusela za písemné projevy své matky v budoucnu stydět. Mababča.
 Jana - 6ti měsiční chlapeček 
  • 

Kojit kojit kojit, jak koliv ale hlavně kojit!!! 

(17.6.2006 8:53:07)
Nechápu, jak by někdo mohl dát na ty stařešiny, pro miminko je mateřské mléko ten nejlepší základ života. Mám téměř 6ti měsíčního chlapečka, máme už něco přes 8kg. Bábinky i cizí se nad ním slintavě sklání a já hrdě říkám, ještě sne ani nezačali s prvníma přikrmama, dostane vyjímečně čajík když je horko. Nevěřícně kroutí hlavou, jak je to možné..... :o) Však je všichni známe, jen aby sne nebyli jak voni......

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.