| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Teď ne!?

 Celkem 4 názorů.
 Miška, 3 děti 


Ponorková nemoc 

(22.5.2002 19:39:56)
Mám pocit, že děti si také potřebují semtam od rodičů odpočinout, tak jako rodiče od sebe samých nebo od dětí... Kdo by vydržel s jedním člověk pořád pohromadě :-))
 Helena, 2děti-kluk9 a holka 12 
  • 

Teď ne! 

(4.6.2002 14:48:52)
Opravdu s tímto článkem souhlasím,a vidím to ,tak jak je to napsané,člověk si myslí,že musí být s dětmi neustále po jejich boku,ale oni dospějí do určitého věku,kdy chtějí provozovat svojí zábavu a maminku už za zadečkem nechtějí,chtějí si pozvat kamaráda,jít na chvilku ven,dalo mi to dost přemáhání,než jsem je začala pouštět ven,ale postupem času jsem se s tím smířila.Musím vědět kam jdou,kdy přijdou,nebo se musí alespoň nahlásit atd...,jsem ráda se svými dětmi,ale jsem také ráda,když si leccos zařídí,o něco se postarají/mají křečky/.Dřív jsem chvátala honem z práce,být co nejvíc s nimi,ale když jsem zjistila,že stejně přijdu a oni se akorát zeptají,můžu tam atam,nebo k nám někdo,tak mě vůbec netrápí to,když se trochu zpozdím a nebo jdu s kamarádkou na kafe,nebo angličtinu,samozřejmě se s dětmi vždycky domluvím a v dnešní době mobilů to není žádný problém.
 Petra, Anna 3 
  • 

Naučit děti hrát si 

(29.2.2004 22:08:10)
Nelze než souhlasit, je to o vymezení hranic. Je však důležité najít tu správnou míru mezi "animováním" (zprostředkováváním hry) a ponecháním dítěte sobě samému: dítě musíme nejprve naučit hrát si, ukázat mu různé cesty a nápady, jak čerpat ze skutečnosti i z fantazie. Nudící se dítě může mít za sebou přílišné pečování rodičů, ale může to být naopak i dítě zanedbávané. V obou případech se nenaučilo nakládat se svým časem a potenciálem.
 Martin z Jívové 


Tesat do kamene. 

(15.8.2010 19:28:04)
U nás právě zrovna často trpíme tím, že musíme být k dispozici pořád a proto se snažím zavádět tyto hranice právě těmi slovy - teď ne, teď jsem přišel z práce a chci se najíst a postarat se sám o sebe.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.