| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodila jsem v Holandsku a doma

 Celkem 14 názorů.
 Pavel 
  • 

Pozoruhodné 

(9.5.2002 12:59:57)
Dělá to na mě dojem, že Holanďané jsou asi primitivní přírodní národ.
 Ali 
  • 

Re: Pozoruhodné 

(12.5.2002 21:47:08)
Kéž bysme se někdy k něčemu tak úžasnému také dopracovali.
Naše raně kapitalistická společnost, která se stará hlavně o to, aby poskytovaná péče byla co nejdražší doufám nějaký vývoj zaznamená.
 Nikol 
  • 

Re: Pozoruhodné 

(10.2.2010 10:55:08)
Ja tam zils dva roky a jsem stastna ze jsem tam rodit nemusela. Porod doma si absolutne nemumim predstavit...hruza...))) A to nas cesich si mysli,ze jsme sto let za opice...))
 Simona 
  • 

Článek v ZDN 

(9.5.2002 17:57:17)
Nesouvisí to sice úplně s tématem, ale možná vás zaujme obsáhlý článek o přirozených porodech, který vyšel tento týden ve Zdravotnických novinách a je i na internetu : www.zdn.cz/detail.htm?id=24713
 irena (Míša5/00+Maruš3/03) 


Zdravotnické noviny překvapují! 

(10.5.2002 21:29:25)

- a to velice příjemně. Další článek o přirozených porodech tam najdete na:
http://www.zdn.cz/detail.htm?id=24879
Je půvdodně z MF Dnes - 10.5.2002 - tedy dneska.
Že by to bylo blýskání na lepší časy???
k.
 Sylvie 


Karličko :-) 

(11.5.2002 12:03:20)
Karličko, díky, zpravodajství ZDN si stahuji, ale tenhle článek mi nějak unikl. Docela jsem smála u tý statistkiky :-))

"Statistiky v naší zemi nicméně prokazují trvalý pokles mateřské a novorozenecké úmrtnosti a je to dáváno do souvislosti právě s kvalitnější lékařskou péčí. Znáte ta čísla?

Jeden lékař u nás takto přednášel sálu porodníků. Nejdřív ukázal křivku, že klesá úmrtnost spolu s tím, jak přibývá císařských řezů, monitorování plodu a ubývá porodů doma. Lékaři přikyvovali. Pak ukázal, že stejně tak křivka odpovídá zvyšujícímu se počtu televizních přijímačů a nárůstu těžkých zločinů. To už se lékaři dívali trochu zděšeně. A pak ukázal, že to souhlasí i s nárůstem počtu čápů v Nizozemsku."

S.

PS: Jsem příšerná, ale určitě napíšu. Určitě, někdy...

 irena (Míša5/00+Maruš3/03) 


Pavel je mimo 

(9.5.2002 22:15:29)
Zdá se, že v Holandsku to mají zařízeno jinak než u nás a funguje to bez nějaké obrovské úmrtnosti, kterou nás stále někdo straší...
Myslím, že mě osobně by to takhle také vyhovovalo (ačkoliv nevíc mi sedí asi představa něčeho jako je Vrchlabí) - zdá se, že nic důležitého není opomenuto. Netřeba hanět národ za to, že má k přírodě možná blíž než ten náš :-))
k.
 Jana 
  • 

Re: Pavel je mimo 

(13.5.2002 15:56:20)
Nuz, ti Holandania su pretechnizovani az strach (ostatne pise o tom aj Darina na svojich strankach), ale ich system v zdravotnictve sa mi paci... (mozno jedna z mala veci ;)
 Barka+Kryštůfek 


To: Pavel 

(14.5.2002 9:29:36)
Nevím proč je primitivní rodit přirozeně doma (nebo aspoň bez klystýru, holení a nepříjemných lidí okolo v nemocnici). Záleží na ženě jak se cítí silná to zvládnout a co chce pro sebe i miminko. Já bych pro nás oba chtěla klid, vlídné lidi okolo a něžnou péči o miminko i sebe. Navíc pokud je porod veden doma, musí být mnohem levnější... Jsem zvědavá, jak proběhne porod mého mimíska, rodím v srpnu a doufám, že všechno bude fajn.
 Katie 
  • 

Stále ve středověku? 

(23.7.2002 21:18:01)
Popravdě,neznám nikoho,kdo by tímto zbůsobem riskoval život,jak sám sebe,tak dítěte.Zeny,které chtějí rodit doma,jsou budˇ porodní báby osobně,nebo jim zřejmě tolik nezáleží na obou životech,protože kdo vám zaručí,že porod bude bez komplikací a porodní bába přijde včas.A kdyby metoda "porodu doma" byla tak spolehlivá,proč tedy zbytek světa(samozřejmě kromě nevyspělých států) rodí v porodnici,kde jsou lidé,kteří na to mají školy?Tento zbůsob mi silně připomíná středověk,kde ale ženy neměly na výběr-a to že taky odrodily? Samozřejmě,ale už se nemluví o tom, kolik z nich přežilo(nemluvě o hygieně,která určitě neodpovídá p.sálu)Především je to nezodpovědnost už kvůli dítěti,když ne kvůli sobě.Ale proč dělat věci jednoduše,když to jde složitě.To už je ale na každém z nás.
 Klara, Robin 3 roky 
  • 

Re: Stále ve středověku? 

(26.11.2006 16:40:02)
Jenom mala poznamka... takzvane "porodni baby" v Holandsku maji vystudovanou vysokou skolu v oboru porodnictvi!!!
 Romana 
  • 

Porod v Holandsku 

(11.6.2004 15:07:19)
Ahoj !!!!!!!!!
Odepisuji na tento clanek o Darine,ponevadz ja byla ve stejne situaci jako ona.
Bydlim tu teprve rok a muj druhy porod se uskutecnil zde.Byla jsem zpocatku prekvapena,ze nejdu ke gynekologovi,ale k porodni babe,ktera si miminko si jen poslechla.A protoze jsem nemela zadne problemy,takto to trvalo po cele me tehotenstvi.Musim rict,ze se vse udalo podobne jako s Darinou.Rodila jsem v nemocnici.Bolesti trvali 12hodin a na 8x zatlaceni se mi narodil skoro 4 kilovy chlapecek.Doma mi praskla plodova voda,moje vroedvrouw(porodni asistantk)me prijela zkontrolavat a za 4hodiny jsme jeli do nemocnice.
V nemocnici nam nabidli kavu,caj,hudbu.Velice prijemny ,maly pokoj a nikde studene zelene,nebo bile dlazdicky.
Po narozeni meho syna,meho zasiti a obedu,jsem za tri hodina byla schopna jet domu.
Vsude jsem potkala prijemny lidi a musim rict,ze je to opravdu v mnoha vecech lepsi nez u nas v Cechach.Pokud opravsdu nemate problemy a miminko take,neni nutne tam zustavat.Od nasledujiciho dne k vam chodi na kontrolu sestra a prohlizi vas a miminko,pomuze v domacnosti,s koupanim miminka a vse ostatni co jiz prve psala Darina.
A to je vse,takze hodne zdaru budoucim maminam pri porodu. Romana.

PS:Timto bych chtela i pozdravit Darinu v Holandsku.R.
 marcela 
  • 

Re: Porod v Holandsku 

(9.11.2005 15:36:08)
Zdravim Romanu a Darinu

jsem v Holandsku 7 mesicu a z toho 18 tydnu gravidni je to opravdu nadherny pocit.Je me 26 let a cekam sve prvni dite.Byla jsem opravdu prekvapena co se deje s budouci maminkou zde v Holandsku.Dalo by se rict ze me to tady udivuje kazdy den.Opravdu je to tady uplne jine jak v cesku.Mam docela strach tak chodim na internet casteji a casteji dovidat se nove informace o porodu doma.Nemocnice nemam rada a tek jsem se rozhodla sve prvni dite porodit doma.Pro meho partnera to byla super zprava a to proto,ze svou dceru z prvniho manzelsti rodily v nemocnici.
Jsem rada ze se mohu objektivne podivat na vice zen co rodily doma.Nemam ani tak strach rodit doma jak z nastrihavani natrzeni a sanozdrejme siti!!!!Na to jsem opravdu slaby charakter.
Doufam,ze vse dopadne dobre a detatko bude zdrave nechci vedet co to bude tak ze jsem moc natesena.
Preji budoucim maminkam a to nejen v Holandsku mnoho uspechu pri porodu i po nem.

Marcela
 Renata 
  • 

Re: Re: Porod v Holandsku 

(19.2.2006 16:07:50)
Ahoj Marcelo a ostatní holky,
Já žiji v Holandsku 10let,mám dvě děti,které se obě dvě narodili zde a doma.A můžu upřímně říct,že bych za nic neměnila.Momentálně jsem ve 33t.t. a doufám,že i toto mimčo budu moci přivést na svět doma.

Katie, četla jsi vůbec celý článek,protože jestli ano,tak bys něco takového nemohla napsat.

Zdravím Darinu,Romanu,Marcelu a všechny ostatní.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.