| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Odkud se dovídáme o sexualitě

 Celkem 1 názorů.
 Dalibor Musil 
  • 

Proč si myslim, že tento článek MELE Z CESTY 

(29.7.2001 17:35:00)
Nemohu si pomoci, ale už první odstavec mne tahá za uši.
Je to tím, že o sobě tvrdí že je to PRVNÍ domácí studie na dané téma. Znáte to: "První, lepší nejlepší - bílá bělejší", a tak stále dokola. Také je to tím, že její úvod začíná popisem sporu, že tedy: "odpůrci tvrdí" a že výzkumy potvrzují opak. Jako jednoznačný se zde prezentuje závěr, že prý sexuální výchova vede k oddálení prvního pohlavního styku a zvýšenému používání antikoncepce, což samo o sobě zní jako kontradikce. Už se ale neuvádí, jaké jsou to výzkumy, protože následující 3 body s uvedeným příliš nesouvisí.

Osobně jsem zastáncem sexuální výchovy, ale s uvedeným názorem nesouhlasím. Je velký rozdíl mezi sexuální výchovou, která propaguje produkty gumárenského průmyslu za účelem tzv. "bezpečného" sexu a mezi sexuální výchovou prevenční založené na abstinenci před manželstvím. A ono BEZPEČNÉ bylo další slovo, které mne zatahalo za uši. Každému, komu alespoň jednou za život selhal kondom, musí být nad slunce jasnější, že se jedná pouze o bezpečnější a nikoliv bezpečný sex.

Páni docenti si zřejmě neuvědomili, že odpůrci "jejich" sexuální výchovy mohou být zastánci jiné sexuální výchovy, kteří se mohou pochlubit stejnými a možná lepšími studiemi, jaká je uvedena zde. Přitom s body 1, 2 a 3 je možné naprosto souhlasit, ale potíž je v tom, že nikterak neprokazují zmíněné informace - tedy např. že sexuální výchova obecně musí vést k zvýšenému užití antikoncepce.

Tak tedy z hlediska faktů je to za 5. Pokud tedy mohu doporučit, je dobré v článku vynechat 1. odstavec, kde si páni sexuologové hřejí vlastní polívčičku a pak jde opravdu o plnohodnotnou studii s neutrální informační hodnotou.

Jak já to vidím, nejde ani tak o to přinést na tento server kvalitní studii, jako spíš o propagaci sebe sama a svého "správného" názoru na sexuální výchovu, podloženého výzkumem, který sice nesouvisí ale přesvědčí čtenáře o fundovanosti pisatele. Takže je to vlastně reklama ve stylu 4 z 5ti zubních lékařů doporučují "píísk". Už se ale neříká, že to doporučují proto, aby měli stálou klientelu a ne proto, abychom měli zdravé zuby. Se sexuální výchovou je to stejné, gumárenský průmysl platí dobře. A když dojde na lámání chleba, přiznejme si, že mnoho rodičů bude raději, když jejich náctileté děti nebudou kondom vůbec potřebovat.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.