| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Tandemové kojení

 Celkem 11 názorů.
 Klára, 2 raubíři 


máte s tím někdo zkušenosti??? 

(25.2.2002 19:44:11)
Halóóó!!!!!! Nemáte s tandemovým kojením někdo OSOBNÍ zkušenost? Kryštofovi je 11 měsíců a v červenci čekáme druhé miminko - předpokládám, že se budeme kojit všichni (alespoň Kryštofova chuť na kojo kojo tomu nasvědčuje). Pomůžou mně VEŠKERÉ zkušenosti - odstříkat mlíko, než půjdeme do porodnice, aby ho měl taťka čím krmit nebo na těch pět dní nasadit sunar? Říká se, že mlíko mění složení i během kojení a podle rychlosti vysávání - nemůže starší dítě ovlivnit kvalitu mléka toho mladšího.....???
 Ida 
  • 

Re: máte s tím někdo zkušenosti??? 

(30.5.2002 23:00:40)
Doufám, že jte to nakonec nezkusila..., dospela zena by mela mit rozum. Pokud uz se vam povedlo pocit druhe dite s malym casovym odstupem od prvniho, asi je jasne, kdo ma v kojeni prednost. Starsi dite uz muze jist a pit z jinych zdroju.
 Ida 
  • 

Re: Re: Re: máte s tím někdo zkušenosti??? 

(2.6.2002 21:44:13)
Mila Milado,
precetla jsem jen, co bylo obsahem prispevku a vyjadrila nazor, nic vic, nic min. O tezce nemocnem starsim diteti tam opravdu nebylo nic. Ida
 Sylvie 


Re: Re: Re: Re: Re: máte s tím někdo zkušenosti??? 

(3.6.2002 0:01:25)
Milado, souhlasím s tebou. Navíc dítě nemusí být ani těžce nemocné, ani alergik. Verče je rok a půl, už to vypadalo, že se sama odstaví, když dostala vysoké teploty - a MM bylo to jediné, co byla ochotná přijímat. Takže si umím představit docela dobré důvody, proč může pít mladší i starší dítě. Mimochodem, jsem o pět let straší než brácha a pamatuji se, jak mi máma odstříkávala mlíko do skleničky. Ona si odstříkáváním zvyšovala produkci, já byla spokojená, že mám taky (a nežárlila jsem tolik), a brácha o nic nebyl ochuzený, právě naopak, když čím víc mléka se odtraňuje, tím víc se tvoří :-)

S.
 Ida 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: máte s tím někdo zkušenosti??? 

(6.6.2002 21:56:21)
Aby bylo zcela zrejmo - nikterak se neobouvam do Klary ani do nikoho jineho, kdo se rozhodne tandemově kojit.
Vidim problem spis obecneji. Doporuceni WHO o kojeni do 2 let je zname, v urcitych etnicich s nedostatkem jine vhodne potravy pro deti to vsak ma asi vetsi vyznam nez v nasi kulture.
Profesne se pohybuji oblasti, kde se setkavam s maminkami, ktere koji deti i podstatne starsi nez 2 roky. Mam obcas potrebu upozornit na problem s touto skutecnosti spojeny: pro dite urciteho veku je zadouci zacit se vymanovat ze symbioticke vazby s matkou. Maminky nepochybne koji sve deti s dobrym umyslem cinit pro ne to nejlepsi. Druha strana mince jsou pomerne velke deti psychicky zavisle na kojeni a velmi nejiste maminky, ktere nechtic udrzuji sve deti ve fazi zcela zavisleho kojence. Vedlejsim produktem je napr. zhrouceny partnersky vztah, dite, ktere kvuli kojeni nechodi do skolky i deti, ktere maji problem odejit od maminky do skoly a patricnou dobu se tam soustredit na vyucovani. Chapu, ze tyto pripady jsou extremni.
Kojeni je predevsim zpusob vyzivy a jako takovy by mel byt chapan. Hodne osvety je kolem jak, kdy, kolikrat denne apod, kojit. O odstaveni je naopak receno velmi malo. Vetsinou o tom rozhodne dite samo, je to důkaz zrání. Pokud ne, mela by maminka tomuto procesu citlive napomoci. Odstaveni od prsu je soucast vyvoje lidskeho jedince. Batole by uz opravdu melo byt schopno prijimat i jinou potravu.
Proto mi mozna prislo malinko prehnane zabyvat se myslenkou o predzasobeni MM pro starsi dite po dobu pobytu v porodnici. Nebylo mym cilem nekoho se dotknout. Dobre rozumim tomu, ze se maminky zabyvaji myslenkami, kterak sve prvorozene deti zaopatrit, aby se po narozeni sourozence necitily na "druhe koleji".
Klaru ani Vas Milado neznam, vy neznate mne. Je to presne tak, jak jste rekla: vy tandemovemu kojeni spis fandite, mne to za normalnich okolnosti prijde trochu divne (zbytecne?). Ale nezavrhuju, neodsuzuju. Pripoustim, že mohou nastat situace, ze je to funkcni reseni.
Nakonec s kojenim dvou deti mam kratkodobou zkusenost - tyden jsem kojila svou dceru a zaroven svoji neter. To bylo holkam jedne 5 a druhe 3 mesice. V te dobe dvoulety syn uz nesal, ale normalne stoloval.
 lucka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: máte s tím někdo zkušenosti??? 

(18.7.2003 19:28:19)
děkuji za upřímnost
 Hanka, 2 děti 
  • 

Profesionální kojná... 

(30.5.2002 22:54:34)
Prominte mi tu primočarost, ale je to pekna blbost. "nove" mimino ma pri kojeni jasne prednost. Nektere veci se na stankach Rodiny zenou dosti do extremu. Obcas se staci zamyslet a jit na to PROSTE a NORMALNE...
 Alili (Veru 6/02, Kuba 5/04) 


Re: Profesionální kojná... 

(8.2.2003 16:21:25)


Milá Hanko,

nevím, co Vás opravnuje posuzovat něčí názor a navíc takovými výrazy. Asi z tohoto národa vymizela slušnost. Pokud má někdo jiný názor než Vy, třebas se Vám zdá být extrémní, nic Vás neopravnuje, abyste vynášela jakékoliv soudy.

Alice

 Majla 
  • 

Re: Re: Profesionální kojná... 

(31.3.2003 1:34:39)
ja ani neviem,ci mi niekto bude moct poradit,manzel ma z prveho manzeltva 3 rocneho synka.Z porodnice sme domov doniesli i nasu krasnu Hanicku,pri kojeni Hanicky som bola tak zaujata,ze som si nevsimla Marka,ze pohybuje pusou a hladiac na nas naspuluje pery a preglga.Opakuje sa to asi tyzden,mam pocit,ze by sa rad so sestrickou podelil,neviem,ako to riesit,spytat sa manzela,vyzvat ho,alebo odmietnut tym,ze ho poslem do inej izby? To bol moj pociatocny napad,neskor sa Marecek posadil ku mne a pomohol si sam,som rada a dnes naozaj chapem,ze mam dve deti.Manzel,ked nas videl vsetkych troch mal slzy v ociach a ja dnes viem,ze som si robila zbytocne obavy.Deti to vyriesia same.Ale moja svokra bola dost pohorsena a ja tento prispevok pisem,len preto,aby mi niekto odpovedal na moju otazku,ci som urobila dobre,alebo mam dat za pravdu svokre? Dakujem vopred za vsetky nazory.
maria
 Hanka, 2 děti 
  • 

Re: Re: Profesionální kojná... 

(20.7.2003 18:05:41)
Alice,
DIKUSE je vymena nazoru, vc. sdelovani osobnich (vlastne taky jakych jinych, ze?) postoju k napsanemu. Po dlouhe dobe jsem si precetla, co jsem napsala - nic urazliveho ci odsuzujiciho jsem nenasla. A "drobnost": vsimnete si, ze nebylo nic vyrceno proti osobe kterekoliv z diskutujich, ale proti konkretnimu chovani (konani), citite ten rozdil? Pokud vy sama mate obavy vyjadrit nazor, ktery jde "proti natolenemu proudu debaty", ja se nebojim. I slovo "blbost" v psane podobe mi prijde jeste docela "spolecensky prijatelne", kultivovanejsim opisem by utrpela presnost vyjdreni meho pocitu:-).Zdravim, Hana
 Lenka 
  • 

nechcete se vyfotit 

(7.3.2003 22:09:13)
Ahoj mamky, zkusenosti s tandemem nemam (zatim). Spise mam na Vas prosbu. Jste z Prahy, tandemove kojite a nevadi Vam foceni? Neni jednoduche nekoho takoveho najit, je Vas malo a je i malo fotodokumentace, proto hledam maminky, ktere takto koji. Jsem poradkyne kojeni a rada bych se i neco dovedela a posbirala k fotkam i nejake zkusenosti maminek. Prosim, ozvete se mi. Mejte se krasne a kojeni zdar. Lenka

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.