| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ohlédnutí za prožitými svátky

 Celkem 5 názorů.
 Vacerka 


fotka 

(14.1.2002 9:53:38)
Nevim, ty deti na fotce jsou moc hezke, ale celkove mi ta fotka prijde jako desny kyc (na pozadi americke vlajky). A ty usmevy ve stylu "syyyyyr"
taky nic moc...
 sally 


Re: fotka 

(14.1.2002 17:52:38)
Víš, pro člověka, který si prožil fotografování pionýrů před čestnou zástavou, povinné vyvěšování vlajek na prvního máje (pod dohledem domovních komisí) je asi dost těžko pochopitelné, že někdo něco takového dělá DOBROVOLNĚ - ale v tom je právě ten háček - Američani si vlajky vyvěšují dobrovolně a všude. Zvlášť po jedenáctém září spousta lidí cítila potřebu nějak vyjádřit svoji sounáležitost se zemí, kam velká část z nich unikla právě kvůli fotografováním před portrétem velkého Maa - a vlajka se stala jakýmsi symbolem. To, že tobě to vadí a přijde kýčovité, to je čistě tvůj problém - v Americe nikoho ani nenapadne, že by s fotkou na pozadí vlajky mohlo být něco špatně. Proč by také mělo?
 Vera S. Clarisska 5 let. USA 
  • 

Re: Re: fotka 

(14.1.2002 23:06:37)
Presne tak, jak ti Lenko odpovedela Simona, to s tou vlajkou je. Nepamatuji se, ze by na jinych skolnich fotkach mych deti byla. Ale ke sve vlajce maji samozrejme Americane uplne jiny vztah nez kterykoliv evropsky narod.
Ac jsem na kyce znacne citliva, a take jsem se nad tim pousmala, nevadi mi to, protoze chapu a denne prozivam, o co slo. Mne na te fotce samozrejme neslo ani o vlajku, ani o puvab deti, ale o tu nadhernou smes malych lidskych bytosti. Asi jen s vyjimkou australskych aborigenu jsou v "nasi" tride zastoupeny vsechny jen myslitelne lidske rasy. A jejich vychovatele dbaji na to, aby si sve rovnosti v ruznosti byly vedomy. A to je asi mozne prave jen na "pozadi" takove vlajky... Ve smyslu idealu, ktere predstavuje.
Videno takto tam tedy vlastne patri, i kdyz mi to doted tak neprislo. Vera S.
 Vera S.Clarisska 5 let, USA 
  • 

Re: Re: fotka 

(14.1.2002 23:10:17)
Sally,
promin mi, ze jsem Te v odpovedi Lence prejmenovala.
Mrzi mne to o to vic, ze mi mluvis z duse. Dik . Vera S.
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Souhlasím 

(16.1.2002 23:13:37)
I když to napsala Sally, měla jsem v úmyslu po přečtení reakce na fotku to napsat podobně, takže to beru jako intuici :-)))
Ale teď mne napadá - věříte na intuici? Mně se (a i mému manželovi) už několikrát potvrdilo, že když mi něco říkalo, abych něco nedělala (aniž jsem věděla reálně proč) bylo dobře, když jsem to vnuknutí poslechla ....."
Máte takyt takovou podobnou zkušenost?
S.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.