| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O nej pocitu z dětství

 Celkem 9 názorů.
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Už zase! 

(12.12.2001 9:20:38)
Do hájíčka zeleného, vy tu holky píšete takové dojáky,že já tu (v práci) denně po ránu nad počítačem slzím.....
Magdi, blahopřeji k takovému manželovi a holkám k tátovi. Kdysi jsem četla jedno "moudro", nevím, od koho a asi to nebude přesná citace, ale něco v tom duchu:
Co může dát matka svým dětem nejlepšího pro život? - Vybere jim dobrého otce!
Přeji Vám krásné prožití vánočních svátků a spoustu, spoustu lásky!
 Simona, 26 
  • 

Re: Už zase! 

(12.12.2001 12:00:49)
Ahoj Simčo (jmenovkyně :))

taky každé ráno zapínám počítač a těším se, co že si zase přečtu ... v souvislosti s tvým příspěvkem jsem si vzpomněla na podobnou moudrost, jenom z druhé strany:

" Nejlepší věc, kterou může otec pro své děti udělat, je milovat jejich matku"

Já zatím děti nemám, ale věřím, že můj manžel bude jednou také dobrým otcem (nemá sice schované indiánky, ale jedna skříňka je vyhrazena pro autíčka, drátky, knížečky, šroubečky ...). A bůh mě chraň, abych v ní chtěla dělat pořádek :-)

Holky, mějte se moc hezky. Ahoj Simona
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Dvě "moudra" 

(13.12.2001 9:17:49)
Ahoj jmenovkyně
musíš uznat,že ta dvě "moudra" jdou krásně k sobě.
zdraví
také Simona

PS Vše nej... k včerejšímu svátku všem Simonám!
 bubak2 


Vím přesně o čem mluvíš 

(12.12.2001 12:40:05)
Magdo,úplně ti rozumím.Můj manžel má taky vše (nebo téměř vše,ale podle mně je to vše)z děctví odložené.Knížky,které se pomalu ale jistě rozpadají,všechny angličáky a vojáčky s indiány i s koňmi.Dokonce od těch vojáčků má odložené mini pytle s pískem na stavění zákopů.Určitě si umíš představit co ten písek v těch pytlíčkách po letech dělá.A jsou to hrozně důležité věci,které se nesmí vyhodit.Ví přesně kterého panáčka mu kdo a kde a za kolik koupil,s kým co za co vyměnil atd.Takže vím o čem mluvíš.Jediný rozdíl je v tom,že my máme syna,takže s vojáčky a všim co k tomu patří si vyhraje syn i taťka.
 Jarka, dvě dcery 


Uzasne 

(13.12.2001 14:24:14)
Ahoj Magdo, precetla jsem si tvuj dalsi "kousek" a sedim tu cela zjihla.. moc hezky napsane. Pripomelo mi to okamzik, kdy jsem podbne slavnostne predavala svym dceram tri tluste sesity kompletnich Rychlych sipu. Cekala jsem vykriky nadseni, posvatne hlazeni obalu - oh, tohle si cetla nase maminka, kdyz ji bylo jako nam ted... Nekonalo se. Po precteni par dilu jsem se dozvedela, ze ten Mirek Dusin je nejakej divnej, jak mluvi spisovne, Cervenacek a Jindra Hojer ze jsou trosku rozmazleni, Rychlonozka caklej a kdyz vyslovily: a Jarka Metelka je - tak jsem je prerusila, protoze - uznejte - na Jarku Metelku mi nikdo sahat nebude. Ani moje dcery. :o))
 Kačka (Markétka 5,5 roku) 


Re: Uzasne 

(14.12.2001 9:32:15)
Jé, Jarko, Ty máš taky Jarku Metelku jako favorita? Hoho, milé zjištění! Předávání Rychlých šípů mě za pár let taky čeká, ale po přečtení dalšího SKVĚLÉHO Magdina článku se znovu utvrzuji v tom, že to budu muse provést "jen tak mimochodem"... Měj se. K.
 sally 


Re: Re: Re: Uzasne 

(14.12.2001 16:42:13)
MIlado a ostatní,
jestli děti vydrží u takových knížek tak do toho. Já jsem měla takového "renesančního" dědu. Vzdělaný, kulturní člověk, takový ten vlastenec v dobrém slova smyslu. Bydlel s námi a večer mi čítal "pohádky". Byla jsem v šoku, když jsme pak v literatuře měli v šesté třídě Erbenovu Kytici a Jiráskovy pověsti - díky dědovi jsem tyhle knížky vnímala jako "dětské" -ˇvždyť mi je předčítal (tzn. muselo to být v době, kdy jsem neuměla číst a uměla jsem asi od pěti) zároveň s kocourem Mikešem a Werichovým Fimfárem.
Jinak i JIrásek, i Erben se mi hrozně líbili, ale Fimfárum mi přišlo jako "divné" pohádky a pořádně jsem ho pochopila až za pár let.
 Kačka (Markétka 5,5 roku) 


Re: Od kdy Rychlé šípy? 

(18.12.2001 9:02:41)
Ahoj Milado, já s těmi Rychlými šípy přece jenom radši chvilku počkám. Zatím jsme ve fázi, kdy si čteme 5 večerů za sebou jednu a tu samou pohádku, aby ji racionálně smýšlející hlavinka naší dcerušky pochopila ("a proč je ten král zlej? a jak ten ptáček vzal do zobáčku zlatej vlas? a co je to loktuška?... - holt Panna). A navíc, ona má sklon setrvávat v odmítání něčeho, co se jí hned napoprvé nelíbilo. Raději teda fakt počkáme, až bude v tomhle o krůček dál. Ale už se na to moc těším!
 mici,Any 6let 


Slunicko 

(4.1.2002 21:29:35)
Ahoj Magdo,
nevim jak to poradne vyjadrit, ale jses proste trida. Tvoje clanecky to je pohlazeni duse, nesmirne se na ne tesim.Nemela jsem mesic prilezitost se dostat na Rodinu, tak to nyni dohanim, a tvoje ctenicko je proste super. Stale vice se mi vnucuje otazka, zda bys neudelala dobre i ostatim lidickam, kteri nejsou internetovi, tim, ze bys tyto vsechny clanecky vydala. Myslim, ze by to byl primo poklad do kazde knihovnicky. Ja ostatne bych byla prvni, kdo by si pro knizku dosel.
Zatim o Tobe a Tvych pribezich pouze vypravim snad kazdemu, koho potkam.
Preji Ti jen to dobre,nadhernou rodinu uz mas, tak jen vydrz a davej radost i druhym.Jsi slunicko na Rodine.
Mirka

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.