| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Naše nejkrásnější Vánoce

 Celkem 14 názorů.
 Lucie 
  • 

moc dekuju 

(11.12.2001 9:15:04)
Katerinko, moc krasne jste to napsala, mate vyjimecnou dusi a jsem rada, ze jste a pisete... Hezke Vanoce!
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Poděkování 

(11.12.2001 9:38:05)
Ahoj Katko
(doufám, že nevadí tykání, ale jsme-li jedna rodina, tak....)
Děkuji za krásný příspěvek. Krásný, pokud se týká popisu narození Vašeho malého a ještě krásnější povídání o nejkrásnějších svátcích v roce. (Měla jsi mne málem na svědomí, jelikož jsem se jen tak koukla, co je dnes na Rodině nového, že si to pri snídani přečtu. Ale při četbě Tvého příspěvku se mi hrdlo tak stáhlo, že jsem ani polknout nemohla.) Vystihla jsi to totiž moc pěkně, měla jsem slzy v očích. Ale také jsem trochu dostala strach: Tvoje věta, že my tvoříme svým dětem tradice mne přinutila se zamyslet nad tím, jaké ty tradice svým dětem vytvořím. I za to děkuji - za námět k zamyšlení.
Simona

PS. Jen malinké upozornění: se svým prvním miminkem jsi skutečně byla v desátém měsíci, pokud jsi už přenášela. Pokud se totiž použije obrat "jsem v .... měsíci" myslí se tím měsíc těhotenství a těch je přece 10 po 28 dnech. A nebo se múže říct "jsem x měsíců těhotná" a potom jde o kalendářní měsíce. Takže ty jsi byla již 9 měsíců těhotná a tudíž nakonci 10 měsíce. V každém případě to dopadlo krásně. A mimochodem - nevyčítá Vám Váš malý, že je ošizený? Mám kamarádku Evu, která je narozena 24.12., a ta celé dětství měla pocit, že ji odbydou v jeden den vše a pak celý rok nic.
 Katka 


Re: Poděkování 

(12.12.2001 4:51:03)
Mila Simono,

to tykani mi vazne nevadi.
Desaty mesic jsem pouzila jako nadsazku, takze diky za vysvetleni. Nevzpominam si, ze bych nekoho slysela mluvit "o desatem mesici".
A co se tyka Honzika, tak ten se zatim osizeny neciti. Prave naopak. Mame pocit, ze je hrdy na to, ze se narodil stejnou noc jako Baby Jesus. Kdykoliv nekde hlasi datum narozeni, tak je reakce lidi vice nez pozitivni, a to tomu asi pomohlo.
Relativnim problemem mohou byt oslavy narozenin s kamarady. To se mu asi nikdy nepovede - pozvat si kamarady presne na ten den, kdy se narodil. Zkouseli jsme to resit tak, ze jsme pozvali kamarady na oslavu zacatkem ledna, taky nam nekdo radil slavit "polovicni narozeniny" (tedy 25.6.), i kdyz to je takove umele. Treba by Milada poradila, jak to resil jeji muz, kdyz byl jeste klukem....
Ja sama si myslim, ze ty "komplikace" s oslavou jsou jen malou dani za tak hezky vanocni darek.
Mej se fajn.

Katka
 julie50 


Re: Re: Poděkování 

(12.12.2001 16:08:03)
Jsem onen "Miladin muž" :-))) a řešil jsem to ve dvou obdobích různě. Jako menší jsem se cítil značně ošizený, protože jsem byl "odbytý" pouze dortem a odkazem, že všechny dárky mi už přinesl Ježíšek. Výrazný zlom nastal v 15 letech, kdy jsem začal pravidelně s partou kamarádů chodil na půlnoční (za "totáče" se sladkou příchutí polozakázaného ovoce) a po půlnoci se slavily mé narozeniny, mnohdy až do rána .... :o)))
 Katka 


Re: Také děkuji 

(12.12.2001 4:24:43)
Mila Milado,

diky. O te shode jmen u vas a u nas jsem uz vedela, prave od onoho 11.zari. A ted jsou to jeste ty narozeniny. To jsou nahody...
Takze prejeme Honzikovi vsechno nejlepsi a manzelovi pochopitele taky.

Katka
 Pavla, 3 děti 


Re: Naše nejkrásnější vánoce 

(11.12.2001 10:13:27)
Krásné vánoce a v novém roce hodně zdraví, spokojenosti a Božího požehnání celé vaší rodině přeje Pavla
 Zdenina, vdaná 
  • 

Děkuji 

(11.12.2001 11:57:29)
Katko, opravdu nádherné. Slzičky mám nejen v očích, ale snad všude. Toto jsou také moje první Vánoce bez rodičů, protože jsem se v září vdala. Budeme je trávit sami s manželem doma. Sice jsem si to nijak moc nepřipouštěla a chystala vše tak, jak má být, ale při četbě tohoto článku jsem si uvědomila jak důležitá je rodina a že se mi bude po našich moc stýskat. Budu je mít v srdíčku a vlastně tak budou i s námi.
Zdenina
 Lída. 


Díky 

(11.12.2001 20:13:46)
Katko,

ještě jsem u počítače nebyla nikdy tak naměkko. Moc děkuju za Tvůj článek. A díky i za to zamyšlení, o kterém psala Simona. Snad se nám podaří vytvářet doma takovou pohodu, aby na ni děti rády vzpomínaly.

Lída
 jana 
  • 

o tri roky pozdeji. brecim tu do klavesnice... 

(5.11.2004 11:10:27)
sedim v praci, mam chvilinku volno a tak resim pracovni korespondenci a k tomu, jak se to pomalu natahuje, tu ctu en bloc Tvuj clanecek a odpovedi. Do avdentu jeste zbyvaji zhruba tri nedele, ale ja uz svatek v dusi mam. diky moc!
(doufam, ze sem ted nikdo nevleze, bylo by komicke vysvetlovat, ze se mi spustila ryma odevsad nad serioznim clankem o fyziologii ucha... :-)) )

co se tyce deviti / deseti mesicu. medicina uziva skutecne mereni lunarni, tedy mesice po 28 tydnech. dite narozene mezi 38. a 42. tydnem (prumer 40) je donosene, narozene v terminu, uprostred desateho lunarniho mesice. lidstvo vsak bezne operuje s mesici kalendarnimi, takze pro zjednoduseni, porod pak probiha fyziologicky plus minus v devatem mesici kalendarnim. :-)
 Monika 
  • 

po troch rokoch:-) 

(24.11.2004 12:02:14)
Milá Katka a aj ostatní prispievatelia,
tiež som si prečítala s odstupom troch rokov tento krásny článok. Je obed a ja akurát obedujem a slzy mi tu stekajú po lícach. Som veľmi dojatá Katka a veľmi pekne Ti dakujem za tak nádherný článok.
Ja som sa vydávala tento rok v septembri a budú to pre mňa a manžela prvé vianoce, ktoré strávime osamote. Veľmi sa na ne tešíme a tak už máme dnes presnú predstavu o tom, ako ich strávime a čo si pripravíme. Smutní sme z toho, že dieťatko sa nám nie a nie podariť, ale je to ešte iba krátko, tak stále dúfam, že práve "tento" mesiac bude ten, kedy si dáme najkrajší darček vo svojom živote. Snívala som o tom, že dám môjmu manželovi pod stromček iba jeden skromný darček a to ultrazvukový snímok. Ale žial nedám.
Dovoľte mi preto všetkým čitateľom, prispievateľom a aj ostatným zaželať už teraz krásne vianoce, plné emócií a nádherných nezabudnuteľných zážitkov.

Monika
 Lída, Klárka(3) a Kačenka(1,5) 
  • 

Re: po troch rokoch:-) 

(24.11.2004 16:29:09)
Milá Moniko,
také mě článek Katky dojal až po třech letech a zdá se, že téměř i ve stejnou "minutku" jako Tebe. Moc Ti držím palce, aby Ti se Ti "podařilo" sehnat ten nejhezčí dárek pro manžela ... :-)Lída
 Helena Dolejší,Jablonec n.N.,dcera,vnuk Tomáš 
  • 

dojeti 

(26.11.2005 14:16:59)
mám takové adventní odpoledne,čekám na 6ti letého vnuka, budeme spolu dělat adventní věnce a zatím si čtu na internetu články s vánoční tématikou a pouštím si koledy. Po přečtení vašeho příspěvku mi šly slzy do očí, jak to bylo krásné. Navíc, když jsem si přečetla - odkud - máme za sousedy Čechokanaďany z Vancouveru, na penzi se stěhují do Malé Skály u Turnova. Děkuji.
 Taňula 
  • 

Re: dojeti 

(1.1.2006 8:41:59)
Děkuji za to,ze existuje Rodina,jako internetovy server,nasla jsem tu spoustu poucnych,zajimavych,dojemnych clanku.Vzdycky sem rada chodim a respektuji nazory vsech.
Dekuji holky,mam vas moc rada!
Do Noveho roku pravou!!!
 Renda38 
  • 

aroma 

(19.1.2016 10:30:21)
Koupila jsem si na Vánoce aromalampu, protože difuzéry používám přes rok. Je to trochu něco jiného, ale obojí je dobré, čistí a provoní to v domě vzduch http://www.stromys.cz/kategorie/difuzery-a-aromalampy/

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.