| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Medové zastavení

 Celkem 3 názorů.
 Stáňa+Ondra (* r. 94) 


Rychlé perníčky 

(9.12.2001 22:27:58)
Nabízím recept na konkurenční vánoční perníčky :o)(doufám, že už jsem je tu někdy nepsala a že se tedy nebudu trapně opakovat :o).

25 dkg hl. mouky, 6 dkg másla (Hery), 6 dkg moučk. cukru, 1 vejce, 2 pol. lžíce medu, 1-2 pol. lžíce kakaa, 3 dkg strouhané čokolády na vaření, 1 bal. prášku do perníku.
Máslo se utře s cukrem a vejcem, přidá se med, kakao a strouhaná čokoláda. Nakonec se vmíchá mouka s práškem. Vypracuje se těsto, které se rozválí na sílu asi 0,5 cm. Vykrájené tvary se pečou na vymaštěném a vysypaném plechu (nebo na plechu vyloženém pečicím papírem) poměrně zprudka asi 5 min. Hned po vytažení z trouby se perníčky ještě potřou rozšlehaným vajíčkem. Povychladnutí se zdobí hustou polevou utřenou z přesátého moučkového cukru a citronové šťávy (nebo jednoho bílku).
Z uvedené dávky vyjdou asi asi dva a půl plechu perníčků.
 Míša, Junior *97, Beruška*2006 


Re: Rychlé perníčky 

(13.12.2001 17:22:57)
Chválím, vřele doporučuji a za receptík děkuji. Zkoušela jsem je v pondělí a jsou dobroučké, hezoučké a opravdu rychlé (za dopoledne bylo hotovo i se zdobením).
Kačko - polevu jsem dělala z jednoho malého bílku (vajíčko velikosti M) a asi 17dkg cukru (šlehala jsem elektrickým šlehačem a postupně cukr přisypávala) a bílá mi přišla dost. Proč myslíš, že by se poleva měla bělit ještě víc?
 Alice, , 3,5 leta Terezka 
  • 

pernicky 

(5.12.2002 5:32:34)
Mila Sarko, skutecne vyborne pernicky jsem letos upekla.... Jsou mekke a vyborne. Mam je v krabici a krasne voni.. Moc dekuji za vyborny recept!
jsem v Jokohame, takze kucharku tady nemame, takze musim na internet jeste jednou dekuji

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.