| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Patřím do klubu českých maminek?

 Celkem 10 názorů.
 Dáša ( 3 děti ) 
  • 

Nebuď smutná 

(5.11.2001 9:20:20)
Čtu ráda Tvé články a myslím si, že jsi moc fajn. Neber si některé věci moc osobně. Klub českých maminek navštívit můžeš a uvidíš. V Čechách přece jen maminek staršího věku přibývá pomalu a tak to trvá, než si zvyknou. Ale myslím si, že by jsi si tam přítelkyni pro sebe i Clarisku našla. Nezáleží na věku, ale na lidech.A jestli jsi babička nebo maminka, co na tom? Hlavně, že máte Clarissku rádi a to je pro ni snad to nejdůležitější. Taky tak trochu cestujeme ( po Evropě), člověk se pořád něco učí, ať už jazyky či toleranci a je vděčný za každé přátelství a podanou pomocnou ruku. Prosím, piš dál.
 martina, 35 let, bezdětná 
  • 

Re: Nebuď smutná 

(13.11.2001 13:14:57)
Omyl. V Čechách maminek nepřibývá vůbec.
 Manka+Janka 
  • 

Určitě patříš do klubu 

(5.11.2001 11:31:43)
Ahoj Věro, co že nepatříš do klubu českých maminek? Máma je jednou máma ať je jí kolik chce let. Ta tvoje přítelkyně je pěkně hloupá, když omezuje mateřství věkem. Ty jsi určitě mnohem mladší mentalitou i způsobem života, než ona kdy bude ve tvém věku. Vsadím se, že bys klidně dokázala dělat kotrmelce, hvězdice i válet sudy, jen aby dítě bylo spokojené a byla legrace.
Zkus si se svou mladou přítelkyní promluvit, ať ti ten kontakt na klub dá, a pak se uvidí. Bylo by na škodu ztratit pro Clarissku ten kontakt s česky mluvící holčičkou. Nebo tě chtěla ta maminka upozornit, jen že je tam podivuhodné společenství maminek?
 Katka 


Hodne stesti! 

(5.11.2001 14:18:25)
Mila Vero,

myslim si, ze Vas jen tak neco nerozhazi. Umite brat zivot tak, jak prichazi, vybirat si to pozitivni a s tim negativnim se poradne poprat. Takze verim, ze Vas clanek nebyl plny smutku, ale spise jen udiv nad omezenosti nekterych lidi. Neprijemne poznamky tu vzdycky byly a vzdycky budou. Jen od tech, kterym rikame "pratele", boli nejvic.

Hodne stesti!!!

Katka
 Jirka 
  • 

Pani Souradova - citim s Vami ..... 

(7.11.2001 3:18:17)
Vazena pani Souradova - nebudte smutna z toho, co se Vam stalo. Nemela byste byt ale prekvapena. My Cesi (tedy i Cesky), kteri zijime uz vice nez 30 let v zahranici, vidime zivot uplne jinak. Vas zivotni nazor je asi jiny, ve svem zivote jste musela projit drastickou zmenou, kterou si vetsina lidi ani neumi predstavit. Podle toho se ovsem i chovate, aniz byste si tento fakt uvedomila.
Jestli si chcete ne toto tema prodiskutovat, kliknete na moji adresu - je prava a je na vychode Kanady (v Torontu).
Jirka
 sally 


Re: Vera a klub ceskych maminek 

(7.11.2001 17:22:15)
Vero,
nic si z toho nedelejte a) ta maminka to nemusela myslet tak jak to vyznelo b) ona maminka neni predsedkyni klubu a pochubuji, ze klub ma nejake pravidlo, ze zeny narozene pred (rekneme) rokem sedmdesat neprijme. Klidne bych klub kontaktovala a uvidite - treba to bude prima. A treba ne - ale mezi nami devcaty, zensky, ktery pred vami nesmeknou klobouk (ujmout se na stara kolena maleho miminka a vypiplat z nej slecnu, coz ve Statech je narocne financne i jinak; misto uzivani si duchodu ev. vrhnuti se na opozdenou karieru... ) nestoji za to, aby jste se s nimi VY zahazovala.... vazne!!!
 Eva, dva dospivajici synové 
  • 

MOZNA TO ANI TAK NEMYSLELA...? 

(7.11.2001 16:58:05)
Lide se deli na dve zakladni skupiny, ZAJIMAVY JE, ZE O TOM DOST CASTO NEVEDI, na ty, co hledaji kolem sebe to spolecne, a na ty, co se vuci ostatnimu svetu vymezuji. Jsou nesvi a nejisti, a tak si museji NEJAK dokazovat, ze jsou lepsi (spravnejsi, mladsi, stihlejsi, moudrejsi, bohatsi, vzdelanejsi, zelenejsi, flekatejsi, MLADSI).
Mladsi, mladsi, mladsi. Jakakoli cetnost je nizka. Tento svet je utkan z mladi a pro mlade (a to z toho prosteho duvodu, ze stavime na tom, ze JSME TELO, a zapominame na dusi, ktera je dulezitejsi).
A tak ti prvni hledaji to, co maji s ostatnimi spolecneho A PODLE TOHO SE CHOVAJI. A ti druzi stavi mezi lidi a sebe ploty, hrazeni, skla.
Ti prvni maji kolem sebe lidi, teplo, pratelstvi, objeti, NEVEDI, CO DRIV. Ti druzi se ocitnou casem ve sve sklenene pevnosti sami a nevedi, na co ruce polozit a je jim smutno a vubec to nechapou, jak mohli tak dopadnout, kdyz byli prece tak spravni a vzdelani a lepsi...
A maji doma vic uklizeno a odpadky sypou do popelnic!
Co k tomu dodat?
Svuj k svemu.
 Simona Dlouha 


Vero, rada bych se s Tebou setkala! 

(14.11.2001 23:21:00)
Ani nevis jak mi srdce zaplesalo,kdyz jsem si precetla Tvoji adresu! Jsem ceska maminka zijici ve Fallbrooku,to je jen asi 30 minut od Carlsbadu.Mozna ze znam "ty" mlade maminky ze San Diega,zel ja nebyvam zvana zrejme kvuli mym krestanskym nazorum....nevim.
Doufam,ze si muj vzkaz prectes a napises mi.Muj email je SimcaD@seznam.cz
Tesim se.Simona



 Jana(28)geting ready for babys 
  • 

living life 

(19.11.2001 10:54:33)
Chtela jsem napsat neklesej na duchu ,ale ty neklesas .Velice mne zajima jak to prozivas tak daleko bez babicek ,to je asi to ceho se obavam sama nejvice .Protoze pomoc od tchyne ,co si budem povidat.Keep it up.zatim Jana
 Bobina 
  • 

Re: living life 

(30.11.2001 18:08:32)
ahoj, ziju v SF,Ca a mam 3-letou dceru. Obe babicky jsou daleko, takze vsechno musime s manzelem zvladat sami. Vetsinou chodime vsude spolu a kam mala nemuze , tak radsi ani nejdem. Obcas mi to pripada, jako kdyby se nam zivot zastavil. Ani nepocitam hodiny stravene na detskem hristi nebo v obchodech s hrackama. Taky bych si prala, aby tady byl klub ceskych matek....(pokud nekdo z okoli o necem vite, prosim napiste mi na mail).....zni to sice strasne komunisticky, ale aspon by dcera slysela cestinu i od nekoho jinyho. Takhle si mysli, ze je to jen mamin jazyk a stejne mluvi anglicky. Jiank si tady jako mama v necelych 29 letech pripadam strasne mlada. Vetsine matek je kolem 40 a nektere opravdu vypadaji spise jako babicky.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.