| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Schovánek 14: Máme velké miminko

 Celkem 36 názorů.
 Petra 21vdaná 
  • 

Velké dítě 

(24.10.2001 8:39:45)
Ahoj,
ačkoli nemám ještě miminko, máš můj obdiv. Jen se chci zeptat, dědí se velikost? Já když jsem se narodila, měla jsem 5,20. Zůstalo mi to do dnes (ta baculatost, ne těch 5,20) :). Tak se ptám jestli mě to taky čeká?

Hodně sil

Petra
 Jana, Tomísek 
  • 

Re: Velké dítě 

(26.10.2001 21:48:35)
Ahoj Petro,
nevím, jestli se to dědí. Já měla při narození cca 3,5 kg, v jednom roce asi 11, ale teď nejsem žádný obr. Jirka si své tělesné rozměry z této doby nepamatuje :o)
 AAty 
  • 

Re: Velké dítě 

(24.11.2009 20:37:10)
Tsk o velkých dětech mi něco říkejte náš malej měl při narození 4500g a 55 cm. V roce měl 13520g a 84 cm. Teď se bojím jít na prohlídku v roce a půl:-) Rozhodně není lenoch chodí od 10 měsíců a od té doby se nezstavil. Je pěkné šídlo. Nejhorší jsou matky v okolí co si připadají strešně vtipný s hláškama o tom že je buřtík....
 Věra, syn 13, dcera 11 
  • 

větší děti 

(24.10.2001 9:08:34)
to,co popisuje Jana, znám moc dobře. Moji dva "drobečkové" nevypadali jako miminka už při porodu ( oba 4,25 kg a 56 cm).O načinčaném miminku v zavinovačce jsem si nechávala jenom zdát, při jejich nezdolné chuti k jídlu rostli jako z vody, v poradně se mě často ptali, čím přikrmuji. Když jsem po pravdě říkala, že stále jenom kojím, dívali se na mě jako na lháře. Ale já fakt jenom kojila, poctivě, každé 2 hodiny, jinak měly děti pocit, že hlady umřou.Malé velikosti dupaček jsme odložili hned, zavinovačku ve 3 týdnech ( krásná byla, samá krajka a v ní řvoucí novorozenec, znažíc se vyžouželit ven). Do 2 let vypadaly děti jako opožděné, pak se to srovnalo, při přechodu na normální stravu jim tak nechutnalo a dneska to jsou děti sice větší (mají být po kom), ale konečně nevypadají jako opožděné. Tomíkovi přeji hodně zravíčka a stále dobrou chuť k jídlu. Stačí malá nemoc a i buclaté dítko vypadá za chvilku jako hubeňourek. Tak ať má zásoby. Ahoj Věra
 Jana, Tomísek 
  • 

Re: větší děti - zavinovačka 

(26.10.2001 21:52:51)
Zavinovačku jsme taky měli. Dokonce dvě krásné, krajkové, půjčené do příbuzenstva. Vrátili jsme je, když bylo Tomovi asi 14 dnů. Když se narodil, bylo horko, tak jsem ho do ní nedávala - a když jsem to zkusila, řval a snažil se z ní za každou cenu vykopat. Ručičky vevnitř nechtěl mít ani první den po narození. Ale prý pobyt v zavinovačce některé děti uklidňuje :o)
 Blanka,syn 7 let 
  • 

To známe... 

(24.10.2001 11:18:23)
Taky jsem to zažila a zažívám dodnes.Štěpán měl při narození 54 cm a 3,65kg - největší mimi na pokoji a to mu zůstalo. A navíc měl velkou hlavu a vypadal starší, jen neuměl všechno to, co ty starší.Naopak to byl lenoch. V půl roce měl přes 8 kg, v roce už "jen" 12 a dnes ? Je mu 7 a má 24 kg a 130 cm. Žížala,která by pořád někde lezla-po stromech,prolejzačkách a všem možném,kde se lézt dá. Po tlusťochovi ani památky. Taky jsem si připadala jako vzpěrač-několik set kg navzpíraných denně bylo pravidlem.Přeji krásné a usměvyvé miminko.Z toho "buřtíčka" vyroste...A ty řeči okolo je nejlepší jedním uchem tam a druhým ven...
 Radka, dva kluci 
  • 

I na hubených je kde co špatně 

(24.10.2001 20:58:30)
Vážně si z řečí nic nedělejte. My máme opačný "problém", naše dítě právě úspěšně prošlo prohlídkou v roce a půl s váhou něco přes 9,5 kilo a 77 cm výšky. Víte, co nenápadných (a nevyžádaných) dobrých rad "jak ho vykrmit" už jsem dostala? Zvláště na chalupě, kde se mez příbuznými vyskytl i ve stejnémměsíci narozený, avška o hlavu větší bratranec?
 Denisa,22 tyzden 
  • 

Vyborne ! 

(24.10.2001 14:21:42)
Mila Janka, na tvoje pribehy o Schovankovi som natrafila pred par tyzdnami a bez dychu som ich naraz precitala.Potom som netrpezlivo ocakavala ten diel o narodeni Tomaska a hrozne ma potesilo, ze pokracujes v pisani i nadalej, i ked mas s malym (vlastne ako vravis, uz dost velkym) babom plne ruky prace.Prosim, pis tak dlho, ako sa ti len bude dat, velmi dobre sa to cita a vela noveho som sa tu dozvedela ( a ani nevravim o tom, kolkokrat dobre zasmiala).Maj sa pekne. Ahoj.
 L., bezdetna (zatim) 
  • 

to se srovna 

(24.10.2001 14:56:22)
Moje sestricka byla presne takova... Dnes je ji 21 a je krasna, stihla, po tukovych polstarich ani stopy. Mimi to bylo hodne baculate, ale jen do skolnich let. Stale ji chutna a ma spoustu energie a chuti do zivota. Drzte se!!! a hodne piste, v posledni dobe se nejak ostatni maminky (vyjma pani Magdy) odmlceli.
 Adéla, syn 14. měs. 
  • 

jen tak dál! 

(24.10.2001 20:48:03)
Milá Jano,
užívej si tloustnoucího buclíka, neznám lepší pocit, než když dítě pořádně s chutí jí. My jsme to s Danýskem nepoznali, od malička měl jídlo až na druhém místě, možná proto, že trpěl refluxem a často ublinkával. Při narození vážil 3,4 kg, ale kýžených šesti kil dosáhl až v pěti měsících, a já byla nejšťastnější (a dodneška jsem), když se s chutí najedl, ačkoliv jsem občas se závistí pokukovala po růžolících naducaných miminkách v poradně. Moje maminka nad ním vždycky vzdychala: "to dítě nemá žádný faldík!!"
Určitě je moc dobře, že mu chutná a roste jako z vody, poznámkami pozorovatelů se neznepokojuj a raduj se ze sedmikiláčka. Hodně štěstí.
 Magda,Adámek 11.měsíců 
  • 

Re: jen tak dál! 

(24.10.2001 22:11:34)
Milá Adélo,

jsem také maminkou děťátka, které má reflux.Náš Adámek se narodil tříkilový a přibíral hodně pomalu, i když jsem mu téměř od narození zahušťovala mlíčko a dosud zahušťuji vše, jak jen to jde.Zajímavé je, že nikdy nevypadal hubeně.Za 14 dní mu bude rok a váží 8,5kg,což při 80 cm není tak moc.
Hlavně by mě ale zajímalo, jak jste na tom s refluxem v současně době?Ve svém okolí nemám nikoho, kdo má podobný problém, tak jestli můžeš, ozvi se mi na můj mail (je v záhlaví).

A Tobě, Jani, ať Tomísek hezky roste a na řeči kolem nedej.Já jsem si jich taky spoustu vyslechla, kojila jsem Adámka do 9 měsíců (bylo to dlouho), teď papá spíš zdravěji (zase ho "trápím"), vždycky se někdo a něco najde.Nejdůležitější je, aby naše děti i my jsme byli šťastní a spokojení.Mějte se fajn a zase někdy napiš.

Ahoj Magda
 moni,dcera 4 roky 
  • 

Re: Re: jen tak dál! 

(25.10.2001 6:14:18)
Nie je doležité, či dieťa priberá podľa tabuliek , ale či je zdravé a chutí mu jesť.Dcéra má štyri a 14 kg len v topánkach a kabáte. V roku mala málo cez sedem kilo.Jesť jej chutí , ale aj tak ma lekárka pri jedinom našom pobyte v nemocnici,ked Peťa zvracala a schudla jedno kilo upodozrievala , že ju týram hlado ,a chcela si nás tam nechať aj ked už nebolo treba infúzku.Škoda , že nás nestretla za mesiac,keď to kilo bolo dávno naspäť.Dieťa vtedy jedlo v jednom kuse,jednoducho som tým chcela povedať ,že organizmus zdravého dieťaťa si vypýta toľko jedla , koľko potrebuje ,nenechajme sa znechutiť predsudkami,každé dieťa je iné nemožu všetky vážiť rovnako.Okrem toho si myslím ,že tu hrá rolu aj dedičnosť,ja som v svojej karte našla,že v troch rokoch som mala 12kg.(Myslela som si ,že kvôli predčasnému narodeniu a nízkej pôrodnej hmotnosti , ale Peťa mala 3330 g a 51 cm a tiež je taká tenká a vysoká ,moja mama tiež /Veľa zdravia Tomovi , nech mu chutí a krásne kojenie.Teba lekári aspoň neznervozňujú otázkou , či máš dosť mlieka,čo mnohé mamičky dovedie k umelej výžive.Ja som sa nedala ,ale veľa kamarátok vzdalo kojenie , lebo deti nepriberali.Stále sú chudé,ale lekár si môže vyplniť kolonku koľlo vypili.
 Alice, syn 16 měsíců 
  • 

Taky se nám narodil obřík 

(25.10.2001 9:58:07)
Ahoj Jano,
náš Mareček vážil při narození 4,50 kg a měřil 53 cm. Takže si myslím, že proti tomu byl váš Tomášek drobek :-) Marek byl samozřejmě největší z pokoje v porodnici (na pokoji byl ještě 4kilový chlapeček, ten se mu aspoň trochu vyrovnal), a možná i v celé porodnici. Mlíčka vypil taky hodně, ale ve 3 měsících jsme u p. doktorky zjistili, že přibral jen 5 dkg za celý měsíc. Proto jsme začali dokrmovat a kojila jsem jen do půl roku. Teď v 16 měsících váží Mareček kolem 12 kil a myslím, že je tak akorát. Měj se pěkně, pozdravuj Tomáška a piš dál.
Alice
 Berenika a Beruška 
  • 

Jana a Schovánek - Máme velké miminko 

(25.10.2001 22:22:02)
Nazdárek Miss počasí,
jen jsem vás chtěla pozdravit a zeptat se tě z jaké látky máš ten šátek na Tomáška? Tipovala bych to na celtu (podle toho co píšeš).
Čauky Berča, Beruška a Honza
 Jana, Tomísek 
  • 

Re: Jana a Schovánek - Máme velké miminko 

(26.10.2001 21:58:49)
Ahojky rodinko,
další díl bude kromě jiného i o šátku, který byl dost netradiční, takže dočkej času :o)
Z jednoho šátku jsme už vyrostli, přemýšlím nad dalším, možná ta celta není nejhorší nápad :o))
Jana a Tomísek
 Markéta, Adam 19 měsíců 
  • 

Také máme hrošíka 

(26.10.2001 10:18:19)
Ahoj Jano, hlásím se do klubu žen nespravedlivě ochuzených o malá miminka :o). Před devatenácti měsíci se mi narodil podobný "hrošík" a asi Tě nepotěším : nelepší se to! Ve třech měsících vážil 7440 gramů a když teď vzpírám jeho aktuálních 15 kilogramů, vzpomínám na to, jaké býval desetikilové "peříčko". Nosí teď velikost 98 - 104. Docela se bavím, když čtu na mikině "104 - 4 roky". V poradně nás vítají slovy „Adámek nám přijel strhnout váhu“ a paní na ulici se diví, že ještě nemluví, jejich Blanička ve třech letech uměla plno básniček…….Ještě přijde divení, že tak velkého kluka vozíš v kočárku, to už mám taky za sebou. Pravda, mohli bychom jít pěšky, ale to bychom neměli rohlíky k snídani, ale k obědu. O tom, že ho stále kojím raději nikde nemluvím, to bych se z těch řečí zbláznila. Zjistila jsem totiž, že starší generace kojení moc nevěří, jedna paní dokonce řekla, že je to div, že je „tak pěknej, když nedostane pořádný mlíko“. Nenech se rozházet, hlavně, že jsou děti zdravé, a koneckonců když nemají být po kom malé, je to jen přirozené. Budou z nich pořádní chlapi a my nemusíme chodit do fitcenter. Měj se hezky a užívej si „malého obříka“ Ahoj Markéta
 Jana, Tomísek 
  • 

Re: Také máme hrošíka 

(26.10.2001 22:13:57)
Ahoj Markéto,
s oblečením máme podobné zkušenosti. Přijela na návštěvu kamarádka a dovezla mi dupačky pro Toma. Protože nevěděla velikost, poradila se s prodavačkou a koupila vel. 68, že je to na půl roku a větší. Teď, v necelých 4 měsících, je už nějakou dobu nosí a jsou mu akorát, do půl roku mu pravděpodobně nevydrží - škoda, jsou krásný.
Takže nosíme věci, které dědí po bratranci o rok starším :o)
Tomáškovi říkáme křečík, hrošík, někdy tajně i tlusťošek - kdysi jsem to řekla před babičkou, ta mi vynadala, jak to tomu chudáčkovi říkám. Při příští návštěvě ode dveří volala, jak se má náš buřťošek :o)))
Veliký je po tatínkovi, po mně to určitě nemá, jsem mrňous. Tatínek už teď plánuje, jak mě budou s Tomáškem každý z jedné strany držet za ruku a přenášet přes kaluže :o)
Jana
 Leona, děti 2 - 11 a 2,5 roků 
  • 

Mňam! 

(26.10.2001 12:49:59)
Milá Jani a osatní. I já patřím k maminkám, jež mají poněkud větší děti.(Podotýkám, že já měřím 158cm a vážím 50 kg.) Můj syn měl při narození pouhých 2,80 kg a 49 cm, přesto na přelomu 3. a 4. měsíce vážil 7,20 kg a v půl roce 9,50 kg. Ovšem on byl nekojené dítě, takže vyrostl na Sunaru. Dnes v 11 letech má 155cm a 43 kg. Dcerka měla při porodu 3,50 kg a 51cm, kojená byla 3 měsíce a dále dostávala hypoalergenní mléko HIPP. Ve 4 měs. měla 7,20kg, v půl roce 9,35, v roce a půl 13,5 kg. Dnes má 2,5 roku, váží 17 kg a měří 98 cm. Není nijak zvláště tlustá, je veliká celkově. Většinou jí cizí lidé hádají 3-4 roky. Já jsem tedy taky "přišla" o opravdovské malé miminko, u dcerky to bylo znásobeno ještě tím, že měla od narození velmi mnoho tmavých vlásků, které jí vůbec nevypadaly, takže od začátku nosila různé sponečky a vypadala podstatně starší, než byla. Hlavu si tím ovšem nelámu. Obě děti jsou zdravé, krásné a živé(až moc)...A není lepší odměny za uvařený oběd, než slyšet Vendulčino pochvalné mňam mňam...
 Sylvie 
  • 

... a malé děti? 

(26.10.2001 23:59:40)
ahoj Jani,
ono ani maminy malých dětí to nemají lehké, zvlášť když dělají takové extravagantnosti a své děti kojí :-) Jak má pak - chudáček maličký - vůbec vyrůst, když je jenom kojený, že? A s přikrmováním se to nezlepšilo. Přijdu na návštěvu, poděkuji, že pro malou nic nechci (než jsme odcházeli, tak jedla), no a ona se mi pak vrhá na talíř a sama se obslouží a sbaští hrozen vína a celý dortík... Nikdo mi nevěří, že ji opravdu doma krmím :-) Ale už jsem na to vyzrála. KDyž má někdo poznámky, řeknu - "To víš, chce se nosit v šátku, tak jí nemůžu dávat moc jíst, to bych ji pak neunesla..." a je klid. Verča má deset a půl měsíce, sedm kilo a velikost oblečení 68.
Ahoj a těším se na další díl. Sylvie
 Jana, Tomísek 
  • 

Re: ... a malé děti? 

(29.10.2001 8:30:02)
Ahoj Sylvie,
nemysli si, že matky velkých dětí to mají s kojením jednodušší. Už jsem zaslechla i obavy "a neměl by dostávat k jídlu i něco pořádného (normálního), když je takhle velký? Vždyť mu to mlíko nemůže stačit!" :o) Jako kdybych ho snad před kojením nacpávala knedlíkama, ať dobře roste.
Jana
 Iva , 5 měsíční Káča 
  • 

velké dítě - tentokrát holčička 

(28.10.2001 9:36:36)
S úsměvem jsem si přečetla článek velké dítě, protože také u nás doma kraluje obřík tedy obřice. Rozdíl je jen v porodní váze, protože my jsme patřily k těm nejmenším na pokoji 3,2kg a 50 cm. Ale v 6 týdnech jsme již předehnaly 4-kiláče 5,7kg dále jsme pokračovaly 6,6 v 3m., 7,5 ve 4m. a teď je nám 5m. a máme 8 kg.Také do délky nezaostáváme, se 70cm je to myslím docela slušný výkon na to, že já jsem malé drobné postavy, ikdyž tatínek měří přes 1,90m. Na poslední prohlídce nám bylo řečeno, že Kačenka vypadá jako pěkné 10-ti měsíční miminko. Musím říci, že jsem na své mimčo pyšná. Ale všeobecně se domnívám, že na váze nezáleží hlavně, aby byli naše děti zdravé a měli oporu v nás rodičích. Vím, že to zní jako fráze, ale bohužel díky mé dobré přítelkyni a jejímu 3měs. synovi, kteří denně navštěvují Motol, si dobře uvědomuji, co to znamená.
Zdravé a šťastné děti přeje všem Iva
 Sarka, dcera Michaela 7 měs. 
  • 

Velke, ale zdrave, hodne a spokojene 

(28.10.2001 21:06:05)
Jsme na takříkajíc na stejné lodi. Jenže o nás si většina nakukujících do kočáru myslí, že máme velkého kluka a my zatím holčičku. Narodila se 3,6 kg a 51 cm, což je průměrné. Ale pak zahájila 50 g denně přírůstek a já si jen čtyřiměsíce říkala, kdy přestane tak netabulkově přibývat. Do dneška kojím po 2-3 hodinách i v noci. Míša měla v 6 měsících 10,5 kg. Všichni nám říkají, jak máme hodné miminko, ono jí totiž nikdy nic netrápilo a brekot víceméně neznáme. Taky máme na plavání jako jediný z kurzu 100% docházku a růžové končetiny. (Ostatní miminka jsou fialové zimou). Ještě jsem byla ubezpečena specialistkou, že kojením tukové buňky nevznikají a že mám zapomenout na tabulky a kojit podle potřeb dítěte.


 Jana, Tomísek 
  • 

Re: Velke, ale zdrave, hodne a spokojene 

(29.10.2001 8:33:32)
Šárko,
taky mám klidné a pohodové dítě. Samorřejmě, že ne pořád, ale většinou je to usměvavý pohodář, kterému není zima, je pořád dobře naložený, pěkně spí a málokdy brečí :o) Kéž by i ostatní mé děti byli malí obříci se dvěma bradičkami :o)
Jana
 Sarka, Michelka 7 měs 
  • 

Re: Re: Velke, ale zdrave, hodne a spokojene 

(31.10.2001 20:36:36)
Tak to blahopřeju k pohodářství. Nám pak okolí tvrdí, že se nediví, že chceme další dítě.
Nejhorší, pro mne bylo když Mišulka měla kolem 7 kg (3měs) a nedržela ještě pořádně hlavičku. Do 6 měsíců se má přidržovat hlavička. To se tahala po schodech z obýváku do patra do dětského pokoje na přebalování blbě. Někdy jsem ji v náručí nesla až u kolen. A to jsem do 2,5 měs. používala látkové pleny přes den.
Teď je to pohoda 10,5 kg a tahám ji všelijak.
Naše doktorka nám povídala v 5,5 měsíci, že vypadá Míša jak roční dítě. No a to jsme se ještě ani nepřetáčely a ležely.
I pan doktor na kyčlích, který vidí spöustu miminek, se nás ptal na věk a kg.

Naštěstí máme český kočár Bambino trojkombinaci, z které jsme v létě vyndali vnitřní tašku, (Míša ráda spí rozvalená s rukama nahoře.) do kterého se vejdeme i s fusakem.

Ještě jednou blahopřeji (taky k těm shozeným kilům, já jsem prý ten typ, co mu je půjde úplně sundat až přestane kojit,)

Mejte se prima
 Marcela Blažková, Tomášek 6 týdnů 
  • 

Hlasim se do klubu "Maminek velkých miminek" 

(6.11.2001 15:51:55)
Ahoj, hodně zdraví Schovánkovi a hodně času na psaní dalších pěkných příběhů.
Shodou okolností máme také Tomáška, při narození měl 4120 gr a 54 cm, dokud byl v bříšku, říkali jsme mu Drobeček. Ve 41 týdnu mi doktor při kontrole říkal, že to nebude žádný drobeček. Teď v šesti týdnech má kolem 5 kil, jdeme na poradnu zitra, takže teď to nevím přesně, ale minule přibral za týden 300 gr, tak mám pocit, že mě čeká podobná anabáze. Taky mám pocit, že pořád jenom kojíme :-) Po narození díky velkému množství vlasů vypadal jako měsíční dítě, teď vypadá na tři měsíce. Nevím jak bude přibírat dál, ale už teď začínám pod dojmem přečteného článku s posilováním. Přeji hodně zdraví všem dítkům (velkým i malým) i maminkám, a samozřejmě také tatínkům.
 Pavla, syn 11 měsíců 
  • 

Re: Hlasim se do klubu 

(8.11.2001 20:59:24)
Ahoj Marcelo,
když se malý narodil, měl 4005g a 52cm. Všichni říkali jaký to je obřík. Já pak zjistila, že prakticky vypadá stejně jako mimnka vážící pouze 3,5kg. A přibírání? Bylo přímo ukázkové - i když jsme zpočátku kojili snad pořád, tak na půl roce měl 8kg a teď na 11ti měsících má 10,20kg a 78cm. takže je úplně v pohodě, nemá žádné záštipky a do 12ti kil má ještě daleko.
 Marcela, Tomáš 7 neděl 
  • 

Re: Re: Hlasim se do klubu 

(12.11.2001 9:30:53)
Tak to je dobrá zpráva. Ve středu jsme byli opět převáženi a už má 5120 gr. Doktorka me ujistila, že se ten růst zase za chvilku poněkud zpomalí.
Spíš mě to všechno napadlo v porovnání s mojí kamarádkou, která má teď 4,5 měsíce starého chlapečka a váží osm kilo. Vím, že je to u každého dítěte jedinečné, jen mě to trochu překvapilo, zejména proto, že jsem si ho potěžkala :-) a duševně se tak připravila na další vývoj.
Hodně zdraví vám oběma
Marcela
 Jana 


Re: Hlasim se do klubu 

(12.11.2001 10:03:20)
Marcelo, neděs se :o) Náš Tom - Schovánek měl v 6 týdnech o kilo víc než Tvé mimčo.
Ale chápu Tvé pocity při porovnání dětí. Byla jsem u kamarádky, její dcerka má 4 týdny a 3,20 kg. Vedle Tomáška vypadala jako úplný mrňousek. Já jsem se ji bála vzít do ruky, takové křehké a malé miminko jsem nikdy v ruce nedržela. Kamarádka zvedla Toma a málem se "strhla" - teď vypadám v jejích očích jako Rambo, který denně zvedá neuvěřitelné náklady :o))
 Míša, Junior *97, Beruška*2006 


Re: Re: Hlasim se do klubu 

(12.11.2001 11:47:57)
Jani, já to znám z druhé strany. Náš "srovnávací subjekt", tj. dcera našich kamarádů, měla při narození 4,38kg, v roce 13kg (oproti 8,75kg našeho Juniora), dneska (ve 4,5 letech) má přes 25kg a její papučky nosím při návštěvách já. Vždycky si připadám jako mizerná matka, že mám to dítě tak hubené :-))
 Petra Vicková, Ondra 4 mes. 
  • 

Nejsou ti buclanci trochu lenosi? 

(10.11.2001 20:44:28)
Zdravim vsechny a hlasim se do klubu maminek s velkymi detmi. Muj syn prave dovrsil ctvrty mesic a jsme na 7,8 kg.
Pri narozeni mel 4,19 kg a stale jeste vyhradne kojime (hura!).
Vsechno je jak ma byt, Ondra je zkratka "klidas", jen se mi zda, ze je trochu lenoch. V poloze na brisku je mu hlava zrejme tezka, a tak radsi lezi, funi a ceka, jestli si to nerozmyslime a nevratime ho na zada. Zvlastni je, ze na prohlidce se vzdy predvede jako nejvetsi atlet, tudiz je pediatr spokojen. Ale ja vim sve:-)))
Nemate podobnou zkusenost?
 Katka,Anetka 10. měs. 


Re: Nejsou ti buclanci trochu lenosi? 

(10.11.2001 21:44:46)
Ahoj v klubu velkých miminek!!!
Anetka má 3 měsíce a 6,5 kg a 63 cm.Díky vlasům vypadá tak na 6 měsíců. Ale lenoch teda není!!!
V klidu je akorát když spí, jinak sebou mele celý den. Podle knížek a časopisů jsme v něčem i o 2 měsíce dopředu!!! Někdy jsem celá zoufalá z řečí jak je velká ale hlavně že je zdravá. Až začneme běhat půjdou kila dolů. Pa,pa.
 Jana 


Re: Nejsou ti buclanci trochu lenosi? 

(11.11.2001 9:34:10)
Vítám všechny maminky a jejich obříky v klubu :o))
Petro, taky Toma výhradně kojím, prospívá mu to a roste jako, no jako z mlíčka :o) S lenochem Ti neporadím, Tom je jak z hadích ocásků, koníčky pase nadšeně, rozhlíží se a slintá pod sebe rybníček, když leží na zádech, hází rukama i nohama takovým fofrem, až se toho lekám. Až začne chodit, neuhlídáme ho :o)
Katko, řeči o velkých tlustých miminkách neposlouchej, naše děti jsou pohodáři, ne tlusťoši :o)
 Šárka, 3holky 


Re: Nejsou ti buclanci trochu lenosi? 

(12.11.2001 19:19:26)
Naší Míše (porodní váha 3,6 kg, v 5,5 měs.-10,1 kg) pediatr ve 4,5 měs napsal do průkazu "velmi čilá". Ta naše pohodářka se začala otáčet na bok až po 6. měsíci a do dneška se přetočí jen náhodou když se za něčím natahuje (na záda i na břicho). Chodíme s ní plavat, je stále doma na dece na zemi (neomezená postýlkou či ohrádkou), tudíž prostoru habaděj. Spát chodí do kočárku ven. Veškeré její bdění se jí věnuji. Rukama už dovede věcí (umíme už paci, paci),až žasneme.
Ale jak se zdá má na všechno dost času. Kamarádky mi závidí, že mi ještě neuteče, že mám ještě klidné dny. Tak ať si je prý vychutnávám.
Totéž přeji ostatním pohodářům.
 Lucie-syn 4,5měsíce 
  • 

Máme velké miminko 

(28.11.2001 23:03:29)
Janičko -úžasný článek,hned se mi na rtech rozzářil úsměv.Mám podobné zkušenosti-chlapečka 4,5 měsíce vážícího 8,5 kila,vypadajícího na 7 měsíců,chtějícího bumbat po 3hodinách, spousty rad od kolemjdoucích,vypracované ramena a svaly na rukou( mohla bych tvrdit,že závodně plavu),ale bohužel s ostatními svaly jsem na tom mnohem hůř než vy.Přibrala jsem 26kilo a zůstává mi do původní váhy ještě 9-uf!
 Vlada 
  • 

Velké mimi 

(31.7.2006 16:57:52)
A co máme říkat my! 56cm a 4800
 Markéta, prý velký "mrňousek" 
  • 

výbavička 

(9.1.2008 14:00:02)
Ahoj maminky,
tak mi teď v porodnici řekli, že dle UZ má mimčo (jsem 40+5) 4,750 kg a že ho zítra budou rodit císařem. Obrečela jsem to, až díky Vašim příspěvkům zjišťuji, že v tom nejsem sama.
Velikost 56 tedy asi mohu rovnou založit, bude stačit 62 ?
Předem díky, Markéta

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.