| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak připravit dítě na 1. třídu

 Celkem 7 názorů.
 patlejchova lenka 
  • 

lmd 

(13.6.2003 15:57:53)
dobry den,nevim na koho se obratit,ani nevim,zda psat sem.ale zacnu.mam 11-letou dceru s lmd,porucha nepozornosti a chovani.je inteligentni,prospech prumerny,matematika 4-5.od prvni tridy prostridala 4 tridy,psych.poradna zamitla zvlastni skolu-ucitele si vsak nevi rady,kdyz se ji nekdo venuje sam-je skvela,nasloucha.ale jinak.nevim,co dal,nechci to vzdat,zvladli by jsme to.ale kde a jak.dekuji,zda aspon nejaky kontakt na odbornika ci skolu,waldorfska,nevime dekuji,pani lenka
 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: lmd 

(13.6.2003 18:32:06)
Lenko, to strašně moc záleží na tom, kde bydlíte – jaké školy máte v dosahu. Jak říká má kamarádka: na některé škole jde všechno, na jiné nic. Sama má ve třídě žáčka mentálně retardovaného s individuálním vzdělávacím plánem. Stejně tak jiná moje kamarádka, která má ve třídě holčičku s více postiženími. Proč by tedy dobrý učitel nemohl vyjít vstříc dítěti s LMD? Jsou učitelé, kteří mají takových dětí ve třídě víc a rozhodně to nekončí hroznými známkami. Takže je potřeba hledat konkrétního učitele. Např. ve školách s programem Začít spolu bývají navíc ve třídách na některé hodiny asistenti. Ale jsou i jiné školy umožňující opravdu individuální přístup. A takovým nejradikálnějším řešením je domácí vzdělávání – to je ale možné jen do páté třídy a také ne každý rodič se na něj cítí, nebo si rodina nemůže dovolit žít z jednoho platu… Kdybyste mi napsala na mail (v hlavičce), mohla bych vás zkontaktovat s někým dalším, kdo by se vám pokusil pomoci :-)
 Ferdulka 


Základní škola v Dubči 

(18.6.2003 20:06:48)
Ahoj,nemáte,prosím,někdo zkušenosti ze základní školy v Praze 10-Dubči?Měla by tam nastoupit má neteř a synovec,zatím jsme slyšeli jen samá negativa,tak zvažujeme...Díky předem za reakce.
 krvavy zub 
  • 

Re: Základní škola v Dubči 

(15.9.2005 21:48:51)
je to tam strašné jsou tam drogy šikana atd. rozhodně nedoporučuji
 luciana-15 


Zš Na Beránku 

(12.3.2008 17:29:00)
ahoj,nevíte někdo o škole Na Beránku?Slyšela jsem že nic moc...Moje dítě tam má začít chodit,ale nabízejí jen metodu začít spolu.Na tradiční se hlásilo málo dětí,tak jí neotevřou...díky za odpovědi;)
 Líza 


Re: Zš Na Beránku 

(18.3.2008 20:41:37)
Školu neznám, znám metodu Začít spolu a ta je výborná. Když ji učitelé opravdu umí, je podle mě mnohem lepší, než klasika. Rozvíjí ti dítě nejen pokud jde o nějaký dril písmenek a čísel, ale i pokud jde o schopnost spolupráce s ostatními, začlenění do kolektivu, nejde jen o vzdělání, ale i o výchovu v tom dobrém slova smyslu. A děti se tím způsobem učí rády a dobrovolně.
 jiřka 
  • 

Re: lmd 

(26.6.2003 22:26:48)
Ahoj Lenko,
snažím se Ti napsat na mail, ale nevede se mně to, tak Ti píšu sem. Nevím, jestli"s to četla, ale zkus se kouknout na článek "Nevychovanec? Aspík!" (http://www.rodina.cz/scripts/detail.asp?id=3042). Naťukala jsem to já, taky jsme měli původně diagnostikovanou LMD, ale nakonec se objevilo tohle a teď to tedy nějak řešíme, třeba by Ti to k něčemu bylo. Jinak - máme dobrou zkušenost s programem Začít spolu, jak psala Jana.

Ahoj

Jiřka

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.