| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nepodceňujte průjmy u dětí

 Celkem 9 názorů.
 Petra, dvě malé děti 
  • 

opak prujmu zácpa 

(7.12.2004 8:04:16)
Syn 2roky trpí zácpou a není možné se jí trvale zbavit. Zkoušeli jsme snad už všechno od jablek, švestek, smetany prostě snad už všechno a nic nezabírá. Muže mi někdo poradit kdo stím má u dětí zkušenost? Děkuji
 Pohodinka, dvě děti 2 a 9 let 
  • 

Re: Konec zácpy 

(8.6.2006 19:39:24)
Vaše dítě musí hodně pít, pokud málo pije zkuste mu vařit antilipidový čaj, který ho pít naučí. Roky jsem měla tento problém a pitím antilipidového čaje jsem si vyřešila zácpu. Tento čaj řeší mnoho zdravotních problémů a z toho i zácpu. První dny jsem chodila na velkou stranu snad i třikrát bez nějakých potíží, průjem po něm však nedostane. Nevím, však kolik vašemu dítěti je, abych vám řekla jak ten čaj má pít a jak vařit. Pokud se chcete o tomto čaji něco více dozvědět mám uvedené články na http://moje.dama.cz/Pohodinka. Pokud potřebujete poradit kontaktujte mě na emailu stachova@territory.cz. Ráda vám poradím.
 Gabka 
  • 

Konec průjmu 

(10.1.2007 10:27:10)
Prosím prosím,poraďte mi někdo jak se mám zbavit řídší stolice u svého 9měs.syna.Průjem jako takový už to není,ale stále je polotuhá.A ještě k tomu má červené kruhy pod očima.Jsem už neštastná.Bral od doktorky Hykal a Smecta,ale je to stejné.Nijak valné zlepšení.Vše se pokazilo jak začal brát železo.Děkuji moc za jakékoli rady.Prosím napiště mi to na adresu :orfu@seznam.cz(na tyto stránky nechodím často).Děkuji.
 Martina Koubesová 
  • 

Re: Konec průjmu 

(24.6.2009 22:16:11)
Na průjem bych doporučila Enterol, vím že ho mohou brát i malé děti, ale o dávkování se raději poradit s lékárníkem.
 Lucky123 


Re: Konec průjmu 

(7.8.2009 20:44:07)
Dobrý den,nám se osvědčil přípravek Biopron.Je sice dražší,ale pomohl nám již při druhém použití.
 jajda 
  • 

Re: opak prujmu zácpa 

(22.4.2007 17:50:05)
Při dlouhotrvajícím průjmu čí zácpě může jít o potravinovou alergii nebo i o celiakii, není od věci to své pediatričce připomenout, lékaři na tuto možnost obvykle málo myslí.
 Katka K. 
  • 

Re: opak prujmu zácpa 

(22.10.2007 19:16:36)
Dobrý den, můj syn už od 2 měsíců trpí zácpou. Nyní je mu 4,5 roku a ještě jsme se toho nezbavili. Možností je navštívit dětského gastroenterologa a on vyšetřením může zjistit, co je dítěti. Příčinou může být nějaká nemoc nebo nesnášenlivost nějakých potravin. Nám řekl, že má syn o jednu kličku na střevech víc, a to prý je ten problém. Nepomáhá mu ani pití velkého množství vody, ani pojídání vlákniny, ani posilování břišních svalů. Jediné co mu pomohlo je, že ho nutíme chodit každý den ve stejnou dobu na nočník. Tam posedí s časopisem 20 min. a buď se podaří nebo ne. Protože už si na tento režim zvykl jeho zažívací trakt, tak se většinou podaří.
 kreali 


Pokakavani se,u starsich deti 

(14.2.2010 11:02:25)
Dobry den,chci se zaptat jestli mate nekdo zkusenosti s detmi predskolniho veku,ktere se pokakaji.Dcera ma 6 roku,obcas ma spinave kalhotky,protoze ji pri uprcnuti neco utece.Bohuzel se nam i stalo,ze mela v kalhotkach nadelano vse.Jsem z toho nestastna a nevim co sni.Doktorka mi rekla,ze je to zacpa,ale to se mi nejak nezda.Dekuji vsem kteri se ozvou a poradi.~a~
 dialed 


Re: Pokakavani se,u starsich deti 

(14.2.2010 15:33:41)
Dobry den, meli jsme podobny problem. Male sice jsou teprve 4 roky,a tak jsem procetla kde co. Jedena vec me ale velmi zaujala, pokud vyloucite nejake onemocneni atd. tak se take muze jednat o to, že zadržovaní stolice je příjemné a vyvolává slastné pocity. Takže děti drží dokud to jde a někdy to prostě už neudrží. Zkuste vypozorovat a taktně s holčičkou promluvit. Já jsem ji to řekla "naplno", že chápu, že je to příjemné,ale bohužel má to i své negativní dopady. Nejprve jsme hodně pročítaly knížku co se děje s jídlem v těle a jak pak to hovínko na konci musí ven, jinak se v těle začnou množit bakterie, bolí bříško, bolí kakaní, protože je ztvrdlé atd. Uvidíte, je to jen jedna z mnoha příčin, u nás se potvrdila :-)

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.