| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Hami ham

 Celkem 18 názorů.
 Jitka, Ríša 3 roky 
  • 

dětičky čtou i jiné recepty... 

(23.8.2001 9:34:56)
Ahoj, buď úplně v klidu, myslím, že systém jsi zavedla úplně normální a hlavně nehysterický. Mám úplně stejné zkušenosti, nejen z čtení různých knih,ale hlavně z poučování různých příbuzných a přátel ženského pohlaví, pokud možno různých krajových zvyklostí... Byla jsem z toho trochu zoufalá, ale vzhledem k tomu,ž e moje dítě je žravé a bez problému, jako tvoje Píďalka, přešlo na cokoli, jsem byla v klidu a teď se tomu usmívám.. Dětičky jsem v chutích konzervativnější, občas se stane, že to, co nějakou dobu chutnalo, na nějký čásek chutnat přestane a pak se to zas vrátí... Píďalka je spokojená, roste, děláš pro ní to nejlepší, tak co...
držím palce a mějte se
Jitka
 Petra, Tomášek 6 měsíců 
  • 

Náš jídelníček - do 6 měsíce 

(23.8.2001 12:57:10)
Ahoj, zdravím všechny maminky našich rozverných dětiček. Našemu pokladu je právě dnes půl roku. Hrůza jak to uteklo. Tomášek rád papá skoro vše co mu nabídnu. Nejprve to převaluje v pusince, chviličku se dáví a dělá různé obličejíčky, ale pak to do něj padá, že ani nevíme kam to všechno dává. Vzhledem k tomu, že jsem mohla kojit pouze 3 týdny, začali jsem od 4 měsíce s ovocnými šťávičkami, nejprve jen 2 lžičky denně. Nejraději měl z jablíčka (pozor muselo být sladké), mrvovou šťávičku moc nechtěl. Pak jsem už začala kupovat šťávičky od Hami a Tomík si oblíbil mrkvovo-jablečnou, kterou mu ale ředím napůl kojeneckou vodou. Poté přišlo na řadu ovoce místo dopoledního Nutrilonku. Nastrouhané sladké jablíčko mu velice chutnalo už od začátku, protože z něj vyteklo hodně šťávičky. Na nastrouhanou mrkvičku s čímkoli jsem ho nepřemluvila doteď. Ale nejraději ze všeho má rozmačkaný banán s nektarinkou, jablíčkem nebo samotný. Kolem 5 měsíce jsem dostala pokyn od doktorky nahradit polední mlíčko zeleninovým příkrmem (polívčičkou) a zkusit přidat masíčko (pouze kuřecí, krůtí nebo králičí). Tak jsem se pustila do vaření. 1 bramnora, 1 mrkev a kousek masa - vše uvařit a pak rozmixovat ne moc na jemno, protože jinak mu to vytékalo z pusinky a měli jsme to všude. Nejprve mu to moc nechutnalo, tak jsem to trošičku ocukrovala a panečku pak mu to moc chutnalo a když něco zbylo (ale to je málokdy - sní 200 ml) tak si to tatínek přikoření a dojí.

Snídaně: 6.30 120ml Nutrilonu (2)

Svačina: 9.30 1 přesnídávka (jabečná, broskvová, meruňková)

nebo

rozmačkaný banán + jablko, nektarinka(čerstvé)

Oběd: 12.30 1 brambora, 1 mrkev, asi půl kuřecího prsíčka - vše uvařit a rozmixovat

Svačina: 15.30 180ml Nutrilonu (2)

Večeře: 18.30 180ml Nutrilonu (2)


K pití během dne buď granulované čaje od hippu, nebo šťávičky od HAMI napůl s vodou, nebo voda, ale ta většinou pouze na noc.

Vzhledem k tomu, že už máme 2 zoubky, tak jsem mu zkusila dát dnes do ručičky piškot a to jste neviděli ten vřískot, když jsem mu ho celý ocucaný sebrala, protože ho měl plnou pusinku a nevěděl co stím. Ode dneška také místo odpolední svačinky budeme dávat jogurt - smetanový pouze 1x týdně, piškoty a k večeři buď kupovanou kaši nebo krupicovou.

Ale o tom až to vyzkoušíme.
 Jitka, Ríša 3 roky 
  • 

Re: Náš jídelníček - do 6 měsíce 

(23.8.2001 17:53:38)
Ahoj Petro, koukám, že taky nemáte problémy s likvidací jakéhokoli množství stravy.. chci ti jen říct, že mě doktorka i magistry v lékárně několikrát varovaly před častým dáváním granulovaných čajů, protože jsou dost přislazované a je riziko vzniku tzv. "medových zubů" - tedy takových zažloutlých zkažených právě ze sladkého podávaného v tomhle věku. Říkaly, že pokud se tyhle čaje dávají, měly by se po nich aspoň trošku vyčistit zoubky. Radši mi doporučovaly normální dětský čaj, který je od 4. (příp. 6) měsíce, a taky čaj fenyklový, který se dá normálně v lékárně koupit.
ahoj a ať ti krásně roste!!!
Jitka
 Ivana, syn 10 měsíců 
  • 

Re: Re: Náš jídelníček - do 6 měsíce 

(28.9.2002 23:24:02)
Ahoj,
já jsem zezačátku taky kupovala ty granulované čaje, nedokážu si představit v šestinedělí se vyvářet ještě s čajama (byla jsem na tom fakt bledě fyzicky i psychicky), teď už kupuji taky ty sáčkované čaje, ale sladím je medem, syn by je hořké nepil.
Proč Vám píšu... myslíte, že v tom Kubíkovi není spousta cukru? Naopak si vzpomínám, když měl syn 6 měsíců, byli jsme na preventivní prohlídce, tak se tam jedna maminka zrovna na Kubíka ptala. Doktorka jí říkala, že je to na zuby něco strašnýho, že když dcera vyžaduje šťávy má spíš kupovat ty bez cukru např. některé Hipp nebo Hami jsou bez cukru.
To je jen tak naokraj, a víte, co si o tom myslím já? Dávejte opravdu pravidelně dítěti fluoridový tablety na zuby a máte nad nějakým medem nebo cukrem vyhráno.
Zdar Ivana
 *Aida* 


Re: Re: Re: Náš jídelníček - do 6 měsíce 

(7.10.2002 0:05:11)
Ivano,
pokud diteti mladsimu 1 roku das med, vystavujes jej tim nebezpeci botulismu. Ne ze by to byla nejak ohrome velka pravdepodobnost, ale kdyby se stalo, je to zivotu nebezpecne.
Jinak muj syn pije 100% dzus redeny vodou a to jen obcas a vzdycky pri jidle, jinak pije jen vodu (krome mleka). Vodu ma rad a je pro deti nejlepsi :o). A ma ji rad proto, ze je na ni odmalicka zvykly. Caj v zivote nemel a nemyslim ze by mu neco uteklo. A kdyz se tak zamyslim nad temi granulovanymi caji (pres 90% cukr), pripada Vam, ze je organismus kojence schopen to stravit? Ze je to prirozene? Me teda moc ne...
 Sivlik 
  • 

Re: Re: Re: Re: Náš jídelníček - do 6 měsíce 

(28.5.2006 21:02:49)
Jo, ja taky považuji vodu za základni tekutinu a taky ji svého 7-měsíčního syna už učím pít, abych pak, až bude více papat pevnou stravu, do něj nemusela kvůli pitnému režimu lít ty sladké patoky. Já taky piju nejvíc vodu, ráno si uvařím bylinkový čaj a občas si koupím jabkový džus a ředím ho 1:1 - a když se bavím s tetami a strýci a babičkami, tak se všichni strašně ošklíbají, jak mohu pít obyčejnou vodu bez bublin :)
 Jitka, Ríša 3 roky 
  • 

Re: Náš jídelníček - do 6 měsíce 

(23.8.2001 17:53:44)
Ahoj Petro, koukám, že taky nemáte problémy s likvidací jakéhokoli množství stravy.. chci ti jen říct, že mě doktorka i magistry v lékárně několikrát varovaly před častým dáváním granulovaných čajů, protože jsou dost přislazované a je riziko vzniku tzv. "medových zubů" - tedy takových zažloutlých zkažených právě ze sladkého podávaného v tomhle věku. Říkaly, že pokud se tyhle čaje dávají, měly by se po nich aspoň trošku vyčistit zoubky. Radši mi doporučovaly normální dětský čaj, který je od 4. (příp. 6) měsíce, a taky čaj fenyklový, který se dá normálně v lékárně koupit.
ahoj a ať ti krásně roste!!!
Jitka
 Petra, Tomášek 6 měsíců 
  • 

Re: Re: Náš jídelníček - do 6 měsíce 

(24.8.2001 12:16:01)
Ahoj Jitko, dík za názor. Já sem o tom nedávno taky četla a zrovna včera když jsme šli z poradny tak jsem koupila v lékárně dětský čaj s heřmánkem. Nejprve mu moc nechutnal, ale asi po pátém napití si dokonce pomlaskával. Zatím se měj a pozdravuj prcka. Čau Petra
 Jitka, Ríša 3 roky 
  • 

Re: Re: Re: Náš jídelníček - do 6 měsíce 

(28.8.2001 12:43:21)
Ahoj, tak tenhle čajík pijeme s úspěchem doteď, nejlépe říznutý Kubíkem - to je takovej hustej džus pro dětičky..
ahoj a pusu malému.
Jitka
 Soňa, Daneček 5 měsíců 
  • 

Re: Náš jídelníček - do 6 měsíce 

(23.10.2001 22:17:38)
Ahoj Petro,
i my jsme začali od 4 měsíce podobně (ne-li úplně stejně) hamat ovoce, šťávičky a teď i zeleninu a k tomu 4X denně Nutrilon 2. Jenom se tě chci zeptat, když poslední mlíčko máte v 18.30, jak pak usínáte. My chodíme spát v 19.30 a lahvičku s mlíkem dávám těsně před uložením do postýlky, ale pak většinou ještě půl hodiny a i víc "lumpačí", myslím, že je to moc do bříška a že ho vždycky bolí. A dávat mlíčko před koupáním jsem přestala, protože pak blinká. Ještě dříve jsem to nezkoušela, protože by se mi určitě budil hlady v noci. Jestli máš nějaký nápad jak na večerní usínání, tak každá rada dobrá. Ahoj mějte se hezky.
 Petra, Tomášek již 8 měsíců 
  • 

Re: Re: Náš jídelníček - do 6 měsíce 

(29.10.2001 20:49:41)
Ahoj Soňo, v době, kdy jsem psala o posledním mlíčku v 18.30 mi malý usnul hned jak jsem ho položila do postýlky a někdy dokoce i u lahvičky. Ta doba je už ale pryč. Teď máme 8 měsíců a spinkat chodíme kolem 19.30 a také asi půl hodinky ještě lumpačí. To se ale asi nedá nic dělat. Vždyť má za den tolik nových dojmů a poznatků. Stejně si můžeme gratulovat, protože některé maminky uspávají mnohem déle. Jinak teď na noc vypije asi 180-210 ml a spinká mi až do 7.30. Ale teď jak se změnil čas v tom máme trošičku zmatek. Mějte se hezky a hodně radostných chvilek s mrňouskem. Jo můžeš se podívat na hlavní straně na článek Z deníčku našeho cvrčka - To je o Tomíčkovi. Pa Petra
 Petra S. Tomášek 7,5m 
  • 

Re: Náš jídelníček - do 6 měsíce 

(2.11.2002 19:39:33)
Ahojky,
jmenuji se take Petra a mam syna Tomáška.
My teprve postupne zaciname s prikrmama,
ale nastesti mu vsechno chutna.
Hlavne mrkvicka, banan,...

Preji hodne zdravicka a spoustu radosti s Tomikem

Petra + Tom
 Iveta 
  • 

Tleskám Vám 

(21.2.2002 20:54:44)
Velice se mi líbil Váš článek.Je vidět,že vše berete s humorem,což si myslím je důležitější pro Vaše dítko než předpisový jídelníček.Mám šestiletého synka a osmiměsíční dcerku.U prvního dítěte jsem se snažila vše dělat podle knížek,dnes dělám přibližně to co Vy a je mi nesrovnatelně pohodověji než mi bylo tnkrát.Přeji úspěšné přibírání na váze.
 Blanka a malá Julie 


ať žijí příkrmy 

(6.3.2003 12:06:22)
Ještě teď mě bolí břicho, jak jsem se nasmála při četbě článku. Dnes je ten slavný den, kdy náš mimísek dostal první lžičky mrkvičky, ale tvářila se spíš, jako bych jí dávala neředěnou citronovou šťávu. Jsem teď přesně v tom stavu, kdy také pročítám chytré knížky a obvolávám zkušenější kamarádky. Včera jsme byli na kontrole v půl roce a slibovala jsem si od toho, že konečně budu mít jasno, kdy a co mazlíkovi dávat. Omyl. Čím více se pídím po informacích, tím víc nevím. A na internetu jsme dnes také proto, abych si přečetla něco chytrého o vyživě. Článek o Verunce mi moc pomohl, už jsem daleko klidnější a myslím, že si asi sestavím vlastní jídelníček a systémem pokus omyl budu zjišťovat, co tomu mému mazlíkovi chutná a co ne.
 olga + skoro 7m anicka 
  • 

Re: ať žijí příkrmy 

(12.7.2003 14:49:51)
Ach jo,
nemate nekdo takovou zkusenost jako ja???
Anicce bude za tyden 7 mesicu. Nechce jist nic. Jedine mlicko, jinak se vzteka, breci, a kdyz to do ni nacpu, tak to vrati...
Nevim, co mam delat.
Olga
 Terreza 


Re: Re: ať žijí příkrmy 

(13.7.2003 22:37:25)
Olgo uklidním tě, to kojené děti dělají VELMI ČASTO !!! Já ti moc neporadím, my neměli problém, ale v diskusi Dětičky 6 - 12 měsíců, která teď už bohužel nějakou dobu "nežije" se to rozebíralo několikrát, tak tam nakoukni, nebo taky do BATOLAT, kde jsou sice dětičky starší, ale více méně přešlé právě z 6-12 měsíců a jesli se nepletu, tak některé mamči to řečí dodnes, tedy i po prvních narozeninách...
Jediná rada, která mě napadá je: Nezoufej, žádné dítě ještě neumřelo hlady na nechutenství, a i když se ti zdá, že už musí mít hlad jako vlk, ono má jiné "starosti" a zájmy...
Hodně štěstí,
Terreza
 Jana, dcera- 9 měsíců 
  • 

Re:Hami-Ham 

(15.6.2003 13:27:36)
Milá Sylvo,
dnes jsem přečetla Tvůj článek a jsem nadšená.Už jsem si totiž začala dělat starost s papáním mé holčičky.
Náš jídelníček vypadá úplně stejně, tak jak jsem se dočetla u Tvé holčičky v našem věku.My máme ještě problém ten, že Denča odmítá pít cokoliv s flaštičky - vše jen na lžičce a úplně nejlepší je mlíčko od maminky.Takže děkuju a ahoj.!
 Market 
  • 

článek 

(7.6.2005 21:47:34)
Článek o jídle 8,5 měsíčního dítka se mi moc líbil. Hlavně mě překvapil! My máme začátek 8.měsíce a malá nechce nic papat. Sní v lepším případě pár lžiček. Píšu nic, ale zkouším jen zeleninové a ovocné skleničky. Myslela jsem, že nemůžu dát nic jiného, dokud nebude papat tohle. A vidím, že se s tím někteří nepářou. A myslím, že je to skvělé. Asi se taky vykašlu na předpisy a budu dávat to na co bude mít chuť. Samozřejmě né všechno. Ale jsem moc ráda, že jsem tady zabrouzdala, protože nebudu alespoň upjatá a budu prostě zkoušet. Díky!!!

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.