| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kapitola šestá - Vítají nás šumavské Pláně..

 Celkem 5 názorů.
 Jana, 2 děti (14 a 10 let) 
  • 

Borová Lada se jmenuje po "bažinách" 

(18.7.2001 9:11:39)
Tohle vyprávění mě naprosto fascinuje. Náš tatínek se snaží také vyhnat línou rodinu do pedálů, ale zatím jsme v přesile.

Borová Lada se skutečně jmenuje od těch bažin - tedy: v Borových Ladách. I když tahle vesnička má se svým názvem asi stálé potíže. Naše dcera totiž jezdí opakovaně na školu v přírodě také do BorovÉ LadY. Tak to prezentuje i pan učitel a s ním celá třída.. Ale ať tak nebo tak, stejně je tam krásně ...

Už se těším na další pokračování.

Jana
 Jana, 2 děti (14 a 10 let) 
  • 

Re: Borová Lada se jmenuje po 

(18.7.2001 9:15:09)
Sama jsem v souvislosti s názvem obce udělala chybu: takže ne Borová Lada se jmenuje, ale Borová Lada se JMENUJÍ ...
 Simona, dcery 3 a 13 let 
  • 

Vyzrála jsem na "tatiho" 

(18.7.2001 21:32:16)
Děkuji za krásné vyprávění, samozřejmě správný název je ta "Borová Lada", ale z toho, že se Vám to plete si nic nedělejte. Bydlím kousek od Sušice a každou chvíli slyším "Jak se jede do Sušic", místo " ......do Sušice". A to je Sušice rozhodně známější než Borová Lada.
Jinak já na našeho tatínka vyzrála - byli s dětmi celí nažhavení, aby jezdili po Šumavě na kolech, tak jsem mu nabalila děti, kola i proviant a jsou týden v Prášilech, odkud podnikají výlety. Dnes hlásili pršavo, takže "jen" 21 km.
Mimochodem - kolik je synovi, že už má tolik najeto?
Pokud budete mít chuť a zájem, zastavte se v sobotu v Kašperských Horách, okolo 14:30 tam má dorazit soumarská karavana z německého Grafenau. Je to poprvé po 10 letech, co se něco takového koná, sháněli jsme krojované ochotníky z širokého dalekého okolí a pokud se počasí umoudří, myslím si, že to bude bezva - mám tam se svou kolo-rodinou sraz.
Od 15:30 a opět v 17:30 vystoupí šermíři, hudba a "obžerstvení" zajištěno, pro ty civilizovanější večer country bál v Sokolovně.
Všechny zvu na Šumavu!!!
Simona
 Vera S. Clarisska, USA 
  • 

Sumava z druhe strany 

(19.7.2001 4:28:24)
Sarko, Vase povidani jsou vsechna moc krasna. Mne na tomhle dilu zaujala zminka o Finsterau na druhe strane hranic. V mnichovskych letech nasi emigrace do nej pravidelne jezdily moje deti s ostatnimi mnichovaky na letni tabor poradany metskym oddelenim pro mladez. Myslim, ze tam stale jeste je. Pravidelne jsme tam za nimi jezdli prave proto, ze to bylo tak blizko hranic. A bylo to skoro "jako doma" na Sumave. Lesy byly stejne. Boruvky stejne chutnaly. Martin Stepanek vzdycky rikaval (jeho syn tam byl na tabore take), ze jen prelezt kopec a jsou na sve chalupe. David chodil vzdycky se svymi kamarady hrdinne "curat do Cech", za hranicni kameny. Zorana pole byla az o kus dal.
Kamaradstvi, ktera na tomhle tabore uzavrel trvaji az dodnes...Umi take porad jeste napodobit neopakovatelne nareci tohoto kraje, ktere nema s nemcinou, kterou jsme se naucili ve skole nic spolecneho. Zpivaji se tam dokonce pisnicky na stejny napev a se stejnym motivem jako ty nase...Vlastne si ani neumim predstavit, ze dneska si jen tak prijede autobus z druhe strany a vy si tam treba muzete vyrazit na kolach...Porad si jeste musim opakovat, ze to tak je a ze je to fajn... Vera S.
 Šárka ze Šumavy :))) 
  • 

Pro Věru S. 

(20.7.2001 11:06:10)
Milá Věro, děkuji za příspěvek k mému povídání, to je moc hezké, co píšete, vždy mi udělá radost, když něco, co dělám, potěší ostatní. Já se přiznám, že si také moc ráda čtu vaše povídání o Clarissce a od té doby, co jsem zjistila, že znáte i moji kamarádku Johanku, tak ještě raději :-))) Mějte se moc hezky...

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.