| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Svět v matčině lůně - díl druhý

 Celkem 13 názorů.
 Vera Pavlu, 26tyden tehotenstvi 
  • 

Svet v matcine lune 

(17.7.2001 8:42:36)
Jen jsem si potvrdila to, o cem jsem presvedcena. Nedavno mi to rikala moje teta, ze je podstatne se na detatko tesit a byt v pohode. Presne vim, kdyz se memu miminku neco nelibi. Kdyz jsem ve stresu, tak prvni myslenka je, ze ja to nejak vydrzim, ale co miminko. -To za moje problemy nemuze a ja ho vlastne trestam. Nejdriv jsem si myslela, ze budu v praci az do materske, ale ted vim, ze zustanu radeji doma driv. Moje doktorka se na me zlobi, protoze spis hubnu, nez pribiram - nejaky problem v praci a ja hubnu, v noci nemohu spat..nedivim se tem budoucim maminkam, ktere zustavaji doma a jsou v pohode..Take to udelam..Snad nebude pozde.
 Petra Neomi 
  • 

Omyl přírody? 

(29.5.2004 21:51:59)
Podle téhle teorie by se většina mláďat v přírodě rodila poškozených, nebo deprivovaných. Těhéotenství těžko může probíhat v laboratorních podmínkách a vyselektovat ze života stres je imho neproveditelné.

Mimochodem, podle takové teorie, co by cítila mláďata predátorů a co bíložravců, kdž březí samice jsou snadnou kořistí?
 Petra P., 31tt 
  • 

Plavání v těhotenství 

(30.5.2004 7:23:45)
Mám prosbu k maminkám nebo těhulkám z Prahy, které chodí plavat. Kam chodíte? Bojím se jít do normálního bazénu abych něco nechytla. Není nějaký bazén, třeba kam se chodí plavat s miminky, který by mohly využívat i těhotné? Poradíte?
 EVUŠA (syn 13 a dcera 7 ) 


Kamilo 

(4.6.2004 8:06:55)
Ahoj Kamilo, nevím jestli si ještě na mě pamatuješ. Byla jsem v 7tt a měla jsem jíd do centra na UTZ kde mi konečně měli říci kolik embryjek tam je. Bylo mi řečeno, že je plodové vejce prázdné, že se embrya vstřebalaa že musím na sál:-(( Dr. říkala, že už to tušila v tom 6tt,ale že si nebyl jistá. Byl to nejhorší den v mém životě. Takovou zprávu jsem teda opravdu nečekala.Je to 14dnu co jsem po revizi dělohy. Ještě mě pobolívá břicho a špiním, ale už je to v pohodě. Takže se z této diskuse loučím a vracím se do diskuse IVF a tobě a ostatním přeji krásně a bezproblémové těhulkovství. Pa Evuša
 Kamila B+ Honzík10/04 


Evusko 

(4.6.2004 17:19:05)
A já koukala,kam jsi se ztratila:-(Je mi to moc líto,ale to ti asi nepomuze.Hlavu vzhuru a za ti bude líp,tak znova do boje,co taky zbývá jiného,vid?Doufám,ze se brzy zase ozves a budes tehotná,tentokrát vse v porádku.Moc ti to preju a dej o sobe vedet pa Kamila
 simeva 


Re: Plavání v těhotenství 

(22.5.2008 16:08:30)
chodím plavat na bazén na Pražačku, je to na Ohradě. Menší bazén, není tam moc lidí a je to tam příjemné a čisté. O čistotě mě přesvědčuje i to, že jsou zde pořádány kurzy plavání pro maminky s dětmi.
 Lenka, 20. tyden 
  • 

Re: Jak si nepripoustet problemy ? 

(26.8.2004 22:42:41)
Dite jsem si vzdycky moc prala, ted jsem tehotna, ale nejstastnejsi obdobi to neni. Tento rok jsou same problemy, partner prisel o lukrativni praci, vloupali se nam do auta, nemame penize,v posteli to neklape.....Nastesti moje tehotenstvi probiha v pohode, vcera jsem u doktorky poprve slysela tepot srdce meho ditete a byla dojata,....citim se dobre a kdyz me zrovna nepohlti problemy, mam v sobe vnitrni klid. Dnes mam ale opravdu cerny den a ztracim chut dozivota, i kdyz mam v brise meho cvrcka. Neco takoveho bych vubec necekala. Skoro za tyden mame mit svatbu a ja si jen rikam, predstavovala jsem si to vsechno trochu jinak....
 Lucka (12 tt těhotná) 
  • 

Jak si nepripoustet problemy ? 

(27.8.2004 9:08:04)
Leni, to tak v životě většinou bývá.......když se to pokazí tak všechno. To nejcennější a nejdůležitější si nosíš pod srdíčkem, ale chápu tě, že když se nedaří to okolo není moc nálada i tak myslet pozitivně.
Vím, že nejde si nepřipouštět a nemyslet na problémy, když prostě jsou. Není na to moc rad, ale věř, že vždycky může být ještě hůř. Ty mysli na svoje miminko a uvidíš, že všechny ostatní problémy časem odejdou stejně jako přišli. Za pár dní tě čeká svatba, buď v klidu, mě týden před svatbou vadilo i to jak můj budoucí manžel dýchá, to ktomu asi patří. Užij si ten den pořádně a i nadále přeju pohodové těhotenství
 lenka 
  • 

Re: Jak si nepripoustet problemy ? 

(28.8.2004 18:48:26)
Diky Lucko !!!

Preji ti taky vse nej !

Lenka
 Katka a Jenny 


Re: Re: Jak si nepripoustet problemy ? 

(18.9.2004 18:58:37)
Ahojky,ja jsem Katka a jsem z jizni Moravy,vdala jsem se do Rakouska a ver mi,taky jsem si vsechno predstavovala uplne jinak.Mam 17-mesicni holcicku Jennifer a tehotenstvi bylo docela krute.Prvni 4 mesice jsem prozvracela a zhubla 8kg,v te dobe jsem delala tady ve Vidni ceskym diplomatum chuvu a nemela cas dostat se v Cechach k doktorovi at ni s tim zvracenim pomuze a v Rakousku jsem nebyla pojistena,cili jsem pri kazde navsteve musela platit 80 euro a to bylo jen zakladni osetreni u gyndare.Ten mi tenkrat rekl,kdyby jste byla pojistena lezi te uz v nemocnici na kapackach.Ve tretim mesici byla rychla svatba.S manzelem jsme byli 2 mesice,kdyz prisel s napadem "budeme mit miminko",bylo mi 25let,tak jsem prikyvla s myslenkou,ja budu mama urcite at uz tam bude tata nebo ne.Nepovedlo se pojistit nas za celou dobu,coz byly priserne nervy,pak nas podvedl manzeluv sef a porod do dns splacime a malo to neni.ATD.....je toho hodne,tohle je jen zacatek,ale proc to vic rozebirat.Mala je stastna a vesela,a to je to nejdulezitejsi.Jak rikal pan Werich,kdyz nejde vo zivot,jde vo hovno.Je to velka pravda a my zensky v tehotenstvi vsechno vidime moc cernobile,jsou to fakt ty hormony.Mysli na to,ze nebyt tehotna videla bys vsechno jinak,ver mi a vem si priklad ze Slunce,navzdory vsemu trapeni vychazi kazde rano.Hlavne je potreba o vsem mluvit,on i ten chlap je v tehle dobe zmateny a blbnou mu hormony.V posteli se muze bat,ze vam ublizi,penize jsou vec relativni a nikdy nevis,kdy ti Pan Buh prihraje neco lepsiho.Zij zivot naplno a uzivej si tenhle posvatny stav,jses ted dulezitejsi nez cokoli jineho.Preju pohodove tehotenstvi,krasny porod a hodne stesti vsem.
 Karin80 


Re: Omyl přírody? 

(15.1.2007 17:39:04)
Nemyslím si, že by bylo tak složité žít bez stresu... Já například stresem vůbec netrpím, a to jinak žiju docela normálním životem. Ale to je asi hodně o povaze...

A jinak - on ten stres v těhotenství většinou nemusí mít hned nějaký tragický následek typu fyzický defekt, rozštěp, mentální retardace apod. Ono úplně stačí, když se to projeví na naturelu toho dítěte - může být citlivější, plačtivé, nervózní, později nesoustředěné, ztrémované, neschopné vyrovnávat se se stresem... Oproti třeba rozštěpu páteře to jsou zdánlivé maličkosti, ale všichni víme, jak moc dokážou ovlivnit život.
Já osobně si myslím, že je hodně důležité, jak dítě prožije svůj vstup na tento svět, a je velký rozdíl, proběhne-li porod v klidu a pohodě, nebo je-li to pro oba zúčastněné jeden velký ŠOK.
 luca 
  • 

Re: Omyl přírody? 

(9.5.2009 22:20:27)
to by me teda zajimalo, jak to delas... ja mam nekdy pocit, ze snad nic nez stres neznam. Marne uz nekolik let premyslim, jak se z tohoto stavu dostat - ikdyz me lidi berou jako normalni holku,myslim, ze mam za sebou nemalo probrecenych noci. Mozna za tim stoji moje minulost, ale jak se zbavit nekterych myslenek, kdyz si je proste myslim? Zatim mi v tomhle nikdo neprozradil. A je pravda, ze v tehotenstvi bych si prala stokrat vic, abych byla bez stresu, ale je to naopak :-(
 aaaHracky.cz 
  • 

Prenatalni monitor zvuků miminka v bříšku 

(15.3.2008 12:21:20)
Toto zařízení Vám umožní poslouchat zvuky, které v bříšku maminky vydává Vaše ještě nenarozené děťátko. Tyto zvuky lze zaznamenat a odeslat emailem. Verze De Luxe navíd nabízí možnost mluvit k dítěti a přehrávat mu hudbu a také jsou v balení druhá sluchátka, aby mohli poslouchat např. oba rodiče najednou. Bepečný pro maminku i dítě bez použití střídavého el. proudu, ultrazvuku nebo radiových vln. Přináší celé rodině během těhotenství možnost většího sblížení, mj. i skvělá pomůcka, jak připravit staršího sourozence na miminko. Obsah balení: 1x prenatální odposlech, 2x sluchátka, 1x nahrávací kabel, 2x CD s klasickou hudbou, 2x fetální reproduktor, 1x fetální mikrofon, 1x těhotenský pás k upěvnění, 1x návod na použití.
BebeSounds je skvělý dárek pro těhotné maminky. na www.aaahracky.cz
http://aaahracky.cz/prenatalni-odposlechove-zarizeni-de-luxe-p-4746.html
nebo levnější varianta
http://aaahracky.cz/prenatalni-odposlechove-zarizeni-p-4745.html

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.