| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Svět v matčině lůně - díl první

 Celkem 36 názorů.
 Loonette 
  • 

no to je perspektiva! 

(11.7.2001 14:18:18)
Tento clanok ma teda nepotesil, v prvych troch mesiacoch trpim nevolnostami,vzdy, ked zjem nieco je to na nevydrzanie, jediny prijatelny stav je lahky hlad a teraz som sa docitala, ze moje dieta mojich spravanim strada!!! Preco to ale priroda zariadila tak, ze v prvych troch meiacoch, ked sa tvoria organy je maminkam zle a zvracaju? A to byvalo aj vtedy, ked este neboli na svete pripravky ako Materna (tu som tiez docasne musela obmezdit, lebo mi z nej bolo ako inak? Zle)
 Svatka, 2 deti 
  • 

Re: nejen Loonette 

(12.7.2001 13:40:07)
Milá Loonette,
dokázu pochopit, jak Ti je. Nebylo mi o nic líp. Po ránu to bylo nejhorsí, behem dne o neco lepsí. V prubehu 2. tehotenství mi dokonce akutne museli operovat zlucník, takze se mé druhé díte narodilo predcasne s porodní váhou 1.664 g. Presto prese vsecko jsem se snazila jíst, co mi chutná. Bylo mi obcas jako Tobe, ale to je normální. V tele se dejí tak prevratné veci, tak není divu, ze je mamine zle od zaludku. Neboj se niceho, srovná se to a ver, ze i kdyz Tobe není zrovna nejlépe, to malické sdi "z tebe" vezme pro sebe to nejlepsí a nejdulezitejsí. Zádnou paniku, nic se nedeje a uvidís, ze za pár mesícu, az se narodí, budes vzpomínat s lehkým úsmevem na rtech! Hodne stestí a zdraví S.
 Irena, rocni dcera 
  • 

Re: to bude dobre 

(12.7.2001 20:10:08)
Zadnou paniku, me melo prvni ctyri mesice tak zle, ze pomahalo take jen obcasne hladoveni. Pak taky suchy rohlik a studene mleko, coz taky neni vykrik zdrave a vyvazene vyzivy.
A vysledek: dcera mela pri narozeni presne 4 kg.

Takze, poslouchej sve telo a uzivej si teseni se na miminko.
Irena
 Terka, 2 děti 
  • 

Re: Svět v matčině lůně - díl první 

(11.7.2001 23:17:40)
Jestli jsem dobře četla, v článku se píše, že dostatečný příjem živin je nejdůležitějčí ve 4. a dalších měsících. Takže první 3 měsíce by to nemělo plod ohrozit? Mě tedy nebylo až tak zle (ani první tři měsíce), ale měla jsem po celé těhotenství neustálý hlad, který mě budil i v noci
 Vera S.ClarisskA 5, USA 
  • 

Re: Re: Svět v matčině lůně - díl první 

(12.7.2001 6:12:35)
Mile budouci maminky. Vyhledejte si clanek Kdyz je vam spatne, je to dobre... O prirozene, ochranne reakci organismu v prvnich mesicich tehotenstvi... A co s tim delat. Zuzana ma ve svem vynikajicim clanku na mysli uplne jine nedostatky ve vyzive... Velmi jasne o nich mluvi: Nesmyslne diety bez porady s lekarem a vliv takovych skodlivych latek, na ktere se v Cechach stale divate s usmevem pochopeni. Jako je koureni a alkohol. Vera S.
 katka 
  • 

Re: Re: Re: Svět v matčině lůně - díl první 

(7.5.2004 10:08:41)
Zato vy v USA jste dokonalí, že? Také nesouhlasím s kouřením a alkoholem, ale proč hned "do jednoho pytle" házíte celé Čechy?
 Olina 
  • 

Re: Re: Re: Re: Svět v matčině lůně - díl první 

(8.5.2004 20:43:21)
Milá "katko",
stačí se podívat kolem sebe... pokud tady v Čechách někdo nekouří, má prostě smůlu, protože se vyhuluje všude, a pokud ty jedy nechci inhalovat dobrovolně, musím nedobrovolně. Leda že bych se odstěhovala na samotu někam do hor. A když někde řekneš, že nepiješ alkohol, dívají se na tebe jako na exota. Téměř všude, téměř všichni. Na lidi, kteří si píchají heroin nebo šňupou koks, se díváme skrz prsty a říkáme "fuj!", ale když se někdo ožírá do němoty nebo hulí jak fabrika, je to prostě normální Měříme dvojím metrem. I přesto, že (jak sis mohla přečíst v článku) nikotin je např. pro vyvýjející se plod mnohem nebezpečnější než kokain.
V tomhle jsou USA fakt dál...
 Raketka 


Re: Re: Re: Re: Re: Svět v matčině lůně - díl první 

(9.5.2004 11:26:57)
USA jsou fakt dál - tolik obézních lidí jako tam, jsem nikde jinde neviděla ...
Já jsem nekuřačka - dokonce mám dle alergologického vyšetření alergii na tabák ... a není pro mě problém, najít v Čechách místo, kde se cigaretovému dýmu v klidu vyhnu.
 Raketka 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Svět v matčině lůně - díl první 

(9.5.2004 11:28:53)
Olino
BTW: žiju v Praze a i zde se cigaretovému dýmu úspěšně a bez problému vyhýbám.
 Deni+František+Ella 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Svět v matčině lůně - díl první 

(9.5.2004 11:39:57)
hm - ja byla hodne silny kurak (30 - 40 cigaret denne) a v zari 2003 jsem to utnula (hlavne kvuli mimi).
Ale myslim ze neni problem najit si mista kde je koureni omezene.

Vlastne ani jako kurak a ani jako nekurak jsem nejakou diskriminaci nepocitila. A to je chvalny dukaz toho ze jsou lide stale dost tolerantni (a jesm tomu rada)

Oproti tomu kdyz jsem si na ulici v Los Angeles zapalila cigaretu, tak jen zvuk meho zapalovace byl obrosvskych podnetem k tomu, aby se 10 lidi otocilo s pohledem v ocich - kdo si tady dovoluje kourit. To je fakt moc.
 Olina 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Svět v matčině lůně - díl první 

(9.5.2004 18:11:43)
"Fakt moc"? Co je pro vás moc? Co na tom nechápete? Ti lidé jsou si vědomi svého práva na život v čistém prostředí, práva na to, dýchat čistý vzduch. Když budete bez ohledu na ostatní vypouštět do vzduchu páchnoucí dým plný jedovatých splodin, pochopitelně se ohradí - co na tom nechápete, co se vám nezdá?
Jo, tady u nás je to o něčem jiném... :( bohužel.
 mmm 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Svět v matčině lůně - díl první 

(16.3.2005 11:46:55)
Vtipné připomínky - hlavně když si uvědomíme, že USA vypouštějí do ovzduší nejvíce jedů na světě. Patří mezi největší znečisťovatele obecně, a taky nejvíce využívají a zneužívají celou planetu. Až ji celou "sežerou", budou moct aspoň jásat, že se tlustí, ale s čistými plícemi, dožili konce světa.
 Lucka 
  • 

Re: Svět v matčině lůně - díl první 

(18.2.2008 15:18:56)
Pro mě je moc to jak znečišťují ovzduší, řeky a moře továrny nad tím by se měli lidé zamyslet a né nad tím, jestli si někdo zapálí venku na zastávce. Jsem nekuřačka ale takhle odsuzovat ,,malé ryby,, to je jednoduché bežte do továren říct jim to!!!R^
 Jana Česká, 1 české srdce 
  • 

Re: Svět v matčině lůně - díl první 

(16.11.2011 22:57:51)
proč bohužel??? když tam žijete tak snad pro vás bohudík, ne??? páni škoda že tam nemůžu být s vámi tolik krásy zdraví, čistého ovzduší, nádhery a jistě i tolerance.... bane asi bych tam nepřežila jsem jen hnusná špinavá zakouřená vychlastaná češka, která by asi zemřela v celé té vaší kráse....
 Sylvie 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Svět v matčině lůně - díl první 

(9.5.2004 11:40:42)
Gratuluji. Já taky žiju v Praze, taky se dýmu dle možnosti snažím vyhýbat, ale rozhodně to nepovažuji za "bez problémů". Jo, například je možné radši vzít děti a moknout s nima mimo zastávku než být ausgerechnecht zrovna pod stříškou s kuřáky a taky to tak dělám nebo nechodit do restaurací, ale opravdu to nepovažuju za "bez problémů". Do práce jsem v těhotenství "bohužel" chodit musela, nadřízený je kuřák, takže tím je dáno i to, nakolik se u nás dodržoval zákoník práce. A komu se v práci nelíbí, nikdo ho tam nedrží, že... (a mně se práce navíc jinak líbila). Manžel skončil na chíře, poté, co napadnul soused, když ho manžel požádal, aby nekouřil na společné chodbě, že nám leze dým do bytu... (řešilo se to přes policajty, ale samozřejmě s nulovým výsledkem...). Atd. atd.
 Raketka 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Svět v matčině lůně - díl první 

(9.5.2004 11:50:35)
Sylvie,
tak to máte opravdu asi velkou smůlu :( Protože já se cigaretovému kouři nevyhýbám "jen" proto, že to nechci dýchat, ale hlavně proto, že mám na něj alergii a začala bych slzet a kýchat ... A opravdu se mi to daří velice snadno a bez problémů. Asi mám štěstí - jak na firmu, kde pracuji, tak na dům, kde bydlím. U nás ve firmě chodí všichni kuřáci až ven před budovu - nemáme žádnou kuřáckou mísnost nebo tak něco ... Málokdy se stane, že čekám na zastávce, kde zrovna někdo kouří a zrovna prší a já zrovna nemám deštník a zrovna dlouho nic nejede - tohle se mi vlastně nestalo ještě nikdy ... buď hned přijede tramvaj(bus) a já nastoupím, nebo neprší a mohu stát,kde chci ... nebo tam zrovná žádný kuřák není ... Hm - opravdu mám tak velké štěstí?
 Iva (Aneta03, Radovan06) 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Svět v matčině lůně - díl první 

(9.5.2004 13:31:23)
Asi máš štěstí. Já POKAŽDÉ když stojím s kočárkem na zastávce, tak minimálně 3x přeparkovávám, protože si vedle mne stoupne kuřák s cigaretou. Pokaždé když jedu v domě výtahem, tak je tam nahulíno. Nejvíc mne štvou ti, co odhodí nedopalek, ani ho nezašlápnou a on pak kouří na zemi ještě jakou dobu. Mám propálenou korbičku, protože jsem se prodírala mezi lidma a oni se ani nenamáhali dát tu blbou cigaretu mimo dosah kočárku. V práci šéf řekl - přeci nebudeme mladé paní kouřit pod nos, když čeká miminko - a DAL RUKU S CIGARETOU POD ŽIDLI - tím to bylo vyřešeno- dým nešel přímo viditelně na mne. ALe že je tam nahulíno jak v kotelně - pohoda, kuřáci tam byli v přesile, přeci se kvůli mně nebudou omezovat. Najít v ČB restauraci, kde by se dalo jít s břichem nebo s dětma, protože se tam nekouří, je téměř nemožné. Vůbec nemluvím o tom, že bydlet v prvním patře paneláku, když si někdo zapálí pod balkonem, znamená mít vyhulený celý byt.
A když se člověk ozve, tak někoho OMEZUJE. Nikdy jsem nekouřila - je to normální a dané od přírody. Hlad a žízeň jsou životní potřeba, ale kouření je zlozvyk. Proč mám doplácet já a moje dítě (vpodstatě obrazně i doslova) na to, že se někdo rozhodl zhuntovat si zdraví a ještě na mne bude sprostý, pokud ho vyzvu, ať mne tím neobtěžuje? Proč to mám být pořád já, která se musí s kočárkem vyhybat dýmajícím - popílek z elektráren se taky neřeší tak, že se všichni ohrožení lidé vystěhují z dosahu elektrárny, ale prostě a jednoduše se zákonem nařídí, že jsou povinné filtry a že elektrárna nesmí produkovat zdraví škodlivé látky ve vyšších než povolených limitech. Tak proč se všichni tváří, že tolerovat kouření na veřejnosti je normální?
 Deni+František+Ella 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Svět v matčině lůně - díl první 

(9.5.2004 13:38:16)
to mas pravdu - pokud jsi clovek spolecensky, tak to urcite vic vnimas - ja jsem pecivál domaci, tak je mi to docela jedno.

Mala rada na zaver - radsi nejezdi do Francie, Italie a Spanelska - tam je slovo NEKURAK skoro jako vulgarita (to je samozrejme legrace, ale opravdu je tam koureni jako narodni sport)
 Sylvie 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Svět v matčině lůně - díl první 

(9.5.2004 15:38:20)
Hmmm, tak to asi jo :o) KOUŘIT PŘED BUDOVU moje kolegyně chodit nemohly, z provozních důvodů. Kde že pracuju (pracovala jsem před mateřskou)? Podrž se židle - na lůžkovém dětském oddělení. Když sloužila "dobrá parta", bylo tam nahulíno tak, že i rodiče chodily po oddělení a čmuchali a tak decenteně si zjišťovali, jestli třeba někde nehoří, kouřit se tu asi nsmí, že jo?... Restaurace neřeším, tam chodíme většinou bez dětí, zastávky mi lezou na nervy, obzvlášť v dešti. Jsem typ, který deštníky ztrácí a pláštěnky nesnáší ;o) Jo, jednou jedinkrát se mi stalo, že když si paní zapálila a já si šla s mimčem pod kabátem (nosím převážně děti v šátku, když už někam jedem MHD) stoupnout vedle, tak za mnou paní přišla a omluvila se mi, že si nevšimla, že mám s pod kabátem schované mimčo. Výjimka.

Moc to neřeším, za vítězství pokládám, že moji rodiče chodí kořit na balkon, když jsme u nich na návštěvě. Ani to taky nechápali, musela jsem zahlásit, že prostě k nim nebudu brát děti, když bude byt věčně zahulený :o( A cítila jsem se přitom mizerně :o(

S.
 Deni+František+Ella 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Svět v matčině lůně - díl první 

(9.5.2004 15:57:22)
tak to ja delala napodobne - aniz by mi rodice museli cokoliv rikat, vzdy pred jejich navstevou jsem intenzivne vetrala a uklizela kuracke potreby, protoze jsou velci nekuraci.

Je mi jasne ze nekurakum to opravdu muze vadit. I me jako tehdy kurakovi byli odporni lide, co prosli kolem a byl to zavan 14 dni nevysypaneho popelniku.

Ale to koureni na detskem oddeleni je fakt sila. Pred 4 lety, kdyz mi vytahovali z delohy myom, tak jsem hned po operaci (chodila jsem v hlobokem predklonu, v jedne ruce jsem tlacila stojan s cévkou a v druhe stojan s drénem - no hotovy kvasimodo) mazala hulit - musela jsem sice az z nemocnice, ale i v tom komickem stavu, v jakem jsem byla mi bylo naprosto jasne ze takovato opatreni jsou spravna.
 katka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Svět v matčině lůně - díl první 

(9.5.2004 18:16:41)
Ohavné... že tě nenechali chcípnout...
 Lenka36 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Svět v matčině lůně - díl první 

(13.10.2004 9:21:44)
Příjde mi to jako ubohost, někomu říkat kvůli kouření, že je škoda, že ho nenechali chcípnout. Ať si každý raději nejdříve zamete před vlastním prahem a zkritizuje sám sebe a pak ať hodnotí ostatní. A rozhodně to jde jiným, a hlavně slušným způsebem, než jaký si to dokázala ty!!!!!!!!!!!!!!!!
 Eva K 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Svět v matčině lůně - díl první 

(12.7.2005 14:53:47)
To měl být asi ftip, ne? Kritizovat cizí je snadné. Copak máš s naší kuřáckou pacientkou ve svém nitru společného, že tě dohnala k takovýmto slovům? Ale vyprovokovala jsi k reakci spoustu lidiček.
Eva
 Marek 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Svět v matčině lůně - díl první 

(16.6.2004 0:09:57)
Tak to je mi tě vážně líto...
 Kateřina 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Svět....vzkaz pro krutou Katku.. 

(16.6.2005 10:24:09)
...co udělá s lidmi anonymní dopisování, že?Nezastávám se Deni,ona si kazí své zdraví a samozřejmě částečně i druhým ovzduší a nejen................... ale vážně mě překvapuje jak TY jsi zlá...
 Kteřina 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Svět v matčině lůně - vzkaz pro Katku 

(16.6.2005 10:31:35)
Katko jsi krutá a zlá...co s člověkem udělá anonymita v dopisování, že?
 Eva K 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Svět v matčině lůně - díl první 

(12.7.2005 14:45:32)
Ahoj, velké štěstí asi máš. Myslím, že se kouří všude. Zrovna minulý týden jsem mokla 10 minut na zastávce, ale na čerstvém propršeném vzdoušku. Moje chyba, nemám ráda deštníky.
Musím říci, že najít restauraci, kde je nekuřácká místnost a má únosné ceny je v Parze kumšt. A nestává se zřídka, že jdeš na tramvaj v dýmu ranní cigarety jiného chodce. Ale myslím, že je to vždy o lidech. Když dělám něco takového, tak dám pozor, kde to dělám a jak to dělám.
Američani jsou úplně jinde.
Eva
 Jana,28tt a čert Pája 20m  
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Svět v matčině lůně - díl první 

(12.7.2005 21:28:41)
Já taky žiji v Praze a musím říct, že cigaretovému kouři se vyhýbám z nejdnoho důvodu, ale bohužel je to někdy téměř "nadlidské" úsilí. Stačí vystoupit např. na Kačerově, I.P.Pavlova nebo Smíchovském nádraží a vyčkávat tam na příjezd busu/tramvaje. Rázem se člověk ocitá jakoby v putyce minimálně 4.cenové skupiny. Abych to nemusela čichat musím odejít někam úplně mimo zastávku a pak zase mazat zpět když se blíží očekávaný spoj, což obzvlášť cestuji-li i s malou v kočáře není dost dobře realizovatelné. Na těhle stanicích je to nejhorší, ale ani na těch malých to není o mnoho lepší. Nevím tedy kudy jezdíš, ale upřímně ti závidím ze potkáváš výlučně nekuřáky. je to vůbec možné?
 Petr 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Svět v matčině lůně - díl první 

(22.9.2005 15:45:27)
Je skvělé, že se o tomto tématu zde vede veřejná debata. Je důležité zdůraznit, že normální je nekouřit. Kuřák je psychicky narušená osobnost, která nemá právo narušovat prostředí zdravím jedincům.
 Arysek 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Svět v matčině lůně - díl první 

(16.3.2006 13:23:27)
Narušená osobnost? :-)
Ale jinak s tebou souhlasím, pokud někdo kouří- jeho problém, ale omezovat ostatní by neměl ( zastávky, kouření na ulici...atd.)
 Pavel C. 
  • 

Re: Re: Re: Svět v matčině lůně - díl první 

(14.5.2006 22:58:54)
Hm, Americani jsou pokrytci. A nejvetsi pokrytci jsou Cesi, kteri se tam odstehuji a pak nam sem posilaji zpravy o tom, jak jsme "tam v Cechach neinformovani, chudi, bezohledni, nezdravi apod." Ne nadarmo jsou Americani druhy nejneoblibenejsi narod na svete - hned po Rusech. Moc gratuluji!
 Jana D 
  • 

Re: Re: Svět v matčině lůně - díl první 

(5.1.2007 21:31:32)
Tak to mám radost, že nejsem sama, kdo se budí v noci hlady :-) .

Někde jsem četla, že se nastávající maminky, které se bojí nadměrného nárůstu víhy mají stravovat do 19 hod. Asi 2 x jsem to zkusila a noční hlad byl neúnosný. Jíme teď i ve 22 hod. a kromě toho, že chodíme v noci na záchod nás hlad nebudí. Jsme na začátku 4. měsíce a přibrala jsem 3,5 Kg. Cítím se dobře.
 BB 
  • 

fotky 

(13.1.2007 17:33:30)
Ty fotky jsou luxusní!:) To by mě zajímalo, jak se fotí třeba ta nidace...
 Bara 
  • 

mé dítě 

(20.1.2007 23:59:25)
Před třemi lety jsem byla na potratu, ne miniinterupci. bylo mi 26 let mám vzdělané rodiče a dokonce ani oni i když slyšeli tlukot srdíčka jejich vnuka mi to ani slovem nerozmluvili ani muj lékař. Proč jsem se tak rozhodla já, protožr půlroční známost s poartnerem se kterým jsem otěhotněla se ukázala jako neperspektivní, hlal mi,že má práci a budeme mít kde žít... když jsem tuto lež zjistila rozhodla jśem se dát dítě pryč a skončit vztah a vše kolem. má rodina která má velký dům celkem slušné peníze mne podpořila k potratu.... Vyměnila jsem možnost dát život za vlastní rozežranost za sobeckost uskromnit se a zabila jsem dítě jehož jsem slyšela bít srdíčko....
jsem svině, dnes je to přesně tři roky od potratu. Po roce jsem se vdala a nemůžu otěhotnět. podle mne je to trest od té doby věřím v životní rovnováhu že na každý trest neo odměnu v životě dojde dřív nebo později. Nejen mí rodiče mě nepodrželi ale ani můj gynekolog se ani slovem nezmínil, že ve 26 letech bych měla situaci zvážit a dítě i nechat, nemásmysl to svádět na jiné, právě jsem se před chvíli dívala ne netu jak se provadí potrat a je mi ze mne nablití.Jsem zločinec, zdarvá mladá žena dala przč dítě které se dobře vyvíjelo a drželo ve mě. je to zbabělé a jednoduché udělat zabít druhé...............
 Věra 
  • 

Re: mé dítě 

(8.3.2007 12:56:31)
Myslím, že už bylo trestu dost. Teď už vidíš svět jinak, a zasloužíš si i ty zdravé miminko. Určitě přijde... a bude chtěné a milované.
 lula 
  • 

Re: Re: mé dítě 

(24.4.2007 11:32:28)
urcite to nie je trest za interupciu. mam okolo seba mnozstvo kamaratok, ktore v podobnom veku na zakrok dobrovolne sli a ndes su stastnymi matkami. Vsetky! pozitivne mysli a vsetko bude ok.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.