| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč musíme chodit na rehabilitaci?

 Celkem 3 názorů.
 Martina B.,syn 14 měsíců 
  • 

Vojtova metoda 

(12.10.2003 16:47:02)
Přečetla jsem si tento článek a jsem ráda, že jsem podobné téma našla, jelikož se o něm nikde moc nepíše.
Máme 14 měsíčního Honzíka a trápení s cvičením jsme si také prožili.
Když byly Honzíkovi 4 měsíce, poslala nás dětská lékařka na neurologii. Vůbec se nám tam nechtělo, pořád jsme si říkali, že je to zbytečné, vždyť Honzík byl dítě jako každé jiné. Dokonce jsme museli na CT vyšetření mozku, byla jsem z toho špatná. Žádnou vadu mu naštěstí nenašli.
Příčinu doktorka vidí v předčasném porodu /v 37. týdnu, váha normální, vše v pořádku/.
Od této doby jsme tedy začali s cvičením. Bylo to těžké, ale jsem ráda, že jsme to neflákali a cvičili pořádně. Dneska je Honzíkovi 14 měsíců a už cvičit nemusíme. Zatím tedy ještě sám nechodí, obchází nábytek a ke skutečným krůčkům mu chybí už jen pár týdnů.
Všem maminkám, které mají podobný problém, přejeme pevné nervy a hlavně vydržte, i když je to někdy hodně těžké. Věřte, že se vám cvičení vyplatí.
Martina s Honzíkem
 Jana, syn Krystof 
  • 

Povzbuzeni vsem, kdo cvici! 

(17.2.2006 15:44:32)
Ahoj. Jmenuji se Jana a od dubna 2005 cvicim se synem Vojtovu metodu. Narodil se ve 36.tydnu, byl vsak malicky, hypotrofni. Zpocatku jsem si myslela, ze cviceni nebude na dlouho, bylo mi to neprijemne, poradne jsem to neumela a po pravde receno, nikdo mi presne nevysvetlil PROČ. Soustredila jsem se hlavne na to, aby co nejdrive dohnal "normalni" hmotnost, na ostatni veci jsem prilis nemyslela. Po navratu z detske kliniky nam vsak detsky neurolog doporucil ve cviceni pokracovat, vypadalo to blede. Krystof mel ztuhle koncetiny, opozdoval se ve vyvoji, nepritahoval nohy k brisku, nehral si s nimi.... Museli jsme se do toho s manzelem poradne oprit a zacit cvicit intenzivne, bez ohledu na to, co si o tom mysli nase okoli. Diky vedeni a "tvrdemu" pristupu nasi rehabilitacni sestry, ktera nam opravdu nic neodpustila, jsme cvicili poctive, dusledne a nehledali jsme zadne vymluvy. Nepopiram, ze to bylo a stale je velmi narocne, hlavne fyzicky, protoze nas skoro 11 mesicni syn ma velikou silu. Obcas mame problem udrzet ho ve dvou. Stalo nas to uz hodne casu, energie a odrikani, ale chci vam rict, ze to fakt stoji za to! Kdyz si vzpomenu, jak nas syn jen lezel a koukal.....
Dnes uz se otaci ze zad na brisko na obe strany, plazi se jako partyzan po celem obyvaku, hraje si s hrackama, zvatla.... Mame za sebou kus tvrde prace, ale vysledky se dostavily. Jsme vdecni za to, ze nas k takovemu usili nekdo dokazal "vyhecovat" a vysvetlit nam, jak moc je cviceni dulezite.
Chtela bych povzbudit vsechny, kdo cvici: vydrzte, budte dusledni, nenechte se premoci falesnou litosti. Miminku se nic nedeje, nic ho neboli, jenom se vzteka. Nemam rozhodne pocit, ze by nas syn byl po 11 mesicich cviceni nejak traumatizovany. Je to usmevavy, urechtany kluk, sotva skoncime se cvicenim, uz je zase v pohode. A my s manzelem jsme zase o neco bohatsi, silnejsi (na tele i na duchu)a nase manzelstvi se posunulo zase o kousek dal. Je to pro nas takova zkouska charakteru, nekdy jsme sice unaveni, ale moc a moc vdecni. jana
 IvanaJ 


Re: Povzbuzeni vsem, kdo cvici! 

(17.2.2006 15:56:26)
Jano,
přesně vím o čem píšeš. Byla jsem taky v takové situaci. Vojta se narodil ve 34.tt a ´vlastně od narození jsme cvičili. Nebudu to moc rozepisovat bylo by to na dlouho. Tak ve zkratce. V 17. měsících jsme se konečně dozvěděli diagnozu DMO a taky prognozu: nebude chodit, má zpožděný intelekt. Naštěstí jsme se dostali k lékaři, který nás opravdu začal léčit, ale nejvíc se muselo cvičit. Nebudu říkat kolikrát jsme se s manželem skrz cvičení pohádali, sousedi se mnou skoro nemluvili protože byli přesvědčení, že malému ubližuju. Ale vyplatilo se. Dnes je synovi 12,5 roku chodí do primy na gympl a od první třídy do dnes má vyznamenání. Určitě to stojí za to a tak vydržte.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.