| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Když děti nepřicházejí

 Celkem 9 názorů.
 Simona, dcery 13 a 3(ze zkumavky) let 
  • 

Přístup je jak kde 

(7.6.2001 8:38:16)
Blahopřeji ke trojčatům, mám také holčičku ze zkumavky a aniž jsem věřící, když jsem čekala na to kolik se bublinek uchytí (Bublinka byl proacovní název našeho miminka pro vzhled oplodněného vajíčka ve zkumavce), bála jsem se, abych nemusela řešit stejné dilema, jaky u Vás. Ale píši hlavně proto, že při pořizování miminka ze zkumavky (jezdila jsem do Brna na Obilní trh) jsem se poprvé v životě mohla v nemocnici považovat za rovnocenného partnera lékařů a jiných odborníků. Každý den (!!!) při vizitě si na nás udělali času, kolik kdo potřeboval, individuálně jsme si mohli promluvit o tom, co nám není jasné a bylo-li někde třeba něco rozhodovat, dozvěděla se pacientka veškeré možnosti, jejich klady, zápory či lékařská doporučení vzhledem ke zdravotnímu stavu, ale rozhodnutí bylo na ní !!!! Takže není nemocnice, jako nemocnice a brno mohu všem jen doporučit.
Držím palce a přeji pevné nervy při výchvě trojčátek
Simona
 Simona, dcery 13 a 3(ze zkumavky) let 
  • 

Přístup je jak kde 

(7.6.2001 8:38:27)
Blahopřeji ke trojčatům, mám také holčičku ze zkumavky a aniž jsem věřící, když jsem čekala na to kolik se bublinek uchytí (Bublinka byl proacovní název našeho miminka pro vzhled oplodněného vajíčka ve zkumavce), bála jsem se, abych nemusela řešit stejné dilema, jaky u Vás. Ale píši hlavně proto, že při pořizování miminka ze zkumavky (jezdila jsem do Brna na Obilní trh) jsem se poprvé v životě mohla v nemocnici považovat za rovnocenného partnera lékařů a jiných odborníků. Každý den (!!!) při vizitě si na nás udělali času, kolik kdo potřeboval, individuálně jsme si mohli promluvit o tom, co nám není jasné a bylo-li někde třeba něco rozhodovat, dozvěděla se pacientka veškeré možnosti, jejich klady, zápory či lékařská doporučení vzhledem ke zdravotnímu stavu, ale rozhodnutí bylo na ní !!!! Takže není nemocnice, jako nemocnice a Brno mohu všem jen doporučit.
Držím palce a přeji pevné nervy při výchvě trojčátek
Simona
 Zuzana,32 let,syn 8 let 
  • 

Přeju krásný život 

(7.6.2001 10:59:25)
Trojčátka jsou opravdu krásná,přeju jim krásný,šťastný a veselý život.Určitě jednou mamce a taťkovi poděkují,že jsou právě 3 a né třeba o jednoho míň.Hodně zdravíčka a mějte se fajn.
 Lenka Šimková, 1 dcera 
  • 

Léčení neplodnosti je vždy velmi citlivou záležitostí 

(17.6.2001 13:03:57)
Léčení poruch plodnosti je vždy velmi citlivou záležitostí. Rozhodně zde nejde vystačit jen s tím, co nabízí současná technická medicína, byť bez těchto předpokladů by mnoho párů nemělo žádnou čanci na vlastní dítě. Právě vzhledem ke zkušenostem pacientů, které popisuje i uveřejněný článek, vznikla poradna Ratolest, o níž jsme informovali i prostřednictvím Rodiny.(Více na www.terapie.cz/zdravotnictvi.)To, co někdy pacientům chybí, je respekt k jejich individuálním odlišnostem, a to vč. náboženského vyznání, dostatek času ke zvážení všech alternativ, pomoc při zvládání nejrůznějších negativních pocitů, jež léčení provázejí. Odtud pak často pramení malá důvěra ke zdravotníkům a kruh (nezřídka oboustrané) nespokojenosti se uzavírá.
Jako naději lze však vnímat jak postoj těch zdravotníků, kteří přistupují k pacientovi s respektem jako ke svému partnerovi a stejně tak i postoj pacientů, kteří nechtějí péči jen "podstupovat", ale s lékařem se o ní domlouvat a nést za tuto domluvu i spoluzodpovědnost.

Lenka Šimková, poradna Ratolest
 jindriska-bouzel bez deti 
  • 

pomoc-jsem zoufaladnes poprve  

(27.11.2003 9:35:18)
dnes poprve jsem navstivila tyto stranky,a jsem moc rada ,ze jsem to udelala.cloveku moc pomaha vedet,ze takove trapeni neproziva sam.my-tedy ja a muj muz jsme teprve na zacatku,nas teprve vsechny lekarske procedury cekaji,ale zatim verime ze to dopadne dobre a my se vytouzeneho miminka stejne jako vy dockame.
 Večernice, Adam a Daniel 10/02 


Re: pomoc-jsem zoufaladnes poprve  

(19.12.2003 13:24:24)
Ahoj Jindřiško, chci vás povzbudit. Nemějte z ničeho strach, my jsme s manželem také podstoupili umělé odplodnění a máme krásná zdravá dvojčátka. Jsou to kluci a je jim skoro 15 měsíců.
Ahoj Večernice
 lokomotiva 


Povedlo se!!! 

(18.5.2004 21:14:49)
S manželkou jsme čekali 5 let na druhé dítě. Umělé opodnění jsme pře 3 roky odmítli a snažili jsme se přirozenou cestou. Prošůi jme návštěvy u léčitele, ale bezúspěšně. Před 3 měsíci jsme začli užívat vitamínové doplňky (né ty drahé přes distributory, ale běžné vitamíny a léky z lékárny), a najednou před 8 týdny manželka otěhotněla. Přeji všem, kteří dlouho čekají, ať se jim to splní.
 Radka 
  • 

Pozdrav 

(2.12.2004 16:22:33)
Ahoj Moniko, moc se mi líbil Váš članek a to poto, že v současné době jsem také ve fázi snažení a zatím neúspěšně. Také jsme věřící pár, ale kdyby mi nezbývala jiná cesta, brala bych možnost oplodnění ze zkumavky jako přirozenou. Prostě tato možnost na světě existuje a já bych ji využila. Hodně mě zarazil přístup lékařů k redukci trojčat a cením si toho, že jste se nedala. Jste báječným příkladem pro ostatní matky. Doufám, že se Vám i trojčátkům daří. Mějte se pěkně a držte nám palečky, ať se nám také co nejdříve podaří počít.
Radka
 Barča, zatím bez dětí 
  • 

Blahopřeji 

(14.2.2007 19:17:58)
Moc ti držím palce, já se snažím s manželem už 4. měsíc o miminko a zatím nic. Jsi statečná a gratuluju.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.