| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dětské nemoci nesvádějte vždy na zoubky

 Celkem 2 názorů.
 Michal Novák 
  • 

horečka u prořezávání zubů 

(13.9.2006 13:39:49)
Hlavně se nesmí vykládat závěry jedné pochybné studie jako pravidla pro všechny. Z vlastní zkušenosti mohu napsat, že náš syn měl horečku při téměř každém prořezávajícím se zubu - v té době opravdu neměl žádnou známku jakéhokoliv infektu. I ze svého okolí znám, že u plno dětí horečka a další příznaky jsou. Moderní pediatři již to vědí také - tyto "studie " jsou již překonány a nejsou pravdivé.
 Lucka Nováková, 11m dcera 
  • 

prořezávání zoubků a horečka 

(20.3.2010 20:39:41)
Dobrý den, ráda bych poznamenala, že mé 11měsíční dceři jednoho dne dopoledne zrovna moc nechutnalo - říkala jsem si "Asi má po ranním kojení dost", přesto byla celkem slušná stolice. V poledne jsem do ní již nedostala ani lžičku jídla, což ji u mého jedlíka předchozích dní nesedělo, odpoledne byla venku veselá, nic jí nechybělo - bříško jsme dle potřeby naplnili mateřským mlékem, v podvečer opět slušná stolice... a večer měla teplotu 37,6. S manželem jsme nezávisle konstatovali, že to budou zuby, kousala vše, co jí přišlo pod ruce. Takto to vypadalo i dříve. S klidem jsme ji uložili ku spánku, v noci mě probudila svým neklidem a pofňukáváním, začala i plakat. V tu dobu jsem poslední dobou vždy dokojovala, tudíž jsem to brala jako normální stav. Nicméně jakmile jsem sáhla na ručičky, bylo mi jasné, že v pořádku není. Vyloženě hořela. Naměřili jsme 39,2 rektálně a to opakovaně! Ovšem pláč se změnil v řev a vyžadovala jen náruč. Úspěšně jsme ji ale srazili. Ráno jsem nahlédla do pusinky a dásně byly jednoznačně jiné než před dvěma dny a předešlý večer. Do 2 dnů se jeden ze dvou zubů slušně nalité horní dásně vyklubal.
Nezbývá mi tedy než konstatovat, že naše dcera jednoduše neodpovídá australskému výzkumu týkajícího se růstu zubů a teploty (znalost zákonitosti Gaussovy křivky je v tomto případě asi nutností...)

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.