| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Hračka roku

 Celkem 10 názorů.
 Viera, Emka 21 mes. 
  • 

To nemyslíte vážne ?!! 

(27.3.2001 19:12:54)
To nemyslíte vážne, že hračkou roku sa stala PUŠKA !!!
Môže sa puška považovať vôbec za hračku ?
Mám síce zatiaľ len dcéru, čiže som zbavená starostí s hračkami typu batman, vojak, bojovník..., ale som v 20. mes. tehotenstva a ak to bude chlapček, tak mám také predsavzatie, že u nás žiadna puška, pištoľ, revolver nebude.
Ľudia spamätajte sa a oceňujte hračky a nie zbrane !!!
S pozdravom Viera.
 Zuzana,32 let,syn 8 let 
  • 

Re: To nemyslíte vážne ?!! 

(28.3.2001 10:05:39)
Opravdu to myslíš vážně,že pokud se ti narodí chlapeček,ve vašem bytě nebude jedna puška,batman,atd?
Zatím jsi podobných problémů ušetřena,protože máš holčičku.Ale ruku na srdce,zakazuje tvůj manžel kupovat dcerce bárbiny,domečky a šatičky pro ně,jen proto,že podle chlapů jsou panenky pitomost?!?!Kluci jsou kluci a ač se to nám mámám líbí nebo ne,na vojáky si hrát budou vždy,takže i ty zbraně k nim patří.Ostatně to jsou jen hračky a když se dítěti vštěpuje jak se s tim zachází a co se smí a co ne,tak se to v něm zakoření a podle toho se bude taky chovat.Zastávám ten názor,že pokud to dítě nemá doma,najde si to venku u kamarádů,nebo u sousedů.Zakázané ovoce přece nejvíc chutná.
 Viera, Emka 21 mes. 
  • 

Re: Re: To nemyslíte vážne ?!! 

(31.3.2001 13:23:35)
Milá Zuzana,
dcéra ma síce len skoro 2 roky, ale zatiaľ žiadnych Barbin sa nedožaduje a ja, hoci nie som až taká stará ( mám 23 rokov ) som tiež žiadnu Barbie nemala. Pravdaže sa mi to páčilo, ale teraz ( už niekoľko rokov), chápem o čom to je .
Zatiaľ sme s manželom dohodnutí, že žiadna Barbie nebude, Emka sa najradšej hráva s bábikou -bábätkom, s umelohmotnou kačičkou, dreveným vláčikom a veľmi rada číta.
Hovorím znova, že som rozhodnutá žiadnu pištoľ domov nepriniesť.
Ešte uvediem príklad, trošku o inom.
Môj otec fajčí a je veľmi ťažké pre neho vybrať darček.Ako športovkyňa som pochodila dosť zahraničie, bolo tam mnoho pekných zapaľovačov, popolníkov zahraničných cigariet, ktoré u nás ešte nebolo dostať, ale zaviazala som sa, keďže neznášam jeho fajčenie, že mu žiadny darček súvisiaci s fajčením nekúpim. A zatiaľ sa mi to darí dodržovať.

A ešte jeden malinký príklad. Môj manžel mi stále hovorí, že keď bol malý ,neznášal cínových vojačikov
ale sa hrával so zvieratkami a chcel byť krotiteľom akvárijných rybičiek. A musím povedať, že nie je žiadne tintítko ale riadny chlap.
S pozdravom Viera.
 Zuzana,32 let,syn 8 let 
  • 

Re: Re: Re: To nemyslíte vážne ?!! 

(2.4.2001 11:47:29)
Milá Viera,
otázka kouření a věcí kolem toho nepatří myslím do téhle diskuze,to je na jinou stránku.
Přeju ti,aby ti tvá předsevzetí vydržela.Ono je to práve v tom,že tvoje dcera má zatím jenom 2 roky a zatím se toho nedožaduje.Pohybuje se v určitém prostředí a tím je ovlivňována.Ale přijde doba,kdy půjde do školky či školy a najde si tam kamarádky.A najednou všechny kamarádky budou mít 100x lepší hračky než ona,a budou se mít,protože mají zrovna to co ona nemá.A to samé je s kluky.Já si taky nemyslím,že puška je zrovna ta nejlepší hračka na světě,podle mně by třeba vyhrálo zrovna Lego.A i když můj syn si s Legem úžasně vyhraje(je to opravdu super hračka),i když si vyhraje s kartami,autíčkami a společenskými hrami,vždy potom sáhne na meč,nůž,pistol či pušku.A já když vidím,jak šťastný při tom je,jaký je super bojovník ,tak nemám srdce abych mu to zakázala.A říkám si proč taky?Za naši doby byli jiné hračky a rodiče nám je taky nezakazovali.Tvoje decra je tvoje dítě a ty ho můžeš ovlivnit na celý život.Ale nechtěj proboha,aby žilo tvůj život,jenom proto,že tobě se něco nelíbí.Dopřej mu ať si žije svůj krásný dětský život,na který bude mít krásne vzpomínky.Třeba jednou řekne"moje máma byla super máma,protože si se mnou hrála na Indiány a já na to strašně ráda(rád)vzpomínám".Přeju ti aby se narodil krásny a zdravý chlapeček.
Měj se hezky.
 Vašek 
  • 

Kupte svému dítěti pušku! 

(15.10.2001 12:17:16)
Nebo alespoň malou pistolku na hraní. Myslím to naprosto vážně, neboť jak vám každý dětský psycholog potvrdí, každý věk chce své a pokud klukům zabráníte hrát si na vojáčky či kovboje, počítejte s tím, že si to vyberou v době, kdy jejich vrstevníci budou studovat, zakládat rodiny či vychvávat své vlastní děti. Jen se podívejte do svého okolí na ty dopěláky, kteří se vyžívají na paintbolových hřištích, nebo se zbraněmi tráví víken zahrabaní v lese...

Vašek, 3 kluci (10,3 a 1 rok)
 Helena, 2 synové 
  • 

to snad raději luk a šíp 

(27.3.2001 22:45:36)
Milý Jiří,
chápu Vaši potřebu podělit se o svou radost nad pěkně vyrobenou puškou se čtenáři tohoto serveru. Bylo by však z výchovného hlediska napříště lepší, abyste svým dětem pro hru na indiány vyrobil spíš luk a bezpečný šíp. Puškou byli, jak jistě víte, indiáni vyvražděni. Nemyslím, že by puška byla tou správnou hračkou pro děti a to v jakékoli podobě. A hračkou roku pochopitelně už vůbec ne.
Tak hodně zdaru a pochlubte se příště s něčím rozumějším.
 Hanka, 2 malé holky (1 + 4 roky) 
  • 

Naše hračka roku 

(28.3.2001 15:38:47)
Při likvidaci pozůstalosti po prababičce si má starší dcerka vyžádala dost zvláštních předmětů, od starých šperků, křížku, co visíval nad futry, až po věc nejpodivuhodnější - starou, z kurníku vytaženou, doslova slepicemi posr..ou ošatku. Těsně předtím byla dcerka s tátou na vodě, tak jí to připadalo jako báječná lodička. Doma, po notném proplachování a vydrbání savem, se stala loďkou pro panenky. Je zašlá a dle mého dospělého názoru vcelku nevábná, ale dcera a její panenky ji milují:)).
 Jana, Týnka 1a1/2, další na cestě 
  • 

Re: Ke článku: Hračka roku - Díky, Jirko!! 

(28.3.2001 22:43:17)
Milý Jirko,
název článku mně fakt nalákal a před jeho spuštěním jsem docela uvažovala, co by to asi mohlo být... Při čtení zadávacích kritérií už jsem tušila nějakou lotrovinu a pak už jsem se jen a jen smála...
Maminky, které psaly přede mnou, jsou většinou otřeseny nad Vaší nevýchovnou a zcela nevhodnou hračkou. (Těm doporučuji knížku Léčba neklidem od Sakiho, povídku Nevhodná pohádka.)
Tahle puška je totiž velmi podobná těm, se kterými jsem si jako malá hrála já. Měla jsem hry s klukama moc ráda, protože se při nich dělo moc zajímavého a bylo vzrůšo. S holkama to bylo taky fajn, ale po všech těch hrách na školu a paní doktorku jsem ráda vběhla třeba do pole kukuřice a účastnila se všeobecné bitvy. Bylo to prostě dobrodužství.(No jo, pole bylo družstevní a nesmělo se tam!!)
Myslím, že tahle bezvadná puška dělaná v dílně s tátou je pro děti mnohem větším zážitkem, než sebevýchovnější hra koupená v Makru...
Díky za dobrý vtip a těším se na další!!
Jana
 Jana, 3-lety syn 
  • 

Re: Ke článku: Hračka roku 

(29.3.2001 23:57:17)
Mily Jiri, blahopreji vam k vasemu smyslu pro humor. Z detstvi sice nemam na pusky nejlepsi vzpominky, bratr a jeho kamaradi me nutili ujmout se potupne ulohy "nemce", zatimco oni byli statecni partyzani, nicmene dnes se rada se synem pretahuju o jeho pistolku (je sice plastova, ale zase to tolik neboli, kdyz ji dite pouzije jako obusek).

doufam, ze mate v zaloze dalsi prekvapeni!
 Mirka , syn - 9 
  • 

Hračka roku 

(30.3.2001 17:44:14)
Skvělá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.