| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Tentokrát se střílelo ve škole jen kousek od nás

 Celkem 7 názorů.
 sally, vdaná, bezdětná 
  • 

Jak ochránit děti 

(7.3.2001 2:04:19)
věro,
ještě malá poznámečka - onen patnáctiletý hoch říkal, že přinese zbraň - slyšel to "minimálně jeden dospělý" - a nikdo s tím nic nedělal... (čerpám z cnn a foxnews) Možná by bylo dobré svoje děti naučit svěřovat se a poslouchat pečlivě nekonečné historky o tom co kdo řekl... může v nich být poměrně alarmují zrnko důležité informace.
Je zajímavé, že z jedné školy vyloučej žáka pro nevhodný výkres s výhružkami (je to pár měsíců) a na jiné škole projde slovní výhružka bez povšimnutí...

Ale jak ochránit dítě na 100% opravdu neumím poradit... :-( Jedině nám (všem) můžu držet palce, aby se něco takového neopakovalo
 Jana 
  • 

Re: Jak ochránit děti 

(7.3.2001 14:34:40)
Ten chlapec co strilel se neumel branit.Jako nacasovana bomba vybuchnul.Jini kluci mu sebrali ve skole boty primo z nohou a on mlcel,brali mu veci,tyrali ho a on mlcel.Ucitele ve skole museli videt denni problemy a prece je prehlizeli.Tichy,klidny,zakriknuty a velice uzavreny do sebe chlapec.Kdyz rekl 12 lete divce ,ze zastreli jeji sestru,rekla mu:"Nemas na to odvahu".V soku se dozvedela, ze postrelil i jeji setru.Behem soboty a nedele se sveroval jinym detem co ma v umyslu a jak bude strilet,brali to jako zert.
 Irena tříletá dcera 
  • 

Re: Re: Jak ochránit děti 

(25.3.2001 22:42:10)
Tenhle příspěvek jste jistě nemyslela, milá Jano, jako ochranu vraha.
Uvědomme si, že 15-ti letý člověk již není bezbranným dítětem.
A v USA to platí asi dvojnásob.
(nejen že tam trávím hodně času, mám tam i větší část rodiny, pro info)
Takže je to jistě o množství zbraní a přístupu k nim a ne že ne. Tohle je problém č. 1.
Další problém je, že (dle statistik) průměrný am. rodič komunikuje se svým dítětem 7 min. denně. To dle ofic. informací.
Dále: děti přijdou ve dvě či tři hodiny odp. domů ze školy a v téhle době právě běží v TV (a není doma rodič, který by vypnul, jelikož ten pracuje) a to schválně v tomhle čase na nejsledovanějších místních TV stanicích, nejubožejší talkshow o tom, kdo koho nenávidí více, jestli dcera matku, přítel přítelkyni,...
Těm, co tyhle pravé americké talkshow (svým způsobem dle času vysílání pro děti) nikdy neviděli, nemůže být jasný ani problém výchovy či nevýchovy,... v USA.
aPS: to, že je někdo slabší, či je mu vysmíváno,... (kdo z nás to někdy nezažil) neznamená, že vezme zbraň a půjde zabíjet.
 Nada ( hlidam tri deti v USA) 
  • 

Kdo nema zbran, nevystreli 

(7.3.2001 4:51:11)
Tato udalost je skutecne tragedie, ale kdo zna pomery v USA, tak toho to az tak prekvapit nemohlo. Strileni (casto bezduvodne) je tady na dennim poradku. JE to smutne, ale je to tak.

Reseni? Autorka clanku ho dle meho nazoru neprimo vyslovila: Na Ceskych skolach se nestrili, protoze deti nemaji pristup ke zbranim a jsou vychovavany svymi rodici, tak jak je to skutecne potreba. A to jsou dve zakladni veci, ktere mohou situaci vyresit. Nehledejme v tom zadnou vedu-minimalizovat pocet strelnych zbrani mezi lidmi a pritvrdit vychovu deti v USA. Rodic musi vychovavat dite a ne dite samo sebe.

O tom hnusu co predklada televize mladym divakum v USA je asi zbytecne mluvit. To je rozhodne take netvaruje k lepsimu.
 Michal 
  • 

Re: Kdo nema zbran, nevystreli 

(7.3.2001 9:22:45)
A prave v tom hnusu a ve vychove bude asi nejvetsi problem.

Urcite je dobre zamezit pristup deti ke zbranim, ale to samo o sobe nevyresi pricinu problemu.

Ci to vlastne byla chyba? Krome ditete samotneho na tom meli mozna podil mnozi. Je ale mozne, kdyz by rodice naslouchali svym detem, zajimali se o jejich trapeni, resili by s nimi ruzne vnitrni problemy, ze by jejich dite neocekavane a zbesilo zacalo ve skole strilet?

Treba mu nikdo nenaslouchal a napeti se v nem hromadilo, jak pise Vera, tak zacal strilet. Vedel, ze se tim docili minimalne toho, ze uvolni vnitrni stres, a budou se o nej ostatni zajimat.

Akorat pak ale pujde nejspise asi do vezeni a nevim, jestli prave tam mu bude nekdo naslouchat :-(. A co udela, az z neho vyjde?

Z lidskeho hlediska - dalsi temer zmareny zivot - ne tak z Boziho pohledu.

A globalni reseni problemu? Asi hlavne prevence - podivejme se, jaky uspech ma "Metro Ministries International" v newyorskem Brooklynu, kterou zalozil Bill Willson (http://www.metroministries.com). V prostredi neuplnych rodin plnych drog, nasili, alokoholismu a zoufale chudoby ve ctvrtich jako je neworsky Brooklyn ci Bronx dokaze tato organizace oslovit kazdy tyden 20 tisic deti, ukazovat jim smysl zivota. Ten neustaly rust je zpusoben jejich osobnim zajmem o jednotlive deti, ktere kazdy tyden navstevuji (pouze pres 100 pracovniku a 300 dobrovolniku na 20 tisic deti).

Mel o toho kluka nekdo zajem? Ukazal mu nekdo smysl zivota, zitovni hodnoty, aj?

Jak predejit tomu, aby treba i ateistické Česko nebylo za par let v teto záležitosti tam, kde je teď USA?
 sally, vdaná, bezdětná 
  • 

Re: Kdo nema zbran, nevystreli 

(8.3.2001 0:35:56)
Nado,
tohle je ale pekna demagogie. TO není o tom, kolik je zbraní mezi lidma, ale o tom, jak s nimi kdo zachází. Čili zase o zodpovědnosti rodičů - v případě tohoto chlapce především o neschopnosti jeho okolí řešit šikanu a ostatní problémy.
Mnohem více dětí zahyne na silnicích, zakážou se proto snad auta???
Nepíšeš, kde ve Státech žiješ, ale na venkově má zbraň každý - ne na lidi, ale obvykle na zvířata. A zase ne na střílení zvířat, ale proto, že zvěř se střelby bojí a navíc se dá střelbou zavolat o pomoc.
S televizi - zkusila ses někdy podívat na Discovery nebo History Chanell? Nejsou špatné věci, jsou jen věci, které lidi neumějí používat!
 Michaela, 
  • 

Tady se sice nestřílí, ale nůž může mít každý 

(8.3.2001 20:18:25)
Na našich školách se nestřílí, protože tady asi není tak snadné přijít ke zbrani. Ale je to pár dní, kdy kousek u Olomouce v malé vesnici zabil nožem 19-letý kluk, který se vrátil z pasťáku a každý o něm věděl, že vyhrožoval dětem a měl násilnické sklony, o pár let mladšího kluka, který se vracel ze školy. Na nádraží, kde určitě bylo kolem plno lidí, kde musel každý vidět jejich rvačku. Asi by si lidé měli víc všímat dětí a lidí kolem sebe. Je to těžké, může se to stát každému z nás. A je také těžké na někoho žalovat, lidé se toho bojí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.