| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ještě něco lepšího než Baby Shower

 Celkem 11 názorů.
 Anna 
  • 

dárek 

(6.3.2001 21:36:12)
Jéé, to je dobrý nápad. A já jsem hlupák všem návštěvám jídlo ještě chystala.... Příště budu chytřejší Anna
 Kveta+Filip 
  • 

Re: dárek 

(8.6.2004 20:01:31)
Mohu potvrdit, kamaradka mi den po porodu prinesla kureci vyvar, pak pernik, a t do porodnice. Nezustalo jen u toho prisly domu i navarit. Nejlepsi a neocenitelna pomoc. Muj vdek pretrvava do ted. To jsem mnela prvni dite. tesim se az bude rada a mne a budu to moci vratit. Stejne tak jsem si prala pleny a kapesnicky nebot oblecku bylo mnoho od jinych kamaradek.
Kveta
 Zuzana,32 let,syn 8 let 
  • 

Je to hezké 

(7.3.2001 8:46:53)
To je opravdu moc hezké.Po porodu je každá pomoc vítána,hlavně co se jídla týče.Škoda,že podobné zvyky u nás nejsou.Zavést to u nás,myslím,že by se to moc asi nepovedlo.Jak znám sousedy u nás ve vchodě,ke mně by s kastrolem jídla nikdo nepřišel a kdybych já šla k sousedce,tak by si ho určitě nevzala.Nejspíš by si to vysvětlila tak,že si myslím,že nemají na jídlo a urazila by se.
 Vera Souradova, Clarisska skoro 5 ,USA 
  • 

Rikalo se tomu nosit "do kouta" 

(10.3.2001 20:53:40)
Mila Katerino, tenhle hezky zvyk byl kdysi doma i u nas. Ja si ho jeste pamatujiz z Moravskych vesnic a ze Slovenska, kam jsem jezdila na prazdniny. Rikalo se tomu"nosit do kouta", protoze jeste sourozenci moji maminky se vsichni narodili doma, "v koute", kde stala postel a zakryla se jen prosteradlem pro soukromi rodicky. Kdyz bylo treba a porodni baba na to nestacila, musel nekdy pomoci pri porodu i manzel, nebylo to neobvykle. Rodicce (nedelce) se na posilnenou "do kouta" nosila hlavne slepici polevka, cervene vino (na krvinky) a specialni chleb upeceny k tehle prilezitosti.
Tenhle zvyk vymrel s "mestskym" odcizenym zpusobem zivota a s marxistickym nazorem, ze "by se mohli urazit", kdyz je obdarovavame, jako bylo koledovani deti povazovano za zebrani a to my v socialismu nepotrebujeme.
V Americe se uchoval, na zaklade pionyrskych tradic na "frontier", kde na vzajemne pomoci casto zvisel zivot rodin. Tahle soudrznost je mnohem silnejsi v severni casti Ameriky, nez na jihu. Ale vzdycky mne prekvapuje jeji samozrejmost v kazdych tezkych chvilich. Priroda je tu, jak vime stale jeste mocnejsim faktorem nez u nas a pomoci je casto treba. Vera S.
 Hanele1 


Re: Rikalo se tomu nosit  

(14.6.2008 12:34:35)
Ano ano, na tohle mám stejný názor. Lidi všude ve světě si vůbec neuvědomují, co nám tady ti komunisti nadělali za škody. Nejen v mezilidských vztazích, ale i s přírodou (krajinou), architekturou, městy a vesnicemi, památkami ... je toho moc. A ty lidské vztahy a to, jak chodí lidi "zamračení", jak kdosi kdesi psal ... i to přičítám jim. Navíc v metru bych se mračila i já ... nebo na přeplněném náměstí atp. Ale jeďte na výlet jinam než do Prahy, jeďte do malého městečka nebo nějaké vesničky a uvidíte, že je to jinak.
Nedávno jsme byli na výletě v Hustopečích nad Bečvou, zrovna v době, kdy tam probíhalo "kácení máje". Nádhera. Sešlo se půl vesnice, všichni byli omašličkovaní, někteří v krojích, bylo tam divadlo, žebřiňák tažený koňmi, živá hudba ... prostě nádhera. Dovedete si to takhle představit v Praze ... ?
Já naopak namusím neustálé používání anglických názvů (baby shower, shopping, lunch ...),vždyť čeština je krásná! A to pokrytecké keep smiling ... ? :-©
 Vladka 
  • 

Vladka 

(27.4.2004 18:21:27)
Perfektni clanek, moc se mi libil. Ja jsem ted taky v Montrealu a takovou kamaradku bych opravdu potrebovala, rodit budu v rijnu. Nedovedu si to predstavit, jake to bude po porodu s tema vsema domacima pracema atak.
Je to moc dobry napad.
Vladka
 Agnes (1,5 dítěte) 


ANO, ANO, ANO!!! 

(9.8.2005 20:08:40)
Vzpomínám si, jak jsme si před třemi lety přivezli dceru na Štědrý den domů. V porodnici jsme byly čtyři dny, takže to největší předvánoční finišování jsem jaksi nestihla. Dárky jsme rozbalovali o půl desáté, protože se obaloval kapr, zdobil stromek, chystala vánoční tabule, do toho jsem kojila, přebalovala, chovala,... Manžel a moje maminka pomáhali (vlastně to skoro všechno udělali sami) a já jim za to byla vděčná. Snažila jsem se jen tak nečinně nesedět, ale nešlo to. Přesto to byly krásné Vánoce, na které jen tak nezapomeneme.
 hujerka,Fanda,Teri,Tomi,Miška 


Víc než dobrá věc 

(29.2.2008 10:28:27)
Tak s tímto článkem souhlasím, tedy přesněji s názorem, že takové jídlo jako nabídka pomoci je opravdu skvělá. Já bych byla vděčná, kdyby mi tohle někdo nabídnul, protože mám dvě děti a třetí čekám. Bohužel nikdy jsem se nedočkala žádné výpomoci ani v podobě jídla, ani v ničem jiném. A zrovna nyní bych za to byla opravdu šťastná. Klučina je starší a šikovný, ale dcerka je živé stříbro a dokáže mě opravdu unavit, trošku mám obavy, jaké to bude po narození miminka. Již nyní občas nestíhám, co bude po tom, nevím. Ale nějak bylo, nějak bude. Ale bylo by to krásné, kdyby se někdy našel někdo, kdo by byl ochotný nabídnout třeba oběd nebo večeři :o)
 Hugo z hor 


Re: Víc než dobrá věc 

(16.5.2008 11:51:53)
No tak to je krásné. To bych zavedla i u nás.
U 1. dítěte jsem dostala výbavu po 2 dětech (od bohatých/rozhazovačných rodičů), tudíž jsem nic nepotřebovala, věci se nám tu nakupily, dost jsem toho časem rozprodala. Teď jsem na začátku 2. těhu (ještě je to tajné :-)) a přemýšlím, jak budoucím návštěvám rozmluvit další oblečky, hračky, ..... za chvíli se do baráčku nevejdeme. A pozvat návštěvu s večeří je opravdu skvělý nápad. R^ Díky.
 lenkalienka 


Nošení do kouta 

(30.10.2010 13:34:27)
Ano, tento zvyk býval a už není. "Nošení do kouta" bych klidně rozšírila i o další věci které se po návratu z porodnice zvládají těžce. U nás vaří většinou manžel, ale kamarádky mi pomáhaly jak mohly. Jedna odvedla starší děti do školky spolu se svými, druhá je přivedla. Jiná donesla ráno chleba a pečivo, cestou z nákupu. Neocenitelná pomoc. Hlavně se nezdržet dlouho a pomoct, jak zaznělo v článku.
 morg 


info 

(9.12.2012 22:32:45)
Dobry den Katerino,
uvazujeme o Kanade a hledam veskere dostupne informace, hlavne by me zajimal nazor a zkusenosti cloveka, ktery tim prosel. Mohla byste se mi prosim ozvat, jestli si najdete chvilku a budete mit naladu? Predem moc dekuji
Morg

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.