| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Trápí nás onemocnění dolních cest dýchacích

 Celkem 25 názorů.
 Radka Hradcová - 2 a 5 let děti 
  • 

Bronchitida 

(18.2.2001 14:41:35)
Nejsem zastáncem antibiotik-možná v ohrožení života- my se léčíme homeopatiky a mám s nimi zatím dobrou zkušenost i v případě bronchitidy,zánětu středouší.
 Petra Nikodýmová, 2,5 roku syn 
  • 

Re: Bronchitida 

(9.12.2008 14:19:15)
Poradíš mi, prosím, jaká homeopatika používáte, syn mívá opakovanou obstrukční br. a už jsme o tom taky mockrát přemýšleli. Děkuji
 Babůnka, 3 kluci 


Obstrukční bronchitida 

(3.12.2002 17:01:28)
Náš maličký si teď prodělal tuto nemoc. Naštěstí jsme se začli léčit včas, v pátek večer jsme jeli do nemocnice a v sobotu ráno už byl jako rybička a to jen po několika inhalacích. Jenom se bojím, aby se mu to nevracelo, ale teď už aspoň budu vědět o co jde, v pátek jsme pořád váhali, jestli máme jít k tomu doktorovi nebo ne, ale nakonec jsme šli, jinak by to asi dopadlo katastrofálně, kdybysme měli čekat do rána, jak jsme původně zamýšleli.
 lucie a 2.5 letý Jaroušek 
  • 

Re: Obstrukční bronchitida 

(13.3.2006 15:09:17)
před týdnem jsme navštívili lékaře s těškým sípáním a kašlem. Doktor nám řekl, že jde o laringitýdu a napsal nám Kalcid, silomat a protanzin. Měli jsme se léčit 9 dní což jsme udělali a dobrat antibiotika. V sobotu jsme šli na nákup a jakmile jsme se vrátili Jaroušek ulehnul a spal. Když se probudil začalo to znova z ničeho nic. Vzhledem ktomu, že navštěvuje sou. školku rozhodla jsem se ho odvést k mamince na moravu, aby se zde mohl doléčit. Když jsem odjížděla byl ještě v pořádku a jakmile jsem dorazila do Prahy dostala se mi informace, že leží v nemocnici s obstrukční bronchitídou. Problémy s plícemi máme už od prvního roku. Dvakrát prodělal zápal plic a to vždy v zimním období. Teď se mu přidala laringitýda a obstrukční bronchytýda. Bojím se je to mé jediné děťátko. Byla by jste tak hodná/ý mohli by jsete mi poradit jak předcházet těmto nemocem, jestli bude mít nějáké následky a podobně?
Z knihy jsem se dozvěděla, že jde o nemoc kuřáků a má trvalé následky.
 Martina Bílá 
  • 

Re: Obstrukční bronchitida 

(5.3.2013 19:51:54)
Na laringitydu jsem trpěla jako malá taky, a doktorksa mi doporučila wobenzim. Zlepší imunitu
 Inkado 


Re: Obstrukční bronchitida 

(29.12.2007 12:06:15)
Dobrý den, moje holčička má 16 měsíců. Bronchitidu i tu obstrukční jsme si prodělaly už několikrát. Vždy nás to stálo alespoň měsíc času. Jsem z toho kolikrát už zoufalá. Zrovna teď si taky jednu prodělává. Celé dny inhalujeme a bere antibiotika a pořád nic. Týden jsme to léčily v nemocnici na kapačkách, teď jsme doma, ale v lécích a inhalacích pokračujeme dál. A když slyším, když spinká, jak to v ní hvízdá, čekám, kdy zase pojedeme do nemocnice.
 Říhovská 
  • 

Zdravé dítě s planým kašlem 

(17.12.2004 18:17:08)
Zajímalo by mě, kam spadá kašel probíhající stále v okamžicích, kdy se dítě nudí, kdy chce vyjádřit svůj vzdor nebo téměř stále v době, kdy je v lehké, tj. REM fázi, spánku, tj. kam spadá kašel, při kterém doktorka při důkladném vyšetření krku a průdušek, včetně výsledků výtěrů krku, zjistí, že dítě je zcela zdravé (my to víme předem, že bude vyhodnoceno jako zdravé, ale ten kdo prudí, a kdo nás jednou za čtvrt roku vybuzeruje, vždy tak ve středu, jít k doktorce, to je mateřská školka, kde snahou či posláním učitelek je zjevně to, aby mohly pospojovat pět tříd v jednu a střídat se během týdne v tom, že jedna z pěti zůstane v práci a čtyři jdou domů) a nechá dítě doma jen na naši prosbu, aby se školka nažrala a výplatní páska zůstala necelá.
 Líza 


Re: Zdravé dítě s planým kašlem 

(18.12.2004 6:22:26)
kašel probíhající stále v okamžicích, kdy se dítě nudí, kdy chce vyjádřit svůj vzdor nebo téměř stále v době, kdy je v lehké, tj. REM fázi, spánku, tj. kam spadá kašel, při kterém doktorka při důkladném vyšetření krku a průdušek, včetně výsledků výtěrů krku, zjistí, že dítě je zcela zdravé

Ono dítě prostě (pokud mu nezaskočí nebo podobně) nemá mít kašel, takže s tím, že je zcela zdravé, bych byla opatrná. Doktorka pravděpodobně vyloučila infekční příčinu kašle, pak ale musí být důvod jiný. Jako typický důvod opakovaného lehkého a nezávažného kašle mě napadá alergie. Ta nakažlivá není a do školky s ní dítě jistě může, ale zůstane-li neléčena, může to skončit astmatem. Takže do školky zřejmě klidně, ale tlačila bych dr., ať to nenechá plavat a pošle mé dítě na alergologii. Pro jeho dobro.
 Gábina a 3,5 synátor Péťa 
  • 

Re: Zdravé dítě s planým kašlem 

(22.5.2006 16:53:47)
Naprosto s Vámi souhlasím i v naší teplické školce tato forma buzerace existuje. Paní učitelky nám nenápadně připomínají , že to naše robátko asi zase opět znovu kašle - a šup s ním k doktorovi, protože tradá blíží se výkend tak proč si ho neprodloužit! a možná to vyjde a bude ještě další týden doma ač je zdravé. Nejhořší je, že já jsem úpně neschopná matka, když si dovolím dát syna do školky a on si 3 krát za den odkašle.
 Darius (kluk 5, dcera 15) 
  • 

pozor na nízkou vlhkost doma i ve školce 

(20.11.2005 19:15:32)
Nízká vlhkost vzduchu v mateřských školkách je často alarmující


Již delší čas se věnuji informatice v oblasti preventivní a doplňkové medicíny, mimo jiné otázce mikroklimatu. Na úvod bych chtěl uvést pár základních údajů týkajících se rizikových a optimálních hodnot vlhkosti vzduchu. Hodnoty vlhkosti v místnosti 40 a 80% (v přírodě i 90%) je dle mého soudu (s ohledem na dlouhodobý pobyt) možné považovat za mezní, zatímco hodnoty zhruba mezi 45 až 60% za optimální. Je zřejmé, že člověk toleruje mnohem lépe vlhké prostředí než suché, je tak biologicky nastaven, protože podstatná část vývoje našich biologických předků se odehrála v tropických pralesích, kde je vlhkost i nad 90%. S postupem do sušších oblastí a zejména do oblastí chladnějších se člověk částečně přizpůsobil i na sušší klima, např. dalším vývojem (zvětšením) nosu, který pomáhá zvlhčovat, resp. zahřívat vdechovaný vzduch a vyšší odolnopstí cest dýchacích na zátěž suchým, resp. chladným vzduchem. Přesto však je to stále zejména suchý vzduch, který dokáže způsobit vážné zdravotní problémy.

Vlhčí ovzduší je nevýhodné zvýšenou produkcí plísní, zvýšenou schopností různých patogenů přežít, může být zaznamenána individuální přecitlivělost na velmi vysoké hodnoty vlhkosti (až po možnost kolapsu), teoreticky mimo tradiční vědu se předpokládá také zvýšená schopnost velmi vlhkého prostředí pohlcovat bioenergii, resp. některé složky energetického pole člověka a elektrosmogu, co může mít obecně i individuálně pozitivní i negativní účinek. Vlhké horké prostředí zvyšuje potivost, co může rovněž přinést pozitivní i negativní účinek. Vlhké prostředí také napomáhá difuzi látek ze stavebních a nábytkových materiálů, co má převážně negativní účinky.

Při pohledu na situaci ve školkách je však alarmující zejména časté překračování dolní hranice rozsahu, a to zejména během topného období, kdy klesá vzdušná vlhkost i hluboko pod 45%. V náhodně vybraných ostravských školkách jsem na počátku topného období 2005 opakovaně naměřil i neuvěřitelně nízkou hodnotu 20%, která prakticky automaticky vyvolává u 90% dětí v době v řádu hodin zdravotní problémy, které se projevují nejprve méně zjevně, po několika hodinách či dnech se však manifestačně projeví, nejčastěji jako rýma či zánět horních cest dýchacích. V extrémně suchém vzduchu dochází také k rychlému vysušování organismu, co při nedostatku tekutin může vést (například v mrazivém prostředí velehor) až k zápalu a otoku plic s vysokou pravděpodobností úmrtí, u školních dětí častěji dochází k zátěži ledvin se širokým následným negativním vlivem na organismus, zejména však k dispozici pro pozdější různé disfunkce ledvin a náchylnost močových cest ba zánětlivá onemocnění. Faktem je, že i ve školkách, kde děti mají možnost se průběžně napít, k tomu často v potřebné míře nedochází; děti se buď stydí se jít samostatně napít nebo o nápoj požádat nebo prostě na žízeň v zápalu hry a při různých školních povinnostech zapomínají. Suchý vzduch je tak ohrožuje více.

Za příčinu tohoto stavu (častá extrémě nízká vlhkost vzduchu ve školkách) pokládám zejména fakt, že širší veřejnosti dosud nejsou obecně známy některé důsledky nízké vzdušné vlhkosti. Například záněty horních cest dýchacích jsou v 90% případů způsobovány prvotně nízkou vzdušnou vlhkostí, a ne viry a bakteriemi. Ty přicházejí na řadu většinou až sekundárně, kdy jim suchým vzduchen oslabená sliznice nemůže klást dostatečný odpor. Suchý vzduch může spoluvyvolat také záněty přínosních dutin (např. čelních). zhoršovat stav alergiků, akutně již i chronicky nemocných atd. Vysušená sliznice, a to i před počátkem zánětu může být jedním z faktorů hyperaktivity. Hodnoty pod 40% je třeba považovat za rizikové, příp. zdraví ohrožující, zejména při dlouhodobém vlivu.

Situace je špatná zejména v topném období, a to ze dvou základních důvodů. Jednak je topením vysušován vzduch, jednak ani studený vzduch venku (zejména za mrazu) neobsahuje potřebnou vlhkost, takže sliznice dýchacích cest a přínosních dutin si neodpočine ani na procházce či cestou do či ze školky.

Tento rok se, jako i po jiné roky také skutečně následky nástupu topné sezóny projevili zvýšenou nemocností dětí, což by jakýkoliv seriózní statistický průzkum nepochybně potvrdil. V některých školkách je tato nemocnost v daném období (a to i mimo chřipkovou epidemii) značná a do značné míry zbytečná.

Dalšími příčinami snižujícími vzdušnou vlhkost ve školkách jsou např.: Velikost prostoru třídy (velké třídy potřebují k provlhčení větší kapacitu odpařovacích nádob či klimatizačního zařízení), počet dětí (větší počty dětí zejména v menší třídě dokáží způsobit dostatečné ,zadýchání" vydechovanou vlhkostí), odloučenost/blízkost kuchyně (produkující vlhkost), absorpce vlhkosti materiály, pravidelnost vlhčení, režim větrání, přítomnost/nepřítomnost a druhy pokojových rostlin, aplikace vlhkoměrů a zvlhčovacích nebo inhalačních zařízení. Na zdraví žáků má vliv mimo jejich osobní dispozice, hygieny a přítomnosti patogenů také doba, po kterou děti v místnosti se špatným klimatem stráví. Znevýhodněny jsou tedy zejména děti, které ve školce zůstávají déle a děti s dispozicí k onemocněním horních cest dýchacích, vedlejších dutin nosních a někteří alergici. Díky suchému vzduchu dochází ke změnám lidského biopole a snazší tvorbě elektrostatického napětí, které je jednou z hlavních složek elektrosmogu a BPZ.

V dnešní době, kdy je možné nejlevnější kvalitní vlhkoměry pořídit v ceně již od 90 Kč a s ohledem na to, že je možné vlhkost účinně zvýšit již prostým zavěšováním mokrých ručníků či určitého počtu odpařovacích nádob, není vážnějších důvodů k odkládání zaslání příslušného metodického materiálu vedení všech mateřských škol, příp. k odsunování jejich vybavení vlhkoměry. Denně mluvíme o ekologii prostředí, máme armádu hygieniků, která zkontroluje každou prodejnu masa či pískoviště v parku, ale, že naše děti existují v nevyhovujícím ekologickém prostředí školního mikroklimatu, se málokdy dozvíme.

S ohledem na skutečnost, že topné období právě začalo, zaslal jsem podnět na dané téma hlavnímu hygienikovi, panu Michaelu Vítovi s tím, že na prvním místě je třeba zaslat ředitelům školek příslušný metodický dopis.. Možná někde nějaká norma na to je, ale nikdo nezná ani normu ani důsledky a souvislosti. Myslím, že nejen školám, ale i jednotlivcům mohou být tyto informace k užitku.

Mgr. Darius Nosreti

PS: Pro ilustraci odpovědnosti našich orgánů: Na hlavního hygienika mne odkázal příslušný odbor min. školství, a ten mne v odpovědi informoval, že odpovědným je podle něj ministerstvo (patrně jde o to, kdo zaplatí známky a obálky; a co takhle spolupráce
PPS: Vlhkoměr je třeba porovnat s jinými, ne každý ukazuje správně.
 oxyman 
  • 

Vice o kysliku na info-portalu www.oxycentrum.cz 

(1.4.2006 15:57:56)
Vice o kysliku na info-portalu www.oxycentrum.cz
 Štěpánka Eliášová 
  • 

bronchopneumonie  

(19.9.2006 13:57:52)
Naše dcera Jaruška vždy byla a je velmi živé miminko.V porodnici pásla koníky,ve dvou měsících nam válela sudy po celém pokoji a ve čtyřech měsících nám vylezl druhý zoubek.ale ten jsme bohužel nenašly mi doma,protože jsme musely malou převézt RZS do nemocnice.Bylo to fakt hrozné.Miminko se dusilo kašlem až modralo.V nemocnici nám Jarušku vzali okamžitě na příjem,kde bylo řečeno,že by to mohla být bronchitida.Nasadili jí antibiotika,které už ne kašel brala 14 dní.Mysleli jsme si,že chytla nějakou virozu v nemocnici,ve které ležela před 14ti dny s pátou nemocí.Ale opak byl pravdou.Po všech možných vyšetření a odběrů jsme se stále jen dozvídali,že se Jaruška kašlem dusí dál a že má v krvi obsaženo velké množství bílkovin,což napovídá o zánětu.Ale kde,to nikdo nevěděl.Kašel prý je protrahovaný,podle lékařů stejný jako při černém kašly.Nasadily tedy jiná antibiotika,bromexin,augumetin,spiroment,mucosolvan,tussin,inhalace fiziologického roztoku,dechová RHB a odsávání elektrickou odsávačkou hlenu,protože ho měla plné průdušky.
Po několika dnech se doktoři rozhodli udělat RTG plic,kde se ukázalo,že má zánět na plicích,neboli bronchopneumonii.Po 10 dnech nám pustili Jarušku domů s tím,že záchvaty protrahovaného kašle vymizeli a odnášeli jsme si s sebou domů pomalu celou lékárnu.Nyní jsme od včerejška doma a kašel je jen o něco málo lepší,než když nám Jájinku odvážela záchranka a přidali se horečky.V pátek jdeme na vyšetření krve,kde se bude zkoumat,zda nemá k bronchopneumonii černý kašel.
Takže prosím všechny maminky-nepodcenujte u svých dětí kašel tak,jako ho u nás podcenil lékař.Je to opravdu svíraví pocit na duši,když vaše miminko nemůže dýchat a dusí se vám na rukou.
 Petra, 2 děti 
  • 

Re: bronchopneumonie  

(19.10.2006 18:49:34)
Ani nevíte jak Vám rozumím. Já jsem s dcerou skončila v nemocnici den před jejími 1. narozeninami. Diagnoza protrahovaná bronchitida. Kašle už dva měsíce, momentálně jsme doma, nedusí se, máme zapůjčený inhalator z alergologie a vdechuje ventolin. Stále není zcela dovyšetřována. Kašlala přitom tak, že jí zmodraly rty, obličej měla celý fialový, ale mezi těmito záchvaty byla zcela v pořádku a nikdo mi nevěřil. Maminky, nenechte se odbýt a trvejte na svém. Skutečně může jít o život!
 Štěpánka Eliášová 
  • 

Re: Re: bronchopneumonie  

(20.3.2007 21:18:05)
Tak jsme Jarušku v šesti měsících vzali domů na reverz a šli jsme na alergo.Tam nám řekli,že inhalace jí vše zhoršovala,nebot má solné astma.Dostali jsme spreje a léky a odstěhovali jsme se z města.Do dneška žádný záchvat,jen při změně počasí se jí v noci hůř dýchá.Probouzí jí to,ale nekašle.Za měsíc jí bude rok a dva měsíce už i chodí.Přeji vám také mnoho úspěchů a nedejte na lékaře a navštivte na vlastní pěst alergo.
 Bohdana Vaculíková , 2 děti 
  • 

Kašel, akutní zánět hrtanu, laryngitida 

(28.12.2006 20:51:22)
Syn 5 a 1/2 let si prodělal na konci září laryngitidu. Nechali si ho na JIPce 24 hodin a po zlepšení, přeložení na pokoj s dusivým kašlem, který se začal zlepšovat až téměř po 14 dnech. Dostal se z toho, ale neustále se mu tenhle dusivý kašel vrací. Snažíme se podávat především čerstvé ovoce a zeleninu, prokládáme vitamíny, čaje proti kašli a na průdušky, C vitamín echinaceový sirup a takhle ho udržujeme. V neposlední řadě má stále bílý jazyk a je bledý. Je to normální? Zatím jsme neměli antibiotika od 1/2 července - angína.
Dcera je na tom poměrně hůř. Od 3 měsíců se jí neustále vracel zánět průdušek, ve 2 letech trhání nosní mandle a tím to skončilo, ale přesto se jí stále vrací akutní zánět hrtanu. V prosinci měla silný zánět v těle, dostala sumetrolim a po sleze, před týdnem dobrala antibiotika. Zatím se drží, ale zdá se že začíná trochu vykašlávat. Taky měla bílý jazyk, ale po antibiotikách jí to ze 70% zmizelo. Nevím si s tím rady a jsem z toho velmi špatná. Jak tomu všemu předcházet? Vincentka jim pomáhá, tak ji pijí. Děkuji za radu.
 Insula 


Re: Kašel, akutní zánět hrtanu, laryngitida 

(28.12.2006 21:00:50)
Bohdanko, zrovna teď se zabývám myšlenkou koupit zvlhčovač vzduchu. Ideální vlhkost vzduchu je totiž mezi 40-60% a zvláště v zimě dosahuje vlhkost vzduchu ve vytápěných bytech okolo 20% (což je asi jako na Sahaře). Sliznice jsou vysušovány a tím jsou náchylnější přesně k těmto problémům: Laryngitida, záněty horních i dolních cest dýchacích, suchý kašel, rýma atd. atd. Moje dcera navíc začala chodit do školky a tak přinese domů každý bacil a nakazí i svého 9-ti měsíčního bratříčka. Vím, že zvlhčovač není všelék, ale rozhodně může pomoci a to zvláště při onemocnění a možná i jako prevence (nemám vlastní zkušenost, ale kamarád takhle zbavil dceru těchto problémů). I kdyby nám to jako prevence nepomohlo, tak určitě to bude prospěšný při nemoci. Našla jsem na netu, že ideální jsou ty, které pracují na principu horké páry, protože zabraňují šíření bakterií (ultrazvukové moc nedoporučovali). Uvažuji o Bionare. Není sice nejlevnější, ale je to investice, kterou využijeme.
 Bohdana Vaculíková , 2 děti 
  • 

Re: Re: Kašel, akutní zánět hrtanu, laryngitida 

(28.12.2006 23:49:15)
Ahoj drahá přítelkyně!
Doma hodně větráme a když nevětrám, tak dětem pouštím na noc ionizátor. Přetváří vzduch na mořský. Není to špatné, ale uvažovala jsem i o zvlhčovači. Nejspíš ho během tydne koupím. V nemocnici jsme to používali, tak snad něco takového. Popravdě se v tom moc nevyznám, tak musím nejspíš nazbírat nějaké doporučení. Jsi hodná, že jsi se ozvala. Jaké máte problémy vy a jak se to snažíš řešit? Podstoupili jste imunologii?
Bohdana
 Insula 


Re: Re: Re: Kašel, akutní zánět hrtanu, laryngitida 

(29.12.2006 11:16:18)
Bohdanko, větráním se vlhkost nezvýší. :-((( Zvlášť v zimě, když mrzne. Mráz vzduch vysuší, takže ani venku není zrovna vlhko. Já mám dvě děti. Dcera začala chodit do školky a tak nosí domů bacily. Klukovi je devět měsíců. Zrovna teď máme zánět horních cest dýchacích. Ale tentokrát jsme to chytili od manžela a chytla jsem to ti já. Takže jsem si objednala zvlhčovač. Nemůžu v noci spát, pořád mě lechtá v krku a dráždí ke kašli. Pamatuji si, že když jsem byla malá, tak mi mamka taky zvlhčovala vzduch a bylo to lepší. Zajímavé je i to, že v obýváku spát můžu. Je to asi tím, že nám sousedí s kuchyní, kde je přece jen od vaření větší vlkost (i když používám digestoř). Takže je rozhodnuto. Bude zvlhčovač. Dostali jsme k vánocům nějaké peníze, tak už víme, co pořídíme. :-)))) Tak doufám, že nám bude líp.
Jinak první pomoc při laryngitidě je dýchat chladný vlhký vzduch. Takže buď otevřít okno nebo nechat dítě dýchat vzduch z ledničky nebo z mrazáku.
 Bohdana Vaculíková , 2 děti 
  • 

Re: Re: Re: Re: Kašel, akutní zánět hrtanu, laryngitida 

(29.12.2006 17:59:29)
Jestli ti to nevadí, tak tě prosím, napiš mi své jméno, ať vím, jak tě oslovovat. Určitě máš pravdu a v každém případě s tebou souhlasím i v tom, že když nám nastane tenhle problém, tak i nám se spí lépe v obyváku, protože ji máme propojenou s kuchyní. Včera mi začal zase malý kašlat, tak upřimně, jsem z toho na nervy a stále myslím na to, co zase bude následovat. Pravděpodobně se nejedná o laryngitidu, ale je to zase ten suchý, dráždivý kašel. Ten zvlhčovač určitě bude teď na prvním místě. Přítel je astmatik, tak i jemu prospěje. (Jen taková soukromá drobnost, aby jsi si nemyslela, že jsem rozvedená, tak děti máme spolu, ale doposud jsme se nestihli jaksi vzít.) Tenhle věčný problém, mně šíleně sužuje a ani netušíš, jak to příšerně prožívám přesto, že se malý cítí poměrně dobře, až na ten kašel. Asi bych potřebovala nějakého doktora spíš já. Jsem asi na nich moc závislá a tak to jaksi moc prožívám. Nezlob se, potřebuji se někomu vypovídat. S pozdravem Bohdana
 Insula 


Re: Re: Re: Re: Re: Kašel, akutní zánět hrtanu, laryngitida 

(29.12.2006 19:15:54)
Bohdanko, tak neváhejte, zvláť když je partner astmatik. Pro ty je to prý jedinečné. Tenhle suchý kašel jsme měli taky. Dávala jsem na to sirup Robitusin, ale nevím, od jakého věku je. Ale v lékárně určitě řeknou. A právě na ten suchý kašel je zvlhčování vzduchu ideální. Teď tyhle virózy řádí, to je ta teplá zima. :-((( Jinak mi klidně můžeš napsat na mail (mám ho v záhlaví) a říkej mi klidně insulo, jsem na to zvyklá, ale jinak se jmenuju Ivana.
 Bizka - 2 dcery (14 měsíců,3 roky) 
  • 

Obstrukční bronchitida 

(10.2.2007 20:59:34)
Má nejmladší dcera byla ve 3 měsících hospitalizována v nemocnici na bronchopneumonie, strávily jsme tam tenkrát spolu 14 dní - dávali jí penicilin a poté i Klacid + sirup na kašel + sirup Ventolin na uvolnění průdušek.Dále v 6 měsících opět dostala zánět průdušek, dostala další antibiotika - Augmentin. V období 9 měsíců ji kvůli nedostatečné pohybové motorice zjistili na CT - poškození mozku - diagnostika je dětská mozková obrna. Následovala intenzivní rehabilitace - Vojtova metoda a tu cvičíme dodnes,pokroky jsou. Dále co se týče nemocnosti měla v roce další zánět průdušek (opět antibiotika) a měsíc na to zánět střed.ucha - to jsme byly hospitalizovaný opět v nemocnici - nitrožilně antibiotika. Týden po návratu z nemocnice onemocněla zánětem průdušek (obstrukční bronchitida) a to je současný stav. Bere antibiotika - Klacid a sirup Lontermin. Je to neustálý koloběh a já mám pocit,že se nic neřeší, jen utlumuje na nějaký čas. Zkusili jsme dávat vždy nejdřív jitrocelový sirup, rakytníkový sirup, ovoce - prostě přírodní prostředky - ale stejně nám nestačily a vždy skončily u doktora. Musíme do toho rehabilitovat, takže je dost obtížné ji cvičit, když je neustále nemocná a to je pro nás největší problém. Prosím, nemá někdo podobnou zkušenost, jsem už z toho stavu totálně vyčerpaná a jde to ode zdi ke zdi... Děkuji...
 Marcela 
  • 

Re: Obstrukční bronchitida 

(31.1.2013 16:09:19)
Mé dceři na bronchitydu pomohl krom léků ještě psí sádlo. Dávala jsem jí ho na noc na hrudník a záda a balila jí do prostěradla ještě s dětským plyšovým termoforem. Důležité bylo to celé vzít jako hru, aby jí to bavilo a pomohlo nám to. Zkuste, třeba to bude mít úspěch i u vás. Prodává se v lékárně, je z bylinek a má psa na obale.
 Líza 


Re: Obstrukční bronchitida 

(1.2.2013 10:34:59)
Psí sádlo je z bylinek. Věta století ;)
 Ana, jedno dítě 
  • 

bronchitida bez antibiotik 

(22.11.2007 13:45:48)
Mám už dvouletou zkušenost s tím, že infekce v podobě rýmy jde synovi po asi třech dnech dolů na průdušky a plíce. Je dušný. Když se nám to stalo poprve, ihned jsme jeli do nemocnice. Diagnoza zánět dutin a zápal plic, na to antibiotika. Toto se opakovalo asi pětkrát za rok, až jsme totálně zlikvidovali imunitu a střevní floru. Už jsem řekla dost a teď pokud je nemocný teplotu zásadně do 38,3 nesrážíme, užíváme byliny na imunitu, používám různé zábaly na oblast hrudníku, dostatek tekutin, vitaminu C, a hlavně dostat ty zabarvený hleny pryč z plic. Je to dost nervově náročný, protože dívat se na dítě, když nemůže dýchat a je mu špatně a nejít k lékaři je hrůza, ale už jsme to mockrát přestáli a doufám, že tomu všemu odroste. Nějaká silná alergie se také nepotvrdila. Zkrátka už nevíme kudy kam. Protože poslední dva roky jdeme z jedné nemoci do druhé.
 zuzana.jachovska 
  • 

sirup 

(18.3.2016 9:07:08)
já jssem jako matka strašně spokojená se sirupem stopkašel a jeho "verzí" pro děti. žádný jiný sirupek dětem zatím tak nechutnal. a proč jsesm si ho vybrala? protože obsahuje betaglukany. jsem opravdu velice spokojená.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.