| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Doporučení WHO o vhodných porodnických postupech

 Celkem 14 názorů.
 Katka, dvě holky 
  • 

Doporučení WHO 

(16.3.2001 18:37:59)
Mám nepříjemný dojem, že nás pánové a dámy MUDr. zapomněli informovat. Když si představím, jak jsem nemohla svoje děti do toho kopce vytlačit a ještě jsem se sama sebe obviňovala, tak je mi z toho všeho smutno. Ne vždy pro nás chtějí doktoři, to nejlepší. Měli by se stydět!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 Zuzana 


Doporučení WHO 

(14.2.2004 19:13:54)
Poznámka na okraj - dokument jsem pečlivě prostudovala a zdá se mi, že z bodu č. 14 něco vypadlo - věta mi nedává smysl.

Jinak jde o dokument bezesporu velmi zajímavý, je velká škoda, že není právně závazný a že většina českých porodníků není ochotna se těmito doporučeními řídit, nebo je snad ani nezná.
 doula nika 


Re: Doporučení WHO 

(26.2.2004 20:00:52)
14. Neexistuje důkaz, že provedení císařského řezu po předchozím porodu provedeném císařským řezem transversálně v dolním segmentu. ( Tam, kde je možný akutní chirurgický zákrok, je vhodné podporovat pokus o vaginální porod. )

*** Znamena, ze proste neni nikde v celem svete dukaz ze zenska musi mit cisarak jen pro to, ze jeji predchozi porod byl cisarak kdy jizva byla umistena horizontalne a na spodni casti "delohy?" (uterus v Angline) a nad jejim cervixem.***

Veronika
 doula nika 


Naprosto souhlasim 

(26.2.2004 20:06:52)
Lide, napiste poslancum. Napiste do novin a televiznich zprav. Nevim, jestli v Cesku je nejaky program na TV co dela "investigative journalism", ale jestli jo, tak jim napiste a ad udelaji reportaz a interview s doktorama, sestrama, s budoucima maminkama a zenami, ktere prosly porodem. A s expertama z New Zealand, US (the Farm), Dr. Michel Odent aj lokalni doktori.
Prominte za Cestinu ... dela problemy po deviti letech Angliny. :)
Veronika
 Liliane 
  • 

Hlaste se o sva prava 

(30.4.2004 16:56:00)
Myslim, ze je dulezite, abychom se my, zeny, matky a rodicky, co nejvice dovolavaly tohoto doporuceni. Ja jsem se narodila v socialismu, na maminku v porodnici kriceli, jendli s ni jako s kusem hadru a ja si v sobe tenhle "prvni porod" nesu deodnes. Da Buh, az budu cekat svoje potomky, budu delat vsechno proto, abych je ochranila prave tohoto. Vim, ze muzeme mit strach, aby nahodou doktor nemel pravdu, aby se neco nestalo, ale prosim! Informovanost, informovanost, informovanost!

Slava prirozenemu (nikoli jako opak bezpecnemu) porodu!

Lili
 nicol-H 


Re: Hlaste se o sva prava 

(14.12.2005 22:17:13)
no,moc pekny,ale mam k tomu svoje vyhrady-nekdo mne zase ukamenuje,ale mnohe z vas budou souhlasit-kazda zena by mela mit pravo vybrat si,jestli chce cisare nebo epidural a tisici prostredky!!!
Nevim proc je to takovej problem!
 Brona B., čekám své 1., 38.TT 
  • 

Re: Re: Hlaste se o sva prava 

(15.12.2005 0:20:09)
Moje řeč!
Již brzy mě čeká porod 1.dítěte a dosud mě nikdo nijak zvlášť neuklidňoval, že se nemám čeho bát. Jen mi stále doktoři opakují, že plod je hodně velký, což ve mě vzbuzuje jen samá negativa. Takže když budu vědět, že mi třeba epidurál pomůže překonat tu nejhorší dobu, tak jsem jen ráda, že něco takového existuje. Ať si nejdřív ten doktor zkusí porodit sám a pak ať mluví o zbytečné aplikaci analgetik.
 10.5Libik12 


Re: Re: Re: Hlaste se o sva prava 

(15.12.2005 0:51:22)
Tak se to v ohlasech na články pěkně řadí, nad tvou obavou hnedka děs-běs, porod kleštěma.
Já bych tě chtěla uklidnit jednak informací, že epidural je běžně dostupný v mnoha porodnicích, že porod, který jsem třikrát absolvovala bez epi je krásná záležitost a není třeba se bát. Dokonce ani toho, že máš strach a nějak to tím ovlivníš. Rodička Žilková se někde(LN) nechala slyšet, že byla vyděšená a neuměla si představit, jak porodí ve svým věku a že to byla pohoda, jak tělo makalo.Mluvila mi z duše, poprvé jsem byla také vykulená a bylo to fajn. Ženská je uzpůsobená k tomu porodit mimčo, fakt mi věř:)
A taky bych ti poradila drobnou fintu. Jestli seš 38tt, zkus vydržet ty 2 týdny bez Rodiny.
Já sem chodím hrozně ráda, ovšem kolem porodu se mi zdálo na základě porodních příběhu odsud, že je statisticky pravděpodobné, že při porodu umřu za neustálé buzerace hnusných gestapaček, uříznou mi nohu při nástřihu, dítě mi ztratí a nepřiloží a HLAVNĚ MI NEDAJÍ NAJÍST:)
Nesmíš věřit všemu, držím ti palce.
 Irca 
  • 

Re: Re: Re: Re: Hlaste se o sva prava 

(18.2.2007 11:18:29)
Tak to vám závidím, mě se nidko při porodu neptal, zda epi jo nebo ne.Zjistila jsem to až při bolestech když mě šili.Porod a následná poporodní "péče" bylo něco tak hnusného, že druhé dítě už nechci.
 Kočanská 


Hlaste se o sva prava_napište mi svůj příběh 

(24.2.2007 13:35:39)
Irčo,

byla byste ochotná napsat svou zkušenost? Zahajujeme akci, která by snad konečně měla vést ke změnám v našem porodnictví. Zatím nejsou stránky, protože jsme na začátku. Zkoušíme spolupracovat s UNIPA, HAM, APERIO. Vycházíme z jejich iniciativy za normální porod a také z iniciativy, která vznikla v roce 1996 v USA - Porodní služby matce přátelské. Víme, že příběhy o porodech se objevují všude - teď například Aperio vydalo knihu porodní příběhy. Já sbírám příběhy mých kamarádek - jejich dobré i špatné zkušenosti s porody a jejich názory na to, co by se mělo změnit. Smutné by bylo, kdybychom bojovali za mněnu a nikdo o ní vlastně nestál - bohužel i tak mi to někdy připadá. Prosím tedy, pokud nám chcete pomoci (nebo jestli máte kamarádky, které by se také chtěli připojit) kontaktujte mě se svým příběhem a vašimi náměty zatím na adrese ivana.dusatkova@sezanm.cz. předem děkuji
 Lucka Burdychova,moje kotata 
  • 

Smutna na vzdy 

(4.12.2007 9:59:30)
Ahoj jednou..sem dostala takovi krasny kotatko dala jsem ji jmeno Čiky...po par mesicu porodila narodila se jí 3 krasna kotata vsicni kocourci a tak sem jim dala jmena:Vikturek,Ferda,Filda...pak sem se jednoho dne sla na ne podivat ven..ale kdyz sem uvidela Vikyho mel pusinku od krve..bylo to strasny..bezela jsem za rodicema a oni rikali ze o tom vi ptala jsem se co se stalo jeste ktomu s brekem a oni ze omylem ho skrabnul Filda bylo to omylny mel...videt kost a celej od krve nemohl jist nic brecela jsem jak..druhy den sem sla do skoly a sedla jsem si vedle jedne kamosky a na proti nam byla jeste 1 kamoska a ta kamoska co sedela vedle me zacal ji zvonit mobil..2x..a kdyz mrkla na displej z obrazilo se ji ze to jee ta kamoska na proti nam ale ta kamoska si kreslila a ma zaviraci mobil samo se to cislo namackat nemohlo mela mobil v batohu nikdy to nepochopim ale myslim si ze se semnou prisel vikturek rozloucit..Pak sem bulela dlouho ale pak sem si rekla ze to bude dobry jenze NE...Pk asi po mesici po 2 nak tak..sem sla do kuchyne a kotata uz byli celkem veci takze spali venku..jenze v kuchyni na sedacce byla deka asi 3deky podivala jsem se a tam byl Ferdasek..kdyz sem si ho prohlidla poradne videla jsem ze mu neco je byl taky od krve packy atd..zacla sem se vyptavat..mamka zavolala doktora nastesti jeste byl v ordinaci kdyz sme prijeli...doktor si ho prohledl a pry krvacel dovnitr a tak..ze by vykrvacel doktor rek ze je to hodne vazny a museli sme ho nechat utratit jinak by se trapil...budu smutna uz na vzdy a az nam umre pejsek ani raci nechtejte vedet co nespis udelam...
 Naďa+T+E+P 


Re: Hlaste se o sva prava 

(16.10.2007 22:41:25)
Teda já se tak zasmála - díky za tenhle ohlas. Jsem ve 21. týdnu, rodit budu podruhé, ale po dlouhé době. První porod byl skvělej, rodila jsem v Mostě. 6ádnej stres, prostě normoška. Člověk nesmí být cíťa :)
 Liliane 
  • 

Hlaste se o sva prava 

(30.4.2004 16:56:51)
Myslim, ze je dulezite, abychom se my, zeny, matky a rodicky, co nejvice dovolavaly tohoto doporuceni. Ja jsem se narodila v socialismu, na maminku v porodnici kriceli, jednali s ni jako s kusem hadru a ja si v sobe tenhle "prvni porod" nesu deodnes. Da Buh, az budu cekat svoje potomky, budu delat vsechno proto, abych je ochranila prave tohoto. Vim, ze muzeme mit strach, aby nahodou doktor nemel pravdu, aby se neco nestalo, ale prosim! Informovanost, informovanost, informovanost!

Slava prirozenemu (nikoli jako opak bezpecnemu) porodu!

Lili
 Medved Irena 
  • 

vyvolaný porod 

(6.5.2008 23:47:41)
Moje dcera je ve 40 týdnu těhotenství, termín porodu byl 5.5. Přestože nemá žádné obtíže, lékaři jí chtějí vyvolat porod. Proč? Plodovou vodu nezkoumají,jen natáčí srdíčko, jestli je vše v pořádku. Považuji to za nesprávné, ale chápu jí že na to přistoupí, protože to chce mít už za sebou. Nikdo neví jaký tento porod má vliv na mimčo a nikdo jí nevysvětlí rizika...

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.