| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Předvánoční projev Antonína Zápotockého k dětem (1952)

 Celkem 62 názorů.
 Radek 
  • 

Povzdech 

(21.12.2000 0:13:57)
Jak může někdo v dnešní době ještě volit komunisty, kteří se od takových (a ještě mnohem horších) blábolů odmítají distancovat?!?!?! Zaplaťkdokoli, že už je ta doba pryč...
 Marta 
  • 

Re: Povzdech 

(18.1.2001 14:57:06)
Ahoj Radku,
taky jsem ráda, že doba komunistů je už pryč. Doufám že trvale.
Nevím jestli tohle opravdu zmíněný pán pronesl, ale moc si přeju, aby Krista poznali lidi i dneska. Ono to totiž JE PRAVDA. Tak to je všechno. Měj se fain
Marta
 Jean 
  • 

Re: Povzdech 

(5.10.2003 20:44:28)
Věřím v Ježíše a je mou jedinou nadějí.Dává mi radost do života.Tak se vás všech ptám: Stačí jenom tato naděje?Jak odpovědět na jeho lásku?Moc jsem nad tím uvažovala a můžu říct,že jsem došla k závěru,že odpovědět na jeho lásku,je zachovávat zákon,který nám ze své lásky dal,abychom se při jeho dodržování cítili šťastně.Celý zákon je zapsán ve 2.knize Mojžíšově 20.kapitole.Tak si ho přečtěte,pokud možno v kralické verzi Bible,kde není tendenčně pozměněn.A popřemýšlejte jako já.Sami to ovšem nedokážeme.
 Simona,Martinek8,Sarah 6 apul, 
  • 

Re: Re: Povzdech pro Jean 

(20.4.2006 4:55:57)
Jsem moc rada,ze jsem nasla Tvuj clanek o tvem vyznani! Mam radost z kazdeho zachraneneho clovicka.Zel v nasi republice se mnoho lidi ke Kristu nehlasi a to vice jsi mi udelala radost .Dekuji za to! At Ti PAn zehna.
Ja jsem uverila az jako dospela,nenarodila jsem se do krestanstvi....
Souhlasim,ze Kralicka Bible je nejblizsi preklad,zvlaste Desatera....mohu se te zeptat jaky den svetis? Diky,Simona
 Alfons 
  • 

Re: Povzdech 

(27.9.2005 18:51:57)
Milí broučci. Chci nazpátek komunisty a to proto, že za jejich panování byla pracovní povinnost a tím nebyli paraziti, kteří dnes způsobují to, že k vám přijde exekutor, vybere vám barák proto, že váš synáček udělal někde nějakou sekeru a nezaplatil ji. Jste v tom absolutně nevinně a může z vás být žebrák. Zákon který toto umožňuje se za komoušů reálně neaplikoval, až teď v naší moderní porevoluční společnosti. Pokud zde budete plačtivě kecat, pošlete mně 21.500Kč, které jsem za syna musel zaplatit a pak se nechám od vás přesvědčit že je to bez komunistů lepší.
 Jirina 
  • 

Re: Re: Povzdech 

(30.9.2005 11:04:21)
A co maji komunisti spolecneho s tim jakeho mas synacka? Jak sis ho vychoval, takoveho ho mas. Nema delat dluhy. Proc bysme ti meli posilat penize my? At ti je zaplati tvuj povedeny synek.
 anezka 
  • 

Re: Re: Re: Povzdech 

(16.11.2005 14:56:04)
mas pravdu proc bychom meli za syna platit my kdyz si ho neumel vychovat ja za komunistu nesmela studovat presto ze jsem mela jedicky od hora dolu a to proto ze jsme chodili cela rodina do kostela
 Marie 
  • 

Re: Re: Povzdech 

(1.10.2005 11:49:09)
To je pravda, komunisti totiž zabrali majetek bez ptaní a ani člověk nemusel nic platit! Kradlo se veřejně, kdo nekrade okrádá rodinu, že - určitě to Alfonsi dobře pamatujete. U exekutorů dochází k omylům, předpokládám ovšem, že Vám nezabavili celý dům či byt a že jste zaplatil dluh za syna je jedině dobře. Za komunistů se měli dobře jedině jejich pohlaváři a kariéristi, kteří by bez stranické tlačenky nebyli schopni se prosadit. Dnes záleží hlavně na schopnostech jedince a díkybohu za to, že nikdo nezakazuje dětem studovat, pracovat nebo cestovat. Neříkám, že vládne ideální stav, ale jsem šťastná a svobodná! To, že Váš syn neplatí dluhy je jen jeho osobní problém a svým způsobem i Váš. Komunisti zřejmě mohou za to, že Vás nenaučili nést zodpovědnost za svoje činy, kterou jste zřejmě nepředal synovi.
 Skunkless 


Kde je chyba? 

(5.12.2005 15:51:47)
"...přijde exekutor, vybere vám barák proto, že váš synáček udělal někde nějakou sekeru a nezaplatil ji. Jste v tom absolutně nevinně a může z vás být žebrák..."

O vine a jejim smyslu az jindy, ale jsem-li otec (nebo matka) a vychovam-li sve dite nejakym zpusobem, tezko mohu tvrdit, ze jsem v tom nevinne ve chvili, kdy se dite projevi. Asi bych spis zacala hluboce premyslet sama o sobe, jak to, ze jsem sve dite vychovala jinak, nez si myslim, ze je spravne a co udelat pro to, abych s tim jeste (alespon do te miry jak to jde) pohnula. Stezovat si na system, je ponekud zbytecne. To, ze se Vam do domu podivali exekutori je jen dusledek. Je to dusledek chovani Vaseho syna - tedy potazmo dusledech Vasi vychovy, tedy dusledek toho, jaky jste Vy sam. Jste-li tedy nastvany na tuto situaci ve skutecnosti Vas nejspis stve, jaky jste Vy sam. Je dobre si to uvedomit, protoze uvedomneni si negativnich pocitu je leckdy prvni krok k jejich prekonani. Pokud se naopak budete dal ujistovat v tom, ze problem tkvi nekde mimo vas, budete asi zbytecne prohlubovat nepochopeni mezi Vami a synem. Kdyz ne kvuli nam samym, nejsou to prave nase deti, ktere by nas mely motivovat k tomu byt lepsi? A otazka nakonec: Vy vazne opravdu uprimne verite, ze komunismus byl lepsi?


 lenka 
  • 

Re: Re: Povzdech 

(24.1.2006 20:50:15)
Dobry den pane otce nejakeho syna ktery vas privedl do krize. Je mi vas lito, protoze vim ze velke deti delaji velke problemy a bolesti,nejen financni ale i citove. Mohu vam rict ze jste na urcite ceste vyvojem nez dospejete ke Kristu a poznani. Kazdemu se neco stane tak jako u vsech lidi. a my pak musime premyslet kde jsme udelali chybu, nebod komunisti nas to nenaucili. Doporucovala bych vam knihu od americkeho psychologa: Dr. Joseph Murphy, ktery vi o cem mluvi nebod nemel zakazano se venovat Kristu a jeho lasce, coz nam komunisti zakazali a sami si hrali na boha.Knihy maji v kazdem knihkupectvi, Jmenuji se: Pravdy ktere zmeni vas zivot, nebo Zazrak vaseho ducha. Jsou ale lide ruzni, take je vira v mnohych lidech zadupana komunistickym myslenim, nebo rodicema a skolou. Vy jste se ale narodil svobodny a muzete se svym citem nakladat jak touzite, ne jenom vy ale kazdy, kazdy ma v sobe kousek lasky kousek Krista, jen ne kazdy si to chce pestovat a rozvijet. Za sveho syna se muzete modlit aby vas pochopil a vse vam nahradil aby vas mel rad. O sile modlitby a uprimne vire pise prave Joseph Murphy.Take kniha od Don Miguel Ruic pise o nasi planete a o lidech. Je zajimave jaky pohled na svet ma napriklad v knize: Laska vztahy a pratelstvi, nebo Ctyri dohody. Dekuju ze jste si mou myslenku precetl. Preju vam hodne lasky a pochopeni,nebod stale se je co ucit, svet nekonci s nejakyma penezma ktere nam ukradli.Budu se za vas modlit. Cas vse urovna a otevre srdce k lasce.
 milan 
  • 

Re: Re: Povzdech 

(16.2.2006 13:17:05)
"...že k vám přijde exekutor, vybere vám barák proto, že váš synáček udělal někde nějakou sekeru a nezaplatil ji. Jste v tom absolutně nevinně ...." Myslíte si, Alfonsi, že bylo správné, aby za "sekeru", jak říkáte, kterou udělal Váš synáček, platili všichni ostatní daňoví poplatníci, jak tomu bylo za komunistů?
Máte odpovědnost za syna (pokud není plnoletý), a to v dobrém i zlém, takže pokud tuto "sekeru" udělal, je Vaší povinností těch 21 500 Kč zaplatit, přece nechcete, abych Vám na to přispíval třeba já ze svých daní. Vy vlastně chcete, aby poklesek Vašeho syna napravovali ostatní. Ale to je přece nemorální, nemyslíte?
Zákon který toto umožňuje se za komoušů reálně neaplikoval, až teď v naší moderní porevoluční společnosti. Takových zákonů, které byly jen na papíře, ale ve skutečnosti se neaplikovaly, nedodržovaly, byla řada. Myslíte si, že nedodržovat zákony je morální?
Rodiče musejí nést odpovědnost za své nezodpovědné, neplnoleté děti.
 Gábina, dcera 7 let 
  • 

Ani se mi nechce věřit ... 

(21.12.2000 7:22:09)
Ani se mi nechce věřit, že ten text je autentický.
 Míša, syn 3 a 3/4 
  • 

Re: Ani se mi nechce věřit ... 

(21.12.2000 9:33:02)
Tak tomu klidně věř. Viděla jsem tenhle projev na vlastní oči, když ho televize začátkem devadesátých let odvysílala k pobavení diváctva (je to natočené tuším jako týdeník do kin). Naštěstí jsem se tomu tehdy už mohla smát veřejně a nahlas.
 Adéla 
  • 

Re: Re: Ani se mi nechce věřit ... 

(29.6.2001 10:58:50)
no mně je z toho spíš až špatně..
 Jiří Beránek (dva kluci ve věku 14 a 10 let) 
  • 

Narodil se , zemřel, vstal z mrtvých a žije (Ježíš) 

(21.12.2000 10:41:12)
Nadějí pro naše děti je skutečnost, že Ježíš přišel sem na tento svět, aby nás zachránil:

Ježíš se narodil také pro tebe – ať jsi kdokoliv:
Starý nebo mladý, šťastný nebo nešťastný,
úspěšný nebo neúspěšný.

Narodil se pro tebe a k tobě chce také přijít.
Chce přijít, aby ti dal novou naději, která nezávisí
Na tvých schopnostech, výhrách či prohrách.
Nabízí ti odpuštění a svobodu.
V něm můžeš dojít naplnění svého života

Jsi připraven (připravena) ho přijmout?
 Jirka(Jirka a Milena), Toronto 
  • 

Historicke ohlednuti do r. 1953 az 1956 

(1.1.2001 15:52:09)
Pro mnohe ctenarky (a ctenare) bych chtel pridat male historicke ohlednuti.
(1) Uz v te dobe bylo pravdepodobne pripraveno zabiti J.V. Stalina (zpocatku slo vse dobre, ale pak jsme nevedeli co delat - pozdejsi vypoved jednoho clena jeho "ochranky")
(2) Kratce pote byl zabit K. Gottwald (prekvapeni, ze ?)
(3) Behem pul roku byl zastrelen dalsi strazce socialisticke moralky J. Beria
(4) Tri roky pote pratelska vojska SSSR znicila opet Budapest a zabila v procesu asi 20000 lidi
(5) Soudruzi Zapotocky,Novotny,Siroky,Bacilek a dalsi spachali fantastickou mnohamiliardovou sabotaz na CSD.
Zdravim.
 Kefal 
  • 

Re: Narodil se , zemřel, vstal z mrtvých a žije (Ježíš) 

(21.7.2002 12:31:19)
Trapná reklama. Snažíte se vysávat peníze z hlupáků ?
 Klara (manžel, 3 děti a Ježíš s námi bydlí taky)  
  • 

Re: Re: Narodil se , zemřel, vstal z mrtvých a žije (Ježíš) 

(7.1.2003 0:37:54)
Prosím tě jaks na to přišel? Kdo z tebe vysává peníze. Ježíš nepřišel na svět, abys mu dával peníze. Narodil se z čisté lásky k nám lidem a žil jako obyčejný člověk, žádné paláce, často neměl ani kde přespat. Jestli nějaká církev pokroutila pohled na Ježíše, ponese zato Boží soud. Pravdou, ale zůstává, že tě Ježíš miluje a chce tě jen dovést zpět k sobě, abys mohl pochopit smysl života a najít život věčný. Mnoho lidí říká, že o to nestojí, aby je Bůh miloval, nebo aby jim odpouštěl, ale lžou sami sobě. Všichni ho moc potřebujeme a jeho lásku a odpuštění taky. Když si nebudeš nic nalhávat a přijmeš to od něj, můžeš zažít nádherný věci. Upřímně a s láskou Klára.
 Mimla 
  • 

Re: Re: Re: Narodil se , zemřel, vstal z mrtvých a žije (Ježíš) 

(7.1.2003 8:45:26)
Kláro u vás bydlí Ježíš a ještě trpíš, že si k sobě chce přivést kamarády, které přesvědčí. Jsi opravdu svatá. Přeji ti nadále hodně trpělivosti v tak veké společnosti, doufám že jim neděláš služku.
 Mikulášova babička 


Re: Re: Re: Narodil se , zemřel, vstal z mrtvých a žije (Ježíš) 

(7.1.2003 10:12:07)
Jsem v tomhle uplny laik, ale mela jsem za to, ze Jezis se narodil z Ducha svateho?
 Klara 
  • 

Re: Re: Re: Re: Narodil se , zemřel, vstal z mrtvých a žije (Ježíš) 

(7.1.2003 19:59:35)
Cituji bibli: "Narození Ježíše Krista se událo takto: Když byla jeho matka Marie zasnoubena Josefovi, ještě něž se sešli, ukázalo se, že je těhotná z Ducha Svatého." Matouš 1:18
a jinde: "Neboť Bůh tak miloval svět, že dal svého jednorozeného Syna, aby žádný, kdo věří v něho, nezahynul, ale měl věčný život. Bůh totiž neposlal svého Syna na svět, aby svět odsoudil, ale aby svět byl skrze něho spasen. Kdo v něj věří není souzen, ale kdo nevěří je již odsouzen, neboť neuvěřil ve jméno jednorozeného Božího Syna."
 Mikulášova babička 


Re: Re: Re: Re: Re: Narodil se , zemřel, vstal z mrtvých a žije (Ježíš) 

(7.1.2003 20:32:20)
A to "jinde" je jaka citace?
 Mimla 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Narodil se , zemřel, vstal z mrtvých a žije (Ježíš) 

(7.1.2003 23:49:33)
Vidím babi, že miluješ citace. Já jsem někde četla ...a přistoupil k ní Duch svatý a řekl jí, že je úplně jiná, než ty, které doposud poznal...dál si to nepamatuji ale nikdo jiný nebyl myslím jmenován
 Martina, Kim 8 let 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Narodil se , zemřel, vstal z mrtvých a žije (Ježíš) 

(8.1.2003 1:09:38)
Mimlo, skrz Ducha Svateho do ni vstoupil Buh, ten je tam jmenovan jako ten dulezity element, Duch je pouze prostredek. Mne by spise zajimalo, jak muze byt Jezis z domu Davidova pres sveho otce Josefa, kdyz tento tedy jeho otec neni?
 Veronika 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Narodil se , zemřel, vstal z mrtvých a žije (Ježíš) 

(8.1.2003 11:42:54)
Protože v Izraeli (tedy zidovstvi) se dedicna linie vzdy urcuje podle otce (tedy i otce jen formalniho). Jezis je z domu Davidova tedy syn Jozefuv i kdyz neni synem rekneme "geneticky". Je ale synem, protoze Josef byl manzelem Marie a tedy otcem Jezise.
 Petr 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Narodil se , zemřel, vstal z mrtvých a žije (Ježíš) 

(5.11.2003 17:21:00)
To je samozřejmě blbost, právě v Izraeli (rozuměj: lid Izraele) se dědičná linie určuje podle matky, neboť jenom ta je vždy jistá. Židé mají rozum, takže tohle jim dochází. Plnoprávný Žid je ten, kdo má židovskou matku. Jiné je to u muslimů - tam je plnoprávný muslim ten, kdo má muslimského otce. Takže syn židovky a muslima je současně plnoprávným Židem a plnoprávný muslimem.
 Petr 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Narodil se , zemřel, vstal z mrtvých a žije (Ježíš) 

(5.11.2003 17:21:06)
To je samozřejmě blbost, právě v Izraeli (rozuměj: lid Izraele) se dědičná linie určuje podle matky, neboť jenom ta je vždy jistá. Židé mají rozum, takže tohle jim dochází. Plnoprávný Žid je ten, kdo má židovskou matku. Jiné je to u muslimů - tam je plnoprávný muslim ten, kdo má muslimského otce. Takže syn židovky a muslima je současně plnoprávným Židem a plnoprávným muslimem.
 Raisa 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Narodil se , zemřel, vstal z mrtvých a žije (Ježíš) 

(10.1.2003 9:11:05)
Mě to taky nejde do hlavy, ale někde jsem četla, bohužel už nevím kde, zřejmě v nějakých komentářích k Bibli, že Panna Maria byla s Josefem ve vzdáleném příbuzenském poměru, že to tak dřív bývalo, že si muž hledal manželku vždycky takhle v širším příbuzenstvu /např.Izák a Rebeka nebo Jákob a Ráchel/, možná je to nějaká židovská tradice. Takže tím by Josefův rodokmen byl zároveň i rodokmenem Marie, i když se to určovalo podle Josefa, a mohlo by se po pravdě říkat, že Ježíš je "Syn Davidův". Jinak si to neumím odůvodnit, to, že byl Josef Ježíšův nevlastní otec a tím na Ježíše přešel Josefův rodokmen mě nepřesvědčí.
 Pavel 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Narodil se , zemřel, vstal z mrtvých a žije (Ježíš) 

(27.5.2003 9:51:10)
Aby pro samé řešení rodokmenů člověk nezapomněl na to nejdůležitější: Jak odpovídám na Boží lásku? Člověk, který na lásku odpovídá láskou, se (po druhém příchodu Ježíše Krista opět na zemi) může pak ptát a dozvídat vše, nač bude chtít, třeba miliony let.
Co vlastně vím o Bohu, abych jej mohl(a) milovat? On za mne umřel, abych já mohl(a) žít, aby mohly žít mé děti, partner(ka).
 Jean 
  • 

Stačí jenom naděje? 

(2.10.2003 19:49:18)
Věřím v Ježíše a je mou jedinou nadějí.Dává mi radost do života.Tak se vás všech ptám: Stačí jenom tato naděje?Jak odpovědět na jeho lásku?Moc jsem nad tím uvažovala a můžu říct,že jsem došla k závěru,že odpovědět na jeho lásku,je zachovávat zákon,který nám ze své lásky dal,abychom se při jeho dodržování cítili šťastně.Celý zákon je zapsán ve 2.knize Mojžíšově 20.kapitole.Tak si ho přečtěte,pokud možno v kralické verzi Bible,kde není tendenčně pozměněn.A popřemýšlejte jako já.Sami to ovšem nedokážeme.
 Vanilka 
  • 

Re: Stačí jenom naděje? 

(8.5.2006 0:18:32)
Já myslím, že v dodržování zákona to nebude. Desatero je sice důležité, ale je to málo. To by pak Ježíš nemusel zemřít na kříži, vždyť desatero už tu bylo předtím. Myslím si, že nejdůležitějsí je přijmout smrt a zmrtvýchvstání Ježíše tak, že se to stalo kvůli mě. Pro moje viny, hříchy byl ukřižován a pro mě vstal z mrtvých!!!A co to znamená pro můj život a jak na tohle Bohu odpovím? V.
 Slavíček 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Narodil se , zemřel, vstal z mrtvých a žije (Ježíš) 

(14.4.2004 16:30:20)
Rodokmen po Josefovi je pravda, viz např. Octavianovo sčítání už při narození Kristově. Jeli z Nazaretha do Bethlehem, aby se sečetli v městě davidově, podle Josefova rodu a místa narození. Tradice říká, (nepsaná) že Maria byla též z Davidova rodu, narozená v Jeruzalémě. Kdyby to tak nebylo, mohli si ten vandr ušetřit:-)
 Petr Polách, 2 rošťáci školního věku 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Narodil se , zemřel, vstal z mrtvých a žije (Ježíš) 

(1.1.2005 23:35:41)
V rodokmeni, který najdeme u evangelisty Lukáše, se má za to, že se jedná o rodokmen Marie. Jako otec Josefa je uveden Heli, který byl pravděpodobně jeho tchánem (i dnes jsou někdy snachy a synovci označováni za dcery a syny) . U evangelisty Matouše nacházíme rodokmen Josefa a v obou případech rodokmeny obsahují krále Davida i Judu, Jákobova syna.
 Mikulášova babička 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Narodil se , zemřel, vstal z mrtvých a žije (Ježíš) 

(8.1.2003 14:53:10)
Nemiluju, ja bez nich jen neumim zit, co nema citaci, jako kdyz neni:))))))) ehm... Zarazila me ta laska k lidem. V porovnani s Duchem svatym mi to prijde malo abstraktni a zavanejici telesnosti.
 Stázka_30 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Narodil se , zemřel, vstal z mrtvých a žije (Ježíš) 

(2.12.2003 9:29:57)
Jan 3:16
 PEPPI 


Re: Re: Re: Narodil se , zemřel, vstal z mrtvých a žije (Ježíš) 

(17.6.2005 21:21:03)
Kláro,ve které církvi jsi??
Ať chceš nebo ne,vždycky to skončí tak,že z tebe chtějí vytáhnout penízky a na tebe se,s prominutím,neohlížejí!Celý život jsem vyrůstala v církvi a nepřišlo mi to divné.Názor jsem změnila poté,co jsem s malým zůstala sama a"tetičky"z církve mě haněly jen proto,že jsem nebyla ochotna dávat"desátek"z platu.Když jsem jim řekla proč:neměla jsem ani dát malému mimču co jíst,ani na plíny..a ony mi řekly,že se Bůh o nás postará..Koukala jsem na ně a ptala se:"A kdy mi pomůže?Až mi malý umře hlady??!"Na TO mi nedokázaly odpovědět.
Na Boha mám svůj názor,i když věřit jsem něj asi úplně nepřestala.Zkus si přečíst můj příspěvek na"Problém s mámou"nebo"zneužívání v dětství"a zkus mi odpovědět,kde byl Bůh????Děkuji za odpověď.Opravdu upřímně!
 Johanka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Narodil se , zemřel, vstal z mrtvých a žije (Ježíš) 

(29.8.2005 2:59:37)
PEPPI
v tomhle světě přece není jenom Bůh a říkat kde byl když se nám něco stalo, mi připadá promiň sobecké...V tomhle světě žije spousta dobrých i zlých lidí a jen oni mají tu volbu..na nich je to rozhodnutí jak se zachovají..Kdybychom se měli chovat tak jak by chtěl Bůh, byli bychom loutky, což on nechce, chce abychom byli svobodné bytosti a samy se rozhodly co v životě chceme..Slovo Bůh znamená všemocný, vševědoucí..a ten je jediný.Taky ovšem existuje bůh s malým "b", který je teď vládcem našeho světa. A protože ví, že má čím dál tím míň času, snaží se jak může - rozsévat bolest, žal, smutek a trápení a taky všechny závisti a posměch apod., ten o kom mluvím je Satan. Pokud věříš v Boha, nemůžeš popřít existenci Ďábla..Tohle téma je na hodně dlouhý rozhovor..Zkus trošku přemýšlet jak to myslím, já taky nepatřím k těm kdo by měli šťastné dětství...
Johanka
 Sosan 
  • 

Re: Narodil se , zemřel, vstal z mrtvých a žije (Ježíš) 

(17.9.2002 17:07:21)
Hm, já jsem se připravil a nikdo nepřišel. Spíš za tím vším vnímám pokrytectví, prolhanost, neinformovanost. Prostě cítím, že je to jinak. A tak nezbývá než drsná individuální cesta...
 Iva 
  • 

Re: Re: Narodil se , zemřel, vstal z mrtvých a žije (Ježíš) 

(11.4.2004 22:56:33)
A naivismus. Nevím, zda mám těm lidem závidět, jejich život je strašně jednoduchý. Za všechno přece může jejich veliký ON.
Když se to ovšem vtlouká od malinka, nemůže to nefungovat, že.
Skoro mi to připadá jak za soudruhů, jen malinko pozměněné. Jeden příspěvek o kousek níže v bleděmodrém: "Byla jsem v jiskrách, pionýru, potom v SSM, už mí rodiče byli komunisté... Přispívali jsme na fond solidarity atd...."
Nejhorší je, jak chtěji všechny spasit a jsou přesvědčení o své nejpravdivější pravdě. A to každé náboženství, i to komunistické. Jsou to jen ideologie, příšerné svou dokonalostí umění zpracovávat lidi k obrazu svému. Nemyslím, že bych byla o něco připravená. Moje "nejvyšší autorita" je v něčem jiném, než v chození do kostela a fanatické uctívání přeludů....
No, buďte šťastní, milí věřící :-)

 Dana 
  • 

Re: Re: Re: Narodil se , zemřel, vstal z mrtvých a žije (Ježíš) 

(21.9.2004 21:11:43)
Máš recht. Církev akorát jak se říká "káže vodu a pije víno". Ta byla vždycky nejbohatší instituce ve státě.Když vidím nějakého "flanďáka", je mi ho upřímně líto.
 lenka 
  • 

Re: Re: Re: Narodil se , zemřel, vstal z mrtvých a žije (Ježíš) 

(11.2.2005 12:31:48)
závidět opravdu máš co, protože život s Ježíšem stojí za to!! opomněla jsi ty případy (nebo o nich nevíš), kdy lidé uvěří v dospělosti. to se například stalo i mně. vyrůstala jsem v ateistické rodině, chodila do jiskřiček, pionýra... SSM jsem nestihla, mezitím byla revoluce :-) jenže pak jsem uvěřila a nikdy bych se už nevrátila ke svému starému životu.
tak se měj fajn a kdyby se tě někdy dotknul Duch Svatý a ty jsi uvěřila, tak pochopíš, o čem mluvím
 Marcela A. 
  • 

Re: Ano, už se všichni těšíme! 

(19.12.2002 16:15:03)
Vážení přátelé,
stromeček máme již připravený, jen ho ustrojit, nazdobit, cukroví voní bytem, atmosféra je u nás už nyní sváteční. Musím říci, že jsme všichni připraveni přijmout 24.12. Ježíška s kupou dárečků u nás doma!
Přeji všem krásné vánoce a hodně zdraví a štěstí v novém roce!
 Kulíšek, 
  • 

Re: Narodil se , zemřel, vstal z mrtvých a žije (Ježíš) 

(22.10.2003 5:56:05)
Od malička jsem byla vedené k lásce k Bohu,protože moji prarodiče a moje maminka byli věřící,jsem pokřtěná,komfirmovaná,chodila jsem na pravidelné
bohoslužby,naše rodina přispívala na úpravy kostela,různé sbírky,chodili jsme na akce pořádané církví,koncerty,besídky,atd...Vše bylo docela v pohodě.Zásadní obrt v mé "víře v Boha" přinesla jednak plnoletost a vytvoření vlastního názoru v době dospívání, a pak jěště úmrtí mého dědečka,kdy nikdo z církve,"žádný bratr"-požádaný pan farář,který znal léta našeho dědečka, odmítl vysloužit mši a rozloučit se ze zemřelým podle "církevních" pravidel.Dědeček se dožil věku 87let a babička neměla dost peněz,aby to stačilo na to,aby se p.farář účastnil pohřbu.Nedostal by dost zaplaceno,tak se raději vymluvil na nedostatek času.Od té doby do jejich kostela nechodím a církev je pro mne jen další institucí,která tahá z důvěřivých a naivních lidí peníze.Věřím v něco mezi nebem a zemí,do kostela si zajdu,když se mi chce a nenarážím na ziskuchtivé lidi,kteří sledují jen své cíle a tzv."pomoc a láska k bližnímu" je jim ukradená.
 Líba, tříletý kluk,8měs.holčička 
  • 

Re: Re: Narodil se , zemřel, vstal z mrtvých a žije (Ježíš) 

(17.11.2003 15:10:12)
Vůbec jsem netušila, že za sloužení jakékoliv svátosti se taxativně (dostatečně) platí.Byli jsme upozorněni na vhodnost finančního daru kostelu, která byla kvitována pár stovkama.

Když jsme chtěli nechat pokřtít naši dceru a já probírala s knězem svoji rodinu, ptal se mně také na manžela(nevěřící-či spíše řečeno nekatolík).
"Manžel je věřící? Chodí do kostela?" "Není" říkám. "Tak proč jste si ho brala?",on na to. :o))))
Chápu, že pravé křesťanské manželství předpokládá oba manžele křesťany, ale já teda zas nejsem takový fanatik, abych si při seznámení s chlapem hned druhou otázkou ověřovala, zda je přesvědčený,"PRAVÝ" katolík.
Tak jsem knězi odpověděla:"Protože manžel mi po všech stránkách vyhovuje, je to kvalitní člověk." Evidentně nechápal, jak jsem mohla jako křesťanka tak hluboko klesnout.
 conny 
  • 

Re: Re: Narodil se , zemřel, vstal z mrtvých a žije (Ježíš) 

(25.1.2005 13:56:59)
Milá Kulíško,

píšeš , že jsi byla odmalička vedena k Bohu, že Vaše rodina přispívala na kostelní sbírky atd a ... a vše bylo v pohodě. Tohle ale není víra v Boha. To není žádná spořitelna do které ukládáš v podobě příspěvků a vybíráš v podobě jejich služeb.
Neznám faráře, který by si dovolil odmítnout odsloužit mši za zemřelého, je-li o to požádán a nebrání mu v tom velmi vážné důvody. Finanční nepřispění takovýmto důvodem určitě není. Jestli vše bylo opravdu tak jak píšeš, riskoval Váš pan farář velmi velké problémy se svými nadřízenými, kdyby jste se na ně obrátili - což jste ale asi neudělali (a to byla chyba).
Ještě větší chyba však je vzdát se kvůli druhým lidem (opakuji ´´lidem´´) víry. Zamysli se nad svým postojem. Mělo by jít hlavně o Tvůj vztah k Bohu a ne o účetní vztahy služeb a protislužeb (má dáti/dal)mezi lidmi.
Přeji hodně štěstí.

conny

 Věra táborska 
  • 

Re: Narodil se , zemřel, vstal z mrtvých a žije (Ježíš) 

(1.2.2004 21:14:26)
Ja věřim na ježiše. Citim že je semnou,Možna si ome myslite že jsem blazen protože se mi někteři lide směji ale ja vim sve.Tak vam piši co citim a je to moc přijemne.Když mam problem tak se pomodlim a poprosim o pomoc a nebo o odpuštěni.
 dominika bělohoubková 
  • 

Re: Těhotenství 

(26.2.2004 23:35:18)
Ráda bych se na vás obrátila s jedním dotazem.Je my 30 let a mám 2 syny, ted bych velmi ráda byla opět těhotná.Synům jsou 5 a 3 měsíce a ten 2 má 3 roky a 7 měsíců. Já jsem po velmi těžké operaci. Můj lékař mě řekl, že mohu být opět těhotná,ale já jsem se ho bohužel nezeptala za jak dlouho. A ani se ho nemohu zeptat, protože já jsem byla operovaná v Brně a já bydlím za Libercem. Velice děkuji
 VL, natom tak nezáleží 
  • 

Re: Těhulky, Dominice 

(24.5.2004 15:12:48)
Ahoj Dominiko,
záleží na co jsi byla operovaná, a jesti jsi byla na kontrolách po operaci. Určitě máš i v Liberci nějakého ošetřujícího lékaře, nebo ten tě může odkázat na specialistu v oboru ať už jde o gynekologa, nebo jiného odborníka(Liberec je přeci velké město). Taky záleží na tom jak se sama cítíš, jestli už nemáš žádné potíže. Pokud ano, nebo si nejsi jistá v diagnóze určitě odborníka vyhledej a jak se říká nic " nelámej přes koleno" To zatím nenarozené děťátko si zaslouží, aby jeho maminka se cítila v pohodě a ne v obavách a nejistotě -kdyš ty sama se budeš cítit dobře bude dobře i ve Tvé rodině a Tvoje děti i v budoucnu budou "bezproblémové " a jednou ti to v dobrém vrátí
ahoj Veronika a měj se fain
491 811 350
 dominika bělohoubková 
  • 

Re: Těhotenství 

(26.2.2004 23:35:42)
Ráda bych se na vás obrátila s jedním dotazem.Je my 30 let a mám 2 syny, ted bych velmi ráda byla opět těhotná.Synům jsou 5 a 3 měsíce a ten 2 má 3 roky a 7 měsíců. Já jsem po velmi těžké operaci. Můj lékař mě řekl, že mohu být opět těhotná,ale já jsem se ho bohužel nezeptala za jak dlouho. A ani se ho nemohu zeptat, protože já jsem byla operovaná v Brně a já bydlím za Libercem. Velice děkuji
 Alena D. 


Re: Narodil se , zemřel, vstal z mrtvých a žije (Ježíš) 

(9.5.2005 21:04:02)
Ahoj Jirko,
skvely prispevek, diky, mam stejnou nadeji jak pro zivot soucasny, tak i ten budouci, to jest posmrtny. Uz se tesim do nebe! Diky, zes to tady zminil, snad se to dotkne vic lidi, ze Jezis je vlastne nase nadeje a ze ho zoufale potrebujeme. Ze potrebujeme, aby nam odpustil, co jsme kdy udelali spatne, a aby nam pomohl delat to, co chce.
Kazdy, kdo tohle ctes, muzes si byt jisty, ze Buh Te miluje, a proc ho treba ted hned nepoprosit, aby se Ti dal poznat?
 Alena D. 


Re: Narodil se , zemřel, vstal z mrtvých a žije (Ježíš) 

(9.5.2005 21:05:00)
Ahoj Jirko,
skvely prispevek, diky, mam stejnou nadeji jak pro zivot soucasny, tak i ten budouci, to jest posmrtny. Uz se tesim do nebe! Diky, zes to tady zminil, snad se to dotkne vic lidi, ze Jezis je vlastne nase nadeje a ze ho zoufale potrebujeme. Ze potrebujeme, aby nam odpustil, co jsme kdy udelali spatne, a aby nam pomohl delat to, co chce.
Kazdy, kdo tohle ctes, muzes si byt jisty, ze Buh Te miluje, a proc ho treba ted hned nepoprosit, aby se Ti dal poznat?
 Satanek&Belzebubik a Azazel Jr. 
  • 

Re: Narodil se , zemřel, vstal z mrtvých a žije (Ježíš) 

(21.7.2005 12:17:45)
Uplne to slysim: "Maminko, a proc me nepovezes do nemocnice, brisko moc boli?!", "Pan Buh to tak chce, zemri v pokoji..., uz ti je pet let!"
 Dita 
  • 

Re: Re: Narodil se , zemřel, vstal z mrtvých a žije (Ježíš) 

(17.5.2006 0:10:56)
Tak to je ten nejprašivější kec, kterej jsem kdy četla.
 Veronika, matka 2 puberťáků 
  • 

Re: Narodil se , zemřel, vstal z mrtvých a žije (Ježíš) 

(16.8.2005 23:27:56)
nejsem a nehodlám být, to sem snad nepatří?
 Yukona, 2 synove(Misha a Olin) 
  • 

nemocna mama 

(22.11.2003 18:11:55)
Pri mem prvnim tehotenstvi jsem pracovala do sesteho mesice tehotenstvi. Byla to strasne doba...unava, unava tak priserna, ze jsem si uz nevedela rady. Navic lidi co mi rikali, ze se tomu nesmim tolik poddavat, ze proste kazda zena je v dobe tehotenstvi trosku uanvena, manzelova sestra, ktera mi lenost vylozene vycetla a muj vlastni manzel, ktery s ni souhlasil (pozdeji toho strasne litoval) jedinou oporu jsem mela v Gerardovi, mistnim doktorovi, ktery sledoval pocet mych krvinek a neco se mu strasne nezdalo...
Dite se narodilo v nemocnici ve Whitehorsu,zhruba 550 km od mesta kde zijeme kam mne dotorka vrazila, protoze jsem mela strasne vysokej tlak. Narodil se nam zdravej kluk, ale narodil se cisarakem, protoze doktori zjistili, ze pro prisernou unavu moje porodni bolesti uz misto po trech minutach jak to bylo ze zacatku uz prichazeji po 10 minutach. Tak mi rekli, ze muzu mit behem hodiny cisarak, nebo ze mi daji silne uspavadlo a mohu znovu zkusit rano, ale ze si nemysli, ze to pujde bez cisare. Rikali jsem si s manzelem, ze je to lepsi hned, protoze kdyz musim dite cpat praskama stejne, tak to vyjde nastejno a brala jsem cisare pri uspani. Tim padem manzel se mnou nemohl byt pri porodu, ale cekal prede dverma a oni mu dali do naruci dite jeste cele zakrvacene, aby si ho sel umyt....
Po narozeni ditete jsem byla chvili doma, chvili po nemocnicich, a nakonec lekari zjistili ze mam SLE systemic lupus erythemathosus) coz je velice seriozni nemoc, ale to jsem tehdy jeste nevedela. Az cas mne poucil....
Jeste jsem obcas chodila do prace, a nepripadalo mi to tak tezky. Touzila jsem po druhem diteti. Lekari mne varovali, ze druhe dite mne muze zabit, ale povidejte neco mamince kdyz kolem ni kazdej ma dalsi deti a ona je tolik chce:) Gerard tehdy dokonce prohlasil, ze jestli prijdu znovu do jineho stavu tak on emigruje do Ceskoslovenska, protoze jestli ja jsem zapomela na hruzy sveho tehotenstvi a doby poporodni n on je ma v zive pameti....Sametova revoluce mu odrizla cestu a prisel ten den kdy mi zdrcene rekl, ze jsem opet tehotna. Manzel prisel do cekarny na mne cekat a kdyz mu sestricka oznamila, ze budeme mit dalsi mimco, tak ji uplne vydesil tim, ze misto projevene radosti vykrikl neco na tema "Ale do haje:)" a tak jsem se chystala na porod druheho ditete za asistence mnoha lekaru, kteri se nakonec dohodli, ze aby snizili stres z porodu, udelaji mi znovu cisarak, ale tentokat to bude planovany cisar. Takze jsem chodila jako vedma, kdyz se mne nekdo zeptal kdy se to narodi, tak jsem mohla sdelit ze to bude kluk (nastesti, protoze SLE muze byt dedicna, ale prenasi se z 90 % jen na divky) a ze se narodi v deset hodin rano, 30.cervna. Takze den dd nastal. Odjeli jsme s manzelem do Whitehorsu den dopredu a v nemocnici mne pripravovali na operaci. Tentokrat bylo dohodnuto, ze mi daji jenom lokalni narkozu, protoze jsem nemela v poradku plice a bali se ze bych se jim nemusela probudit. Manzel byl tentokrat u toho, drzel mne za ruku a dival se pres plachtu jak mu kuchaji zenu. porad mi pridavali nejaka znecitlovadla, ale jezdili prese mne kusem ledu, aby vedeli, kde to citim a kde ne a kdyz jsem zacala narikat tak honem pridali. Olinek se narodil behem ani ne minuty, oni uz jsou pripraveni s nozema nad rodickou a ceka se jenom na anesteziolovo TED! a kazdej uz presne vi co ma delat. Olinek byl uz v bezpeci, ale ja jsem zacala strasne krvacet. Manzel se s hruzou dival, jak mi vyndali vsechny vnitrnosti na bricho a do dutiny zacali cpat rucnik po rucniku a vsechny se okamzite barvily krvi.....uz se to nelibilo ani mne a chtela jsem aby mne uz nechali na pokoji, ale oni mi rikali, ze s rozparanym briskem mne nemohou nikam pustit. manzel podotykal, ze je to asi jako kdyz on kucha medveda a litoval operatery, ze to musi delat takovym malym rezem, no on si medveda pekne rozrizne.....Nakonec se jim podarilo mne vysusut a nacpat vsechno co tam patrilo zpatky,ale operaterovi se po tech trech hodinach co to cele trvalo uz trasly ruce, kdyz manzelovi blahopral ale uz jsem drzela v naruci umyteho Olinka a horory pokracovaly, druhy den den mne pro mne museli poslat letadlo v Vancouveru, protoze jsem se dusila. A tak jsem nastoupili na letadlo sestricka, doktor, manzel a bomby s kyslikem q dva piloti. Misha nastesti byl u kamaradky. Dali mi ho na telefon, ale co mam rict ctyrletemu klukovi na rozloucenou? Ze se maminka SNAD vrati? Sestricky behaly po cele nemocnici a shanely polarodidovou kameru aby mi mohly dat ssebou aspon Olinkovu fotku, protoze Olinek zustaval v nemocnici sam. jedna sestricka mne ubezpecila, ze pokud bych se nevratila do dvou dnu (dite muze zustat bez matky v porodnice dele tak si ona vezme dovolenou a vezme si Olinka domu. No stihla jsem to diky lekarum na cas, ale to za cenu ze v sobotu vecer svolavali lekare na test,ted si nevzpomenu jak se jmenuje, ale napichnou jehlu do trisla a protlacuji pres srdce az do plic nejakou kontrastni tekutinu....nastesti test ukazal ze mam pouze vodu na plicich a ne krev jak se obavali...a tak jsem mohla zpatky za Olinkem a za Mishou....
No nebyl to zdaleka konec vsemu co jsem prozila s mym druhym synem, ale mysim ze to staci pro ukazku:))
Ani jeden z mych synu si nepamatuje zdravou mamu, mamu ktera neni k smrti unavena, mamu kterou kazdou chvili nevezou do nemocnice, mamu ktera by s nima mohla behat a hrat s micem, znaji mamu kterou musi vodit za ruku...vite jak mne to stve? Nastesti mam skveleho manzela, ktery se snazi mi pomoct nejvic jak muze a deti pro ktere ac takhle nemocna jsem nejuzasenjsi a nejhodnejsi mama na svete.Urcite nemocne maminky ezxistuji i v Cesku, muzete mi rict jak zvladate? Dik moc:))
 Misa3 


Re: nemocna mama 

(24.11.2003 18:08:23)
Yucono, netrap se, mas rodinu ktera Te miluje, miluje Tebe a ne Tebe+nemoc, pomahaji Ti a stoji za Tebou ve vsem zlem co prozivas i v dobrem, kdy se najde nadeje, ze snad by neco mohlo alespon trochu pomoct. Never tomu, ze je k tomu primela jen situace, ale i to, ze jsi jiste skvela zena a ze tohle vnimaji jako podstatne a ne Tvou nemoc. Neodvazila bych se Ti tak otevrene psat, kdybych sama nebyla tezce nemocna a kdyby se mi nestal pravy opak, s manzelem jsem se rozvedla, protoze jsem sledovala, ze mou nemoc neunese, a pratele mi postupne odesli, mozna, ze to bylo v dobe, kdy se mnou nebyla zrovna nejvetsi legrace, ale pritel zustava, i kdyz zrovna neni pohoda, v tom se prave pozna zac jeho pratelstvi stalo. Takze jsem si skutecne sahla na dno, ale zase se postupne od nej odrazila. Je mi lito, ze nejsem maminka, nabidla bych Ti dopisovani a mohly bychom si sverovat problemy, ale i radosti a nadeje, ale verim, ze se najde dost zen, ktere Tvuj pribeh oslovi, protoze prozivaji neco podobneho. Pokud by sis prece jen chtela psat, budu rada. Moc Te zdravim a skutecne nesmutni, Tvi nejblizsi Te maji radi a stoji za Tebou a to je skutecne to podstatne. Lyka@seznm.cz
 Honza 
  • 

Názor na projev 

(14.12.2004 11:33:41)
V tý době kdy se ten ušatec stal ll. dělnickým prezidentem. Nám cpali bolševičtí mocipáni Dědu mráze. A teď se zase rvou horem dolem santu Klause.
Ale tradiční český Ježíšek se nějak vytratil. Podle mě to souvisí s našima politikama. Jednou byla v kurzu Moskva a ruština teď zase Waschingron d.c. a angličtina. Jinak přeji hezké Vánoce všem Honza
 Líba 
  • 

může manžel líbat bradavky, když kojím? 

(1.4.2005 8:04:57)
Ahoj,
můžete mi prosím poradit, jestli hrozí infekce prsu, když by mi manžel líbal bradavky, až budu kojit? slyšela jsem, že je to možné a že zatímco budu kojit, má on smůlu, ale když on se na to tak těší! A já celkem taky (teď, dokud jsem těhotná, možná to pak bude jiné).Co myslíte?
 Kacka 
  • 

Re: může manžel líbat bradavky, když kojím? 

(1.4.2005 14:32:56)
Pri kojeni muzes dostat infekci prsni zlazy z bakterii, ktere ma miminko v nosohltanu. Protoze manzel tam taky nejake ty bakterie ma, mohla bys asi neco chytit i od nej. Ale to riziko asi nebude tak velke, aby ses kvuli nemu vzdavala neceho tak prijemneho. Me to nikdy ani nenapadlo. Mozna jen vynechej prvni dva tri tydny, nez si prsa zvyknou na kojeni a "uklidni se". Ale to sama uvidis, jestli ti to bude prijemne.
 Franz Josef 
  • 

Re: může manžel líbat bradavky, když kojím? 

(19.4.2005 8:14:55)
Jsem již trochu starší, tyto záležitosti mám již dlouho za ssebou, ale rodina je jedna veliká bytost - pokud funguje. Kdysi mi můj duchovní rádce řekl, že to co děláte s manželkou v lásce, je vždy dobré. Od té doby jsem se nikoho na nic neptal, jen sám sebe a manželky jestli to co děláme a prožíváme je plně ponořeno do lásky. Pak je to dobré a láska zničí nejen bakterié, ale daleko horší zlo. Hlavně v lásce vytrvat být přitom podřízen LÁSCE nejvyšší.
Přeji Vám to nejkrásnější mládí, prožité v přímém kontaktu s Vašimi plody. Jen tak se připravíte na stáří, které je pak umocněno prožitou krásou vzájemného čistého života v mládí.
(trochu Vám závidím - važte si toho)
 Psychouš 
  • 

Hmmm... 

(19.4.2005 8:20:34)
:-)
 sarusa 27 


Dovolená s mimčem 

(1.10.2007 10:00:09)
Ahoj holky.Ráda bych jela tak na víkend někam na dovču s 3měsíčním dítkem a s 8letou dcerou.Máte nějakou skušenost jestli se to dá zvládnout v pohodě i s mimčem?Třeba mi i poradíte nějaké skvelé místo.Jsme z Přerova.Děkuji za odpoved.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.