| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Práva prarodičů

 Celkem 6 názorů.
 Petr 
  • 

Prava prarodicu 

(19.12.2000 2:23:08)
Dobry den !
Ja v teto spolecnosti ziji a nejsem jeji falesnosti tak unesen, jak se zda byt pani Souradova.
Promysleme si, ze je spousta Ameticanu, kteri nemaji praci, kteri nemaji ani "pravo" na praci, ani nemaji nemocenskou podporu, o zubari ani nemluvim. Tim se dast casto resi prava, ktera v podstate neexistuji. Maji moji rodice mi pravo diktovat, ve kterem state chci zit? Asi ne. Svobodu pohybu zarucuje Ustava USA, na braneni svobodneho pohybu lidi se daji mozna "narazit" i nektere zakony Unie, jako o braneni volnemu pohybu vnitrniho trhu (to zase honi FBI).
Nektere ctenarky se rozcilovaly nad tim, ze jejich tchanove koupili vinohrady a pak na nich jejich manzele museli pracovat. - Neni moji povinnosti po svatbe za moje penize zajistovat kdekomu, aby mne videl, aby videl moje deti atd. Takovychto dobre myslenych rozhodnuti, ktera nestoji statni pokladnu nic, ale ktere prinaseji ohromne vydaje tem lidem, kteri ta rozhodnuti musi dodrzovat, by se mel Nejvyssi soud vyvarovat. Neboli - jestlize stat (v tomto pripade Nejvyssi soud) chce, aby prarodice mych deti je videli casteji - pak tedy musi statni pokladna (IRS - Revenue Canada), urad prace (delsi dovolena) a dalsi, udelat pro mne neco konkretniho. Jiank at si tito dobrodinci "trhou nohou", protoze vydaje na cestu musi nekdo zaplatit, a to oni nejsou.
Zdravim
 Vera S. Clarisska , USA 
  • 

Re: Prava prarodicu 

(23.12.2000 8:12:32)
Mily Petre,
nerada diskutuji od veci. Slo mi o prava prarodicu. Ale zda se, ze Vam zcela uniklo, ze Cechy jsou uz ted take na te podle Vas "prolhane strane". Maji dokonce v soucasne dobe vyssi nezamestnanost nez Vami zavrhovane USA (jako celek, v jednotlivych statech je to velmi ruzne). Takze Vas ani nemuzu podle starych emigrantskcy pravidel (ktera maji pravda stejnou uroven, jako Vase kritika) poslat "zpatky", kdyz se Vam to tady tak nelibi. ONO UZ TOTIZ ZPATKY NENI! I v Cecach je ted TADY. Ja nevim jak Vy, ale ja jsem moc rada. Muzu s Vami ted treba diskutovat.
Vite-li Vy o nejakych lepsich pristich, zarivych vysinach (ci hlubinach), muzete se tam zkusit vypravit. Ja ale myslim, ze kdyz se nam neco tak moc nelibi, muzeme zkusit to zmenit( a to mohou dnes i lide v Cechcach)...min remcat a vic se snazit pomoci, kde je treba. Pokud byste nevedel jak, muzu dodat typy.
O to mi take jde pri psani mych clanku. Dat lidem napad, podnet,a treba i moznost vyhnout se chybam, kterymi jsme tady prosli my.
Zdravi Vera S.
 Míša, syn 3 a 3/4 
  • 

Re: Re: Prava prarodicu 

(23.12.2000 10:38:34)
Milá Věro,
nenechte se znechutit a pište dál. Mám Vaše příspěvky ráda a ten o právech prarodičů mě taky zaujal. Samozřejmě je lepší, když všechno funguje dobrovolně, ale bohužel to tak v životě není vždycky.
Tady v Čechách mají podle novely zákona o rodině právo na styk s dítětem už i prarodiče, dokonce o něm může rozhodnout soud (tuším, že do loňska to v zákoně nebylo). A asi před rokem se diskutovalo, jestli je možné v rozsudku stanovit, že rozvedený rodič, který s dítětem nežije, má povinnost se s ním sejít, když o to dítě stojí, ale rodič moc ne. Jinými slovy, jestli má nejen rodič právo na styk s dítětem, ale i dítě právo na styk s rodičem, což zdaleka není totéž. Ta debata vyšuměla do ztracena - v Čechách se moc nehraje na to, že by dítě mělo nárok o něčem rozhodovat, nebo to dokonce soudně vyžadovat.
Samozřejmě bych přála všem dětem na světě, aby se jejich dospěláci dokázali nějak dohodnout, ale obávám se, že tohle přání by mi nedokázal splnit ani Ježíšek dohromady se Santou, svatou Lucií, Befanou a všemi ostatními "nadělovači".
Hezké Vánoce.

 Eva 
  • 

Re: Re: Prava prarodicu 

(23.12.2000 15:39:45)
Pani Vero,Vase clanky jsou super,diky.Vesele Vanoce a stastny Novy rok 2001 preje cecho-kanadanka Eva z Toronta.
 Lenka, Karolína 3 roky 
  • 

Nárok prarodičů na vnuky(čky) 

(19.12.2000 9:31:28)
Ja sice neziji v USA, ale CR, presto bych chtela napsat ohlas.
Muj nazor je, ze samozrejme by deti sve prarodice mely videt a znat, ale urcite ne soudem. Pokud, at uz otec nebo matka, s tim nesouhlasi, je to jejich vec. A asi vi proc se tak rozhodli. Ja mam v rodine podobny problem, ovsem u nas je nezajem na druhe strane. Bude tedy soud urcovat i prarodicum povinnost navstevovat vnuky??? Asi tezko, takze nevidim duvod, proc by to melo byt opacne.
 Bára (adoptivní Martinka 4) 
  • 

Prarodiče 

(20.12.2000 9:34:23)
Prarodiče jsou určitě ve výchově nenahraditelní - svým způsobem. Sice bych občas naše obě babičky nejraději poslala na Měsíc, protože rozmazlují naši dceru maximálním způsobem, ale vím, že i tahle stránka výchovy je pro Martinku moc důležitá.
Prarodičům jsme oznámili existenci jejich vnučky týden před příjezdem z kojeneckého ústavu - nebylo to správne, ale vztahy v té době byly prostě takové. A sama vidím, že jim chvíli trvalo, než se s její existencí vyrovnaly (jiní mají 9 měsíců:o). Ale dnes je vše téměř tak,jak to má být a jsem ráda, že moje dcera není o rozmazlování babičkou ochuzena.
Bára

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.