| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nemám ráda rozvody

 Celkem 12 názorů.
 Vera S.Clarisska , USA 
  • 

Jeste horsi je "zavazek"! 

(17.12.2000 20:49:12)
Sarko, moc krasne jste to napsala. Ale vite, ktere slovo je nejhorsi a objevuje se i na strankach rodiny v diskusich, i kdyz nejobvykjlesi je v ozmenich na seznameni: ZAVAZEK. Napr. "33 lety, ucitel, nekurak s dvema zavazky"... A nejsmutnejsi na tom je, ze je jako takove, tedy zavazujici , nepocituje, jak jste pravdive vyjadrila ve sve povidani. Je to jen jakoby chyba na krase, takova mensi nedokonalost na jinak tak pritazlivem a vyhodnem napadnikovi... Vera.
 Marta Malá,2 děti 
  • 

re 

(21.4.2001 9:26:48)
Je velmi těžké říci a vysvětlit dětem ,že tatínek od nás odchází jen proto že už ho to v rodině nebaví.Jednoho dne přišel a řekl že odchází,nikoho jiného prý nemá jen mne přestal milovat.Má mne rád jen jako kamarádku,ale snámi už žít nechce.
 KAREL 
  • 

Re: re 

(3.11.2009 1:37:55)
MANŽELKA MI ŘEKLA, ŽE UŽ MNE NEMILUJE A ODCHÁZÍ ODE MNE
 Aleš, 1 dcera 
  • 

ALE ... 

(27.7.2001 23:00:30)
ALE .......... nejenom otcove odchazeji od rodin, taky se stava, ze matka se proste rozhodne a ... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 Pavlína 
  • 

Láska má spoustu podob, ale většinou to nezjistíme v čas 

(27.9.2001 11:05:57)
Moc se mi líbí, co jste napsala. Je to smutné a píchlo mě u srdce. Zrovna neprožívám nejkrásnější chvíle svého života, odešla jsem od rodičů a s tátou jsem neměla nikdy vztah a už ani v to nedoufám. Víte, bylo to asi moc těžké, dospívání a to vše ostatní, ale myslím si, a já bych byla alespoň z pohledu na věc jaký mám, přinejmenším ráda, kdyby si byl táta na mě kdy udělal čas a nebyl to workoholik, který je neustále naštvaný a zlost si vybíjí na mě. A to jsem našich jediné dítě. Chtěla jsem tě povzbudit, ale koukám, moc se mi to nepovedlo a tak alespoň Ti popřeji mnoho štěstí, aby se absence tvého taťky co nejméně odrazila na tvém partnerském vztahu. A pro všechny holčičky a dorůstající ženy, které neměly vztah s tátou, nebo bohužel nebyl, když ho potřebovaly,...Nevzdávejte to, i když je to ouha, tátou svět nekončí, svět začíná vámi a reálným přístupem, který zaujmete sami k sobě, k tátovi a na všechno okolo.
 Martina 
  • 

Re: Láska má spoustu podob, ale většinou to nezjistíme v čas 

(26.9.2002 17:24:33)
Souhlasím s Alešem. Můj manžel je rozvedený, protože "navrhovatelka" si našla "někoho s kým jí baví žít". O děti z jeho prvního manželství se, myslím, staráme dobře a pokud by to šlo, rádi bychom je měli celý týden u nás. A jen tak na okraj - jsem o dost mladší než on.
 Vit, synové 4 roky a 8 měsíců 
  • 

A co když to bývá jinak... 

(29.7.2005 13:13:42)
U mě si žena našla milance v době, kdy byla těhotná, s tím, že to mělo po porodu skončit. Neskončilo a v běžném životě srovnává mě s ním. Ráda se odreagovává s přáteli, a já se starám o děti. Starám - a ona si užívá. Budiž. Ale nestojí jí to za to, rodinu držet. Kdysi jsem ji přesvědčil, že mít děti je správné a chtěl jsem děti. Ona chtěla mít volnost a přátele. teď se rozvádíme, protože mě nemiluje. Asi ani nechtěla to zkoušet. S tím druhých taky žít nechce, koneckonců, on je věřící a stejně by s ní žít nemohl a nechce. Ale ---- děti si chce vzít s sebou. Vlastně mi bere vše, pro co jsem žil: ženu a rodinu a děti. Materiálně se budu mít pořád dobře, asi i lépe než ted, kdy vlastně financuju dárky pro jejího milence. Není to jen o chlapech, že jsou oni příčinou; bývá to i jinak.
 Renata, 2 malé děti 
  • 

Re: A co když to bývá jinak... 

(28.1.2007 11:18:10)

Začalo to velkou láskou už na VŠ a skončilo rozvodem....

Opravdu si myslím, že vždy to vše má největší dopad na děti. Od nás se "manžel" odstěhoval, když bylo mladší dceři 1,5 roku. Sdělil mi, že už mě namá rád, a že se se mnou rozvede. Myslím, že jsme měli běžné manželské neshody, ale jsem přesvědčena, že to nebyl hlavní důvod.A to ještě musím napsat, že mladší dcera je narozena po 3-letém snažení po zdařilém IVF. O to mi to vše přijde smutnější. Ze dne na den přestal spát doma, postupně si odnášel své věci v době,kdy jsem s dětmi nebyla doma. Starší dcera v té době začalo chodit do první třídy a nesla to velice těžce, až jsem musela navštívit dětského psychologa. Snažila jsem se, navštívila jsem manželskou poradnu, prosila ho, ať to nedělá, že máme přece 2 malé děti. Já jsem vyrůstala v úplné rodině a o to víc mi to přišlo vůči dětem strašně nespravedlivé a moc jsem si vyčítala, že jsem dětem nedokázala zajistit to krásně dětství, které jsem měla já. Protože jsem se odmítla s dětmi odstěhovat z našeho bytu a nesouhlasila jsem s jeho prodejem (jeho slova: "když to finančně nezvládněš, dej mi děti") - dcera chodí do školy, má tady spoustu kamarádu.... - dělá mi doma samé naschvály, předem nevím kdy přijde,.......... hodně se snažím věnovat dětem, jezdíme na výlety, na hory, .....ale myslím, že se s tím budu vyrovnávat velice dlouho. Střídání dětí o víkendu, soudní tahanice o majetek, .....
 Klareta, dcerka Terezka 
  • 

NENI rozvod jako rozvod ! 

(28.5.2006 14:23:39)
Nasi se taky rozvedli, taky jsem si zazila podobne situace, jako ty. Mne jeste ke vsemu tatinek v patnacti po urazu zemrel... Tri mesice byl v komatu a ja za nim chodila kazdy den...
Ale je to uz 12let a ja se s tim snad naucila zit.

Nikdo nema rad rozvody... Neni to nic prijemneho. Pokud se k nim nepristupuje lehkomyslne, ale po dlouhem rozmysleni, nesoulad trvajici roky, pak jsem jejich zastancem. I pro dite je lepsi mit kazdeho rodice zvlast, ale v pohode, nez spolu s dusnou atmosferou. Nikdo nemuze dopredu vedet, jakym smerem se bude jeho vztah ubirat. Dulezitejsi nez to, zda se lide rozvedou, je umet se domluvit. Je milion ruznych rozvodu. Od nenavistnych, pres ty, kde se deti pouzivaji jako zbrane proti ex..., po ty, kde se deti vidaji s obema rodici,jsou v kontaktu i v tydnu, kdykoliv muzou cokoliv podniknout s obema... Je dulezite dat prednost prospechu deti, nez svemu zhrzenemu egu a krvacejicimu srdci z rozpadu vztahu...

Takze se domnivam, ze jsou rozvody a rozvody ...

S pozdravem
Klara
 Klareta, dcerka Terezka 
  • 

NENI rozvod jako rozvod ! 

(28.5.2006 14:36:14)
Jiste, neco jineho je, kdy se jeden z manzelu "zamiluje" a nezodpovedne pali mosty a nehledi ani na to, co to provede s jeho detmi... Ano, muze se zamilovat, muze dokonce i rodinu (spolecne bydleni) opustit, ale NIKDY by nemel opustit deti. Myslim tim prestat se jim venovat, travit s nimi cas, zajimat se o jejich starosti, bolistky, radosti, prvni lasky apod. Muze tady byt pro ne, i kdyz bydli jinde a o to predevsim jde! K.
 Klareta, dcerka Terezka 
  • 

NENI rozvod jako rozvod ! 

(28.5.2006 14:36:34)
Jiste, neco jineho je, kdy se jeden z manzelu "zamiluje" a nezodpovedne pali mosty a nehledi ani na to, co to provede s jeho detmi... Ano, muze se zamilovat, muze dokonce i rodinu (spolecne bydleni) opustit, ale NIKDY by nemel opustit deti. Myslim tim prestat se jim venovat, travit s nimi cas, zajimat se o jejich starosti, bolistky, radosti, prvni lasky apod. Muze tady byt pro ne, i kdyz bydli jinde a o to predevsim jde! K.
 elois1 


A proč 

(23.7.2007 18:54:18)
Promiň, ale taky jsem si rozvodem rodičů prošla, bylo mi 16. Je to prostě život, člověk se s tím musí vyrovnat jak umí. Rozvod se dá přežít. Ale řekl ti někdy tvůj táta, že tě nechce nikdy vidět, ani o tobě slyšet? Mně se to stalo, a důvod, který k tomu vedl? Chtěla jsem po něm víc peněz na alimentech. Na mě platil 1 000,- Kč, na ségru 1 200,- Kč, a to jsme byly obě na vysoké. Zbytek platila máma. Když jsem se s ním o tom bavila, tak mi řekl po třech týdnech přemýšlení, že jestli chci něco navíc, mám ho dát k soudu. Tak jsem to udělala, a soudně zažádala o zvýšení výživného. A výsledek - otec řekl mně a mé sestře, že už nás nechce nikdy vidět. Takže se, prosím, přestaň litovat, jak nemáš ráda rozvody - to asi nikdo, ale je to součást života, a všechno zlé je k něčemu dobré...

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.