| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Schovanka 3 - kulatím se

 Celkem 10 názorů.
 Jitka, 10.týden těhotenství, 8.týden od početí 
  • 

Dvojí počítání - Schovanka 3 

(28.11.2000 11:21:14)
Ahoj, tak tohle přesně znám. Dvojí počítání. Ale myslím, že za pár týdnů už bude všechno jasné.
Jinak já měla chutě tak první tři týdny a taky jsem přibrala. Teď už se to vrátilo k normálu a zase jsem zhubla to co jsem nabrala.
Dokonce si někdy říkám, že mi je tak dobře, že snad ani nejsem těhotná. Přeji mnoho zdraví (to budeme potřebovat v chřipkovém období) a zase někdy napiš.

 Klara 
  • 

Re: Dvojí počítání - Schovanka 3 

(29.11.2000 19:32:33)
Ahoj vsem!!

Precetla jsem si Schovancin clanek a nejvic me v nem zaujal zrejme celosvetove rozsireny trend onlekat nastavajici maminky do hnusnych neforemnych hadru predpotopniho strihu a pohrebni barvy.

Jsem poprve tehotna a toho casu v USA, ale ani tady to neni lepsi. Vyber je sice siroky, jako u vseho, ale modely jedna hruza. Je mi 27 let a pripadam si mlada. Prijdu do obchodu, kde se me krasna mlada holka, oblecena podle posledniho stylu vojenske mody do cargo kalhot a prilehaveho svetru, zepta, cim mi muze poslouzit a ukaze na vesaky. Do oci mi vhrknou slzy - prisuzuji to sve hormonalni nerovnovaze, ale clovek opravdu nei, jestli se ma smat nebo brecet. Ja se prece nechystam do rakve, ani na pohreb, neminim se stat dustojnou matronou, jak se asi vyrobci konfekce domnivaji, ze prislusi stavu materstvi. Je mi z toho nanic.

Chci mit vesele a barevne tehotenstvi a nasledne vesele a radostne dite. Nevim, jak toho dosahnout, kdyz krome faktu, ze jsem den ode dnem tlustsi a ve svych ocich (odchovanych modou anorektickych modelek) cim dal osklivejsi, se mam jeste navleknout do neceho takoveho a dovrsit tak dilo zkazy. To snad nemuze byt pravda!

Zatim se jeste vejdu od laclacu, ale zacina to byt kriticke. Tak co s tim?

Klara
 Jana,10.týden těhotenství 
  • 

zdravim Schovanku 

(28.11.2000 11:37:58)
Ahoj,
mám radost, že se na téhle skvělé stránce objevilo povídání někoho, kdo je v podobné etapě očekávání jako já.
Jsem v 10. týdnu a taky se pěkně kulatím. Kalhoty jsem nezapla ještě dřív, než jsem věděla, že jsem těhotná a od té doby pomalu, ale jistě se po půl kilo sunu nahoru.A všechno se mi vráží do stehen!
Na plavání určitě choď, je to asi jediný pohyb, který je pro nás bezpečný. Já osobně z "omezení" nejhůř snáším to, že si asi letos nezalyžuju. Sice jsem ještě "pohyblivá", ale riziko pádu zůstává.
Piš dál a pokud budeš chtít, můžeme si vyměnit email.
Hodně zdraví a klidu Tobě i Schovance
Jana
 Jana a Schovanka 
  • 

Re: zdravim Schovanku 

(28.11.2000 17:00:24)
Ahoj Jano,

díky za podporu.
Poznala jsem, že něco "není v pořádku", když jsem sice kalhoty ještě dopla, ale už jsem v nich nevydržela, bylo to hrozně nepříjemné. A přitom mě neškrtily.
S pohybem jsem na tom dobře, nic mi nevadí, jen se rychleji unavím (ale možná je to i tím, jak po létu ztrácím kondici :-)
Lyžování, no jo, letos to nepůjde asi ani na běžky... No jo, jsem nešika, práskla bych někde sebou a pak bych si to vyčítala. Na plavání se těším, mám jedny plavky o něco větší, do nich se vejdu ještě dlouho. Snad :-) Budu chodit asi do Podolí, tam se dostanu nejjednodušším způsobem.

Měj se krásně

Jana a Schovanka
 Dáša, 24.týden 
  • 

Schovanka 3 

(28.11.2000 15:07:00)
Zdravím Schovanku a budoucí maminku v 8.týdnu! Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že rozdíl v termínu podle kalendáře a podle ultrazvuku je možný. Já jsem byla 16+3 podle kalendáře a na ultrazvuku podle velikosti hlavičky to bylo 15+3. Doktor říkal, že to vůbec nevadí, vše je v pořádku a to bylo to hlavní. Na druhém ultrazvuku se už shodoval kalendář s ultrazvukem. Pokud můžu poradit - těhotenský šatník jsem si doplnila z prodejny Tveret v Dětském domě a prodejny Fanny, Sokolská 41 (to je italská prodejna, odpovídají tomu i ceny, oblečení je ale moc hezké a kvalitní). Souhlasím s tím, že v Tescu je výběr špatný, za tmavou barvu se ale přimlouvám-zeštíhluje boky a nohy,které se v těhotenství dost zakulacují. Když se tmavé kalhoty nebo sukně doplní světlou halenkou nebo svetříkem, budete se cítit určitě dobře. Pokud jde o plavání, osobně si jej nemůžu vynachválit a myslím, že pokud budete moci chodit plavat, bude vám dělat stejnou radost,jako mně. Přeji hodně zdraví a spokojenosti po celé těhotenství.
 Jana a Schovanka 
  • 

Re: Schovanka 3 

(28.11.2000 17:17:43)
Dobrý den, Dášo,

děkuji za tip na prodejny s oblečením. S tou tmavou barvou máte pravdu, skutečně to je praktičtější, sama mám i v "normálním" šatníku hodně tmavých věcí. Jen mi vadil ten malý výběr v Tescu, byla to má první návštěva oděvů pro maminky a zdá se, že jsem nezvolila dobře.
V těhotenském průkazu mám napsáno současně 7+5 a 10+4 týden, ale nevím přesně, co to +4 znamená. Musím se příště poptat.

Hodně zdraví a krásné miminko
Jana a Schovanka
 Lada, David 3 roky, 16. týden 
  • 

Re: Re: Schovanka 3 

(28.11.2000 19:48:58)
Ahoj Jani,

10+4 týdnů znamená 10 týdnů a 4 dny. S kulacením jsem na tom byla a pořád jsem podobně, ale tak ve 12.týdnu se to velice rychlé kulacení přece jenom trošku zpomalilo. Já jsem v Brně jsem nenarazila na pěkné těhotenské oblečení (pouze na neforemné tmavé pytle)tak jsem oblékla manželovi rifle a hned mám po starostech :)
 Jana 
  • 

Re: Re: Re: Schovanka 3 

(29.11.2000 8:32:38)
Ahoj Lado,

diky za vysvetleni. Ja mam nastesti dzinove laclace, do tech se jeste chvili vejdu bez problemu. Kdybych si oblekla kalhoty nastavajiciho tatinka, tak si jeste muzu vzit podnajemnika :-) Je totiz mnohem vetsi i vyssi nez ja.
 Jitka, 10.týden 
  • 

Schovanka 

(29.11.2000 10:14:33)
Ahoj, když byla moje kamarádka těhotná chodila si těhotenské oblečení nakupovat na Palmovku (přímo na hlavní a jmenuje se
to myslím Dětský svět). Je to malinkatý krámeček se vším co potřebujeme a potřebovat budeme. Hlavně je cenově velmi dobrý a jsou tam moc milé prodavačky ochotné se vším poradit.

Zdravím všechny Jitka
 Ivana, 2 dcery 13 a 8 let, 23. týden těhotná 
  • 

Počítání týdnů těhotenství. 

(4.12.2000 9:53:56)
Mám stejné zkušenosti jako Vy. Vím, kdy přesně bylo naše dítě počato, ale pan doktor počítá jeho stáří od doby poslední menstruace. Je to prý proto, že průměrná doba těhotenství je 38-40 týdnů. My jsem si s manželem také spočetli datum porodu na 11.4. 2001, ale termín (i podle těchto stránek) je 28.3.2001. Já si myslím, že je to vlastně nepodstatné a až budou naše děti chtít na svět, tak se přihlásí bez ohledu na naše počty. Přeji hodně štěstí a při vybírání těhotenského oblečení zkuste "sekáč" (mně se to osvědčilo).

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.