| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Příčina smrti neznámá

 Celkem 186 názorů.
 Ivana, 2 dcery 13 a 8 let, 23 týden těhotná 
  • 

SIDS 

(8.12.2000 8:16:30)
Článek mě velmi zaujal a přiznám se, že u své druhé dcery jsem po zjištění informací okamžitě přestala preferovat spánek na břiše - i když to ze začátku nebylo lehké, protože na břiše spala výrazně lépe. Jestli jsme zabránili nejhoršímu, nevím.
Chtěla bych pouze vědět, zda je pravdou, že se tento problém týká především nedonošených dětí (tvrdila nám to ženská sestra při přednášce) a zda může pomoci přístroj na monitorování dechu dítěte. Pokud někdo máte zkušenosti, odpovězte mi prosím.
 CH 


Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(23.1.2003 19:46:34)
Mam dve teti holcicka bez problemu .Chlapec po narozeni spatne dychal.Pan doktor nam doporucil pristroj na hlidani dechu.PRY jen nakotrolu. Nic nebylo prokazano zadna vrozena nemoc jen spatne dychal .Poprichodu z porodnice jsme pristroj obednaly.ZA 24hodin.byl dorucen.ME skusenosti stimto pristrojem nevym synovy jsou 4 mesice . ZA tu dobu varovny signal piskal asi 5tkrat.Hrozny hlas pak uz jsem nespala celou noc stridali jsmese smanzelem u postylky.NEKONECNA NOC. RANO jsem bezela se synem k lekarce. Syna prohledla byl vporatku.PAK SETO STALO JESTE NEKOLIKRAT. TO mi doporucila pristroj prodat .Vynecha dech dite na 20 vterin okmzite pristroj reaguje.Pry seto u deti do jednoho roku vyskytuje docela casto .LEKARKY ODPOVET.Pristroj i nadale pouzivame .
 KAKABUS 
  • 

BaBy Monitor opravdu funguje na 100% 

(15.7.2006 21:26:59)
Musím vstoupit do této diskuze a sdělit Vám své skušenosti s monitorem dechu.
Pokud je monitor správně nainstalován je 100%. Myslím tim to , že je umístěn pod celým prostorem kde dítě spí, ( s tímto je spojen jediný problém - viz. níže) a je podložen( leží) celoplošně na pevné podložce. Monitor může selhat jen,když nemá energii. Většina těchto zařízení sleduje stav baterie a při blížícím se stavu, že by baterie mohla selhat začne pískat. A druhý případ selhání a ten souvisí i se spoustou příspěvků v této diskuzi je , že snímač monitoru ( takový ten polštářek) nemá signál o pravidelném dýchání dítěte, ale ne proto že by dítě nedýchalo, nýbrž z důvodů, že se dítě posune nějak na bok nebo většinou dolů a tento snímač nemůže nic zachytit. Přeji hodně zdraví a klidné noci. KAKABUS
 aneta tři dcerky 
  • 

Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(5.3.2007 17:27:58)
Jsem ze staré školy,vyrůstala jsem v dost pověrčivé rodině,což se odrazilo i na tom jak jsem vychovávala své děti a jak jsem se o ně starala.Od své prabáby vím že se děti do jednoho roku nesmí nechávat o samotě.Určitě jste slyšeli o matce která zemřela při porodu a její dítě sní,takovéto ženě se říká Luca.To oni chodí a vyměnují svá mrtvá mimina za vaše živé:/ÚDAJNĚ/Nikdy jsem tomu nevěřila,ale své dítě jsem o samotě nikdy nenechala.Když se narodil mé kamarádce syn,řekla jsem jí o tom a ta se mi vysmála ale za zhruba tři týdny mi volala že se asi zbláznila abych kní okamžitě přišla.Když jsem kní dorazila vyprávěla mi jak malého kubu nakrmila,přebalila a nechala poctivě odříhnou a uložila do postýlky.Odešla do kuchyně si něco připravit a když se po asi 20minutách vrátila chlapce zkontrolovat našla ho pod postýlkou.Takhle se to opakovalo asi 3krát podruhé byl na posteli a po třetí na zemi u postele.Maminy nechci vás nijak strašit,ale radím nenechávat své krásné uzlíky o samotě!Nejsme sice pověrčivé, ale své děti přeci milujeme a tolik jsme se na ně těšili tak proč je nemýt pořád na očích????
 expert 
  • 

Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(7.6.2008 7:40:08)
ty kravo zfanatizovana, nestras tady maminky!!! Ty jsi fakt asi uplne vylizana. BTW. MONITOR DECHU ten ktery mam ja, zachranil zivot me neteri, presne na tento syndrom, a da se u nej nastavit citlivost. A jeste jedna vec, mam chuvicky s kamerou a monitorem, takze neustale vidim, co se deje s mym ditetem, takze ty psychopatko eat shit bitch!!!
 Líza 


Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(7.6.2008 20:12:02)
Co nového v Hradci?
 Lída Zigmundová,2 malé děti 
  • 

Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(2.3.2004 15:35:40)
Ahoj,
mám 5 měsíčního syna.Byl donošený, pěkně přibírá na váze. Včera v noci měl SIDS. Naštěstí máme baby senzor, který mu zachránil život.Ještě teď jsme v šoku.Nikdy bychom si nemysleli, že se to stane tomu našemu. O senzoru jsme vůbec neuvažovali, byl to dárek a moc moc díky za něj.
 Klara 
  • 

Re: Re: Otazky k neocekavanemu umrti kojencu. 

(8.3.2004 23:05:43)
A nebyl pred tim ockovany proti cernemu kasli? Nektere studie prave toto ockovani se SID spojuji.
 jana 
  • 

Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(25.7.2006 23:31:33)
Mám jen jeden dotaz... jak můžete vědět že to byl SIDS?
 manina 


Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(22.2.2005 16:35:51)
nejen vzhledem k průběhu diskuse a ke zkušennostem ostatních a svých bych netrvala na určité poloze, můj chlapeček(pravda před mnoha lety) spal na bříšku, moje holčička později na zádech no a třetímu dítěti chci pořídit senzor dýchání, i když si myslím, že SIDS je statisticky málo pravděpodobný.
A proto se chci zeptat, pokud nám tedy cokoliv odhalí zástavu dechu u kojence, tak co? Klasická první pomoc nebo je jiný trik?
 anna,holky16l,15l,3měsíce 
  • 

Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(23.5.2005 23:20:12)
Dnes se mi to stalo,ve 4hod.rano se senzor rozezvučel,s holčičkou jsem třepala,až chytla dech,vůbec nevím,jak to bylo,tvrdila jsem,že celou dobu spala(při té zástavě dechu)-ale jestli spala,nebo byla mimo opravdu nevím-mám šok a již nebudu mít klid,budu se pořád bát.Je v nemocnici,včera večer než šla spát byla uřechtaná,hlučná a laškovná.
Ale jedno Vás dámy mohu ujistit-kdyby to měl být syndrom náhlého úmrtí,tak jsem byla ubezpečená od lékařů,že dech by nechytla,a ani první pomoc by nepomohla-protože ten mozek by nevyslal příkaz k dýchání-takže já bych do ní sice pumpovala vzduch,ale její tělíčko by se už nenastartovalo.Senzor dechu je dobrý na hlídání apnoických pauz dechu,které mohou nastat při rýmě,dušení zvratky,při poruše srdíčka,atd,ale je to přesně tak,jak tady psala jedna mamina-při náhlém úmrtí nás všechny upozorní,že dítě nedýchá,a my se budeme dívat,jak nám odchází před očima,i když mu budeme dávat první pomoc..
Dále bych Vám chtěla napsat menší špek-za komunistů stejne jak mrzáčci,tak tento syndrom nebyl-dítě mělo diagnozu udušení zvratky.Známá byla dokonce ve vazbě-zemřel jí syn 5,5,měsíce,zjistila to v 5h.ráno,jako zdravotní sestra mu dávala první pomoc,držela mu nosík a foukala do úst-obvinili ji,že má pohmožděný nos a ústa-tudíž ho dusila,posléze ji změnili obvinění na smrt udušením zvratky.
 judita 
  • 

Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(26.5.2005 13:11:48)
Aničko,nevím,jestli se dostaneš teď na diskusi,tak ti píšu ještě sem.Nějakou dobu jsem teď byla mimo.Malej dostal nějakou virozu a vystoupila mu horečka a měl slabý průjem.Protože je ještě moc malý,tak jsme na doporučení doktorky byli od pondělí v nemocnici.Včera jsem si tenhle tvůj příspěvek přečetla a je mi z toho na nic.Je mi to moc líto,že se ti to stalo.Tenhle syndrom je pěkný svinstvo a potkat to mě,tak se asi z Bohnic už nedostanu.I když nevíš,co to doopravdy bylo,je moc dobře,že je malá živá.Nevím,jestli je všechno v pořádku,ale doufám,že ano a budu vám oběma moc,moc a ještě víc držet palce.Kéž by konečně vědci přišli na pravou příčinu,proč děti umírají ve spánku.Myslím,že pokud je to opravdu nevysláním informace mozkem do plic,pak by snad mohl stejně jako senzor dechu existovat senzor,který by mohl podporovat funkci mozku při spánku.Přece se jednou musí něco takového vymyslet,když už i na smrtící choroby existují léky,které je alespoň brzdí.Aničko,cítím s tebou a přeju ti,aby to dobře dopadlo.Pokud budeš chtít,mám i emailovou adresu,kterou ti pak můžu napsat.J.
 Optík 
  • 

Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(28.5.2005 15:56:03)
Je mi líto, že tě poděsil monitor dechu, ale co se vlastně stalo?Proč je tvé dítě v nemocnici?
K dalším tvým zobecněním bych řekla. Žádný z mých známých lékařů se osobně nesetkal s fenoménem SIDS, je to statisticky velmi zanedbatelný jev, proto pochybuji o tom, že by na základě vlastní klinické zkušennosti některý z lékařů vyhodnotil svoje případy SIDS tak, jak popisuješ. A k tomu socialismu, mám děti nar. 1985 a 1988 a mohu tě ujistit, že syndrom náhlého úmrtí byl popsán stejně jako dneska, pediatři na dotazy matek reagovali stejně jako dneska, bály jsme se stejně jako dneska....a dohromady žádná z nás o žádném skutečném SIDS jaktěživa neslyšela(úplně jako dneska)
Přeji Vám všem pevné zdraví, také Vašim dětem, jelikož odcházím z rodiny navždy, páč ve svém pozdním radostném těhotenství nemám už nervy číst katastrofické úvahy a svědectví z doslechu.H.
 marie 
  • 

Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(9.9.2009 19:46:39)
dobry den stalo se mi neco podobneho muj krasnej chlapecek mi zemrel prave na syndrom kojence stalo se to 8.8.2009 byl to teprve mesic a do tet to nedokazi pochopit byl uplne zdravy pri narozeni mel skoro 5 kilo a 54.cm narodil se 2.6.2009 8.8.2009 jsem ho v pul seste kojila pak jsi odrihl a usnul sla jsem se osprchovat a po seste hodine jsem k nemu sla a nedychal tet si rikam jak je to vubec mozne starala jsem se o nej porad jsem byla s nim.okamzite jsem zavolala zachranku ale uz se nedalo nic delat lekar konstatoval prave ten syndrom asi v zivote to nepochopim.proto vas obdivuji jak jste silna preji vam hodne stesti s pozdravem marie 23. let
 Mia19 


Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(17.8.2010 23:00:00)
Dobrý den. Musím reagovat na vaší odpověd. 10.1.2010 jsem porodila chlapečka. Přibíral na váze, byl zcela zdravý. 3.6.2010 v 7 hodil ráno zemřel na SIDS. Monitor dechu pípal, ale bohužel i přes okamžitou pomoct jsme malého nezachránili. Míša 23let, 1 dítě.
 Milos 


Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(28.8.2010 22:05:29)
http://www.prozdravi.cz/co-mozna-nevite-o-ockovani-neil-z-miller.html

zadny SIDS ale nasledek ockovani. Mrzi mne vase ztrata...
 kili 
  • 

Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(29.8.2010 9:59:21)
Je vidět, že nejen strašení, ale i cílená lež, kterou chcete přitížit postiženým, Vám nejsou cizí.
 Milos 


Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(29.8.2010 23:56:09)
Pane doktore, pravda leze na povrch...pomalu ale jiste :-) Kolik zivotu mate na svedomi vy, nebo ublizeni na zdravi za ucelem zisku?
 Gabe 
  • 

Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(27.5.2005 22:27:47)
Ziji v zahranici tady se rozhodne NEDOPORUCUJE spat s mimcem ci novorozencem v jedne posteli. Ja osobne si to ani nedokazu predstavit s tak malym mimem v jedne posteli. Jak vubec clovek muze usnout ? Porad bych se bala, ze mimo zalehnu nebo tak neco, a ani mi to neprijde normalni. Nase mala spala od narozeni v kolibce vedle nasi postele, takze jsme ji meli na ocich a od trech mesicu spi u sebe v pokojicku vedle nasi loznice / dvere jsou odevrene a mame baby phone. Co se tyce polohy spani, tak prvni dva tydny od narozeni jsme museli stridat levy a pravy bok a do ted / 5 mesicu/ spi mala na zadech v detskem fusaku na spani.
 judita 
  • 

Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(31.5.2005 18:48:20)
Náš maličký spí od narození u nás v posteli.V postýlce spal jen párkrát,než jsme zjistili,že tam nebude spát v klidu.Dneska jsou mu víc jak tři měsíce a pořád spí u nás v posteli.Je u mě a tak mám pocit bezpečí.Nebojím se,že by se nenaučil spát v postýlce,protože u prvního jsem to měla taky tak.Postupně se tam naučil spát a nestálo mě to žádné nervy.Jinak existuje instinkt.Ten nedovolí matce,aby si dítě zalehla.Pokud bude střízlivá a nebude k smrti utahaná.Asi to bude znít divně,ale v přírodě instinkt funguje normálně a člověk ho má taky,i když trochu zdegenerovaný.Řeči o zalehnutí jsou jen neopodstatněné tlachy.Jediné riziko je přehřátí dítěte.Pokud je ale matka ochotná vyměnit péřovou deku za něco lehčího a méně hřejivého,pak se přehřátí nemusí bát.Spím pod dekou pro alergiky a když je teplo,dám malému jen lehké oblečení místo pyžámka.Nikdy ho nepřikrývám víc,než do půlky hrudníčku,aby se nemohl zadusit.Podle mě je zalehnutí nesmysl.Samozřejmě se může stát cokoliv-matka náhle dostane infarkt nebo se přihodí něco,co jí zabrání být vzhůru.To je ale věc náhody.
 Gabe 
  • 

Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(1.6.2005 20:14:10)
Sorry, ale jsou vyzkumy ktere potvrzuji, ze uduseni ci smrt novorozence je o 40% vetsi , kdyz spi mimi s rodici v posteli. Ja stejne nechapu, proc to lidi delaji. Treba jsem divna, ale neprijde mi to prirozene...naopak. Pokud ma mimco od utleho veku svoji postylku / svoje teritorium, kde se citi bezpecne/, tak je to O.K. A postylku muzes mit vedle svoji postele a na dite se divat, pokud mas tak vyvinuty instinkt, tak musi fungovat i pul metru od postele.
 Líza 


Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(1.6.2005 20:21:44)
...a pak jsou zase jiné výzkumy s jinou metodikou, které toto tvrzení vyvracejí.
Jestli tvoje mimino nikdy nevyžadovalo spaní ve společné posteli a prožilo celý první rok spokojeně v postýlce, tak si gratuluj. S rodiči v posteli více či méně často spí valná většina mimin.
 Gabe 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(4.6.2005 7:30:19)
...nemusim si gratulovat, znam spoustu rodicu, kteri svoje mimco od utleho veku maji v detske postylce ci kolibce a funguje to skvele. Je to o tom chtit.

..ja vim, ze hodne mimin spi v posteli, jenze to je spis o nekonsekvencnim chovani rodicu. Dite ma daleko vetsi klid a pohodli a pocit bezpeci ve sve vlastni postylce..neco, co je jeho a na co je zvykle. Pokud si zvykne s rodicema, tak je to zase o necem jinem
 Líza 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(4.6.2005 7:42:59)
Jasně, Gabe, dítě má mnohem větší pocit bezpečí když není ve fyzickém kontaktu s matkou a když je samo v postýlce...o tom to totiž právě je, víš? O pocitu bezpečí, a proto si lidi mimina do postele berou.
A skutečně při metaanalýzách studií příčin SIDS NEBYLO potvrzeno, že by na to mělo vliv spaní s rodiči, pokud rodiče neberou drogy a nepijou.
 Erika a Peťko 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(4.6.2005 8:05:31)
Nedá mi zareagovať na tieto príspevky ohľadne SIDS. Aj ja mám monitor dychu Nanny, to bola prvá vec na mojom zozname. Ohľadne niektorých príspevkov - radšej stokrát zbytočný poplach ako raz žiadny poplach. Veľa som o SIDS čítala. V prvom rade chcem povedať, SIDS nie je choroba, nedá sa "chytiť" ako chrípka. Ak lekári nevedia určiť príčinu smrti dieťaťa, uvádzajú SIDS. Takže SIDS je dôsledok, nie príčina. Druhá vec - informácie, že ohrozené sú deti vo veku 2-4 mesiacov je dosť zavádzajúca. Stačí si kliknúť sem zoradila som to podľa "angel day", teda podľa dátumu, kedy dieťatko zomrelo. To znamená, že na strane 84 sú deti, ktoré zomreli napríklad v apríli tohto roku. Ak vieš po anglicky, je to zdroj informácii. Píšu tu nešťastní rodičia svoje skutočné príbehy, ktorým dieťatko z neznámej príčiny zomrelo. Niektoré rodiny píšu, že dieťatko bolo predtým, ako išlo spať neobvykle mrzuté, alebo bolo celý deň mrzuté. Niektoré deti spali v inej izbe, niektoré v izbe s rodičmi vo svojej postieľke a niektoré priamo s rodičmi v posteli. Na tejto stránke nájdete aj 17 mesačné deti, ktoré zomreli bez príčiny, čiže v autopsii mali napísané SIDS. Dokonca aj trojročné dievčatko, ktorého matka sa pýtala, ako je možné, že trojročné zdravé dieťa uložíte poobede spať, a viac sa nezobudí? Niektoré deti zomreli v jasličkách. Dva príbehy som čítala, kedy deti zomreli priamo pri kŕmení matke na rukách.
Je to hrôza, tieto príbehy čítať a dúfať, že mne sa to nestane. Ale otázka je, kto si to zaslúži, komu sa to má stať??? A prečo nie práve mne? Môj syn má 6 mesiacov. Nanny je bohužiaľ len do 15 kg, ale kúpim potom Baby sense. Tie príbehy detí nad 12 mesiacov sú "ojedinelé" (ale do akej miery, koľko matiek svoj príbeh na tieto stránky nenapísalo?). Je mi ľúto, že v tejto dobe sa tejto problematike venuje tak málo. Nadácia SIDS v Terchovej dokonca nemá ani finančné prostriedky, ministerstvo im nepomáha. Ja nehovorím, že Nanny zachráni môjmu dieťaťu život, ale viem mu podať prvú pomoc (ktovie, či si v strese na to človek spomenie) a nechcem si robiť "aliby", že som mala monitor, ale tiež kľudnejšie spávam. Nemali sme zatiaľ žiadny poplach, ani zbytočný, ani žiadny iný. Podľa šéfa nadácie SIDS, na Slovensku zomiera ročne takto 10 detí (približne) na Slovensku, pravdepodobnosť je preto veľmi malá, ale čo ak...??? Nepíšem sem preto, aby som niekoho strašila, píšem sem preto, aby sa ľudia trošku začali tejto problematike venovať a snažili sa svoje dieťa pred nečakanou smrťou ochrániť, zháňali informácie - pretože im dieťa už nikto nikdy nevráti. Ak si na tej stránke pozriete fotky tých detí - tie usmiate krásne tváre - no kto by to povedal, že sa to stane práve im??? No vidíte, a predsa... Nech cestujem kamkoľvek, monito beriem všade so sebou (ak viem, že malý bude niekde spať). Stálo ma to 4000 Skk a úmrtie svojho dieťaťa tým eliminujem o jednu pätinu.
V USA nie sú monitory vôbec zohnať. A my, čo ich máme, si ich nevážime. Čo sa týka toho bruška, aj to je diskutabilné. Tie deti zomreli tak 50 na 50. Polovica na brušku a polovica na chrbte. Väčšina matiek vôbec nefajčila. Respektíve, dočítala som sa len o jednej, ktorá fajčila. Možno sa vám bude zdať, že sa zaoberám "morbídnymi" stránkami, bohužiaľ, ako som už písala - informácii o celej tejto problematike je u nás na Slovensku minimum. Podporujem všetky mamičky, ktoré sa informujú a venujú tomuto pozornosť a snažia sa predísť svojmu "vnútornému" nepokoju. Dieťatko totiž môže mať skrytý reflux, ktorý sa bohužiaľ prejaví až apnea pauzou - a príde sa na to až po mnohých vyšetreniach v nemocnici. Ak mi začne hučať monitor, dieťa vezmem a môžem sa snažiť mu pomôcť. Iné je ráno nájsť dieťa v postieľke studené, však? A s tým spaním v posteli - malý sa mi narodil v 33 tt, váha 1,83 kg a 43 cm. NIKDY som ho nezobrala k sebe do postele - práve kvôli tomu monitoru, aby nezaznamenával môj dych, ale jeho. Monitory nie sú také drahé ak si to porovnáte s tým, že život vášho dieťatka je na nezaplatenie!!! Prajem všetkým maminám iba radosť s detičkami.
 dadalinka 


Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(2.2.2009 8:43:59)
chcela by som sa pripojit jednou radou - baby sense monitor sa da aj pozicat, konkretne napriklad v Malom spankovom laboratoriu Buona notte v Bratislave, ktore vedie MUDr. Kubovcakova, inak detska lekarka. Primarne je toto zariadenie zamerane na vysetrovanie poruch spanku (chrapanie, spankove apnoe), ale poziciava aj monitory.
Info najdete na www.chrapanie.sk
Dada
 Mirka, rarach Máťa 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(4.6.2005 20:05:03)
Lízo, nic ve zlém, ale ruku na srdce - bereš si miminko do své postele jen pro jeho větší pocit bezpečí a jistoty nebo hlavně proto, aby jsi k němu nemusela vstávat každou hodinu, když zapláče ?
 Líza 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(4.6.2005 20:46:44)
Já si miminko do postele neberu, protože mým dětem je 3 a skoro 7. Ale brala jsem. Někdy kvůli svému pohodlí, jindy kvůli tomu, že dítě bylo neklidné (třeba kvůli nemoci) a ztišilo se jen u mně, i když já jsem se pak nevyspala vůbec, protože po mně celou noc lezlo.
 Líza 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(4.6.2005 20:52:04)
...u mě, ne u mně, samozřejmě, omlouvám se za hrubku :-).
No a bezpečí, jestli teda myslíš z pohledu mimina, je spojeno s osobou matky. Ať mimi spí nebo nespí. Rozdíl jistě je, jak moc to které mimi její fyzickou "nepřítomnost" (tedy absenci možnosti se jí přímo dotknout i když spím) toleruje. Moje rpvní dcera v tomhle byla velmi problematická. Druhá naopak jako správný kliďas spala nejlíp sama (pokud byla zdravá a v pohodě).
 Cockney 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(6.6.2005 12:20:16)
Lizo nevim jestli je to klidem. Muj prvni syn nesnasel spat se mnou v poteli, nejklidnejsi byl po narozeni i v dalsich letech v pritomnosti cizich lidi, klidne spal sam v postylce, ale klidas neni urcite. Druhy syn, ktery teda je klidas, nerikal tak, ani jinak na svoji pritomnost v moji posteli, po ktere jsem uz touzila u svoje prvniho syna, ale kdyz me manzel (!) uz podruhy vzbudil, ze jsem ho zalehla, tak jsem spani s detma v posteli vyloucila jako pro nas nezdrave. Nebyla jsem ani zfetovana ani opila jen strasne unavena (pri kojeni jsem nikdy nesmela usnout, protoze ma silny reflux a 20 min po jidle musel byt ve vertikalni poloze).
 Líza 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(7.6.2005 8:08:56)
U nás platilo, klidné mimino se stane neklidným větším dítětem a naopak :-)
 Cockney 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(7.6.2005 8:41:41)
To se hodne rika, ale ja uz moc nedoufam, "u nas" myslis kde :))?
 Líza 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(7.6.2005 10:22:21)
U nás myslím docela nekomplikovaně u nás doma - moje dvě děti. Z dráždivýho mimina je holka, se kterou se celkem dobře vychází a je klidná, soustředivá a tak. Z mimina kliďase, který jedlo a spalo a nic jinýho ho nezajímalo, je torpédo na hranici hyperaktivity.
:-))
 Cockney 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(7.6.2005 11:17:55)
Jo tak, tak to jsi mi zase vzala nadeji, u nas je stav nemenny....
 Líza 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(7.6.2005 11:31:19)
Jsem já to ale mrcha....
;-)
 Líza 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(7.6.2005 10:24:23)
U nás myslím docela nekomplikovaně u nás doma - moje dvě děti. Z dráždivýho mimina je holka, se kterou se celkem dobře vychází a je klidná, soustředivá a tak. Z mimina kliďase, který jedlo a spalo a nic jinýho ho nezajímalo, je torpédo na hranici hyperaktivity.
:-))
 Cockney 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(6.6.2005 12:44:12)
Lizo, nevim jestli je to o klidu, ale muj prvni syn se mnou odmital spat v posteli, nejlip spal sam ve svoji postylce, ale ze by byl klidas, to teda urcite ne. Druhy je absolutni klidas, tomu to bylo burt jestli je se mnou nebo ne, ale kdyz me manzel uz po druhy probudil, ze jsem ho uplne zalehla (a nebyla jsem ani zfetovana ani opila), tak jsem spani nasich deti s nama v posteli zavrhla, jako velmi nezdrave.... :-)).
 Gabe 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(6.6.2005 13:06:22)
Cockney,

diky za Tvoji osobni zkusenost. Mela jsem dojem, ze jsou zde jenom dokonale maminky, ktere si nepripousti, ze by mohli svoje mimco zalehnout.
Naopak, maji tak dokonaly instinkt, ze vi co a jak ve spanku provadeji a jak se otaci.
Nakonec tedy nejsem tak spatna matka, kdyz necham svoje mimco od malicka ve vlastni postylce...
 Mirka, rarach Máťa 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(6.6.2005 13:25:06)
Krátce po porodu, když jsem ještě Matýska kojila vleže (vyndat s postýlky, uvelebit se, nakojit i přes půl hodiny - ze začátku nechtěl moc pít, odříhnout, dát do postýlky), byla jsem unavená a bála jsem se, že usnu (možná se mi to i někdy stalo, ale pokud vím, tak ne). I když jsem pak kojila v sedě, ještě několik měsíců jsem se budila s hrůzou, kde je - jestli jsem neusnula a nezůstal u mě a nezalehla jsem ho, nebo mi nespadl z postele.
Matýsek s námi od malička nechtěl spát v posteli. Když jsem ho chovala, tak málokdy usnul - jen tak ležel, usmíval se, přivřený oči a užíval si to.
I když jsou všechny děti stejný, tak je každý úplně jiný a každá maminka taky. Každýmu vyhovuje něco jinýho.
Pokud si dobře pamatuju, co jsem kdysi četla, tak na SIDS nepomáhá nic, tzn. i když instink maminku probudí, nemůže nic dělat.
Můžeme jen udělat všechno, co radí doktoři a doufat, že na nás ten černej petr nevyjde - ať už je mimi s námi v posteli nebo spinká v postýlce.
 Mirka, rarach Máťa 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(6.6.2005 13:26:13)
PS: Sice spal ve své postýlce, ale když se zavrtěl a později otáčel - vzbudilo mě to :-)
 MarrtinaD 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(6.6.2005 14:59:26)
Gabe, vždyť tě nikdo nenapadá, že jsi špatná matka! já jsem jen měla pocit, že jsi psala, že nechápeš, jak někdo může mít dítě v posteli... (jestli jsem si tě s někým spletla, tak se omlouvám, nechce se mi listovat). Víš, myslím, že pokud si někdo vezme dítě do postele, má k tomu své důvody. Třeba ten, že dítě trpí kolikami a usne jen v určité poloze u mámy v náručí, nebo opravdu odmítá spát v postýlce... Mé obě děti měly ty koliky a budily se třeba po 15 minutách bolestí. Usly pak v klubíčku u mně v náručí a vydržely spát třeba i hodinu v kuse. Upozorňuju, že to tak bylo noc co noc! Věř, že bych byla mooooc ráda, kdyby spaly ve svém!
 Erika a Peťko 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(7.6.2005 9:55:37)
Cockney - díky za vysvetlenie, aj keď pre mňa to bolo trošku také "odborné", ale pochopila som to ;o)))
Gabe, určite nie si zlá matka, čo blázniš! Tie postieľky sa vyrábajú na to, aby dieťa v nich spalo! Hovorím, že môj malý išiel z pôrodnice s váhou 2500 gramov presne v ten deň a od príchodu z pôrodnice som ho učila spať v postieľke (dovtedy spal vlastne len v inkubátore, takže až taká zmena to preňho nebola!). Podľa mňa je to hlavne o prístupe - ja viem, že mať pri sebe dieťa je to najkrajšie, ale som s ním celý deň, takže v noci, keď spí, nepotrebuje "cítiť tlkot môjho srdca". Nemala by som odvahu, dať ho k sebe do postele. A potom - kto ho to odnaučí? Bude mať tri - štyri roky a stále bude spať s nami? Ďakujem, neprosím... Keď som ešte nemala dieťa, pred dvomi rokmi v "srpnu" som si doniesla domov šteniatko kokeršpaniela. Naučila som ho spávať so mnou v posteli, bolo to úžasné. Keď začal lietať po mlákach a začal pĺznuť, už to také úžasné nebolo. A naučiť ho na svoje miesto - hlavne mu vysvetliť, prečo už so mnou nemôže spávať v posteli (lebo zaberá už veľa miesta, padajú mu všade chlpy a už nie je taký čistučký) sa psovi proste nedalo. Ja viem, že tu teraz pletiem dve rôzne veci - dieťa a pes, ale naučila som sa pri psovi, že čo ho naučím od malička, to bude brať ako bežnú vec a vyhnem sa problémom, keď vyrastie. Teraz fakt nechcem, aby to vyznelo, že mám dieťa na úrovni psa, ale ste tu inteligentné maminy a určite ste pochopili, čo som tým vlastne chcela povedať, keď som to porovnávala, však ;o)))?
 gabe 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(7.6.2005 12:42:08)
Erika,

jsem rada, ze se na to nekdo diva stejne jako ja :o)
 judita 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(9.6.2005 12:16:16)
Tak nevím jak někdo jiný,ale já jsem určitě nepsala,že pokud miminko spí v postýlce,že je žena špatná matka.To jsi si Gabe vymyslela sama.Spíš jsem se snažila poukázat na to,že je miminko v blízkosti matky,což je nejspíš lepší.Instinkt má každý,ale většina lidí ho má zakrnělý.Záleží hodně na tom,jak a kde žiješ.Lidi žijící na venkově nebo v menších městech mají určitě větší vztah k přírodě a tudíž jsou víc naturální.Ohledně toho zalehnutí,nejde jen o ten instinkt,ale taky o tvrdost spánku.Jelikož ho mám slabý,tak se rychle a často budím.Z celého spaní mám jen zhruba 2 hodiny tvrdého spánku,což stačí.Taky jsem usnula,když jsem malýho kojila,ale spím v poloze,z které se nemůžu převrátit na břicho a zalehnout ho.Jsem totiž astmatik a poloha na břiše je pro mě nevyhovující a stejně nebezpečná jako pro to miminko.Hodně to všechno záleží na přístupu matky.Nikdo neříká,co má kojící matka dělat a co ne,pokud jde o rozhodnutí,kam ukládat ke spánku mimčo.Zalehnutí matkou totiž jeden čas kolovalo jako hrůzná odstrašující fáma,že je to dost častá příčina smrti miminek.Chtěla jsem jen říct,že to není tak docela pravda,že se dá spát s miminkem v posteli,pokud se matka na to cítí a nevadí jí to.Jinak co se odnaučování týče,u prvního syna to rozhodně nebyl problém,tak uvidím jak s tímto druhým.Rozhodně ve třech letech nespal u mě v posteli,ale už od necelého roku spal u sebe v postýlce,kam jsem ho začala dávat.Krom toho,před oddělením dítěte od matky varují i doktoři.Asi ne všichni,ale většina.Samostatný pokoj pro novorozence se nedoporučuje,protože se miminko v noci bojí.Možná to s tím zašitým budíkem do hračky není špatný nápad,ale já jsem holt zvolila tuhle cestu.Přiznávám se,že to bylo i z pohodlnosti,ale to jsem už jednou napsala,takže nemůžeš tvrdit,že to nikdo nepřizná,protože já jsem to přiznala už podruhé.Bydlíme v 1+1 takže by ani samostatný pokojík nepřipadal v úvahu,i kdybych o něj stála.Jak jsem již řekla,je to velmi individuální věc a každá maminka má právo volby,kam svoje miminko uloží.
 Erika a Peťko 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(9.6.2005 22:45:06)
Judita, musím povedať, že máš odvahu... ja som rada, že som Peťka naučila na postieľku. Budím sa síce niekedy v noci a vstávam k nemu, keď sa v postieľke otočí tak, že sa vlastne zasekne a nevie sa pohnúť. Túto situáciu mi teraz ale dočasne rieši hniezdo v postieľke. Myslím tým zaseknutie končatín :o) medzi tyčkami. Ale pri jeho pohybe (nakoľko spí na brušku, čím porušujem jedno z prikázaní o SIDS) v spánku veľmi veľa cestuje a ja sa rovnako v spánku neviem kontrolovať (okolo seba kopem, stále sa pretáčam, rozprávam), takže by som mu určite viac ublížila ako pomohla.
Ten budík má svoje opodstatnenie - neviem, či si sa na Nedonošeňátkach tuto v diskusii alebo na e-mimine dostala k "Story naší Kačenky I.,II.,III. - o dievčatku narodenom v 24.tt. Keďže mala výpadky dychu a musela byť na monitore (nielen na monitore dychu, ale aj srdiečka a obsahu pľúc), musela byť v postieľke a toto jej poradili doktori - ten budík zašitý do macíka.
Čo sa týka toho bruška - ja sama som "brušková", na bruchu vraj spávam od narodenia (za komunistov žiadne monitory neboli) a Peťka tiež naučili spať na brušku ešte v inkubátore sestričky v pôrodnici. Keďže na chrbte mi nezaspí ani v kočíku, nieto ešte v postieľke (iba v autosedačke), riešim to tak, že ho jednoducho na brušku spávať nechávam. S rizikom - ale inak by sme nespali ani jeden... Okrem toho sa teraz začal pretáčať, takže akonáhle ho kdekoľvek dám na chrbátik, hneď je na brušku...

Ja len, keď sa tu bavíme o SIDS, narazila som na jeden príbeh a chcem sa toho vyvarovať, je krátky, okopčím ho sem:

On Tuesday April 26 I woke up and Joshua was blue in my arms. We called 911, they got his heartbeat back twice but while we were on our way to Children"s Hospital he died in the ambulance on the way to the helicopter so when we got to the Children"s Hospital they told me that he died in Auburn they say he died of SIDS but I can"t help but think I rolled over on him, if I did I never meant to hurt him!

Coockney, preložíš to prosím?
 Cockney 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(9.6.2005 23:26:19)
On Tuesday April 26 I woke up and Joshua was blue in my arms. We called 911, they got his heartbeat back twice but while we were on our way to Children"s Hospital he died in the ambulance on the way to the helicopter so when we got to the Children"s Hospital they told me that he died in Auburn they say he died of SIDS but I can"t help but think I rolled over on him, if I did I never meant to hurt him!
No jestli je to srozumitelnejsi ode me prelozeny...., v prekladech se nevyzivam.

V utery 26.4. jsem se probudila a Joshua v mem naruci byl cely modry. Zavolala jsem zachranku, dvakrat byli schopni nastolit srdecni cinnost, ale pri prevozu do detske nemocnice zemrel v sanitce na ceste do helikoptery. Kdyz jsme prijeli do nemocnice rekli mi, ze zemrel na SCID v Auburn, ale stale se nemuzu zbavit myslenky, ze jsem ho zalehla, nikdy jsem mu nechtela ublizit.
 judita 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(12.6.2005 1:21:16)
Možná mám odvahu,možná jen prostě vím,co dělám.Pokud se rozhodnu,že chci,aby můj syn spal se mnou v posteli,tak samozřejmě nejdřív zvažuji všechna pro a proti.Asi to opravdu zní divně,ale já se probudím tak,jak usnu.Občas si tím přivodím nehybnost ruky kvůli odkrvení.V případě,že jí mám pod hlavou a nejde do ní krev.Jeden čas,kdy kolovalo zalehnutí jako odstrašující příklad je otázkou několika let.Prvně jsem o tom slyšela v roce 1997,několik měsíců před narozením prvního syna.Jestli to tu kolovalo už dřív nevím,nezajímala jsem se o to.Od té doby jsem o tom občas slyšela,stejně jako o vyvracejících argumentech,že je to nesmysl.Protože věda stále pokračuje kupředu,tak se objevují i jiné možné příčiny náhlého úmrtí kojenců,přestože dodnes nikdo přesně neví,proč vzniká.Myslím,že tříměsíční miminko dát do vedlejší místnosti spát samotné je trochu kruté,ale je to každého věc.Krom toho,kdy chceš dítěti vysvětlit,že musí spát samo v pokoji?Je to dost složitý.Můj prvorozený syn je narozený ve 32.týdnu.Zpočátku spal ve svojí postýlce u mojí postele.Už jsem o tom psala.Musel mít kvůli refluxu zvýšenou polohu a spát na boku.Každou chvíli jsem byla vzhůru,protože jsem se bála,že přestane dýchat.Jednoho dne jsem mu udělala na svém letišti spaní se zvýšenou polohou a zábranou.Někdy kolem roku jsem ho začala dávat do postýlky a šlo to v pohodě.Usnul u mě a vzbudil se v postýlce.Ani neprotestoval.Město a vesnice mají tak trochu souvislost se zalehnutím.Měla jsem vlastně na mysli spíš otázku instinktu.Upřesním to na zvířatech.Tak například tygr,když se narodí v přírodě,vyroste v ní,tak má instinkt lovce-kvůli přežití.Když se tygr narodí v přírodě a je vychovávanej v zajetí,nebo se tam narodí,instinkt lovce je slabý.Tak nějak to funguje v civilizaci u lidí.Pokud někdo žije na venkově,v souladu s přírodou,pak má silnější vnímání i instinkt.Pokud žije ve městě a o přírodě slyšel jen v televizi,pak má instinkt menší.Znám spoustu lidí,kteří jsou toho důkazem.Neznamená to samozřejmě,že jsou lidi z města něco míň,nebo že je nemám ráda,to ne.Koneckonců,sama teď bydlím ve městě,tak bycb asi nemohla mít ráda sama sebe,což je trochu hloupost.Jen jsem to chtěla vysvětlit.Instinkt je v případě zalehnutí důležitá věc.Jak jsem již řekla,zabrání tomu,aby se to stalo.Taky jsem řekla,že pokud není matka velmi unavená,tak se jí to nestane.Což znamená,že pokud je unavená,tak se to stát může.Osobně,pokud jsem unavená a jdu spát do postele,kde leží můj syn,lehnu si tak,abych mu neublížila.Na závěr bych chtěla podotknout,že spousta názorů se v různých zemích liší.To co se propaguje u nás,není samozřejmostí třeba v Americe a naopak.Mě se třeba nezamlouvá americká výchova dětí.Mají hodně volnosti a pak jsou dost drzí-ne však všichni.V Anglii zase většinou neexistují tresty pro děti.Spousta au-pair kvůli tomu přestala hlídat děti,protože je nemohly za něco plácnout.Ani pokud šlo o vážnou věc.Jiný způsob a názor na výchovu dětí budou mít asi domorodci v Africe.Holt jak se říká,jiný kraj,jiný mrav.J.
 Cockney 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(9.6.2005 23:10:34)
Judito....
"Zalehnutí matkou totiž jeden čas kolovalo jako hrůzná odstrašující fáma,že je to dost častá příčina smrti miminek." :-)))))
Death by Overlaying and Wedging: A 15-Year Retrospective Study.
American Journal of Forensic Medicine & Pathology. 22(2):155-159, June 2001.
Collins, Kim A. M.D.
...........Overlaying, the accidental death by smothering caused by a larger individual sleeping on top of an infant, is a cause of death that has been documented FOR CENTURIES..........Jak dlouho dobu jsi presne myslela pojmem "jeden cas"?
Mimochodem, ten dlouhy uvod o instinktech - venkov vs. mesto - mel neco spolecneho se zalehnutim ditete?
 Mirka, rarach Máťa 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(10.6.2005 7:31:15)
Judito,
píšeš "...spím v poloze,z které se nemůžu převrátit na břicho a zalehnout ho...". Mě občas po probuzení bolí hlava a nevěděla jsem, čím to je, až jsem se jednou v noci probudila a ležela jsem na zádech, ačkoliv jsem usnula na boku a na zádech ležím, jen když si dám pryč polštář (právě kvůli páteři a bolesti hlavy). Myslím, že co se děje ve spánku člověk moc neovlivní ...
 Gabe 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(11.6.2005 6:49:17)
Mila Judito,

to ze se samostatny pokoj pro novorozence nedoporucuje beru jako absolutni blabol.Dost dobre si nedokazu predstavit, jak se nase pul rocni dcerka v noci boji. Pochopila bych to u vetsich deti, tak okolo roku a vice, ale zcera jiste ne u novorozencu. BTW, kdyz je mimco zvykle od mala ve svem pokoji, tak to ma jako svoje utociste (misto, kde je zvykle), takze nepredpokladam, ze by se tam balo. Naopak, kdyz soupnes dite do detskeho pokoje ve dvou letech, tak je dost tezke vysvetlit mu, ze tam bude spat a ne uz u maminky...
 Mirasol, Neli04, Mája07 


Dětský pokoj pro novorozence 

(11.6.2005 8:32:54)
Ahoj Gábe,
nevím, jestli samostatný pokoj pro novorozence je blábol nebo ne, ale z mé zkušenosti je praktičtější mít postýlku s miminkem u svojí postele. Za prvé, když kojíš, nemusíš běhat do dětského pokoje pro miminko a zase s ním zpátky. Za druhé, miminko nemusí pokaždé klidně spát a může se budit z několika příčin (teplo, zima, prdíky, zoubky) a za třetí je pohodlnější mrknout z postele do postýlky a vědět, že vše je o.k. Teď asi podotkneš, že je to o pohodlnosti matky. Tak odpovím ano, je. Protože po tom dením kolotoči,jsem ráda, když se můžu vyspat a moc z postele nevylézat.
Každý má svůj názor, tohle je ten můj.
 Dana 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(11.6.2005 14:14:21)
osobně si myslím, že kdyby matka zalehla vlastní dítě musela by být totálně namol nebo zfetovaná!
Já jsem spávala s dítětem v posteli a vzbudilo mě každé jeho pohnutí.
U manžela věřím že by ho mohl zalehnout ten spí jako špalek, ale u matky o tom silně pochybuju.
 Mirasol, Neli04, Mája07 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(11.6.2005 15:30:13)
Dano, nemyslím, že máš pravdu. Podle mě záleží na každé matce zvlášť jaký má spánek. Když je unavená a usne opravdu tvrdým spánkem, tak se to může stát. Mě samotné se povedlo usnout tak tvrdým spánkem, že mě probudil až pláč mé dcery, která spadla z postele (bylo jí 9 měsíců a postele máme naštěstí nízké, takže se jí nic nestalo) a určitě jsem nebyla zfetovaná ani namol. Mám od mala tvrdé spaní. S příchodem miminka se mi spaní značně změnilo, ale občas se mi to tvrdé spaní stejně na chvíli vrátí. Vím o většině jejích šustnutí v postýlce, ale o všech určitě ne.
 Dana 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(11.6.2005 16:12:51)
No já nevím, ale nám říkali už v porodnici že se nemusíme bát vzít si dítě do postele, protože matka svoje dítě nezalehne, má instinkt.
Pamatuju si i když se řešil případ Čermákové té vražednice co zabila tu svoji dceru. Tak vypovídala před soudem, že tu malinkou zalehla a psychologové tehdy řekli, že to muselo být pouze v opilosti. Tohle jsem četla v novinách.

Já mám právě zkušenost tu, že když jsem spala se svým dítětem, spala jsem tak napůl a všechno vnímala. Pokud spalo ve své postlýlce spala jsem tvrdě a slyšela taky až ten pláč, ale pokud spalo s semnou tak ne.

 Cockney 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(11.6.2005 18:43:39)
Dano,
tak to me v porodnici dokonce probudili, kdyz jsem se synem usnula v naruci, abych ho dala do jeho postylky, aby se mu neco nestalo.

Lizo, mne je taky jedno, jak si to kazdy udela, ale protoze se mi stalo, co se mi stalo, tak verim, ze zalehnuti existuje. Jak jsem uz rekla, nepochybuju o psychickem benefitu (nevim pro jak dlouhe obdobi), ale tvrdit ze se nemuze nic stat neni fer (ted nemyslim vubec tebe), proto jsem zase reagovala ja.
 Tamara, dcerka takmer trojrocna 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(12.7.2005 15:30:28)
tak priamo v porodnici je zena dost mimo, unavena z porodu, zo vsetkeho, co musi spracovat ...tam by som si nedovolila mat babo so sebou v postielke, stalo sa mi totiz aj take, ze spinkala vedla a musela ma zobudit prileziaca, lebo plakala a ja som ju nepocula...taka som bola unavena (ale malo na to aj vplyv to, ze sme dve noci nespali, kvoli jednej maminke, ktora chrapala tak, ze tam okna praskali, az ju nakoniec museli dat do samotky izby....)....ale myslim si, ze zena je v porodnici dost vyflusnuta aj bez takejto spolubyvajucej
 Petra, Dominik (3/04) 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(16.6.2005 14:09:36)
Tady je fakt vidět, jak se názory různí. Kdyý já byla v porodnici a kojila jsem malýho v posteli, tak mi sestřička řekla: "nedávejte si ho do postele, nebo usnete a lehnete si na něj nebo spadne"
Malý se mnou v posteli spal jen asi dvakrát (a ne celou noc),když se v noci vzbudil a jinak nešel utišit, i když jsme se snažili třeba hodinu.
Co se týče těch instinktů, každý to má asi jiné. Malý teď spí v postýlce asi tři metry od naší postele a stejně jsem vzhůru, když se mele. A to je mu 15 měsíců. Moje mamka zase říkala, že jsem šla spát v 19 hod a vstávala kolem 7 ráno. Celou noc o mě nevěděla, tak si myslím, že ty instinkty moc vyvinuté neměla, protože jsem četla, že každé dítě občas ze spánku zabrečí (mám to i ze zkušenosti), nebo se dokonce vzbudí. A ona spala celou noc a u mě nic neslyšela. Ještě podotýkám, že mamka je z vesnice (přece tu někdo psal, že lidé z vesnice mají instinkty větší)
Jinak jsme se všechny nějak vzdálily od původního tématu, takže všem maminkám na světě přeji, aby si jim nic tak zlého jako je SIDS nebo jiné úmrtí miminka nepřihodilo
 Líza 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(11.6.2005 14:17:02)
Gabe, doporučuju ti přečíst si něco o psychologii novorozence a kojence...holt někdo to má intuitivně, někomu to nedochází...
 Cockney 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(11.6.2005 14:45:39)
Lizo, ja nepochybuju o tom, ze vetsina novorozencu touzi po stalem styku s matkou, ale vim, ze pediatri napr. ve Francii to vic nedoporucujou, protoze maji na vybranou mezi rizikem uduseni nebo mu privodit trauma oddeleni od matky + nechteji se pak zaobirat odnaucovanim deti na postel rodicu, kdyz jim pred tim sami doporucej si dite do postele vzit (kdyz to reknu nejak zjednodusene).
Dano, dekuji ti za osvetleni duvodu, proc jsem sveho syna 2x zalehla, byla jsem totalne namol a zfetovana dohromady, ostatne jako vsechny matky v historii zalehnutych deti.
 Líza 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(11.6.2005 16:17:31)
Cockney, já tu nejsem za někoho, kdo tvrdí, že s dítětem se v posteli spát musí (pro mě osobně byl vždy vydatnější spánek, pokud jsem hov posteli neměla :-)), když si to ovšem nechalo líbit - jak které z mých dětí). Neříkám, že je dobře jednoznačně jedno nebo druhé, ale na výroky gabe - opakované - o otm, že se kojenec cítí nejbezpečněji v jiné místnosti zavřený sám v posteli, kde nemůže ani slyšet dech matky, a že to je ten pravý pocit bezpečí, reagovat musím.
podle mě je to s tím spaním v posteli u rodičů celkem jedno - at si to dělá každý jak chce. Ale skutečně mám dojem, že ty tzv. "zalehnuté" děti, byly prostě děti se SIDS (který dneska, kdy jsme už bohatí a mají děti své postýlky, existuje i bez zalehávání...) a se spaním s rodiči to nic společného nemělo

 Gabe 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(11.6.2005 20:04:44)

Mila Lizo,

nauc se poradne cist, nez na neco reagujes ! Nikde jsem nepsala, ze je dite ZAVRENE samo v posteli.
Necetla jsem bohuzel zadne studie, ktere by psali neco o dechu matky a tim vlivu na dite, takze se nemuzu k tomuto tematu vyjadrovat. Mam jenom vlastni zkusenost a ta je ta, ze jsem mela malou do trech mesicu vedle sve postele v kolibce a od trech mesicu spi ve svem pokojicku (vedle loznice) s otevrenymi dvermi. Kdyz se zavrni nebo rozplace v noci, tak jsem okamzite u ni (to uz jsem taky psala, takze se nauc cist).
Take jsem psala, ze spani s rodici v posteli je hlavne o pohodlnosti rodicu a to tady take skoro kazda matka potvrzuje.

O zfetovanych a namol opitych matkach se radeji vyjadrovat nebudu, protoze to je fakt k "smichu". dojima me jen to, ze kazda z matek, ktere tu reaguji, ze by svoje dite nikdy nezalehla, je tak uvedomela, ze vi, co ve spanku dela a ze jak si lehne, tak se i probudi... mate opravdu muj "obdiv".


 Tamara, dcerka takmer trojrocna 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(12.7.2005 15:42:08)
ahoj, nevyjadrujem sa ku vsetkemu co pises,lebo ani nemozem, ale akym stupnom pohodlnosti matky by si nazvala, ked sa jej dieta budi kazdu tristvrtehodinu na dojcenie? vies aj take veci sa stavaju a myslim si, ze mne by k vycucu stacilo aj vstavanie kazdu hodinu a pol k postielke....vobec sa nedivim, ze tieto matky si svoje deticky radsej nechavaju v postielke....mozno keby to robili tak, ze by svoje deti dali aj napriek tomu do postielky a celu noc vstavali, tak by ich prilahli cez den niekde v obyvacke pri dojceni :)))) a nezda sa mi prijatelne posudzovat toto ako pohodlnost matky, okrem toho kazdy clovek ma inu potrebu spanku
 Cockney 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(11.6.2005 14:52:41)
Mimochodem, Philippe Grandsenne (ktery napsal 4 knizky o psychologii ditete), mi na to, ze muj syn se mnou spi ve svych 2-3 mesicich v posteli, rekl: "To jsou navyky novorozence".... a udelal gesto zavreneho zipu na puse.
 Gabe 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(11.6.2005 20:07:14)
btw

Jeste musim jednou zduraznit, ze obdivuji Lizu, ktera vi, jaka jsem matka a hlavne, ze nemam spravne materske intuice. Jsem podle Tebe zrejme jednou z matek, ktere absolutne nic nedochazi...
Fakt super odhad takhle pres internet... z prizpevku, ktere ani poradne nedoctes...fakt dobry :o)
 Líza 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(11.6.2005 21:56:00)
Dost dobre si nedokazu predstavit, jak se nase pul rocni dcerka v noci boji. Pochopila bych to u vetsich deti, tak okolo roku a vice, ale zcera jiste ne u novorozencu.

Dite ma daleko vetsi klid a pohodli a POCIT BEZPECI ve sve vlastni postylce

kdyz spi mimi s rodici v posteli. Ja stejne nechapu, proc to lidi delaji.

Z tohohle se dá velmi snadno usoudit - bez ohledu na to, že tvému dítěti asi skutečně vyhovuje spát samo a nevyžaduje tvou přítomnost - že si ani nepřipouštíš některé psychické potřeby kojence. To, že tvoje dítě spí dobře samo, rozhodně neznamená, že se v posteli jako novorozeně cítilo bezpečněji než na tvém břuše či hrudi.
To je to o čem mluvím...jo a MMCH, možná kdybych měla jen jedno dítě (a typem takové, jkao je moje mladší dcera), tak bych taky zapáleně tvrdila, že to je jen o disciplinovanosti rodičů.
Není.
A nikde jsem nenapsala, že jsi taková nebo onaká matka.
 Líza 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(11.6.2005 22:31:50)
Ještě jedno upřesnění: nikde jsem nepsala, že to děláš špatně, ale nesouhlasím s tím, čím argumentuješ - zdálo se mi, že to říkám dost jasně.
 Gabe 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(12.6.2005 7:24:01)
... vis co , Lizo, tak ja tu debatu s Tebou ukoncim tim, ze jsem podle Tebe bezcitna matka (cituji:ze si ani nepripoustim nektere psychicke potreby kojence),tudiz bude moje dcera jiste zcela citove zaostala, protoze jsem ji nechala spat ve vlastni postylce a nenarvala jsem si ji kazdou noc na bricho ci vedle sebe, protoze tam by se jiste citila bezpecneji a vyrostl by z ni plnohodnotny a citove naplneny jedinec.




 Líza 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(12.6.2005 7:43:44)
Ale to je přesně o tom. Já řeknu něco - doslova to, co cituješ - a je to pravda, protože jsi níže sama psala, že si nedovedeš představit, že se novorozenec bojí sám v postýlce - tedy nevíš o tom, že úzkost v novorozeneckém věku, popř,. kojeneckém věku, dovede být velmi ohrožující. Zřejmě o tom nevíš, protože tvoje dítě je vyrovnané a jistě bys mluvila jinak, kdyby vyrovnané nebylo, protože bys jako každá máma vycítila jeho strach.
Já nepíšu, že jsi bezcitná, jen že ti něco z psychiky kojence obecně (ne toho tvého kojence) uniká - a může, protože v téhle oblasti nemá tvoje dítě žádný problém. Jiné děti tam ale problém mít můžou - a to je ten důvod, proč potom třeba vyžadují spaní s rodičem, nebo třeba celodenní nošení, nebo...milión dalších věcí.
když ti píšu, ať si o tom něco přečteš (protože nám, které ti o tomn píšeš, to nevěříš), tak to zase neznamená, že jsi bezcitná nebo hloupá nebo nevím co, ale prostě to, že skutečně existuje odborná literatura, kde to je popsáno.

Jak jsem psala, z tvých příspěvků je poznat, že máš relativně vyrovnané miminko, jeho potřeby plníš, a nedokážeš si představit děti, které trpí úzkostí. Chci tě ale ujistit, že takové děti jsou, že na to jim nemusí být dva roky, aby si představovaly bubáky, že pro některé typy mrňat je hlavním zdrojem úzkosti jejich objektivní bezmoc. Za jistých okolností může být i zdrojem hodně hlubokých problémů v dospělosti. To je to, o čem píšu, protože jsi říkala, že nechápeš důvod spaní s rodiči - no tak ti ho uvádím. Ale nevěříš. Dobře, když mi nevěříš, doporučuju si o tom něco přečíst. Což tě pro změnu urazí.

O tom, jaká jsi matka, říkám po několikáté a naposledy, jsem nenapsala (ani mezi řádky) ani slovo. Jedině snad že jsi šťastná matka, protože máš klidné a vyrovnané miminko a to není zas taková samozřejmost.
 Tamara, dcerka takmer trojrocna 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(12.7.2005 15:24:45)
niektorym novorodencom to pomaha, zevraj sa budia na suchot paplonov ich rodicov pri prehadzovani sa z jednej strany na druhu a ked ich daju do vedlajsej miestnosti, ovela pokojnejsie spia, keby som mala take dieta, asi by som volila postielku hned v izbe vedla spalne aj ja...ono je to individualne
 Tamara, dcerka takmer trojrocna 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(12.7.2005 15:11:58)
dcerka ako babatko vacsinou spavala v svojej postielke, stavalo sa vsak aj, ze spavala so mnou v posteli, davala som ju na moju stranu, takze mala z jednej strany mna a z druhej postielku....dojcila som ju do dvoch rokov, niekedy castejsie v noci, niekedy menej casto....bolo to take etapovite....nebala som sa mat ju u seba, lebo naozaj som sa vzdy prebrala, ked sa zamrvila alebo zahmkala, vedla manzela nemohla spavat, on sa na nic nezobudil, takze tam naozaj hrozilo prilahnutie...som skalopevne presvedcena, ze v triezvom stave, zdrava a bez nejakej prihodicky zdravotnej by som ju neprilahla...od dvoch rokov a dvoch mesiacov spava sama v svojej izbicke vo velkej posteli, uplne bez problemov....aj noci, ktore sa prestriedavali u nas a v postielke malej vtedy, boli bez problemov....este doteraz, ked spinka sama v izbicke, ktora je mimochodom na druhej strane bytu...hm tak patnast metrov od nasej postele....ked sa pomrvi, alebo nieco sepne ci skrikne, tak sa preberiem....popocuvam a podla potreby ju idem bud prikryt, alebo ostanem lezat....jednoducho ludia sme odlisni, co ide jednej mame, nejde druhej a vsetky sa snazime robit pre to svoje dietatko to najlepsie....teraz cakam syna a ked mu to bude vyhovovat, bude spavat s nami, ked nie, tak sam v postielke...netreba sa riadit vzdy vseobecnymi radami a nazormi vacsiny, myslim si, ze kazdy je individualitou, aj tie nase deticky...pa
 Petra 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(4.6.2007 11:09:32)
Az budete mit svoje dite, tak to pochopite. Ma dcerka se dobre vzdala a spi v sama v pokojicku od ctyr let. Mladata se drzi mamy, a pak se osamostatnuji. Je to zakon prirody. Dite ma take pravo se drzet mamy. Stenatko bylo od matky odtrzeno, proto kontakt potrebuje porad.. Dite z detskeho domova ma po kontaktu porad hlad. Nemuzete posoudit, kdyz jeste nemate dite. Ja jsem pred narozenim dcerky si rikala, ze bude spat ve sve postylce. Narozeni prvniho ditete me zmenilo. Spat s detmi je nadherna vec, ted spim s pulrocnim synem. Ma otevrenou postylku,takze muze spat vedle me:-)
 Petra (dve deti) 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(4.6.2007 3:05:08)
Nase mimco lezi v otevrene postylce {zabranu jsme dali pryc}..takze muze spat vedle me,citit me.
 Gabe 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(4.6.2005 20:44:11)
Mila Lizo,

nechapu co ma fyzicky kontakt s matkou co delat s pocitem bezpeci pri spanku. Je to o tom, na co si dite zvykne. ..a jak tady nekdo uz napsal, spani s rodici je tak trochu i o pohodlnosti vstavat... i kdyz to nikdo neprizna :o(

 Petra (dve deti) 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(4.6.2007 2:07:38)
Prave souhlasim s vami. Znam mnoho matek (mezi nimi i ja), ktere spaly spolecne s ditetem. Deti jsou vesele, vyrovnane.. Ma dcerka je ve skolce velmi hodna, laskava, chrani slabsi deti..
 MarrtinaD 


Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(4.6.2005 21:51:39)
Gabe, prosím tě, teď mimo téma. A když jsi v noci kojila, tak jsi u toho neusínala? Anebo ti dětátko spalo od narození celou noc?
Nedokážu posoudit, jestli jsem kvůli tomu, že je to pohodlnější, horší matka, ale jistě vím, že jsem více vyspanější a vyrovnanější, než kdybych 6x za noc vstala, počkala, až se napije a znovu vstala, abych ho přenesla zpět.
 Judita 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(5.6.2005 1:15:27)
Martino,rozhoeně si nemusíš vyčítat,že bys byla špatná matka,když si necháváš mimi v posteli jen proto,abys nemusela v noci vstávat.Jinak by nás špatných matek bylo mnohem víc.Já mám malého taky pořád v posteli.Taky proto,abych nemusela v noci vstávat,vyndavat ho z postýlky,riskovat,že šlápnu na muže a s dítětem v náručí se skutálým na zem.Pro mě je to praktické i po téhle stránce.Jinak pro ostatní.Miminko se cítí bezpečněji,když cítí svojí matku.Kdy jindy,když ne když jsou spolu.Pokud leží vedle mě,cítí tlukot srdce a tomu dává pocit bezpečí,které mělo v bříšku.Proto se taky hned uklidní,pokud je rozrušené nebo ho něco bolí.Jsou na to i vědecké studie.Děti,které mají častější fyzický kontakt se svojí matkou,jsou mnohem spokojenější a vyrovnanější.V přírodě u jiných savců fyzický kontakt funguje úplně normálně.A přesto,že člověk je tvor velmi inteligentní,tyhle pudy přírody má zabudovaný taky.Tudíž,pokud mimi leží vedle mě,cítí mě,pak je spokojené a já jsem taky spokojená,protože vím,že je v pohodě.Krom toho,jsem dostatečně vyspalá,což jsem u prvorozeného neznala,protože jsem k němu musela vstávat každou hodinu.Měl reflux a špatně a málo pil.Jsem ráda,že teď je to takhle.Rozhodně na tom není nic špatného spát s miminkem v jedné posteli.
 Gabe 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(5.6.2005 20:25:01)
Mila Judito,

nepripadam si jako horsi matka, jenom proto, ze moje dcerka spi od malicka ve svoji postylce. Naopak...Take si nemyslim, ze byla nespokojena, nevyrovnana ci citove stradala. Je to velmi hrave, usmevave a spokojene miminko...O pocitu bezpeci a tlukotu srdce bysme tu mohli diskutovat do nekonecna. Kazdy ma svoje zkusenosti...
 Erika a Peťko 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(5.6.2005 20:28:37)
no, ten tlkot srdca... to sa dá vyriešiť napríklad zašitím budíka do bruška plyšového macíka - dieťatko počuje pravidelný tlmený zvuk, veľmi podobný tlkotu srdca... ani ja si nemyslím, že som horšia matka, ak moje dieťa spí v postieľke. Spí s nami v izbe a okamžite som hore, ak zamrnčí (čo sa nestáva, spíme v noci 13-14 hodín vkuse.
 Gabe 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(5.6.2005 20:22:23)
Neusinala jsem u kojeni..asi jsem divna, ale prislo mi to normalni malou vzit z kolibky, nakojit a dat zase zpatky do kolibky. Ted ji je 6 mesicu a spi v kolibce ve svem pokojicku. spi od sedmi do sedmi, sem tam se v noci probere, zavrni se (jdu se vzdycky kouknout, co se deje), ale spi dal... Nikdy jsme ji v noci u sebe v posteli nemeli, ani me to nenapadlo.
 Petra (dve deti) 
  • 

Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(4.6.2007 2:00:31)
Souhlasim s Vami. Dcerka s nami spala do ctyr let a od te doby spi ve svem pokojicku. Je v pohode a ted s nami spi sedmimesicni syn. Nekourim, nepiju, moc neberu prasky...
Zjistilo se, ze u deti, ktere spi samy ve sve postylce, je vyskyt SIDS mnohem vyssi!!! V Asii, Africe, kde je spolecne spani bezne, prakticky neexistuje SIDS!
Nejvyssi vyskyt SIDS je prave v Zapadni Evrope a v USA. Dite potrebuje kontakt, chce citit nas dech, teplo...
Zamyslete se..
 Petra (dve deti) 
  • 

Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(4.6.2007 2:01:27)
Souhlasim s Vami. Dcerka s nami spala do ctyr let a od te doby spi ve svem pokojicku. Je v pohode a ted s nami spi sedmimesicni syn. Nekourim, nepiju, moc neberu prasky...
Zjistilo se, ze u deti, ktere spi samy ve sve postylce, je vyskyt SIDS mnohem vyssi!!! V Asii, Africe, kde je spolecne spani bezne, prakticky neexistuje SIDS!
Nejvyssi vyskyt SIDS je prave v Zapadni Evrope a v USA. Dite potrebuje kontakt, chce citit nas dech, teplo...
Zamyslete se..
 Hilly. 


Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(26.6.2010 9:25:00)
Petro, tak já bych spíš řekla, že v takové Africe SIDS není, protože se jednoduše dost často nezkoumá, proč dítě zemřelo. Zdravotní péče tam je na mizerné úrovni, nebo dost často vůbec není. Samozřejmě i tam umírají miminka.
 kili 
  • 

Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(26.6.2010 10:15:03)
Petra především sděluje vlastní výmysly, nic takového, co píše, zjištěno nebylo
 Petra 
  • 

Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(23.10.2011 1:29:24)
Houby. Co vyspělé Japonsko:-)
 kili 
  • 

Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(23.10.2011 7:45:12)
jinak než v Netvořicích
 MarŤa 
  • 

Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(1.8.2005 1:00:47)
Chudák dítě:-(( nejenže je odtržené od svojí maminky, ale ještě mu do vyvíjejícího se tělíčka pouštějí mikrovlny z babyphonu... My máme skoro tříletého šťastného a stále dobře naladěného klučinu, který spal s námi v posteli do té doby, než sám projevil potřebu spát odděleně ve své postýlce. Tu měl vedle naší postele od svých cca 5 měsíců, ale přestěhoval se do ní na celou noc, až když jsme skončili s večerním kojením (asi v 18 měsících). Spolu s dlouhým kojením a nošením v šátku je právě společné spaní podle mne jedním z důvodů, proč je tak v pohodě.
 Katka - syn 6 a dcera 1,5 roku 
  • 

Re: Re: Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(1.8.2005 22:49:59)
Nemůžu jinak než oponovat. Mám dvě děti ale mezi tím jsem měla ještě dceru a jelikož první syn byl od malinka vychováván podle vašeho stylu zkusila jsem to i s ní. Bohužel ve 4. měsíci zemřela na syndrom náhlého úmrtí. Již nikdy když mi lékaři řekli že jsem mohla jedním úderem v jedné sekundě zachránit svou malou holčičku kdybych tu Nany doma měla mi dalo důvod proč má nyní naprosto zdravá dcera nespala s námi v posteli. Nikdo si nedovede představit co prožije matka když jí zemře dítě a proto mě velmi rozlobil váš příspěvek. Je velká škoda že nepřipustíte jiné možnosti výchovy dítěte. Má holčička by žila kdybychom Nanny tenkrát doma měli a i přez určitou poruchovost musím říct všem maminkám. Pořidte si ji a nelitujte jediného vstanutí k dětem. Lepší než později litovat.
 dája 
  • 

Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(7.2.2012 15:36:12)
Opustit tříměsíční dítě a spoléhat na techniku? Na co si pořizovat děti, když je pak šoupnu od sebe. Dítě potřebuje pocit bezpečí a ten mu studená postýlka nedá
 Lusi+M+Z 


Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(13.7.2005 12:54:41)
Ahoj,
musím říci, že můj synovec před čtyřmi lety syndrom náhlého úmrtí zemřel.
Bývá to dědičné, už takto zemřel mého švagra bratr.

Usnul v postýlce, na zádech a už se neprobudil, byly mu 4 měsíce, ale protože byl silně nedonošený, tak za normálních okolností by mu byl měsíc.

Tak zhruba vím přestože to nebylo mé vlastní dítě, co takto postižení rodiče prožívají a rozhodně to není jejich vina, ikdyž ji na sebe většinou svalují. Samozřejmě existuje spousta rizikových faktorů, ale to jsou jen ničím nepodložené spekulace. Stejně jako úmrtí miminek u maminky v bříšku z nejasných příčin.

 Petra Hroudová 4 měsíční dcera 
  • 

Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(1.8.2005 20:04:19)
Naše dcera má el.podložku na monitorování dechu a skoro každých 14 dní se nám spouští alarm,byla již na různých vyšetřeních a je zdravá,přesto nám "nechce dýchat" monitorovací přístroj je asi jediná věc,která lze syndromu náhlého úmrtí předejít,vysledovala jsem že stačí jenom dítě probudit aby se nadechlo,ale i tak prožíváme pořád dny plné strachu.
 Janka 
  • 

Re: Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(1.8.2005 20:41:47)
A máte podložku nainstalovanou dobře? My jsme měli monitor zn. Nanny, alarm se nám spustil také několikrát, byli jsme z toho vystresovaní a při každém houkání jsme zažívali muka. Obešli jsme i doktory, ale na nic se nepřišlo, syn byl naprosto zdravý. Volali jsme také přímo do firmy /tuším že Jablotron/ a tam nám řekli, že pokud je postýlka v šikmé poloze, je silná matrace a miminko spinká třeba na kraji postýlky, může se spustit planý poplach. Postýlku jsme tedy upravili, malého jsme začali dávat do fixačních válečků, aby spinkal uprostřed a od té doby se již alarm nespustil.
Přeji pevné nervy a zdravé miminko
 Bára 
  • 

Re: Otázky k neočekávanému úmrtí kojenců. 

(15.5.2008 12:59:11)
)))Dobrý den taktéž se ráda přidám do této diskuze.Je to 24 h co nás pustili s mím synkem z nemocnice.Důvod našeho pobytu byla Nanny ,která mi za 8 měsíců co se synek narodil nikdy nehlasila poplach až do předevčírka.Kdy to za noc bylo poplachů 9.Nannny máme novou.Nikdy to nedělala.Když zpustila v momentě jsme byli s manželem u postýlky.Poprvé jsem s e synkem zatřepala a ten se probudil.A při dalších poplachech už jsme se jen dívali zda malý dýchá a dýchal a vklidu odfrkoval.Byla naistalovaná tak ,jak měla být i nové baterie.Je opravdu pravda,že investovat do zdraví dítka se vyplácí.Po této události jsem okamžitě informovala moji dětskou lékařku,která malého prohlídla a odeslala nás na dětskou kliniku na pozorování.Malej byl napojen na přístoje měl několik vyšetření a vše bylo v pořádku a výsledky negativní.Je tu jen jeden háček 5 dokoruů my přišlo vynadat ,že nannny máme a z jakého důvodu jsme si ji pořizovali,když je malej zdravej.Pak jsou jen planý poplachy a nás to stresuje.Nanny doproručují léjkaři jen ,když je to nutné.Jakmile jsme dojeli domů z nemocnice nanny jsem z postýlky vyndala.Malý spinká klidně a řekla bych ,že i já spim klidněji.S pozdravem Bára s.
 Darius 
  • 

Re: Otázky k SIDS: myslete na potřeby duše 

(21.11.2005 6:46:37)
Monitoring pomůže, a vzhledem ke stále klesající ceně elektroniky bude jednou jistě možné monitorovat všechny kojence u nás. Hlavní problém ale spočívá v našem nedostatečném poznání duchovních souvislostí. Většina dětí vzhledem k čistotě své duše představuje duchovní giganty, sluníčka lásky a řeky boží milosti. Háček je v tom, že díky jejich silné duchovní podstatě nejsou jejich dušičky pevně ukotveny v tělesné rovině, a dítě může i z pouhého rozmaru vlastního supervědomí odejít. Prostě si představme, že si odešlo hrát do nějaké jiné zahrady. Usnadňuje mu to také linka, kterou je spojeno k matce a někdy i k otci. Tato linka je zdrojem oboustranného dobrodiní, ale na druhou stranu prodlužuje období, po které si dětská duše myslí, že cestování duše (dle Kafky TĚLA DUŠE)jako na tobogánu je normální stav. Ironií osudu je, že po vymístění z těla tato dětská duše někdy přebývá u matky, a to i dlouho po té, co již tělo zemřelo. Je pochopitelné, že dětská smrt rodiče nesmírně bolí, ale zejména u kojenců musíme chápat a respektovat svobodu dětské duše a zbytečně se netrápit. Pokud jsme dítěti projevili dostatek lásky a mazlení, pokud jsme mu vytvořili zdravé prostředí bez hluku a cigaretového smogu, pokud dítěti dáváme najevo, že jsme s ním šťastni a že ho potřebujeme, pokud svou vlastní mysl udržujeme v klidu, harmonii a zdraví, pokud naši mysl nezaměstnává jen kariéra (platí i pro tatínky), ale i v myšlenkách si pravidelně představujeme zdárné prospívání dítěte a jeho dnešní význam i pozdější uplatnění v rodině a pokud se za něj a jeho zdraví a radost jednou denně pomodlíme (i láskyplná meditace na pozitivní aspekty dítěte má účinek modlitby) můžeme být klidní, že jsme udělali vše, abychom dítěti (resp jeho supervědomí) "myšlenky na odchod" rozmluvili. Pokud přes to odejde, šlo buď o vážné zdravotní problémy nebo o vyšší souvislosti (karmické), ke kterým většinou nemáme přístup. Samozřejmě, pokud se za dítě modlíme, nemá smysl tak činit ve stavu úzkostných obav o jeho zdraví či život. Taková negativně podbarvená modlitba udělá více škody než užitku a psychotické matky by měly mít i zcela specifický režim kontaktu s kojencem, protože některé věci lze přenést na dítě i přímo, mimopsychologickými cestami.
 Markéta, dcera Barbora 


Re: SIDS 

(20.7.2011 21:30:11)
Dobrý den. Nejde jen o nedonošené děti. Má matka taky tohle zažila. Bylo jí dvacet, Honzík byl druhé dítě, donošený, kojený. A přesto se to stalo. V šesti týdnech života zemřel na syndrom náhlého úmrtí. Je pravda, že matka ho dávala spát na břicho, proto já svou dceru dávám spát na bříško jen na chvíli, když má rýmečku a když jsem vzhůru. Pořád mně to straší, že by se mojí maličké mohlo stát to samé. Proto když spí přes den, neustále ji chodím kontrolovat jestli je v pořádku, v noci se neustále budím a zase kontroluju. Myslím si že nic jiného než přejde ten kritický věk dělat nelze. Na dýchací monitor se nechci naučit, protože bych nespala ani tak. Nevěřím mu.
 kili 
  • 

Re: SIDS 

(21.7.2011 5:21:44)
- Monitor dechu není ochranou proti SIDS nerisikových dětí

- dělat lze vícero věcí - pokud máte zájem, pošlu Vám odkaz na opatření, která prokazateloně snižují risiko SIDS, je jich mnohem více, než je v článku uvedeno

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/content/full/pediatrics;116/5/1245
 kili 
  • 

Re: SIDS 

(21.7.2011 5:30:29)
k domácímu monitorování

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/content/full/pediatrics;111/4/914
 Eduard Boháč 
  • 

Geopatogenní zóny 

(11.3.2003 12:52:30)
Toto problematikou se již několik let zabývá RNDr.Ing. Evžen Andres a na Slovensku nedavno prokázel, že většina postižených miminek ležela nad tektonicou poruchou, nad níž se vytváří geoanomální pole (GPZ)a velice vnímavý organismus kojence to někdy nezvládne. Obyčejně se pozná, že dítě leží v tomto geoanomálním poli tak, že se děcko bezdůvodně potí, často se budí a pláče, ráno ho většinou najdeme natlačené v některém z rohů postýlky. Obyčejně mívají i snížený imunitní systém.
 Bara 
  • 

Re: Geopatogenní zóny 

(12.10.2004 10:41:05)
Je pravda, že kaštany ruší špatný vliv geopatogenních zón?
A jsou slabší dejme tomu ve 12. patře domu a silnější u země?
 Eduard Boháč 
  • 

Re: Re: Geopatogenní zóny 

(4.1.2005 19:54:12)
Milá Báro, během své činnosti jsem se mnohokrát setkal s kaštany pod lůžkem, kdyby uspokojivě pomáhaly, tak by si mě klienti určitě nezvali. O účincích GPZ a bojem s nimi se můžete seznámit na www.volny.cz/bohac.geosan/
 Pusinka 
  • 

Nevěřte na geopatogenní zóny  

(17.6.2005 8:25:48)
Vzkaz pro maminky, které by snad měly v úmyslu chránit své děti pomoci "odstranění geopatogenních zón" různými pomůckami prodávánými nejrůznějšími šarlatány:
PŘED ZAKOUPENÍM ČEHOKOLIV DOPORUČUJI NAVŠTÍVIT STRÁNKY SDRUŽENÍ SYSIFOS: www.sysifos.cz
 Jitka, Dan (9/2002) 
  • 

Re: Nevěřte na geopatogenní zóny  

(17.6.2005 18:15:37)
Pusinko,
to, že geopatogenní zóny ovlivňují naše zdraví, věděli už staří Číňané, jen jim říkali "dračí žíly". Jinou otázkou je, jestli ty různé pomůcky na rušení jejich negativního vlivu jsou opravdu účinné. Já sama to vyřešené nemám a zkušenosti s těmito pomůckami taky ne. Každopádně spolek Sysifos odsuzuje vše, co nelze dněšními "vědeckými" metodami prokázat a přitom mnozí jejich členové věří v něco tak nevědeckého jako je Bůh. Takže já osobně bych jejich závěry za směrodatné nepovažovala.
 Dr.A.Z. 
  • 

Re: Nevěřte na geopatogenní zóny  

(24.5.2007 13:26:20)
Ačkoliv si vážím některých lidí, kteří se angažují ve spolku Sysifos, domnívám se, že v tomto směru se mýlí. Vysvětlím to tedy tak, aby to pochopila i Pussinka. O skutečnosti, že už starodávné civilizace přikládaly výběru místa k bydlení velký význam snad nepochybujeme. Učení Feng-shui (Feng-šuej)je také realitou. Pochybuje někdo, že existují citliví lidé (proutkaři), kteří jsou schopni cítit energii podzemních vod, díky které také mohou zjistit prameny a navrhnout umístění vrtu pro studnu? To asi také ne. Co tedy cítí proutkař, samozřejmě působí i na ostatní, pouze si to jaksi plně neuvědomují. Kdyby onen citlivý proutkař měl celý den pobývat v místě, kde cítí onen jistý neklid z působení podzemní anomálie, pravděpodobně by to na něj nemělo pozitivní vliv. Proto se někteří lidé zabývají i odhalováním těchto míst a doporučují ostatním, kterak se jim vyhnout. Jelikož působení těchto vlivů je nepochybně energetického původu (jak jinak si vysvětlit dopad na člověka s virgulí), pokoušeli se lidé od dávnověku buď se těmto místům vyhnout, případně je nějak eliminovat. Nikdo se nesměje pracovníkům na rentgenologii, když se schovávají za olověné zábrany, nikdo neodhazuje při rentgenovaní ochranné destičky, které snižují škodlivost RTG paprsků. Zde se ale někteří vysmívají snahám a odrušení jiného druhu záření (pouze zatím dostatečně neprozkoumaného a nedefinovaného). Podivné. Vysmívat se něčemu, co ještě pořádně neznám a co nechápu. Smějmě se tedy Einsteinově teorii relativity, protože je jistě méně lidí, kteří ji chápou, než těch, kteří na vlastní poznali působení geoanomálií. Pokud Vás ale zajímá tato problematika více, případně máte zájem o bezplatné proměření geopatogenních zón, navštivte stránky www.gpz.cz ...
 Miroslav Provod 
  • 

Re: Geopatogenní zóny 

(27.4.2006 11:33:20)
Éter, aura a kosmická energie

V době, kdy Aristoteles seznámil svět fyziky s novým názvem „éter,“ byl předešlými kulturami tento fenomén již několik tisíciletí využíván jako produkt energie, kterou lidé na různých místech označovali odlišnými názvy. Číňané ji nazývali „čchi“, Indové „Ódžas“, Japonci „reiki“, Hebrejci „rauch“, Tibeťané „dorž.“, Reichenbach ód a někdy byla označována jako magnetismus. Je pravděpodobné, že v dohledné době uvedená energie vyvolá ve výzkumu větší pozornost, proto se jeví vhodné sjednotit její název. V literatuře bývá často označována jako kosmická energie, tak jsme ji také nazvali v našem empirickém výzkumu a myslím, že tento název je výstižný. Ze stejného důvodu bude prospěšné, když první energetickou složku kosmické energie budeme nazývat zažitým názvem aura.

Vlastnosti aury se vztahují na veškerou hmotu, nejen na organismy, jak je někdy uváděno. Experimentováním s aurou jsme dospěli k poznatku, že při vzájemném kontaktu aury dvou nebo více hmot splynou jejich aury v jednu větší společnou auru. Z dalších experimentů vyplynulo, že mezi hmotami, které společnou auru vytvářejí, dochází k pozvolným přestupům energie až do vyrovnání jejich energetických potenciálů. Tento fenomén, který nebyl dosud nikde popsán, umožňuje výklad pro mnohé nevysvětlené jevy. Nejde o nic nového - vlastnosti aury, které se budeme učit poznávat, využívali lidé již 2 000 roků před stavbou první pyramidy. Na www.miroslavprovod.com , v části „diagrams“ naleznete grafické znázornění tří složek kosmické energie - aury, zón a interzón, s podrobným výkladem jejich vlastností.

Dosud nikdo neuspěl při hledání přesvědčivé motivace pro budování statisíců megalitických staveb, přičemž vlastnosti aury nabízejí průkazná vysvětlení. Umístíme-li horninu do aury vodního toku, aury obou hmot splynou v jednu společnou a hornina získává energii. Funguje to stejně umístíme-li do aury vodního toku i jinou hmotu včetně organismů. Funguje to tak mezi hmotami všech prvků – ve společné auře hmota s menším energetickým potenciálem přejímá energii od hmoty s větším energetickým potenciálem. Příkladů energetického spolupůsobení hmot je bezpočet, podobně jako u jiného fyzikálního zákona. Velikostí aury je snadné manipulovat, nejrychleji a nejúčinněji toho lze dosáhnout pomocí skupin velkokapacitních kondenzátorů. Nedoporučujeme ale experimentovat s kondenzátory o vyšším napětí, dochází při tom ke zvyšování napětí na buněčných membránách, což se může projevit nejrůznějšími zdravotními anomáliemi Vlastnosti aury nelze dát do souvislosti s účinkem, jaký bychom předpokládali. Negativně nás ovlivní aura skupiny kondenzátorů o poloměru 40 cm, naproti tomu je časem ověřeno, že aura mobilního telefonu o poloměru šesti metrů lidské zdraví neovlivní.

Aura – první energetická složka každé hmoty – je známý název. V souvislosti s kosmickou energií jsou neznámými názvy zóny a interzóny, druhá a třetí energetická složka každé hmoty. Zóny kopírují tvar aury jako slupky a v různých rozestupech, většími vzdálenostmi od zdroje nabývají obří rozměry a jejich dosah nelze zjistit. Nevíme proč ale každá třetí zóna je desetkrát širší než první a druhá zóna. V prostoru mezi zónami se nacházejí energeticky slabší interzóny. Jsou zpravidla čtyři, v některých případech je jich více a vždy se nacházejí blíže u zóny, která směřuje ke zdroji. Společně se zónami je jich velké množství a vytvářejí hustý trojrozměrný rastr. Uvedený rastr je éter.

V oblastech jakékoliv hmoty, tj. i v oblasti plynných planet nebo mraků, se tedy vždy setkáme se třemi složkami kosmické energie. Samostatnou auru, zóny a interzóny může mít kámen, hromada kamení, budova, seskupení budov, člověk, lidmi zaplněný sportovní stadion, potok, bouřkový mrak, strom, planeta – až do okamžiku, než dojde ke kontaktu s aurou jiné hmoty. V takovém případě obě splynou v jednu energeticky společnou hmotu se společnými energetickými složkami. Tak to funguje v převážné většině případů, jsou ale i výjimky. Naše planeta Země má nepochybně největší auru podle pravidla, které výše uvádím, všechny aury na Zemi by tedy měly mít se Zemí auru společnou. Není tomu tak, snad v budoucnosti něco napoví měřící přístroje

Protínající se zóny a interzóny vyplňují povrch a okolní prostor naší nebo jakékoliv jiné planety. Tyto éterické složky jsou v prostoru celého vesmíru doslova všudypřítomné a od jejich proměnlivé éterické intenzity jsme schopni určit hustotou a složení jejich energetického zdrojového jádra, neboli strukturálního složení a podstaty jejich „mateřské“ hmoty. Každá hmota vytváří specifické šířky a vnitřní vzdálenosti mezi zónami a interzónami a také vytváří, resp. vysílá do okolního prostoru své specifické éterické složky – jakýsi pro danou hmotu charakteristický čárový kód. Není daleko doba, kdy za pomoci speciálních snímačů a výpočetní techniky budeme schopni identifikovat druh, množství a vzdálenost určitých prvků pod zemským povrchem a to do vzdálenosti několika kilometrů. Na naší planetě se tedy vždy v souvislosti s éterem setkáme se zónami a interzónami.

Kosmickou energii a její tři energetické složky využívají lidé již tisíce let. Einstein existenci éteru svou neochvějnou logikou zavrhl a popřel. Éter nepodléhá gravitaci, je nehmotný – éter je „nic.“ Není vidět, nelze změřit ani zvážit. Vypočítat jej neumíme „NIC“ nemůže tedy existovat. Logika a znalosti současné fyziky nedovolují vědcům proti Einsteinovu vetu protestovat a existenci éteru znovu přijmout. Současná fyzika prostě není schopna na základě svých poznatků existenci éteru akceptovat proto ji musí odmítat.

Nehmotný nebo spíše jemně hmotný energetický éter však přesto existuje.
Existenci éteru podporuje také satelitní optikou zadokumentovaná skutečnost, že oblaky nevysílají blesky o náboji 100 000 000 V pouze k jiným oblakům nebo k zemi, ale také na druhou stranu, někam do neznáma, směrem od Země. Kudy a kam teče tato nesmírná energie? Důvod a princip tohoto jevu nebyl dosud nikde vysvětlen. Stejné fyzikální vakuum se týká vzniku nesmírné energie až 1000 x energeticky vyšších nábojů blesků na Saturnu, jak je zdokumentovala sonda Cassini.
Einstein byl bezesporu geniální, nebyl ale neomylný. V současnosti již např. víme, že rychlost světla není rychlostí maximální. Za nějaký čas již budeme také vědět, že tím, kdo se s hypotézou o éteru zmýlil, nebyl Aristoteles, nýbrž Einstein. Někteří citlivci, kteří dokáží neopticky identifikovat pohybující se živou hmotu, např. člověka a to i často na značnou vzdálenost, hovoří mnohdy o tom, že „registrují“ pohyb lidské aury. Tento termín je ale zavádějící a nesprávný. Energeticky průměrný jedinec má auru „tlustou,“ širokou, nebo spíše vysokou přibližně třicet centimetrů. Pokud tedy osoby s extrémně vyvinutou citlivostí registrují ve statické poloze pohyb éterických energetických složek pohybujícího se člověka, pak na značnou vzdálenost neregistrují pohyb samotné aury, nýbrž éterické prostorové „nárazy“ pohybujících se a od aury do okolního prostoru se „donekonečna rozprostřených“ éterických zón a interzón.

Energetická hodnota hmoty (hladina kosmické energie) vzrůstá např. s rostoucím tlakem na danou hmotu. „Auru“ vody je možno mimo působícího tlaku také navýšit na ještě vyšší hladinu tepelným nebo mikrovlnným ohřevem. Dalšího energetického nárůstu u kapalin lze také docílit tzv. dynamizací. (V laboratoři dojde k dynamizaci prostým protřepáním, kterým docílíme mechanického intenzivního vzájemného tření molekul kapaliny. Zvýšeným vnitřním a vnějším třecím pohybem dynamizovaná mořská voda vykazuje u pobřeží vyšší vnitřní energetické hodnoty, jejichž navýšením dochází i k zvětšení okolní aury, resp. její kosmické energie.) Pozoruhodné je, že každá hmota má svou „energetickou paměť.“ Znamená to, že např. nerost, který po vystavení značnému tlaku získá nárůst hladiny kosmické energie, po odstranění působení tlaku svůj energetický náboj okamžitě neztrácí. Každá hmota má tedy určitou schopnost v sobě vytvořenou kosmickou energii na nějaký čas akumulovat.

Všichni známe místa jako jsou Lurdy, kde v souvislosti s vodními prameny došlo ke spontánnímu uzdravení. Ve většině případů jsou na těchto místech vystavěny poutní kostely nad vodními prameny. Mnozí skeptici hovoří o zázračných vyléčeních na takovýchto místech nebo o nečekaných vyléčeních v obyčejných termálních lázních s neskrývaným despektem. V těchto případech jde o energeticky velmi intenzívní vodu, neboť tato voda byla v hlubinách země vystavena značnému tlaku a byla zahřátá. Je známo, že v některých lázních získává voda také energii z hornin obsahující energeticky silné kovové rudy. Existují i lázně, kde dochází k nečekaným uzdravením vlivem odebrané energie hlubinné vody od radioaktivních hornin, které obsahují např. vysoce energetický prvek uran. V některých lázních dochází k posílení tělesné energie pitím podzemní energeticky intenzivní vody, jinde zase přechází kosmická energie do těla při koupání, kdy dochází k plošnému přenosu kosmické energie z nabité vody do organismu pacienta. Je známo, že nemocný člověk často nepotřebuje pro své vyléčení speciální léky, nýbrž pouze dostatek „vnitřní,“ tj. kosmické energie, aby jeho tělo bylo schopno samo iniciovat léčebné procesy. Zejména starším osobám se často nedostává dostatku energie pro vyléčení jejich zdravotního problému. Tělesné buňky mají u mnoha lidí mnohdy podstatně nižší intenzitu kosmické energie, než obsahují molekuly léčivé vody. Pobytem v energeticky vydatné vodě, získávají buňky léčených osob vyšší energetickou hladinu na svých buněčných membránách, která je základním předpokladem správné funkce buněk a zároveň jakýmsi spouštěcím mechanismem pro jejich uzdravení.

Energetické složky kosmické energie, mají ale v mnoha směrech velmi podobné vlastnosti jako energie elektrická. U složek neznámé podstaty vytvářející kosmickou energii také dochází u jakýchkoliv hrotů, podobně jako je tomu u elektronů, k fyzikálnímu jevu, který nazýváme „sání hrotem.“ Z oblastí vyšších energetických hladin se kosmická energie přesouvá do oblastí energií nižších. Zatímco u energie elektrické dochází k přesunu skokovou rychlostí, energie kosmická se přemisťuje mezi různými zdroji rychlostí mnohem pomalejší. Některé vlastnosti kosmické energie jsou od energie elektrické ale zcela odlišné. Elektromagnetické vlny nepronikají Faradayovou klecí, u kosmické energie je tomu jinak. Umístíme-li do trezoru (zdroje kosmické energie), jakýkoliv jiný zdroj kosmické energie, je s ním v interakci a výslednou hodnotou je součet obou energetických zdrojů.

Stopy po manipulaci s kosmickou energií a s éterem procházejí celé věky. Nahlédneme tedy do historie a budeme zde společně objevovat nezměrné úsilí našich předků, kteří velmi dobře znali rovnici přímo úměrného vztahu a souvislosti mezi intenzitou éterického potenciálu svého těla a zajištění svého pevnějšího zdraví.

Vyhodnotíme-li z hlediska kosmické energie megalitické stavby zjistíme, že hornina ve tvaru hrotu umístěna do aury vodního toku, nebo do místa, které je aktivováno zónami vodního toku, získává od vodního zdroje energii a stává se menhirem. S ohledem na specifickou váhu a složení horniny získává stojící hrot – menhir - větší energetickou hodnotu, než by za stejných podmínek získal stojící hrot – člověk. Hornina funguje jako jakýsi energetický akumulátor. Horní více „dynamizované“ vodní toky s rychlejším průtokem a s kamenným podložím vykazují větší energii, než toky dolní s pomalejším průtokem po měkkém dnu. Dokazuje to i situování menhirů do prostorů horních vodních toků, zejména do prostorů jejich vnitřních ohybů, kde překrytím zahuštěné zóny vytvářejí vyšší energetickou hodnotu. Lze to snadno ověřit jednoduchým experimentem. Horninu o výšce asi 2 metry ovineme plastovou hadicí. Hodnotou její aury můžeme manipulovat počtem závitů hadice, nebo množstvím protékající vody. K energetickému nárůstu ale nedojde nijak rychle. Kosmická energie se přesunuje jak jsme již uvedli velmi pomalu, nejedná se o „akceleraci,“ jako když v autě přidáváme plyn. Hmota horniny vykazuje značnou energetickou setrvačnost, k energetickému nárůstu bude docházet podle hmotnosti horniny po dobu několika hodin. Stejného energetického „dopingu,“ tj. nárůstu kosmické energie na buněčných membránách buněk lidského těla dosáhneme u osoby sedící na židli, která je desítkami závitů ovinuta plastovou hadicí s protékající vodou. Horninu lze aktivovat nejen energií vodních toků (podzemní prameny, potoky, řeky, mořské proudy), ale i jinými energetickými zdroji jako např.: kovy, ohněm, bouřkovými mraky a celou řadou jiných zdrojů.

Klasickým příkladem pro energetický zisk horniny z éteru byl menhir „Mené er Groah“(zničil jej úder blesku), vysoký 23,5 metru, u Locmariaqueru v Bretani. Jde o případ ojedinělý, ale nadmíru poučný, který dokumentuje znalosti dávných kultur o energetických vlastnostech éteru. Stavitelům bylo uloženo na daném místě vybudovat energetický zdroj s požadovanou kapacitou. Nejsnadnějším řešením by bylo hmotu vysokého menhiru rozložit do více menhirů. To ale nebylo možné, protože v nízkých polohách neposkytovaly zóny éteru dostatečnou hodnotu - ta se nacházela nad zemským povrchem výše. Stavitelé byli tak nuceni požadavek řešit vysokým menhirem. Obelisky budované v pozdějších kulturách měly stejnou energetickou podstatu jako menhir „Mené er Groah“.

Osaměle stojící menhir byl nejjednodušší megalitickou stavbou, která mohla lidem doplňovat energii. Pro doplnění či navýšení hladiny kosmické energie v organismu nebylo ale nutné si sednout na několik hodin na vrchol menhiru. Bylo postačující, když se „léčená“ osoba nacházela pouze v prostoru aury menhiru nebo i v místě od menhiru vzdálenější zóny. Lidem neuniklo, že rychleji mohou získat větší množství energie v prostoru mezi dvěma nebo více menhiry, kde dochází k zahuštění jejich aury. To je inspirovalo k překrytí hrotu menhirů další horninou. Takto vznikl energeticky „hodnotnější“ dolmen. Dosud existující dolmeny lze počítat na statisíce. Dávní stavitelé dobře věděli, že není lhostejné z jakého druhu hornin jsou „léčebné plošiny“ sestaveny. Snaha dosáhnout maximální hodnoty kosmické energie a schopnost porovnat velikost vzájemné energetické interakce související s vnitřní chemickou strukturou jednotlivých druhů hornin, přinutila dávné šamany a léčitele k mnohdy velmi náročnému transportu odlišných kamenů. Tito stavitelé museli energetické hodnoty vzniklých vzájemných interakcí velmi dobře znát, neboť přestože měli možnost na menhirovou hrotovou nohu položit desku vytvářející dolmen z kamene nacházejícího se v blízkém okolí, transportovali strukturálně chemicky odlišné velké kameny často z velkých vzdáleností.

Dalším vývojovým stupněm energetických staveb minulosti byly zikkuraty (Babylonská věž). Pokrok došel postupem času k poznatku, že hmota stavby, která získává energii z éterických zón, nemusí být monolit ani hornina, ale může to být také hlína ve větším množství. Navíc v zikkuratech byla hmota stavby aktivována kovem (na vrcholu byla umístěna socha božstva ze zlata). V pozdějších dobách bylo těchto poznatků využíváno u všech megalitických i sakrálních staveb. Věže se zvony, minarety s pozlacenými kopulemi apod. energii objektů dynamicky stále zvyšovaly. Nárůst kosmické energie ale není možné pro zdraví člověka využívat donekonečna stále v přímé úměrnosti. Při budování sakrálních staveb se časem dospělo k poznatku, že více znamená méně, jinými slovy bylo zjištěno, že překročení optimální hladiny náboje na buněčných membránách je pro zdraví člověka stejně nebo více nebezpečné, jako energetický deficit. Hmota stavby musela být pečlivě vyvážena energetickým ziskem, délkou pobytu ve svatyni a počtem lidí uvnitř se nacházejících. Z tohoto důvodu byly fary budovány mimo energetický dosah sakrální stavby. Energetické regulace bylo snadné dosáhnout počtem a výškou věží. Věže tak získávají energii ze tří zdrojů – při průniku zónami éteru, podle známého jevu sáním hrotem a jsou aktivovány kovem zvonů. Nelze pominout polohu zvonů. V 15. a 16. století bývaly zvony zavěšovány také opačně než je obvyklé – srdcem nahoru. Bylo to výhodné zvláště pro těžké zvony, které tak bylo snadné rozhoupat – zvon se rozhoupal vlastní vahou a v pohybu dále udržoval šlapáním. Protože tento způsob zavěšování byl v 17. století považován za nekatolický, na většině věží byly takto umístěné zvony zavěšeny srdcem dolů. Jednoduchým experimentem je snadné prokázat, že zvony zavěšené srdcem dolů zvětšují základní energetickou hodnotu věže o 250%. Pří zavěšení zvonu srdcem nahoru se základní energetická hodnota hmoty věže zmenší o 30%. Tvar hmoty zvonu funguje podobně jako tvar hmoty vodního toku, kopule, nebo klenby – vytváří větší energetickou hustotu. Věže sakrálních staveb, které mají na svém vrcholu umístěný kalich (jde o podobný případ jako u zvonu zavěšeného srdcem nahoru), tím snižují energetickou hodnotu stavby.

Vypočítat optimální množství hmoty a výšku věží před započetím stavby bylo s ohledem na vzniklé vztahy s energetikou okolních zón a interzón nemožné. Až v průběhu stavby se energetika objektu přizpůsobovala regulací objemu hmoty, množstvím kovů, energeticky silných krystalických polodrahokamů či výškou sacích hrotů na jejich optimální energetickou hodnotu. Charakteristickými energetickými znaky pro všechny druhy sakrálních staveb byla jejich nadměrná hmotnost, věže, oblé tvary a doplňkové aktivační prvky jako kovy, ohně apod.

Motivace budování menhirů, dolmenů, kromlechů, mounds, mohyl a jiných podobných staveb byla obyčejně vysvětlována důvody astronomickými, kalendářními, zemědělskými a rituálními. Nelze se tomu divit, známé skutečnosti nemohly jiná zdůvodnění nabídnout. Ale jsou zde ještě mnohem záhadnější megalitické stavby – tisíce kamenných koulí o hmotnosti až 15 tun. Nacházejí se v Kostarice, na americkém kontinentě, a některé dokonce poblíž severního pólu. Pokusy o jejich zdůvodnění nebyly přesvědčivé, ale chápu to, bez znalostí struktury éteru to není možné. Hornina ve tvaru koule umístěná v zóně éteru, je energeticky aktivována a stane se samostatným zdrojem, který do prostoru vyzařuje kulovité zóny. Ty protínají jiné energeticky silnější éterové zóny, jsou s nimi v interakci, a svou vodivostí přivedou do místa, kde je umístěna kamenná koule větší množství kosmické energie. Je pravděpodobné, že kamenné hlavy Olméků přibližně o stejné hmotnosti, mohly mít podobnou funkci.

Na planině Nazca jsou zvýrazněny zóny éteru v rovině terénu. Umělé podzemní toky sloužily k propojení zón a tak mohla být energie směrována na jiné místo. Neklamným důkazem o energetickém posílení zón na planině Nazca jsou řady kamenů umístěných v těsné blízkosti některých zón (kameny jsou se zónou v interakci).

Současná architektura se energetikou staveb nezabývá, některá stavba může být „rakovinový dům“, nebo pouze plíživě negativně ovlivňuje své obyvatele. Skeptici mohou namítnout, že na ocelových konstrukcích mrakodrapů a jejich výškou by se negativní vliv musel výrazněji projevit. Vysvětlení lze nalézt v historii, když na americkém kontinentě lidé budovali více než sto tisíc mounds, důsledně dbali na to aby hliněné valy nebyly založeny na skalním podloží, ale pečlivě jej od nich odizolovali organickou hmotou. Stejné technologické postupy respektovali lidé i na evropském kontinentě při budování mohyl. Při stavbě mrakodrapů si nelze ani představit, že by mohly být založeny jinak než na pevném skalním podloží. Z toho lze odvodit, že kontakt stavby s kamennou základní spárou funguje jako uzemnění s tím, že energii odvádí do země. Jinak tomu ale mohlo být u některých nízkopodlažních staveb, založených na hliněných základových spárách. V těchto souvislostech by mohlo být zajímavé statisticky vyhodnotit úmrtnost různých nemocnic.

Je nelehké uvěřit skutečnosti, že již lidé v dávnověku disponovali vědomostmi o éterické energii, kterou se naše civilizace bude učit poznávat. Průběh dvacátého století, kdy se tisíce vědců marně snažili odhalit tajemství megalitické kultury, potvrzuje, že vysvětlení se nenachází v oblasti známých skutečností. Odpověď na stavební hádanky naší historie jsme hledali jinde.

Duben 2006

Miroslav Provod sen. + jun.
























 Sylvie 


SIDS - nejčastější příčina úmrtí kojenců? 

(4.5.2003 12:59:41)
V současné době je u nás SIDS nejčastější příčinou smrti kojenců (tj. dětí do jednoho roku) od sedmého dne života (do sedmi dnů jsou nejčastější příčinou úmrtí dítěte komplikace těhotenství, porodu a vrozené vývojové vady).

Nechci zbytečně rejpat, ale nějak se mi nezdá, že by SIDS bylo nejčastější příčinou úmrtí kojenců. Koukala jsem do tabulek na stránkách Světové zdravotnické organizace, ale bohužel nemají tam aktuální rok. Nejnovější info je z roku 2000, a tehdy to rozhodně neplatilo. Tabulky jsem zkoukla od roku 1996-2000 a zaměřila jsem na příčiny úmrtí u dětí od jednoho týdne do jednoho roku. V té době jsou stále nejčastějšími příčinami důvody komplikace těhotenství a porodu, na druhém místě bývají důsledky vrozených vývojových vad a na třetím místě bývají úrazy.

Jak to bylo konkrétně?

1996
Celkem 547 úmrtí kojenců, z toho 323 v době po prvním týdnu.
Úmrtí v době od počátku druhého týdnu do jednoho roku z důvodu:
1. 141 komplikace v těhotenství a při porodu
2. 82 vrozené vady
3. 20 úrazy
4. 17 onemocnění nervové soustavy
5. 16onemocnění dýchací soustavy
6. 15 SIDS


1997
Celkem 531 úmrtí kojenců, z toho 345 v době po prvním týdnu.
Úmrtí v době od počátku druhého týdnu do jednoho roku z důvodu:
1. 165 komplikace v těhotenství a při porodu
2. 79 vrozené vady
3. 25 úrazy
4. 12onemocnění dýchací soustavy
5. 21 SIDS (plus jedno další do sedmi dnů po narození)


1998
Celkem 472 úmrtí kojenců, z toho 297 v době po prvním týdnu.
Úmrtí v době od počátku druhého týdnu do jednoho roku z důvodu:
1. 129 komplikace v těhotenství a při porodu
2. 77 vrozené vady
3. 25 úrazy (plus jedno další během prvního týdne :o( )
4. 18 onemocnění dýchací soustavy (z toho 13 v důsledku pneumonie)
5. 15 onemocnění nervové soustavy
6. 9 SIDS


1999
Celkem 413 úmrtí kojenců, z toho 241 v době po prvním týdnu.
Úmrtí v době od počátku druhého týdnu do jednoho roku z důvodu:
1. 97 komplikace v těhotenství a při porodu
2. 57 vrozené vady
3. 18onemocnění dýchací soustavy
4. 17 úrazy
5. 17 onemocnění nervové soustavy
6. 13 SIDS (a jedno další do týdne po narození)


2000
Celkem 377 úmrtí kojenců, z toho 223 v době po prvním týdnu.
Úmrtí v době od počátku druhého týdnu do jednoho roku z důvodu:
1. 106 komplikace v těhotenství a při porodu
2. 46 vrozené vady
3. 13 úrazy
4. 13onemocnění dýchací soustavy
5. 10 SIDS (a jedno další do týdne po narození)


TAk nevím. V článku je uváděných 30-40 případů SIDS ročně, ale v dokumentu WHO, která dostává statistiky z České republiky, jsou ta čísla podstatně nižší. Přemýšlím, jestli autorka článku čísla nadsadila, nebo jestli čeští lékaři používají jjiné údaje pro vlastní potřebu a jiné předávají WHO?



S.
 Sylvie 


Re: SIDS - nejčastější příčina úmrtí kojenců? 

(4.5.2003 18:05:28)
Oprava - rok 1997, onem. dých. soustavy nikoli 12, ale 22.

S.
 Klára dětská zdravotní sestra 
  • 

Velký pomocnik 

(24.1.2004 14:05:07)
Již řadu let pracuji na JIP pro dětské pacienty.Velmi se nám osvědčily speciální podložky pod děti s názvem NANY,které hlídají dech dítěte.Je to opravdu velmi spolehlivá věc a důležité je,že se matka v klidu vyspí a i přes den má jistotu,že její dítě je v pořádku.Tyto podložky nám,nebo i maminkám které již odchází domů dodává fima DS-TECHNIK z Českých Budějovic.Mám na jejich pobočku i telefon tak jej přikládám 386466324,vždy nám tam vyšli ochotně vstříct.Všem vám přeji jen a jen zdravé děti a naschledanou Klára.
 Tatiana 2 deti 
  • 

Uzasne reklamni akce v ohlasech ke clanku... 

(2.6.2004 21:20:06)
Jinak...
V podstate je hodne zavadejici formulace, ze "Veškeré studie potvrdily, že tato poloha není s ohledem na možnost vdechnutí stravy riskantní."
Ja se nebudu prit o to, ze je vhodna poloha spani na boku. Ale pokud bych mela doporucit zda spat na brise nebo na zadech, tak jednoznacne na brise! Zajimave je, ze lekari-statistici, hodne podcenuji empiricke zkusenosti lekaru z pohotovosti a praktickych lekaru, ktere se setkavaji s desitkami komplikaci kvuli vdechnuti stravy po ublinknuti v poloze na zadech, konciva to take smrti udusenim, aspiracni pneumonii, ktera se velice tezce da vylecit a tez casto konci umrtim. Pritom se SIDS se vetsinou setkaji pouze teoreticky a ne osobne.
Je donebevolajici, ze ze SIDS se udelal problem polohy spanku. Takze spousta rodicu si ohlida polohu (da dite na zada, bohuzel) ale nedopreje diteti trochu cerstveho vzduchu, vyvetranou mistnost, nema ani teplomer v detskem pokoji, aby dodrzeli teplotu 18-20 stupnu pokud to jenom trochu jde... Misto aby se spise bali prehrati , tak postavaji u detskych postylek v mistnosti kde je suchy, horky vzduch, topi se na maximum, dite ma dupacky a cepisku, nikde ani naznak pruvanu, a kontroluji aby se dite neotocilo na bricho, nedej boze. Jo, a jeste daji detatku do postylky par uzasnych nacincanych polstaru...
Citace z casopisu Medicina: "Studie, vypracovaná britskou nadací FSID, zkoumala znalosti matek o rizikových faktorech SIDS. Výsledky přinesly neradostné zjištění. 63% rodičů nevedělo nic o vlivu přetopeného pokoje na riziko SIDS, 62% nepovažovalo za nutné mít v dětském pokoji teploměr. 41% rodičů víceméně náhodou dodržovalo správnou teplotu, která se pro novorozené děti pohybuje v rozmezí 16 a 20 °C. Zajímavým zjištěním je také to, že úmrtí na SIDS se vyskytlo častěji u dětí matek, které se obávaly toho, aby dítě neprochladlo, než u žen, které měly obavy spíše ze zvýšené teploty dítěte."
 dancaa 


Re: Uzasne reklamni akce v ohlasech ke clanku... 

(11.1.2012 23:00:40)
Tady je odpověď:

http://www.zapper.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=77&Itemid=79
 kili 
  • 

Re: Uzasne reklamni akce v ohlasech ke clanku... 

(12.1.2012 8:43:16)
a to je jaká odpověď na jakou otázku ?
 kryšpín 


SIDS má noční můra 

(8.2.2005 19:24:19)
Když jsem byla poprvé těhotná, nikdy bych nevěřila, že by se mě tahle slova mohla týkat. Byla jsem naplněná štěstím a nedočkavostí z budoucího miminka. Jenže osud mi to všechno naplánoval jinak. 11.prosince 2001 se mi narodil krásný zdravý chlapeček Lukáš. Byl to nejkrásnější co mě kdy v životě potkalo. Bohužel jsem se z jeho přítomnosti i přes snahu lékařů mohla radovat jen 2 dny. 13.prosince přestal dýchat a i přes to že se ho lékaři snažili oživit, po několika dnech na neonatologické jip zemřel. Bylo to pro mě jedno z nejhorších období v měm životě. Již od té doby uplynuli tři roky a já se můžu zase konečně radovat. V září se mi narodil krásný zdravý chlapeček Kristián. Bude mu už pět měsíců a já stále chodím k jeho postýlce kontrolovat či dýchá, po té první zkušenosti mám strach, že by se to mohlo opakovat. Chtěla bych říct všem co se jim stalo něco podobného aby to nevzdávali, štěstí se jednou obrátí i na ně a pak se na ně bude z postýlky usmívat krásné zdravé miminko.
 kryšpín 


SIDS má noční můra 

(8.2.2005 19:36:41)
Když jsem byla poprvé těhotná, nikdy bych nevěřila, že by se mě tahle slova mohla týkat. Byla jsem naplněná štěstím a nedočkavostí z budoucího miminka. Jenže osud mi to všechno naplánoval jinak. 11.prosince 2001 se mi narodil krásný zdravý chlapeček Lukáš. Byl to nejkrásnější co mě kdy v životě potkalo. Bohužel jsem se z jeho přítomnosti i přes snahu lékařů mohla radovat jen 2 dny. 13.prosince přestal dýchat a i přes to že se ho lékaři snažili oživit, po několika dnech na neonatologické jip zemřel. Bylo to pro mě jedno z nejhorších období v měm životě. Již od té doby uplynuli tři roky a já se můžu zase konečně radovat. V září se mi narodil krásný zdravý chlapeček Kristián. Bude mu už pět měsíců a já stále chodím k jeho postýlce kontrolovat či dýchá, po té první zkušenosti mám strach, že by se to mohlo opakovat. Chtěla bych říct všem co se jim stalo něco podobného aby to nevzdávali, štěstí se jednou obrátí i na ně a pak se na ně bude z postýlky usmívat krásné zdravé miminko.
 Mona 
  • 

Re: SIDS má noční můra 

(23.6.2006 11:25:33)
Mam kamarádku, která se 10 let snažila otěhotnět. Neustále potraty. V loni otěhotněla a letos porodila krásného chlapečka. V pondělí v noci po 4 měsících zemřel. Neumím si představit bolest, jakou nyní prožívá. Ráda bych ji nějak pomohla, ale skutečně vubec nevim jak. Ty jsi byla v situaci, ve které je nyní ona. Mohla bys mi prosím poradit?
 16.5Salám&Lajka14 


SIDS 

(8.2.2005 20:10:07)
K téhle problematice jsem se dostala ještě dávno předtím, než jsem měla dítě... náhodou jsem se proklikala na stránky organizace sdružující rodiče, kterým zemřely děti na SIDS (v Americe). Zajímalo mne to čistě "akademicky"... a poté, co jsem přečetla opravdu HODNĚ materiálů, vč. výpovědí samotných rodičů jsem dospěla k závěru, že zástavu dechu u kojenců může způsobovat úplně "banální" věc - odloučení od matky, od její "dechové" a "tepové" frekvence. Dítě je po 9 měsíců v děloze zvyklé vnímat matku jako součást sebe sama. Pak je porodem odděleno a právě životní "rytmus" matky mu dodává pocit bezpečí, je pro něj důvěrně známý. Když se dítě náhle probudí, nebo je v polospánku a neslyší vedle sebe dech matky, na který bylo "napojené", může přestat dýchat z úleku.
A je pravda, že jsem nezjistila JEDINÝ případ, kdy by na SIDS zemřelo dítě, které spalo s matkou v posteli. Když odečtu případy, kdy rodiče našli děti tvářičkou k polštáři (tzn. kdy příčina smrti byla udušení - sama jsem jednou v noci vytahovala synovi hlavu z polštáře, protože se ve spánku přetočil tak, že by nemohl dýchat), vždycky to byly děti, které spaly samy v postýlce, obyčejně v jiném pokoji, nebo děti, které po porodu nebyly s matkou. Já brala preventivně syna do postele od prvního dne po narození... věřte tomu nebo ne, já téhle teorii věřím docela dost.
 kryšpín 


Re: SIDS 

(8.2.2005 20:34:15)
Já po své zkušenosti už nevěřím skoro ničemu. Je pravda, že po třech letech už v té porodnici zavedli tzv. chůvičky na hlídání dechu miminek a já si teď namlouvám, že kdyby byly už tenkrát, možná se tomu dalo zabránit. Nevím kde se stala ta chyba. Myslela jsem si, že jsem na vše připravená, ale bohužel jsem nebyla.
 sally 


Re: Re: SIDS 

(8.2.2005 22:57:04)
No, MOnty, nevím jaké materiály jsi studovala, ale SIDS je o tom, že dítěti chybí reflex a NEVZBUDÍ se, aby se nadechlo. Prostě "zapomene" dýchat - nikoliv o tom, že se vzbudí a umře z leknutí :-).... Strávila jsem dost času na novorozenecké JIPce, takže těhle případů jsem tam viděla dost. Mimi leží, spinká, nic se neděje - a najednou klesne dechová frekvence, tep i okysličení - a mimi dále leží a klidně "spinká". Není viditelně v žádném stresu, nic se neděje... mezi největší rizikové faktory patří nedonošenost - a to, jestli je dítě chlapeček. Ty ostatní jsou až na dalších místech.

Spaní v rodičovské posteli představuje hned několik rizikových faktorů pro SIDS - dítě se může pod rodičovskou peřinou přehřát - a v tom kritickém věku se opravdu neumí samo vyhrabat, rodičovská postel bývá měkčí než miminčí matrace - pokud mimi neumí zvedat hlavičku, může zapadnout obličejem do matrace a udusit se (a znovu upozorňuju - mimi se nedusí tak, že sebou mlátí a snaží se to nějak napravit - pokud nemá ten reflex, tak prostě přestane dýchat a klidně "spinká" dál...), může se dostat do polštářů, zapadnout mezi postele nebo mezi postel a zeď...
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Re: Re: SIDS 

(9.2.2005 10:13:11)
Sally,
a jak se to zpětně ověřuje? Jak zjistíš, jestli se vzbudilo nebo nevzbudilo? Já to nemyslela tak, že se probudí a LEKNE, ono i v tom spánku může "zaznamenat", že neslyší dech a srdce matky, k tomu nutně nemusí být vzhůru, asi jsem se špatně vyjádřila.
Netvrdím, že k SIDS nemůže dojít, když dítě spí v posteli s matkou, jen jsem psala, že já osobně o žádném takovém případu nevím a ani v jednom příběhu rodičů, které jsem pročetla, tomu tak nebylo. A pročetla jsem jich dost, těch stránek je na netu opravdu hodně. Bohužel mám odkazy na starém rozbitém disku, takže jen z hlavy si vzpomínám na

www.sidsfamilies.com/families/families.shtml
www.geocities.com/smallestangels/
sids-network.org

Ani tomu chybějícímu reflexu to neodporuje... dítě se může "podvědomě" řídit právě tím matčiným "rytmem" a pokud k tomu má nějaké dispozice (viz rizikové faktory), samozřejmě může přestat dýchat, pokud se nemá čím "řídit".

Nicméně nechci nikomu brát jeho teorie... jen jsem předložila svou vlastní.
 Lucie, Amaia+Eneko+Julen 


Re: SIDS 

(8.2.2005 21:35:11)
Monty, tvoji teorii ti neberu, ale NENI dodnes dokazano, co SIDS zpusobuje, jsou zname pouze urcite faktory, ktere riziko zvysuji (napr. nikotin ci drogy v tehotenstvi, vystavovani miminka cigaretovemu kouri, prehrati). Ja sama jsem toho taky hodne precetla. Proste tomu zatim nelze zabranit, lze jen podniknout urcite kroky ke snizeni rizika (v poslednich letech se skutecne snizuje). Mas pravdu, ze umrti v posteli (zalehnutim, ne SIDS!) je temer nemozne. I ve spanku totiz funguji jakesi instinkty, ktere tomu zabranuji. Pokud ovsem rodice nepoziji alkohol ci drogy. Pak je zalehnuti mozne. K SIDS - pises, ze kdyz odectes pripady s polstarem, tak umrely deti, ktere spaly smay v pokojicku. Ja bych ale rekla, ze je v tom i neco jineho, nez to, ze dite neciti pritomnost matky - kdyz spi dite s matkou v posteli, je dokazano, ze ona zrovna tak, jako ho instinktivne nezalehne, tak proste VYCITI, ze je neco v neporadku a dite se tudiz da zachranit. Zatimco pokud spi dite samo v postylce, at jiz v loznici rodicu ci jine mistnosti, tak se to tak lehce poznat neda. Ja sama jsem se v noci budila a kontrolovala, i kdyz dcera spala v nasi loznici a meli jsme monitor dechu. Pokud jej ovsem nemas, dite casto zachranit nelze.
Kdyz uz jsi zminila ten POLSTAR - ten je zrovna jednim z rizik!!! Dost dobre nechapu, ze kdyz jsi syna kvuli SIDS mela v posteli, tak proc mel potom v postylce polstar...? Nebo to bylo v tve posteli? To je jedno - pokud jsi precetla tolik o SIDS, mela bys vedet, ze polstar do postylky miminka nepatri, zrovna tak, jako perina. A to prave kvuli moznosti uduseni (polstar) ci prehrati (perina, kdyz se dite dostane hlavou pod ni). Nejlepsi je lehka deka, ktera dosahuje do 1/3 postele a dole a po stranach je zastrcena pod matraci, nebo spaci pytel.
Monty, ted me jeste tak napadlo, jestli zrovna tohle (ze jsi brala syna do postele; nevim do jakeho veku...?) neni duvod toho, ze ted nechce spat sam v posteli.
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Re: SIDS 

(8.2.2005 21:42:03)
Syn spal v naší posteli, polštář samozřejmě neměl, nějak se v noci přesunul na ten můj...
Spí s námi dodnes, zatím jsme ani moc nezkoušeli ho "přeučovat", jsme na to tak nějak zvyklí všichni. Nicméně až dostane novou postel (a my taky), tak se pomalu začne.
K tomu co píšeš - ano, to jsem nerozepisovala, také si myslím, že může fungovat i mateřský instinkt, který v bezprostřední blízkosti dítěte sepne "alarm"... nicméně, právě proto, že příčina není NIJAK objasněna mi moje teorie přijde docela logická. Mmch někde jsem četla, že 2/3 úmrtí na SIDS se později prokážou jako úmrtí "z jiné příčiny", třeba zrovna z toho zadušení... a jen 1/3 je opravdu nevysvětlitelných úmrtí.
Nechci to tu rozebírat, ale ony i ty zmiňované rizikové faktory nahrávají tomu, co si myslím.
 Jitka, Dan (9/2002) 
  • 

Re: Re: Re: SIDS 

(8.2.2005 22:36:49)
Monty,
mně připadá, že na té Tvé teorii by mohlo něco být. Nemám sice nastudovaný materiál jako Ty, ale pochopila jsem, že SIDS hrozí dětem max. do půl roku. Z toho mi plyne, že jsou i případy, kdy se to někomu stalo např. ve dvou nebo v pěti měsících. Pak by ta teorie o odloučení od matčina "dechového rytmu" na tyto případy neseděla. Nehledě na to, že novorozenec spí několik hodin i přes den a myslím si, že přes den je od matky celkem dost odloučený, když spí např. v kočárku venku nebo v jiném pokoji než se vyskytuje matka...ale je zase pravda, že v denní dobu má matka větší šanci to podchytit, protože chodí dítě každou chvíli kontrolovat. Nebo je to tak, že ta umrtí na SIDS byla všechna výlučně v nočních hodinách?

 Věra 
  • 

Re: SIDS..Monty, není to tak... 

(8.2.2005 22:22:43)
Monty, není to tak, že by nebyl známý jediný případ úmrtí dítěte, co spalo s matkou v posteli.
Naopak, není prokázáno, že by spaní s rodiči v posteli jakkoli SNIŽOVALO nebo ZVYŠOVALO výskyt, vyjmeme - li rodiče na drogách, alkoholiky a spol.tam oprvdu je možné dítě v opilosti zalehnout..to už ale není SIDS.

Naopak velmi jasný je vztah ke kouření během těhotenství a kojení...vysoce zvyšuje riziko, nějakým způosbem poškozuje dýchací centrum v mozku.

Jinak taky mne zarazilo to co Sylvii, SIDS není nejčastější příčinou kojeneckých úmrtí, nebo autorka myslela příčinu smrti u zcela zdravých dětí?? Tam by to mohlo být,i když taky tipuju že povedou VVV, infekce a úrazy, ale mezi všemi kojenci ne, je to opravdu raritní záležitost.
 Anouk 


Re: Re: SIDS..Monty, není to tak... 

(8.2.2005 23:03:47)
Tak jsem se pokoušela vystopovat kde jsem to nedávno četla, ale nedaří se mi...

Spaní miminka s kojící matkou tam bylo uváděno jako jedna z možností snížení rizika SIDS.

Jinak klukovi je 15 měsíců a spí s námi. Na večerní usínání to nemá žádný vliv, už cca 1/2 roku usíná sám po kojení a básničce ve své postýlce, nikdy jsme ho nenechali brečet.
 sally 


Re: Re: Re: SIDS..Monty, není to tak... 

(9.2.2005 0:02:52)
Anouk,
kojení snižuje riziko SIDS - ale o spaní s matkou jsem nikde nečetla...
 Ella+ 


Re: Re: Re: Re: SIDS..Monty, není to tak... 

(9.2.2005 0:16:53)
já jsem si bohužel(nebo bohudík) přečtla spousty článků o SIDS když jsem byla těhotná a protože na monitor dechu nebylo spal se mnou syn v posteli a musím tedy okomentovat ty matrace...ta moje je mnohem tvrdší než ta jeho v postýlce a polštář jsem pro jistotu neměla vůbec.
A k tomu kdy se "to" stává jestli v noci nebo ve dne- možná častěji v noci,ale znám osobu která byla na procházce s kočárkem a protože mimi spalo dlouho a jí tlačily boty šla s ním zpět domů,na zahrádce koukla do kočáru a vše bylo o.k. tak zašla do domu aby si vzala jiné boty a když se vrátila miminko už nedýchalo.
 Věra 
  • 

Re:něco málo k tomu... 

(9.2.2005 0:22:22)
těch studií je hodně, zde třeba něco k tomu...

Původně jsme psali, že společné spaní s miminkem nezvyšuje riziko SIDS. Nové výzkumy však rodiče varují - prvních šest měsíců je pro dítě nejbezpečnější v jeho postýlce nebo kolébce. Pokud dítě v posteli kojíte - po nakojení jej uložte zpět do postýlky. Pokud spíte s miminkem ve stejné posteli, pak před tím nepijte alkohol neberte drogy, neberte sedativa a v posteli nekuřte (a obecně v okolí dítěte i když nespí).
Používejte v postýlce spíše tvrdé matrace, pokryté prodyšnou látkou. Nenechávejte v ní žádné předměty a materiály, které by mohly dítěti zabránit v dýchání, nebo jej ztížit. Tyto materiály zadržují vzduch, který dítě vydechuje a to jej musí znovu dýchat (zvyšuje se koncentrace CO2, který dítě dýchá). Riziko zvyšuje i těžká přikrývka.
Ujistěte se, že hlavu dítěte nepřekryje ve spánku žádná pokrývka aby nedošlo k opětovnému dýchání vydýchaného vzduchu.

Dbejte na to, aby miminku nebylo ani horko ani zima. Oba dva stavy zvyšují riziko SIDS.

Děti nejsou schopné příliš regulovat svoji tělesnou teplotu. Příliš velká teplota v místnosti, příliš mnoho pokrývek, příliš mnoho vrstev oblečení může vést k přehřátí dítěte.


SIDS je vzácnou příčinou úmrtí, takže se ho nemusíte bát. Kolik dětí zemřelo na SIDS v ČR podle statistik uvedených na stránkách WHO vidíte v tabulce. Rok Narozených Zemřelo do 1 roku SIDS
2000 --91 --169 --373 --11
1999 --89 --774 --413 --14
1998 --90 --535 --472-- 8
1997 --90 --657 --531 --22
1996 --90 --446-- 547 --15
1995 --96 --097 --740 --27
Údaje jsou převzaty ze stránek WHO a Českého statistického úřadu.

více zde:http://www.miminka.cz/disp_art.php?artID=281
 Věra 
  • 

Re: Re:něco málo k tomu... 

(9.2.2005 0:24:24)
a samozřejmě, k té tabulce, těch narozených tam má být ročně něco přes devadesáttisíc, takže první a druhý sloupec nemá být oddělen -- omluva-
 Anouk 


Re: Re: Re: Re: SIDS..Monty, není to tak... 

(9.2.2005 18:25:07)
Jdu hledat odkud jsem to moudro vylovila...
 Anouk 


Re: Re: Re: Re: Re: SIDS..Monty, není to tak... 

(9.2.2005 19:27:38)
Ja mam! Vypisuji jen co to se mi hodí do mlýna;-)

"Dr. James McKenna, antropolog a světově uznávaný odborník na spánek dětí a společné spaní matek a dětí se ptá proč nám kulturní a biologické normy brání, abychom si položili otázku: Je bezpečné, aby kojenci spali sami?

Uměle živené děti, které spaly samy mají vyšší riziko SIDS. Riziko SIDS se také zvyšuje, pokud rodiče kouří, berou drogy či příliš dítě oblékají. V kulturách, kde je společné spaní s dítětem normou je SIDS velmi vzácný a matky jsou zděšeny, když slyší o tom, že děti se dávají spát samotné.
Studie Dr. Jamese Kempa uvádí, že riziko udušení je 40x vyšší u dětí, které spí s rodiči než u dětí jež spí samy. Studie však nerozlišovala mezi kojenými dětmi a dětmi krmenými formulí. Navíc studie nezjišťovala žádné rizikové faktory související s chováním rodičů.
Spíše než by společné spaní děti ohrožovalo, tak naopak kojení současně se společným spaním snižuje riziko SIDS a je doporučováno Baby Friendly Iniciativou UNICEF a Nadací pro studium úmrtí kojenců.

Severoamerická medikalizace spánku kojenců a jejich výživy vyvolává otázku, nakolik jsme se odchýlili od biologické normy. Z některých studií vyplývá absurdita a krutost ponechání dítěte spát samo.
U matek a dětí, které spaly společně, byl sledován rytmus nočního buzení a ukázalo se, že společné spaní podporuje probouzení dítěte a tato probouzení se častěji kryjí s probouzením matky. Autoři se domnívají, že to může chránit před SIDS, jelikož děti, které spí samy se mohou budit méně často. Ochrannou fci může mít i reakce matky na probouzení dítěte.

Je třeba dodržovat některé zásady:
Matrace by měla být pevná, rovná a čistá.
Je třeba zabránit přehřátí dítěte (oblékání, teplota v místnosti 16-18°C).
Doporučují se spíše deky a prostěradla namísto prošívaných dek.
Je třeba zajistit aby děti neuvízly mezi matrací a zdí a nebo nevypadly z postele.
Ostatní, kdo s matkou sdílejí postel si musí být vědomi přítomnosti dítěte.
Domácí zvířata nesmí mít do postele přístup."

MaMiTa 11/2004 (INFACT, Canada Newsletter 2003)
 Lucie, Amaia+Eneko+Julen 


Re: SIDS 

(21.2.2005 18:22:07)
Ahoj Monty,

vcera jsem narazila na jeden clanek:

"The Foundation for the Study of Infant Deaths (FSID) says that babies under the age of 6 months shouldn’t sleep in bed with the parents as they may overheat. They also say you should get out fof bed to feed your baby in case you nod off while feeding. It’s recommended your baby sleeps in the same room as you for the first six months, in a cot or crib next to your bed if you’ve room."
 *Aida* 


Re: Re: SIDS 

(21.2.2005 18:31:17)
Lucko,
prosim, kdes nasla ten clanek? Fakt me to zajima, delam kurs poradkyne kojeni a tam se ucime neco uplne jineho.
 Lucie, Amaia+Eneko+Julen 


Re: Re: Re: SIDS 

(21.2.2005 18:38:56)
Aido, byl v breznovem cisle casopisu "prima Baby" (UK). Okazuji na vice informaci na www.sids.org.uk, snad ti to pomuze;o)
 *Aida* 


Re: Re: Re: Re: SIDS 

(21.2.2005 19:01:55)
Lucko,
mrkla jsem na to,ale ze by tam psali, ze spat s ditetem v posteli je nebezpecne, to nepisou. Akorat o koureni, alkoholu atd a polstarich ci mezerach v posteli.
Ty ses v UK?
 Lucie, Amaia+Eneko+Julen 


Re: Re: Re: Re: Re: SIDS 

(21.2.2005 19:15:40)
Aido,

ja zatim ted mrkla jen trosku - je tam clanek "Sleep safe, sleep sound, share a room with me", kde se pise o tom, ze nejbezpecnejsi misto pro mimi do 6 mesicu je v postylce. O tom prehrivani jsem to tam jeste nenasla, ale uz jsem to cetla jinde. Urcite tam jeste kouknu a kdyz najdu neco zajimavyho, napisu. Ja jsem v UK (Skotsko, Edinburgh). Kde jsi ty?
 *Aida* 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: SIDS 

(21.2.2005 19:22:53)
Ja jsem v Londyne. Dneska tu poletoval snih, ale nic poradnyho. To u Vas asi bude lip ne? :o)))). Jinak porad sleduju ten skotsky zakon o kojeni, uz byl schvaleny! Takze pokud by nekdo mel pripominky ke kojicim matkam ve svem podniku, hrozi mu pokuta £5 000 (a tyka se to i krmeni z lahve). Akorat to proslo jen do dvou let veku ditete, bych chtela videt, jak bude nekdo zjistovat, kolik tomu diteti je :o). No ale to uz jsme OT (Off Topic).
 Lucie, Amaia+Eneko+Julen 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SIDS 

(21.2.2005 20:20:36)
Tak to by me taky zajimalo;o) Neco jako, kdyz mi jednou policajti pri kontrole zjistovali, zda vidim, neb jsem mela cocky a v RP jsem mela psane bryle. Mela jsem sice prukaz, ze jsem nositelkou kontaktnich cocek, ale policajt se me zeptal, jak vlastne pozna, ze ty cocky mam zrovna v ocich;o) tak to sebou maminy budou muset nosit birth certificate nebo jak....?;o) U nas jsme se probudili do bila, ale jinak je dneska vylozene aprilove - stridave slunecno, se snehovymi fujavicemi i kroupami...ale to uz jsme fakt OT;o)))
 Marie Jakobsova- 
  • 

Pricina smrti neznama? 

(12.6.2005 12:16:08)
Jsem matkou 5 deti a od prvniho dne po porodu 1.ditete jsem se zabyvala problematikou SIDS.Po 20 letech zkoumani vsech dostupnych materialu a cteni mnohych vedeckych studii k teto problematice jsem objevila pricinu umirani kojencu na SIDS a soucasne vyvinula metodu,jak spolehlive a ucinne nenadale smrti kojencu zabranit.Rozhodla jsem si tuto metodu nechat chranit patentovym uradem,ale k memu uzasu neni o to zajem,nebot muj objev nevznikl na zaklade technickeho vynalezu a nelze jej zprumyslnit.Pomoci internetu jsem prohledala cely svet,ale neco i jen vzdalene podobneho co jsem objevila ja jsem nikde nenasla.Skoda,ze v dusledku neprekonatelne byrokratie zanikne mnohy objev.
 Petra, Dominik (3/04) 
  • 

Re: Pricina smrti neznama? 

(16.6.2005 13:11:01)
Tak to mě v naší republice vůbec nepřekvapuje. A nemohla byste ostatním maminkám napsat, co jste objevila? Třeba tím zachráníte život nějakého miminka...
 Marie Jakobsova 
  • 

Re: Re: Pricina smrti neznama? 

(16.6.2005 22:53:15)
Rada bych moji metodu zverejnila a sice oficielne, abych zabranila nenadalemu umirani dalsich deti, ale po dukladnem zvazeni si moji metodu proti SIDS chci nechat chranit zakonem - aspon jmeno moji metody. Kdybych to neudelala,snadno by se meho vynalezu zmocnil nekdo, kdo by s tim delal spinave obchody a to nechci. Hledam jinou cestu, kterou bych mohla tu byrokracii obejit. Snad se mi to brzy podari.
 Petra, Dominik 3/04 
  • 

Re: Re: Re: Pricina smrti neznama? 

(19.6.2005 14:43:19)
Držim palce, aby se Vám to podařilo a budu doufat, že se o tom někde dočteme
 Markéta 
  • 

Re: Re: Re: Pricina smrti neznama? 

(8.7.2007 12:56:23)
Já jen nechápu, proč sem píšete, že jste něco objevila, když nejste ochotná to sdělit a pomoci tak druhým. Asi jsem úplně nepochopila, co z toho chcete mít, když si to dáte patentovat.... Myslím, že zde hledají informace maminky, které se bojí, aby jim miminko neumřelo a také maminky, které tato tragická událost zasáhla. A napsat jim, že víte jak tomu zabránit a přitom jim to neříct....
 Markéta, dcera Barbora 


Re: Pricina smrti neznama? 

(20.7.2011 21:41:30)
Moje řeč. Taky mně to šíleně dopálilo. Ta paní si chce určitě jen namastit kapsy, nějaký zmarněný dětský život ji vůbec nezajímá.
 jana 
  • 

Re: Pricina smrti neznama? 

(26.7.2006 0:43:52)
Dne 3.7.2006 nám zemřel syn. SIDS. Chtěla bych opět otěhotnět a prožít to, co se synkem už nikdy neprožiju. Za vaši radu aby se to neopakovalo, jsme ochotni zaplatit.
 Katka 
  • 

Re: Re: Pricina smrti neznama? 

(5.12.2006 1:54:06)
Milá Jano,

je mi upřímně moc líto co se Vám stalo...já mám 11 měs. chlapečka a proto s Vámi dost soucítím...a jelikož je mi život a zdraví mého syna nade vše tak o syndromu náhlého úmrtí jsem toho dost načetla...Hodně studií např. dokazuje, že SIDS, či také jinak "cot death", je spojený s očkováním, po kterém může dojít k přerušování dechu či až k k jeho zástavě,což např. dokázala australská vědkyně Viera Scheibner, která spolupracovala na výzkumu a výrobě monitoru dechu. Tato vědkyně se pak věnovala zkoumání očkování a tak přišla i na to, že nejvyšší počet dětí s diagnózou SIDS zemřelo do několika dnů, a někdy dokonce i hodin, po nějakém očkování (nejčastěji kombinované vakcíny, např. trojkombinace DPT -tj.difteria čili záškrt, pertuse a tetanus. Nicméně i tzv.hexa vakcína, která se u nás propaguje jako "bezpečná a šetrná", je stejně riziková.
Jestli čtete anglicky, prosím prostudujte pozorně následující odkazy :

http://www.whale.to/vaccines/scheibner1.html

http://thinktwice.com/sids.htm

http://www.healthy.net/scr/article.asp?Id=607

http://thedoctorwithin.com/index_fr.php?page=articles/sanctity_blood.php


Na těchto stránkách se dozvíte spoustu zajímavých, a řekla bych až životně důležitých, informací..zvláště pokud máte v plánu další miminko..moc Vám přeji, aby se Vám narodilo co nejdřív a aby bylo šťastné a zdravé..
Katka
 Marti+Maty+Niki+Teri+Vojta 


SIDS a geo podloží 

(1.11.2005 16:47:57)
Zajímavý článek jsem četla na http://www.regenerace.net/Archiv/2003/06/kojenci.htm

 Bára + Lilly 2,5 měsíce 
  • 

SIDS  

(4.2.2006 20:20:57)
Máme monitor Nanny a dneska se nám stalo, že spustil alarm, přiběhla jsem s hrůzou k postýlce )asi zatím největší leknutí v životě), chytla jsem dcerku a začala jsem s ní třepat, otevřela oči a strašně se divila, byla nejspíš taky vylekaná proč ji tak prudce budím.
A pořád si kladu otázku, jestli se to stalo tím, že jsme měli postýlku trochu ze šikma a malá ležela úplně u kraje (jedna pisatelka psala, že tak může být?) nebo prostě oněch 20 s nedýchala.
Moc by mě zajímalo, když jsem ji vyrušila a přinutila ji vlastně nadechnout se (pokud tomu tedy tak bylo), jestli jsem zabránila SIDS - na začátku jedna paní psala-SISD se zabránit nedá, i když se alarm rozeřve, pokud je to už SIDS tak nám miminko zemře třeba přímo před očima a další psala, že miminko stačí opravdu vzbudit a nechat se nadechnout, protože zapomnělo samo dýchat-což se mi zdá pravděpodobnější.
Máte s tím někdo zkušenost?
Protože jsem sama strašně úzkostlivá, i když je vše v pořádku, tohle mi absolutně nepřidalo a nevím jak dnes budu spát. Pondělí kdy se chci jít zeptat k lékaři se mi zdá nekonečné.
Děkuji Bára
 10.5Libik12 


Re: SIDS  

(4.2.2006 20:39:47)
koho znám má Nanny(včetně mě), koho znám tomu falešně nebo nevysvětlitelně začala řvát(včetně mě), poprvé je to tedy pecka, to uznávám, neboj.
 MUDr Stanislav Hubinka 
  • 

SIDS  

(29.12.2006 10:56:31)
Americká pediatrická akademie aktualisovala postupy pro prevenci SIDS.
Aktualisováno Listopad 2006
----------------------------------

Rizikové faktory pro SIDS
o Spánek dítěte v poloze na břiše
o Spánek na měkké podložce
o Kouření matky v těhotenství
o Přehřívání dítěte
o Pozdní, nebo zádná péče o těhotnou matku.
o Predčasný porod, nebo nízká váha dítěte
o Mužské pohlaví

Aktualisovaná doporučení v prevenci:
o Ve spánku jednoznačně pouze poloha na zádech . ( Ani ne na boku)
o Vyloučit přehřátí dítěte ( nadbytečné oblékání a zakrývání)
o Vyloučit kouření během těhotenství.
o Nespát s dítětem v jedné posteli. ( rodiče, sourozenci)
o Od 6 týdne do 1 roku užití dudlíku má preventivní účinek. Odmítáli dítě, pak nenutit.
o Domácí monitory se nedoporučují jako rutinní preventivní prostředek.

MUDr Hubinka Stanislav- neonatolog
 Helenka, dcera 3 měsíce 
  • 

Re: Taky mě zájímá názor neonatologa... 

(5.3.2007 4:29:29)
Taky mě moc zajímá to co předchozí pisatelku a taky jestli a jak dlouho je nutné mít matraci ( rošt) v postýlce zešikma. V porodnici to tak měli, tak jsem si to zařídila stejně i doma. Má to něšjaký význam? Nanny mám a funguje dobře. Co mám dělat, jestliže budu mít podezření na SIDS? Děkuji za odpověď. H.
 Petra 
  • 

Re: SIDS  

(23.10.2011 1:23:58)
No jo, Amerika....
 kili 
  • 

Re: SIDS  

(23.10.2011 7:43:43)
http://www.medscape.com/viewarticle/751751?src=mpnews&spon=9
 MUDr Hubinka Stanislav 
  • 

SIDS 

(29.12.2006 10:59:26)
Americká pediatrická akademie aktualisuje postupy pro prevenci SIDS.
Aktualisováno Listopad 2006

Rizikové faktory pro SIDS“
o Spánek dítěte v poloze na břiše
o Spánek na měkké podložce
o Kouření matky v těhotenství
o Přehřívání dítěte
o Pozdní, nebo zádná péče o těhotnou matku.
o Predčasný porod, nebo nízká váha dítěte
o Mužské pohlaví

Aktualisovaná doporučení v prevenci:
o Ve spánku jednoznačně pouze poloha na zádech . ( Ani ne na boku)
o Vyloučit přehřátí dítěte ( nadbytečné oblékání a zakrývání)
o Vyloučit kouření během těhotenství.
o Nespát s dítětem v jedné posteli. ( rodiče, sourozenci)
o Od 6 týdne do 1 roku užití dudlíku má preventivní účinek. Odmítáli dítě, pak nenutit.
o Domácí monitory se nedoporučují jako rutinní preventivní prostředek.

MUDr Hubinka Stanislav- neonatolog
 Janca@Marianka 


Re: SIDS 

(25.2.2007 22:16:56)
Dobry den, pane doktore,
rada bych se Vas zeptala, proc se domaci monitory nedoporucuji jako rutinni preventivni prostredek.
Dekuji!
 Zuzana, dvě vnoučata 
  • 

Re: Re: SIDS 

(5.3.2007 8:56:52)
Když čtu tento článek, skoro mě mrazí, protože si vzpomenu na dobu, kdy jsem měla malé děti a neměla jsem ani tušení o této hrozbě. Byla jsem dost mladá matka, děti jsem měla během patnácti měsíců. Dcera hodně brečela, tudíž jsem ji pořád chovala,prakticky jsem se od ní nehnula, chovala jsem ji i při vaření apod., tehdy nebyly šikovné šátky jako dnes, tudíž jsem ji chovala prakticky na boku a i díky tomu se mi zhoršila páteř, od mládí jsem měla skoliozu.V noci spala v postýlce těsně vedle mé postele. Trpěla na silné střevní koliky. Syn poté, kdy jsem ho bohužel brzy odstavila, spal jako dudek, od kojení po další kojení.Neměl žádné bolesti bříška, nic. Byla jsem přesvědčená, že ty problémy jsou po mém mléku, přesto, že jsem se snažila vystříhat se nevhodných potravin apod. V poradně nebyli schopni mně poradit, maximálně mně dali pro dceru histeps, aby spala...Pokud by byl syn takhle probrečel celé dny, stejně jako první dcera,nebyla bych vůbec schopná se starat o obě děti a celou rodinu. To si nikdo, kdo to nezažil, neumí představit.Např. moje švagrová kojila a dítě spalo bez problému celé dny a tudíž se divila, že já nemám čas a pořád chovám mimino. Leckdo říkal: Tak ji pořád nechovej, nech ji v postýlce. Jenže ona nebrečela proto, že se chtěla chovat, že bych ji na to zvykla!! Často jsem ji uspala na ruce a po deseti minutách se probudila ještě v náruči bolestivým křikem a kroutila se. Nemohla jsem ji nechat v postýlce, brečela bolestí až modrala. Nejhorší to bylo zkraje, pak se to zlepšovalo a ustalo až v půl roce, kdy jsem ji převedla na umělou stravu.A jen jsem ji odstavila, byla jsem opět v jiném stavu.. Ale abych se vrátila k SIDS: syn nejraději spal na bříšku a opravdu spal vždy tvrdě, bez probuzení dvě tři hodinky, tudíž jsem třeba poté, co po nakrmení odříhl a usnul, vzala dcerku a šly jsme nakoupit do blízkého obchodu a vrátily jsme se třeba za půl hodiny. Ani ve snu mě nenapadlo, že by se mu něco mohlo stát. Bohužel neexistovaly žádné letáčky, které bych si v poradně přečetla, nebo aspoň kdyby nás někdo informoval o tomto nebezpečí. Takže - chlapeček, ještě spal na bříšku a ještě jsem ho neměla stále pod dohledem...kdybych měla děti dnes, asi bych se od nich nehnula ani na minutu a rozhodně bych si pořídila chůvičku, i když je pravda, že často vyvolá zbytečný poplach a matka je pak vyčerpaná a nevyspalá. Když byla dcera v Podolí v porodnici, přišli jsme za ní a nakonec chůvičku vypnula, protože ta se spouštěla každou chvíli i když dítě bylo úplně v pohodě. Zkrátka čím starší matka, tím starostlivější, možná ne každá, ale u většiny to tak je. Proto se taky stává, že prvorodičky kolem čtyřicítky snáze propadnou depresím a skončí na psychiatrii. Když žena rodí kolem dvacítky, není tak vyplašená, na druhou stranu zase některá nebezpečí podcení, zvlášť když nejsou žádné informace.
 zdenka tři dospělé děti 
  • 

Re: SIDS 

(8.6.2009 18:41:57)
právě před chvílí jsem zachránila život své dvouměsíční vnučce ale jsem v šoku asi nebudu spát,malá se při pláči rozkašlala a přestala dýchat,rychle jsem ji vzala a obrátila bříškem dolů, poklepala na zádíčka a nic ,měla vyvalené očička a šilhala,hrozný pohled,instiktivně jsem jí povytáhla jazyk a konečně se rozplakala.nikdy se mi to u mých dětí nestalo a to jsem je měla v osmdesátých letech na bříšku.ted mi to nedalo volala jsem dětské doktorce,tak říkala ,že se to někdy stává,má se miminku fouknot do pusinky ,že se nadechnou,zítra ma dcera s malou na kontrolu,paní doktorka ji prohlídne,opravdu tohle nikomu nepřeji.
 Milos 


proc SIDS 

(18.6.2010 2:43:51)
Tady mate odpoved proc se objevuje SIDS, vse ostani je jen k tomu aby otpoutali pozornost od praveho problemu ~o~

http://biorga.webgarden.cz/myty-o-ockovani

V Japonsku uz nemaji SIDS, proc tomu tak je?
 kili 
  • 

Re: proc SIDS 

(19.6.2010 9:22:14)
Viera Scheibner si vymýšlí a velice rafinovaně užívá logických klamů.
 Milos 


Re: proc SIDS 

(24.6.2010 20:53:08)
A proc by to delala?
 kili 
  • 

Re: proc SIDS 

(24.6.2010 21:06:20)
to nevím, to je otázka pro ni, ne pro mne
 Milos 


Re: proc SIDS 

(25.6.2010 14:12:07)
A co stoho mas ty?
 kili 
  • 

Re: proc SIDS 

(25.6.2010 17:46:24)
no, nevzpomínám si sice, že bychom si někde potykali a nevím, z čeho bych co měl mít. Bludy o tom, že v Japonsku nemají SIDS a další podobné tu šíří ona, že.
 Milos 


Re: proc SIDS 

(26.6.2010 8:51:30)
A TY si v Japonsku byl ze to vis? Pro jakou farmaceutickou spolecnost pracujes aby jsi siril tyto bludy? ~o~
 kili 
  • 

Re: proc SIDS 

(26.6.2010 10:10:45)
- je poznat, že vlastní bludy nejste s to obhajovat jinak, než osobními invektivami

- Ke zjištění praevalence a incidence SIDS v Japonsku není třeba tuto zemi navštívit, stačí znát WHO výkazy úmrtnosti podle příčin nebo se o tom dovědět třeba i v odborných statích samotných japonských expertů

- mezi šířením bludů a presentací skutečnosti je rozdíl Vámi zjevně nepostřehnutelný

- Vaše předjímání, vyjádřené v otázce na afiliaci k farmakologické firmě, je nepatřičné a jakkoli je to Váš a Vám podobných vlastní způsob obhajoby šíření poplašných zpráv. Je to způsob ubohý stejně, jako je ubohý Váš a Vás podobných zjevný záměr strašit lidi




 Milos 


Re: proc SIDS 

(26.6.2010 19:53:21)
Jasne...zeptam se jeste jednou TY arogantni nafoukance. Kdo te plati aby jsi siril bludy ohledne bezpecneho ockovani malych deti ? ~q~

http://www.rozalio.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=262&Itemid=161

 kili 
  • 

Re: proc SIDS 

(26.6.2010 22:27:01)
Je zřejmé, že jediný způsob, který jste s to obhajovat šíření nesmyslů je osobní invektiva a
není nutné ö tom nadále ujišťovat vymýšlením dalších nactiutrhajících a i jinak nepatřičných předjímání.

Skutečnost je jiná, než jakou ji popisujete. Já nešířím bludy ohledně bezpečného očkování dětí, kdežto Vy šíříte bludy o očkování vůbec.

Pokud byste se chtěl vyjádřit opravdu k věci, pak jsem ochoten zareagovat. Vaše pindy ale nutí k reakci pouzeskrze obecně platnou zásadou slušnosti odpovědět oslovujícímu, kterážto zásada má ale omezenou platnost.
 Milos 


Re: proc SIDS 

(27.6.2010 5:10:54)
TY urcite u toho prozivas orgazmus ~t~ Kazdopadne pravda jiz brzy bude venku a zlocinci jako jses ty a tobe podobny budou muset vysvetlovat proc ~4~ Tvuj zivot uz je davno bezcenny, chudy a lidi kolem tebe nestastny. Stebou jednat pouze bez slitovani a bez odpusteni. A kdyz se podivas za sebe tak vidis jen prazdnotu ve ktere sam skoncis.
 kili 
  • 

Re: proc SIDS 

(27.6.2010 9:06:36)
Právě jste předvedl malou ukázku z velkého argumentačního umění šiřitelů bludů. Je ovšem možné, že jde o projev rasantního účinku toho svinstva, které hulíte.

 Milos 


Re: proc SIDS 

(28.8.2010 22:01:56)
http://www.prozdravi.cz/co-mozna-nevite-o-ockovani-neil-z-miller.html

Pro ti co hledaj pravdu, doporucuju
 kili 
  • 

Re: proc SIDS 

(29.8.2010 9:51:38)
V odkaze nenajdete pravdu, ale poměrně širokou paletu fabulací a logických klamů.
 Milos 


Re: proc SIDS 

(29.8.2010 23:49:20)
Ale pane doktore, nerikejte ze jste si tuto knizku precet? :-)
 Milos 


Re: proc SIDS 

(28.8.2010 22:46:34)
Jo a jeste bych rad zverejnil to ze jste doktor, a ne jen tak nejaky :-) Copak doktore, vas take dostali? Myslim tim samozrejme farmaceuticke spolecnosti. Tak tady mate malou reklamu: http://www.nemocnice-vs.cz/
 kili 
  • 

Re: proc SIDS 

(29.8.2010 9:55:12)
Nevím, co toto Vaše žvanění má společného s SIDS.
 Milos 


Re: proc SIDS 

(30.8.2010 0:22:08)
Se SIDS to nema samozrejme spolecneho nic, jen to ze nejste nestranny...jste ovlivnen penezma farmaceutickych firem. Jste placen za to aby jste klamal lidi a odpoutaval pozornost od problemu. Tomu se rika cilena dezinformace...ale co si myslite jak dlouho to jeste zustane pod poklickou? Jak jeste dlouho doktori budou rikat pricina nejasna, pricina SIDS? Ja myslel ze doktori vedi vsechno :-) A scela jiste se da presne zjistit proc nekdo umrel. Bohuzel nejde to jen kdyz se chranite navzajem, a take to nejde kdyz za to dostavate penize a nebo kdyz jste presvedceny ze to je mensi zlo. Nevim co je z toho horsi? Je smutne ze vas lide povazuji za bezchybne bohy ktery urcite vedi co maji delat. Slepa duvera ve vas nekdy znamena jistou smrt, a kdyz zacnou umirat deti vasi rukou jako v pripade ockovani, tak je zapotrebi neco udelat. Nechci vas vsechny hazet do stejneho kose, ale jste velka mafie. Jste jen obicejni lide jako my vsichni, a proto hajite jen a jen sve zajmy. Reknete, jak hodne pohrdate pacienty ktery k vam chodi pane doktore?
 kili 
  • 

Re: proc SIDS 

(30.8.2010 7:35:23)
urážlivé otázky a křivá obvinění jsou smyslem Vašeho psaní. K SIDS jste neuvedl nic, kdežto bohapustých výmyslů a projekcí obav vlastního svědomí přehršle.

 Milos 


Re: proc SIDS 

(30.8.2010 0:24:33)
Take svou praci delate takle dobre pane doktore?

http://zpravy.idnes.cz/po-bezne-operaci-mandli-ma-chlapec-poskozeny-mozek-fw0-/krimi.asp?c=A100829_194413_krimi_bar

 Petra 
  • 

Re: proc SIDS 

(23.10.2011 1:46:34)
:-))
 Renata 
  • 

Incidence a prevalence SIDS v Japonsku 

(30.8.2010 18:40:24)
Kili, pokud máte tyto údaje, tedy incidenci SIDS v Japonsku, mohl byste ji uvést (případně zdroj)?
Patří to k argumentům odpůrců očkování, že v Japonsku byl očkovací kalendář posunut nad 2 roky věku a tím byla významně snížena incidence SIDS kojenců k minimálním číslům (rozdíl ale uváděn nebývá).

Od útoků a nesmyslných poznámek Milose se distancuji, ale jeho výkřiky podporují vlny dalších iracionálních výkřiků v tomto duchu. Věcná argumentace by mohla mít na věc příznivý dopad.
 kili 
  • 

Re: Incidence a prevalence SIDS v Japonsku 

(31.8.2010 8:50:59)
- reagoval jsem v kontextu s předcházejícími příspěvky

- data se dají snadno dohledat na WHO stzránkách,
můžete začít monitoringem očkování a pak hledat dál

http://apps.who.int/immunization_monitoring/en/globalsummary/countryprofileresult.cfm?C="jpn"


- pokles incidence SIDS v Japonsku nastal po osvětové kampaci vlády a sdružení japonských rodin, dotčených SIDS, kampaň byla na podobném principu jako v USA a a podobně jako v USA vedla k poklesu incidence na čtvrtinu

- změny v očkovacím schematu v Japonsku nemohly vést ke snížení SIDS novorozenců, jednak proto, že incidence SIDS u novorozenců ne nezměnila, jednak proto, že nedošlo ke změnám ve schematu očkování novorozenců. Krom toho očkovací schema je v Japoncku jiné, než jaké ho uvádějí fanatičtí odpůrci očkování, kterých pseudoargumenty jaou naplněny diletantstvím a zejména účolovými a nevědomými logickými klamy

viz http://www.scribd.com/doc/15081355/Immunization-Schedule-Japan-Vaccination-Japon

- seriosní diskuse nelze vést na internetových chatách, další věcí poznání věrohodnosti informačních zdrojů - kdejaký odkaz je brán jako valizní informační zdroj, včetně ztřeštěné doktorky Scheibnerové.

- pro zajímavost si můžete přečíst

http://webspace.webring.com/people/il/lmorgan/fearmongers/japan_sids.htm

- plané diskuse nemají žádný praktický význam a pokud má někdo opravdový zájem činit vše ke snížení risika SIDS u svého dítka, pak vřele doporučuji postupy, které uvádí AAP jako doporučení (na konci stati uvedené v odkaze), jsou vyhodnoceny jako nejefektivnější vůbec

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/content/full/pediatrics;116/5/1245
 Milos 


Re: Incidence a prevalence SIDS v Japonsku 

(1.9.2010 22:46:32)
Citace z knihy „Co možná nevíte o očkování“ od Neila Z Millera

Syndrom náhlého úmrtí dítěte (SIDS)

V průběhu tří dnů po očkování proti černému kašli je úmrtnost dětí oproti běžným hodnotám sedmkrát vyšší. Tři základní dávky očkování proti černému kašli jsou dětem podávány ve věku dvou, čtyř a šesti měsíců. Přibližně 85% případů SIDS dochází v období od jednoho do šesti měsíců věku, přičemž k největšímu počtu případů dochází ve věku dvou až čtyř měsíců.
V jedné nedávné vědecké studii zabývající se SIDS byly měřeny případy apnoe (zastavení dechu) a hypopnoe (abnormálně mělké dýchání) před očkováním proti černému kašli a po něm. Byl použit přístroj Cotwatch (důmyslný mikroprocesor umístěný pod matrací dítěte, který přesně měří dýchání) a byly analyzovány tištěné výstupy z počítače, které přístroj vytvářel (data „posuzované hodnoty apnoe – hypopnoe“). Získané údaje jasně svědčí o tom, že očkování způsobilo mimořádné zvýšení počtu epizod, kdy se dýchání téměř nebo úplně zastavilo. Tyto epizody pokračovaly měsíce po očkování. Dr. Viera Scheibner, autorka studie, dospěla k závěru, že „očkování je nejběžnější příčinou úmrtí dětí, kterému lze zároveň nejsnáze předejít“.
V jiné studii zabývající se 103 dětmi, které zemřely na SIDS, zjistil dr. William Torch, že jich před smrtí byly více než 2/3 očkovány proti černému kašli. K 6,5% úmrtí došlo během 12 hodin po očkování, k 13% během 24 hodin, 26% během 3 dnů, 37% během jednoho týdne, 61% během 2 týdnů a 70% během tří týdnů. Dr. Torch rovněž zjistil, že křivka četnosti výskytu SIDS má dva vrcholy, ve věku dvou a čtyř měsíců – tedy ve stejném věku, ve kterém jsou děti očkovány prvními dávkami vakcíny proti černému kašli.
Tento výňatek je z výpovědi rozrušené babičky, která svědčila před Kongresem ve věci odškodnění za poškození zdraví v důsledku očkování:
„Jmenuji se Donna Gary. Naše rodina měla minulý měsíc slavit první narozeniny naší první vnučky. Místo toho si budeme na konci tohoto měsíce připomínat výročí její smrti.
Naší vnučce, Lee Ann, bylo pouhých osm týdnů, když ji její matka vzala k lékaři na rutinní prohlídku. Ta samozřejmě zahrnovala i první očkování vakcínou DTP a orální vakcínou proti dětské obrně. Za celých osm týdnů svého života toto roztomilé a výjimečně živé dítě nevydalo takový křik, při kterém v žilách tuhne krev, jako v okamžiku, kdy dostalo tuto injekci. Její matka ji nikdy předtím neviděla zaklánět se do oblouku, tak jako při tomto křiku. Byla k neutišení. Ani tatínek nechápal netypický křik a pláč Lee Ann. O čtyři hodiny později byla Lee Ann mrtvá. „Náhlé úmrtí“, řekl lékař. „Mohlo by to souviset s očkováním?“ ptali se úpěnlivě rodiče. „Ne“ „Ale ona byla právě dnes odpoledne poprvé očkovaná vakcínou DTP. Mohla by zde být jakákoli souvislost?“ „Ne, není zde vůbec žádná souvislost, „ řekl rezolutně lékař na pohotovosti.
Můj manžel a já jsme následující ráno po smrti Lee Ann pospíchali do nemocnice, abychom hovořili s patologem před ohledáním mrtvolky. Chtěli jsme zajistit, aby byl upozorněn na to, že holčička byla očkována vakcínou DTP tak krátce před smrtí – to pro případ, že by nalezl něco dalšího, aby si to mohl dát do souvislosti. Neměl čas s námi mluvit. Čekali jsme dvě a půl hodiny. Nakonec jsme hovořili s jiným lékařem, poté, co bylo ohledání mrtvolky dokončeno. Lékař řekl, že šlo o SIDS.
V měsících před narozením Lee Ann jsem se pravidelně scházela s přítelkyní a hovořila s ní o stavu jejího vnuka. Je téměř o rok a půl starší než Lee Ann. Po prvním očkování vakcínou DTP měl 15 minut zimnici přímo v ordinaci dětského lékaře. Lékař rodiče ujistil, že je to u některých dětí normální reakce. Byli vystrašení, ale věděli, že mají dobrého lékaře. Věřili jeho úsudku. Když byl čas na druhé očkování, ptali se ho: „ Jste si jist, že je to v pořádku? Je to skutečně nutné?“ Jejich dětský lékař je znovu uklidnil. Řekl jim, jak hrozné je zažít to, co zažil on, když jeden z jeho pacientů v kojeneckém věku zápasil s dávivým kašlem. To dítě tehdy zemřelo. Ten den dostal vnuk mé přítelkyni druhou injekci vakcíny DTP. Utrpěl poškození mozku.
Minulý týden jsem si přečetla přepisy slyšení tohoto výboru. Jsem ohromená zjištěním, že stejné rozhovory jako je tento probíhají již léta a dosud nedošlo k žádným krokům, které se zdají být tak zřejmé a nutné, aby se zabránilo ničení životů dalších dětí a aby byli finančně kompenzováni ti, kterí byli na celý život poškozeni.
Jak přesné jsou naše statistiky o nepříznivých reakcích na očkování, když se rodičům říkalo a stále říká, že „není žádná souvislost s očkování, naprosto žádná souvislost“?
A co matka, se kterou jsem nedávno mluvila, která má čtyřletého syna s poškozením mozku? Při všech třech očkováních vakcínou DTP měl její syn křeče v přítomnosti dětského lékaře. „Žádná souvislost“ ujistil je lékař.
Hovořila jsem s otcem ze sousedního města, jehož syn zemřel ve věku devíti týdnů, několik měsíců před smrtí naší vnučky. Bylo to den po tom, co byl očkován vakcínou DTP. Na úmrtním listu je uvedeno, že šlo o SIDS.
Jsou statistiky, které lékařský svět tak rád cituje, aby řekl, že „není žádná souvislost“, skutečně přesné, nebo jsou založeny na špatných diagnózách, na špatném vedení záznamů?
Co se dělá pro to, aby byla získána bezpečnější vakcína? Kdo na to dohlíží? Budou to titíž vědci a lékaři, kteří na vakcínu dohlíželi v minulosti? Jak budou lékaři a nemocnice odpovědní za informovanost rodičů o možných reakcích? A jak mají být identifikovány děti, které by neměly být vakcínou očkovány, dříve, než budou poškozené nebo mrtvé?
Dnešek je celostátním dnem modliteb. Modlím se za to, aby tento výbor pomohl udělat to, co se udělat musí – a to brzy. Kéž již neuplyne další rok, ve kterém budou postiženy další děti a některé z nich umřou, protože ti, kteří to mohou udělat, odmítají „uvést věci do správných souvislostí“.

Acelulární vakcína proti černému kašli (DTaP)
V roce 1981 začali v Japonsku očkovat děti novu „acelulární“ vakcínou proti černému kašli. Tvrdilo se o ní, že je méně toxická a účinnější než standardní „celobuněčná“ vakcína používaná v USA. Mnohé úřady v USA souhlasily, ale prohlásily, že vyšší náklady na výrobu a zásobování touto vakcínou změně vakcíny nepřejí.
Výsledky zkoumání
Japonsko uvádí, že po zahájení používání acelulární vakcíny došlo k významnému poklesu závažných reakcí. Jenže v roce 1975, několik let před zavedením této nové vakcíny proti černému kašli, zvýšily japonské úřady věk, ve kterém se očkování provádí, na 2 roky. V USA se s očkováním proti černému kašli začíná ve věku 2 měsíců a pokračuje se v něm v časných měsících věku dítěte, které jsou vysoce rizikové. Bylo tudíž obtížné zjistit, jestli je acelulární vakcína skutečně bezpečnější.
V roce 1987 získalo 66 obětí japonské vakcíny proti černému kašli od státu vysoká odškodnění. Soud uznal, že úřady popíraly reakce na očkování a že poškození žalobci byli obětováni, aby nebyl narušen „veřejný zájem na prevenci nakažlivých onemocnění“.
V roce 1988 testovaly USA acelulární vakcínu proti černému kašli na švédských dětech. Účinnost při očkování dvěma dávkami byla 69%. V průběhu studie několik dětí zemřelo. Je ironií, že americké zdravotní úřady – kterým bylo lhostejné, zda najdou alternativy ke své nedokonalé celobuněčné vakcíně – si hrály na opatrné a požadovaly další výzkum těchto úmrtí, i když k některým došlo až pět měsíců po očkování a mezi jejich příčiny patřila i otrava heroinem a švédské úřady došly k závěru, že úmrtí s očkováním nijak nesouvisejí. Úmrtími, ke kterým v USA dojde během několika hodiny nebo dnů po očkování celobuněčnou vakcínou se však úřady rychle odmítnou zabývat, a tyto případy zřídkakdy někdo zkoumá.

Konec citace, a je tam toho mnohem více
 ZuziP 


Re: Incidence a prevalence SIDS v Japonsku 

(2.9.2010 0:45:56)
„Jmenuji se Donna Gary. Naše rodina měla minulý měsíc slavit první narozeniny naší první vnučky. Místo toho si budeme na konci tohoto měsíce připomínat výročí její smrti.
Naší vnučce, Lee Ann, bylo pouhých osm týdnů, když ji její matka vzala k lékaři na rutinní prohlídku. Ta samozřejmě zahrnovala i první očkování vakcínou DTP a orální vakcínou proti dětské obrně. Za celých osm týdnů svého života toto roztomilé a výjimečně živé dítě nevydalo takový křik, při kterém v žilách tuhne krev, jako v okamžiku, kdy dostalo tuto injekci. Její matka ji nikdy předtím neviděla zaklánět se do oblouku, tak jako při tomto křiku. Byla k neutišení. Ani tatínek nechápal netypický křik a pláč Lee Ann. O čtyři hodiny později byla Lee Ann mrtvá. „Náhlé úmrtí“, řekl lékař. „Mohlo by to souviset s očkováním?“ ptali se úpěnlivě rodiče. „Ne“ „Ale ona byla právě dnes odpoledne poprvé očkovaná vakcínou DTP. Mohla by zde být jakákoli souvislost?“ „Ne, není zde vůbec žádná souvislost, „ řekl rezolutně lékař na pohotovosti.

Dalsich x lekarov taketo spravy proste ignoruje a dalsich y ich vnima ako blaboly, kecy, ktore maju za ciel vyvolat paniku...

"Jsem ohromená zjištěním, že stejné rozhovory jako je tento probíhají již léta a dosud nedošlo k žádným krokům, které se zdají být tak zřejmé a nutné, aby se zabránilo ničení životů dalších dětí a aby byli finančně kompenzováni ti, kterí byli na celý život poškozeni."

A nadalej sa ohanajme tym, ze neexistuju vyskumy, ktore by nieco taketo potvrdzovali..

"Jsou statistiky, které lékařský svět tak rád cituje, aby řekl, že „není žádná souvislost“, skutečně přesné, nebo jsou založeny na špatných diagnózách, na špatném vedení záznamů?"

Grrrrr... ~a~
 Milos 


Re: Incidence a prevalence SIDS v Japonsku 

(3.9.2010 7:29:04)
Dalsi kniha kterou jsem vcera dostal, jeste lepsi nez ta prvni kterou napsal doktor pediatr, nevahejte pokud chete znat pravdu a zalezi vam na zdravi vaseho ditete nebo li lepe receno zivote :-)
 Milos 


Re: Incidence a prevalence SIDS v Japonsku 

(3.9.2010 7:30:23)
http://www.outdooring.cz/cze/Knihy-e-shop/Martin-Hirte-Ockovani-pro-a-proti2
 kili 
  • 

Re: Incidence a prevalence SIDS v Japonsku 

(3.9.2010 7:43:31)
pokud se někdo chce o očnování dovědět skutečnjosti, pak raději zvolí seriosní literaturu, např.

http://www.vakciny.net/PORADNA/knihy.html

 Milos 


Re: Incidence a prevalence SIDS v Japonsku 

(3.9.2010 8:23:25)
Pane doktore, konecne od vas trochu rozumu :-) Souhlasim s vami ze knihy jako: Problémy s očkováním od Randalla Neustaedtera 1995, Očkování - pro a proti : příručka pro individuální rozhodnutí k očkování od Martina Hirte 2002, Očkování - obchod se strachem od Gerharda Buchwalda 2003, Očkování 2007/2008 od Dana Göpfertová 2007, Očkování - pro a proti od Martina Hirte 2009 jsou seriozni publikace. Nejak se vam ale do toho odkazu dostaly i publikace sponzorovane farmaceutickymi spolecnostmi na sireni bludu, fabulaci a logickych klamu, bohuzel sirene take prostrednictvim ceskych doktoru. Ceska republika spada do jedni z nejlepe manipulovatelnych prostredi pro farmaceuticke spolecnosti v Evrope ne li i na svete, a hodne za to muzou prave lide jako jste vy. S pozdravem Vas fanda :-)
 kili 
  • 

Re: Incidence a prevalence SIDS v Japonsku 

(3.9.2010 8:27:39)
souhlasíte s něčím, co jsem nevyjádřil. Publikace Vámi uvedené jsem jako seriosní neoznačil. Vaše fantasmagorie o farmafirmách jsou stejně fabulativní jako Vámi uvedené údaje o SIDS v Japonsku.
 Milos 


Re: Incidence a prevalence SIDS v Japonsku 

(3.9.2010 8:48:12)
Tak tomu uz vazne nerozumim? A ja myslel ze doslo k naprave a pokani, to jsem ale naivka. Sbohem pane doktore, tady jsme skoncili.
 kili 
  • 

Re: Incidence a prevalence SIDS v Japonsku 

(3.9.2010 8:49:33)
Vy toho vždycky naslibujete
 Petra 
  • 

Re: proc SIDS 

(23.10.2011 1:26:11)
Vy jste ale chytrolín:-)

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.