| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Minerální látky a vitaminy ve výživě dětí

 Celkem 19 názorů.
 marek 
  • 

železo 

(18.11.2001 21:00:08)
Naše děti maji extremeně nízké hladiny železa v krvi - zjištěno náhodně - bez dalších vámi popisovaných příznaků, Krevní obraz v normě.
Jak těmto dětem doplnit železo stravou? a nejen medikamenty?
dík za reakci, odpověd
marek
 bou 


Re: železo 

(21.11.2001 8:24:07)
Ahoj Marku, obecně se doporučuje dostatek čerstvé zeleniny, ovoce, luštěnin a masa.
Zdravím :o) Jitka
 Milena, holčička 
  • 

Re: železo 

(21.11.2001 8:56:17)
Ahoj, Marku, nám byla doporučena zeleninová šťáva. Nevím, jak máš velké děti. Pro dvouletou dceru máme dávku na celý den 50ml z červené řepy + 50ml z mrkve + 25ml ze zelí. Je možné to dosladit medem. Důležité je, aby to nebylo kupované, ale doma odšťavněné. Také pozor na to, aby dítě nedostávalo moc mléčných výrobků. Max. tak 1/4 litru. Mléko váže železo, takže zachovat odstup mezi pitím zeleninové š´távy a konzumací mléčných výrobků.
Z ovoce se doporučují jablíčka.
 Katka a Lukášek (15 měs) 
  • 

Re: železo 

(26.4.2003 22:27:17)
Dobré jsou také třeba sušené NESÍŘENÉ meruňky (nejsou oranžové, ale hnědé a k dostání jsou v obchodu Countrylife, ale i v jiných obch. se zdr. výživou a suš. plody). Velké děti je sbaští tak, jak jsou a těm malým můžeme udělat koktejl (že mléko váže železo? ...vůbec nevadí- použijeme mléko mandlové):

**** 1-2 šálky mandlového mléka (v mixeru umixujeme 1 šálek oloupaných mandlí se 2-3 šálky vody. Když vznikne jemná kaše, přecedíme ji přes jemné sítko a mléko je hotové)
**** banán (dobře vyzrálý!!)
**** 3 nesířené sušené meruňky (asi 3 h před přípravou koktejlu je namočíme do trošky vody- nabobtnají a tím změknou)

.....a všechny tyto 3 ingredience rozmixujeme. Vznikne kašička, nebo koktejl, podle toho, kolik mléka použijeme a připravenou dobrůtku už není potřeba ani přislazovat.

Je to výborná, vydatná, sytá, avšak lehce stravitelná - třeba odpolední svačinka.

Dobrou chuť!!!!!
 Eli děti 5+3roky 
  • 

Re: železo 

(16.11.2003 12:06:40)
Všeho moc i málo škodí. Málo železa se podílí na vzniku Astmatu .Porucha může být hlavně v vstřebávání železa.To podporuje kyselina listová.Doporučila bych hodně zaleniny s kys. list.Také jsou na trhu jedinečné vitaminy NUTRILITE,které jsou jen ze zeleniny a ovoce.Pěstují se na farmách bez hnojiv a postřiků a jsou bez přidaných barviv a konzervantů.Běžné vitaminy se vyrábějí nejčastěji z ROPY,tak pozor na ně.Nutrilite není k sehnání v lékárnách a podobně,ale jen od výhradních dodavatalů.Mají záruku 90 dni vrácení peněz při nespokojenosti.Opravdu fungují ,jako zdravotník mám s nimi skvělé zkušenosti.Hodně zdraví.Eli
 Teris+syn13měs. 
  • 

Re: Re: železo 

(12.1.2005 22:08:35)
Ahojky:)
a prosim tě, kde přesně se da to Nutrilite sehnat?
děkuju
T.
 Eva Čeplová,1 dcera 2,5 roku 
  • 

Re: Re: Re: železo kde koupit 

(1.3.2006 22:06:05)
Ahoj, taky bych měla zájem o ten vitaminový preparát bez chemie, jak jste uvedli.J de o ten NUTRILITE. Napíšete mi na něj kontakt? Jsem taky bývalý zdravotník, tak lecčemu nevěřím, ale jak je to z přírody, ráda pro svou dcerku seženu to nejlepší.Díky za rychlou odpověď. Eva
 Miloš 
  • 

Re: Re: Re: železo 

(18.10.2006 17:16:59)
Jsem 4 roky distributor doplňků Nutrilite a mám k těmto preparátům oficiální informace a řadu zkušeností mých zákazníků.
Podařilo se Vám sehnat informace, nebo se Vám ještě nikdo neozval?
V případě zájmu mě kontaktujte nejlépe na emailu: m.ulman (zavinac) centrum.cz.
 Bramle 


Re: železo 

(28.9.2008 15:13:30)
Nutrilite je opravdu boží, a jeho IRON (vitamín) skvěle obstará tuto práci. Sám ho používám a určitě pociťuji změny. Doma mi jich ještě pár zůstalo, tak pokud má někdo zájem určitě rád odprodám
 Sylvia+Alžbetka (15.9.2004) 


Re: železo 

(18.5.2004 13:05:59)
Vela zeleza obsahuje kokos.
 Vlaďka 
  • 

Re: železo 

(22.3.2007 13:01:07)
Ráda bych věděla co všechno mohu dávat dítěti co obsahuje železo. Děkuji
 Jana Vision 
  • 

doporučení 

(28.2.2005 22:09:21)
Na našem trhu již lze sehnat produkt pro děti, oceněn Unescem za nejlepší komplex všeho, co je potřeba pro správný vývoj a zdraví dítěte. Unikátní výsledky vidím denně na své dcerce. Dítě je klidné, soustředěné, lépe spí a neonemocní! Mohu doporučit všem starostlivým rodičům.
 VANESSA.jedno dítě 
  • 

Re: doporučení 

(11.3.2005 20:04:51)
ahojky mam třináctiměsíční holčičku.snažím se aby měla vyváženou stravu,hodně ovoce,zeleniny a bílé jogurty.myslíte žebych měla dávat i tabletové vitaminy?a jaké?děkuji
 Ivana a Barborka 8/04 


Re: Re: doporučení 

(11.3.2007 17:40:13)
No z tohoto duvodu jsem se pojistila a kdyz ma mala nahodou den bez zeleniny tak vim ze ma dostatek vseho. Koupuju ji rasu chlorellu, kterou fakt miluje a taky ji davam pit stavu z mladeho jecmene. Taky ja jako kojici mam jistotu prijmu vsech latek. Podivejte tady www.zelenepotraviny.com je tam i primo o detech.
 Ivana,syn Lukášek 
  • 

Re: doporučení 

(6.10.2006 17:43:05)
Dobrý den, ráda bych vás požádala o název vitamínového přípravku pro děti.

Děkuji Ivana.
 Alena Dochvilná babička 
  • 

Vitamíny 

(19.11.2008 19:42:34)
Jsem babička dítěte,která se musí dívat na nevhodné přikrmování své vnučky.Mamince se nechtělo opustit pohodlí kojení.nepodávala žádné příkrmy do konce 7 měsíce.z vlastního pohodlí přestala vařit pro sebe polévky ,jediný zdroj zeleniny a masa,spíš vývaru.Stravu omezila na bílé pečivo máslo,uzeniny,čaj.Vylepšila to čínskýma polévkama.takto se stravovala celý měsíc.Pak se vnučka dočkala příkrmů.Mošt z jablek nezředěný,nebo přislazený zato připravený do foroty čili zoxidovaný a podávaný přímo z lednice(10 stupňů)studený jako pivo.Měla jsem šok.Když jsem pžesvědčila snachu,aby vařila polévky,tak si uvařila polévku.10 porcí a dala je zmrazit do malého mrazáčku,který je určen na krátkodobé skladování a ne na zamrazování,které má svá pravidla.Proč někdo radí zamrazování pokrmů pro kojence? Mají mateřskou jsou doma a jejich jediná práce je starat se o dítě. Pokud však radíte zamrazování pak je potřeba poučit maminky o správném postupu.
Ještě si vnučka užila"má dobré zažívání,protože dostává aktivii od Danone.
Jakou to má spojitost s vytamínama? Velkou!!!Takto krmené dítě cca 10 týdnů má nedostatek železa.Už si užívá .jí opět jednostraně .Tentokrát špenát.
Osobně mám námitky k literatuře,která má honosné nadpisy.Výživa kojenců,příkrmy.
 Kohnova 
  • 

Re: Vitamíny 

(19.11.2008 20:12:31)
Alena: priiiserna snacha, koukam, ze ji kontrolujete i obsah talire. Navrhovala bych odebrani ditete socialkou a nezdarnici verejne zmrskat.
Zase jednou budu pred spanim dekovat vyssim mocnostem za laskavou a moudrou tchyni, kterou jsem vyvdala ja a kterou bych prala kazde mame od deti. Doufam, ze az se moji synove ozeni, neztrati se mi jeji priklad z oci.
PS: Vitaminy se pise s mekkym i.
 Dana 
  • 

Re: Vitamíny 

(21.2.2010 18:19:01)
Alenko, zdá se mi, že Vám někdo stoupl na kuří oko, kritizujete babičku, která možná v tomto případě ani nemusí být tchýni té, o které se hovoří.Mnohé maminky jsou opravdu pohodlné a nejsou schopny přijímat rady starších. Je mi zřejmě trochu víc let než Vám, babičkou a tchyní zatím nejsem. Zato moje povolání mi umožňuje dobře rozpoznat stravovací návyky dětí v mladých rodinách. Stravování dětí ve věku 3-6 let je v zoufalém stavu a o to horší je usilovat o zlepšení zdraví kojenců potravinovými doplňky pokud to není výhradní nutností způsobenou zdravotní nedostatčností. Nesuďte cizí domácnosti, buďte optimistkou a mějte prospívající zdravé děti. Dana
 ghgh 
  • 

gfgf 

(22.5.2009 10:34:07)
asdjklhrhehfzseýipzrrjdsnhfjihečuiqhiůfhuiehzřiukišzoias

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.