| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Náš očkovací příběh

 Celkem 241 názorů.
 Jana 
  • 

To je opravdu zoufalé 

(24.10.2008 9:18:19)
Myslím že jsem už větší část Tvého příběhu tu a tam zahlédla. Ale tohle jsme netušila - že lékař VĚDĚL že má holčička poruchu imunity a očkoval živou vakcínou!!! Mám všechny děti s podobnými problémy, zjistilo se to už u prvního syna (kvůli táhnoucí se otitidě po očkování s nutností 4 ATB za sebou), takže další jsou hlídáni. Žiji v představě, že lékaři i rodiče dětí, které mají podobné potíže, běžně kozultují problém z hlediska vhodného postupu při očkování v očkovacím centru pro zdravotně stigmatizované děti ve FN Motol. Naprosto mě děsí, že jsou lékaři, kteří vědí o problému a chovají se jakoby nic. Může se stát, že se bez varování vyskytne imunitní porucha a pak je lékař z obliga, ale tohle - prostě nechápu, nechápu.
Mohl vás aspoň poslat do toho Motola, mohl tam alespoň zavolat, nebo jen zvednout zadek a mrknout na jejich webovky, kde je jasný zákaz MMR při imunodeficitu - k tomu to tam přece je zveřejněné, plakala bych nad tím... Mmch. je lež, že se s tím nic nedělá, dá se buď stimulovat imunita Ribomunylem, dá se dát transfer faktor, v horších poruchách se dávají infuzní gamaglobuliny, takže je nepravda,že se vždycky jenom čeká (někdy se jen zakáže to očkování)- ale musí to ordinovat imunolog - ne pediatr - to samozřejmě.
Ale možná se tom málo ví, rozhodně prosím zde webové stránky:
www.ockovacideti.cz
Mmch. nyní 3letý syn byl pro svůj nález prvně očkován až v roce (ne že bych se tomu vyhýbala, chodíme do Motola na imunologii, takže jsme dostali bodance až když nám to tam povolili), první Trivivac dostal někdy po 2 letech (laborky ucházející) a druhý dosud ne, testy se mu opět snížily k hranici bezpečnosti (IgG jen kolem 4), takže se rozhodlo o odkladu na dobu po příštích laborkách. Mimin se zatím nikdo nedotknul, dokud nebude jasné jak jsou na tom.
 Mili+5 


Re: To je opravdu zoufalé 

(24.10.2008 9:34:59)
Jani, já to už dnes vím, že se dalo a mělo postupovat jinak, nejsem lékař, ale na to mi stačil selský rozum, abych viděla, že ta nemocnost nejspíš svědčí o poruše imunity a to nakonec prokázaly i ty testy, ale hloupě jsem důvěřovala, že když to lékař ví, tak jedná podle toho. Jsem zoufalá nad tím, jak málo se dá důvěřovat, v Mariánkách je považován za jednoho z nejlepších pediatrů.
Dnes ráno jsem se dívala na poslední video, co s Milenkou máme, byla tak veselá, běhala, dělala tany, brebentila, smála se, rozdávala pusinky. Vůbec nevypadala na umření a pak dostala to očkování a všechno bylo jinak. Je to tak zoufalý pocit, že to vůbec nemuselo být.
 Natanela 


Re: To je opravdu zoufalé 

(24.10.2008 10:09:47)
Když bylo našemu synovi rok opařil se vodou. Nikdy nezapomenu na ten hrozný pocit, který jsem měla, když s nim odlétal vrtulník do Prahy na Vinohrady. Pořád jsem měla před očima jeho rozzářené oči a pak tu strašnou bolest, kterou musel prožít. U nás to dopadlo dobře - z nemocnice se vrátil, ale ta bolest vidět vlastní dítě trpět je nepopsatelná.
Věřím, že i když si člověk projde takovou situcí a když se tím nenechá zničit, může být druhým lidem, kteří prožívají stejnou nebo podobnou bolest požehnáním. Pořád můžeme dát světu, to co nemá - NADĚJI.
 sdafdsdf sydfsaf 


Re: To je opravdu zoufalé 

(24.10.2008 16:35:54)
Nedokazu si ani predstavit, ze bych prisla o sveho milovaneho chlapacka....... fnuk ... Je neuveritelne zoufale a hruzne, co tu pises ... Preji Ti, abys mela opravdu hodne sily!
 lili 
  • 

Re: To je opravdu zoufalé 

(27.10.2008 9:57:56)
mili, to je tak strašné, že bych brečela. Taková veselá holčička... já bych ty doktory nakopala hnusy jedny
Moje mladší dcera , která do té doby byla úplně normální miminko, začala se zpožďovat až z toho vylezl dětský autismus.
Vím že to způsobuje víc faktorů, ale tenhle byl určitě jeden z největších
 lili 
  • 

Re: To je opravdu zoufalé 

(29.10.2008 9:40:26)
jo a Mileno, také posíláme holčince pusinku do nebíčka
 Kačka,Nikolka a Domča 
  • 

Re: To je opravdu zoufalé 

(28.10.2008 22:20:22)
Je to strašné,nechápu jak doktor může být tak nevšímavý a laksní,zvlášť pokud se jedná o malé dítě.Vždyť ti drobečci jsou tak bezbraní.Představa,že by se tohle stalo jednomu z mých zlatíček je hrozná,asi bych toho doktora odstřelila.Hlavně že chtějí zvyšovat platy,nechápu za co.K lidem se chovají hrozně a málokdy pomůžou!Držím pěsti ať už je u Vás vše v pořádku,hlavně ať jste zdraví.Maličké posíláme do nebíčka pusinku.
 fyi 
  • 

Re: To je opravdu zoufalé 

(6.2.2015 13:35:42)
bože já tu Mili tak lituju, že bych brečela, chudinka.
mě si taky nikolka narodila zdravá, po očkování hexa a trívi postupně
přestávla žvatlat, a rozjel se u ní těžký autismus, dnes desetiletá holčička
krásná, závislá doživotně na pomoci druhých, nemluví, jen skřeky, zná jen pár znaků znakové řeči, nedávno se teprve naučila čůrat na záchod atd.
 Ananenka 


Je to k pláči, 

(24.10.2008 9:28:20)
když to co mělo pomoct, zabíjí. Ano, může to být jedno dítě z několika set nebo tisíců, ale co když to příště bude moje dítě? Možná už by bylo na čase nebrat očkování jako dar z nebes, ale jako nutné zlo, kdy je vždy jednodušší zvážit nebezpečnost dané nemoci na dítě a očkovací látku, kterou je dítěti oslabený virus podáván.
Jímá mě hrůza, když si vzpomenu na mladšího syna, který od svých 3 měsíců byl nemocný téměř nepřetržitě a očkován byl dle očkovacího kalendáře.
 +++zuzee 


vehnalo mi to slzy do očí 

(24.10.2008 13:06:25)
Děkuji za tvůj příspěvek, vehnalo mi to slzy do očí. Neumím si představit že bych prožila toto a jsem ráda, že obě mé děti přežily očkování bez úhony a doufám že to tak dál bude. Pouze syn u prvního očkování neměl žádnou reakci, u druhé dávky horečky kolem 38 a u třetí dávky skoro 40 a hodně ho bolela nožička, tahal ji za sebou. Doktorka řekla že to nic není. klidně očkovala i dceru se slabou rýmou - ptala se vždy na teploty, očkovala dcerku i když jsem jí řekla že syn kašle. Až ted mi došlo co se mohlo stát...
 madlenka07 


Na to se nedá moc napsat... 

(24.10.2008 9:37:58)
Je mi moc líto,co se vám přihodilo a za jakých okolností...tohleasi nikdy nepřebolí...

Jen dodám,že právě tento příběh popisuje to,co se občas snažím některým maminkám říci,a to že lékař není Bůh,je to omylný člověk a není dobré ho ve všem slepě poslouchat.Neříkám,že to dělají ve zlém úmyslu,ale buď u toho prostě nepřemýšlí nebo mají zažité 100let staré věci a nejsou ochotni se přizpůsobit pokroku medicíny.Proto se objevují testy na imunitu,neživé očkovací látky apod.Kdyby tohohle nebylo,mohli jsme zůstat u pijavic.
Nejsem proti očkování,ale maminky proboha,přemýšlejme,jestli je to vždy nutné,jestli uvěříme všem reklamám a jestli vůbec můžeme věřit našemu pediatrovi.Já tomu svému důvěřuji,ale když má jiný názor než já,řídím se svojí hlavou nebo požádám někoho třetího o jakousi konzultaci. Pravda je,že nejsem laik,ale zdravotní sestra s 15-ti letou praxí,takže v tomhle směru mám samozřejmě výhodu.A také jsem zastáncem spíše přírodních prostředků.
Ale NIKDO není nucen poslouchat slepě.Jsou to NAŠE děti a ne děti pediatrů nebo státu.
 Veronika, školák a předškolačka 
  • 

Přesně tak ! 

(24.10.2008 14:08:06)
Ano, k tomu bych se "všemi deseti" připojila: SLEPĚ NEDůVĚŘOVAT! Také jsem k tomu bohužel dospěla až na základě vlastních negativních zkušeností, naštěstí nikoliv s tak fatálními důsledky. Ale také si svou naivitu a nekritickou důvěru vyčítám. Od chvíle, co mi konečně došlo, že lékaři jsou jen lidé se stejným poměrem kvalitních a nekvalitních jako v každé jiné profesi (navíc často ve vleku farmaceutického byznysu!), se jen "modlím", abychom je pokud možno co nejméně potřebovali.
 eau a lipo 
  • 

posledni odstavec-pravda pravdouci 

(24.10.2008 10:04:56)
Mili, dekuji za clanek. Napsala jsi to moc hezky, strucne, vystizne. Take mame problemy s ockovanim a patrime do te rizikove skupiny. Snad se casem pristup lekaru zlepsi a take jejich odborna pece aby k takovymto tragediim nedochazelo. Lekar by mel byt ten kdo chce a umi mi pomoci. Ten komu muzu duverovat...to bohuzel ve VETSINE pripadu neni.
 Mili+5 


Re: posledni odstavec-pravda pravdouci 

(24.10.2008 10:30:11)
Madlenko, Eau napsala jsem to přesně s úmyslem varovat ty příliš důvěřivé, příliš bezstarostné a očkováním nadšené maminky. Kéž by to, co se stalo Milence, bylo varováním i pro lékaře, je až neuvěřitelné, jaká je očkování pro ně modla. I ten primář z ARO mi nejdřívě udělal přednášku na téma "očkování je výborná věc", aby mi na závěr ovšem potvrdil, že Milenka nejspíš byla ta zcela vyjímečná výjimka, která na něj doplatila a doporučil nás s Tomíkem na to očk. centrum. Abych nebyla až tak úplně negativní, naše současná pediatrička má jiný přístup, poslala Tomíka(můj chlapeček, narozený po Milence) do očk. centra a žádná očkování nám nenutí, co jsme o tom spolu mluvily, má velmi rozumné názory, ovšem nevím, zda to není jen tím, co se stalo Milence. Naočkování MMR rozhodla odložit na pozdější dobu, raději až po dvou letech.
 madlenka07 


Re: posledni odstavec-pravda pravdouci 

(24.10.2008 12:41:39)
Je moc dobře,že jsi to napsala.Snad to varuje hodně rodičů a připomene jim to,že to,že je to lékař nemusí nutně znamenat,že má pravdu.
 eau a lipo 
  • 

Re: posledni odstavec-pravda pravdouci 

(24.10.2008 14:09:10)
Mili, jsem rada, ze mate doktorku, ktera ma jiny pristup, vsak si to taky zaslouzite. Nase soucasna je sice celkem sympaticka, na to abych mohla rict jak je sikovna ji nemame prilis dlouho, ale kazdopadne opet nema individualni pristup. Tudiz uvidime co spolu vykomunikujeme.
Je az zarazejici, jak casto musim neduverovat. A nejedna se jen o ockovani. Vcera se muj pritel rozcilil, kdyz volal do nemocnice, poradit se co s otokem a zarudnutim po ockovani (a to mluvime o zarudnuti a otoku treba 6x6 cm az pres lokytek). Doktor co mel prave sluzbu mu rekl, ze je to NORMALNI reakce a ze na to mame dat yellon gel(ten se uz nevyrabi). Kdyz to v lekarne pritel zjistil, nabidla mu lekarnice indobene(do 14 let se nema aplikovat!!) volal to panu doktorovi a ten mu na to laxne rekl, ze si mysli ze by se nic nestalo!!! V jine lekarne se pani velice divila, jak je mozne ze to doporucil pan doktor, kdyz je to opravdu silne kontraindikovane s vekem kolem 2 let. No nic prezili jsme, druhy den nam predepsali to co mel maly posledne a to vyrazne pomohlo. Nic ale nemeni na tom, ze pokazde musim proverovat a reknu vam, uz me to fakt nebavi :-(
 Žlababa (Postižené Děti cz) 


Děkuju za článek 

(24.10.2008 11:24:48)
Mili,
je moc důležité, co jsi tady napsala. Protože bohužel drtivá většina rodičů, kteří mají zdravé děti, bez větších potíží, považuje lékaře na neomylné a očkování za zázrak moderní vědy.
Můj první syn má poškozený mozek a z toho spoustu diagnóz jako DMO, autismus, epilepsie.
Ne to, co mu je, nemá z očkování.
Chci ale napsat, že pro své potíže začal být očkován až v 9. měsících a co se týče živých vakcín, tak ty nepříjemné spalničky-zarděnky-příušnice dostal první dávku až ve 2,5 letech. Měl vysoké horečky (přestože se jednalo o lepší Priorix, ne ten státem hrazený Trivivac), místo druhé dávky dostal už teď už jen očkování látku samotných příušnic.
Nebylo to však úplně samozřejmé, žádala jsem původně lékařku, abychom druhou dávku už nedávali vůbec, ona ale navrhla naočkovat alespoň ty příušnice. Tak s tím jsem souhlasila.

Je hlavně na rodičích aby nebrali jakkoliv nemocné dítě na očkování, aby žádali o odklad, jestliže se jim na dítěti něco nezdá.
Jestliže s tím ale ani pak lékař nesouhlasí (jako v tvém případě) je to opravdu nepochopitelné.
Kolik dětí bude muset ještě zemřít, aby se očkovalo s větší opatrností?
Mili, je mi opravdu moc líto, co jste museli prožít. Hlavně tvá dcerka.
Mili ať už tě čeká jenom dobré, máš kupu zdravých dětí, oni ti to trápení jistě vynahradí.
 Martina, 2 kluci 
  • 

to je dobře, že jste to napsala  

(24.10.2008 11:51:38)
právě jsem dočetla knížku Očkování-obchod se strachem, autor Gerhard Buchwald,doporučuji, hodně informací je také na www.rozalio.cz.
Myslím, že se málo mluví a ví o tom, že očkování má také rizika.
V některých zemích je také možné žádat stát o odškodnění, nevím, jak to funguje v Čechách. Vím, že vám to dceru nevrátí,ale možná pokud to udělá víc rodičů, třeba to pomůže ke zrušení té nesvobodné zákonné povinnosti očkovat.
Přeju ať se Vám i rodině další trápení obloukem vyhnou.
 Macerno, 2holky 
  • 

Výčitky 

(24.10.2008 12:15:02)
Nejhorší jsou ty výčitky, že člověk mohl něco udělat. Já si nevšimla klíštěte za uchem dcerky, i když ji jinak pravidelně prohlížím. Druhý den jsme ho vytáhli nacucané, přesto jsem na to v rámci přípravy na porod druhého mimča úplně zapomněla. Do týdne začala být dcerka velmi unavená a zčervenala jí lehce jedna tvář. Pořád mi to nedocvaklo. Až jednou ráno se na mě usmála a půlkou tváře to nešlo, byla nehybná. Poležela si dva dny na JIPce, pak dva týdny v nemocnici. Měla neuroboreliozu. Dva měcíce jsme cvičily, aby tvářička zase normálně fungovala, ale doteď se stane, že je rozdíl vidět. Co bude mít po tak závažné formě boreliozy za následky nelze odhadnout. Mám jedno video, kde je už vidět, že tvář je lehce paralyzovaná, že není symetrický úsměv. Já ji točila a ničeho si nevšimla, dnes to vidím děsivě zřetelně a nedokážu si tohle video už pustit.
 Róza 


ale v praxi, co s tím? 

(24.10.2008 13:12:54)
Mili je mi moc líto, jak to u vás zkončilo :-(((. Bylo to asi opravdu zbytečné.
Já se na základě tohoto článku ale zamýšlím, co s tím. Můj 2 měsíční chlapeček je teď právě před první dávkou hexavakcíny a já chci, aby byl očkován. Jak se dá dopředu poznat, jestli právě nepatří mezi tu úzkou skupinku dětí???? Nebo kdokoli jiný? Podle mě je to dopředu nezjistitelné nebo se mýlím? A co je horší? Očkovat všechny nebo neočkovat vůbec? Já myslím, že neočkovat vůbec :-(((.
 katka+katka 
  • 

Re: ale v praxi, co s tím? 

(24.10.2008 13:21:36)
souhlasím. Já jsem za možnost očkování velice vděčná.
 Mili+5 


Re: ale v praxi, co s tím? 

(24.10.2008 13:35:32)
Očkovat ano, ale neočkovat tak, aby přitom umíraly děti.
Myslím, že z našeho příběhu celkem jasně vyplývá, že takový postup možný byl, kdyby nebylo zatvrzelého postoje lékaře, že očkování je neškodné a očkovat se musí za každou cenu.
I kdybych chtěla, já za očkování nemůžu být vděčná, protože moje holčička kvůli němu umřela. Myslíte, že byste některá přesto cítila vděčnost, kdyby vám vaše dítě zemřelo?
 Róza 


Re: ale v praxi, co s tím? 

(24.10.2008 13:45:13)
Ale já to nemyslela zle :-(((. A je mi opravdu líto, co sis musela prožít ty i tvá hločička.
Taky jsem z článku pochopila, že existovala chvíle, kdy se dalo zabránit nejhoršímu.
Sama si ale přesto také dala i své další dítě očkovat, i když třeba později a pod větším dohledem.
Promiň mi, jestli jsem to napsala necitlivě, to jsem nechtěla. Jen jsem se zamýšlela nad tím, jak s tvými informacemi prakticky naložit.
 Mili+5 


Re: ale v praxi, co s tím? 

(24.10.2008 13:59:56)
Já se nezlobím:-D, sama jsem napsala, že nejsem naprosto proti očkování, spíš mě zlobí ta neopatrnost při něm, s tou vděčností jsem reagovala spíš na ten druhý příspěvek.
 kotyk 


Re: ale v praxi, co s tím? 

(24.10.2008 14:14:10)
U spousty dětiček jde poznat nebo alespoň předpokládat, že nemají imunitu úplně OK :-(. Třeba právě tenhle případ je jak z čítanky a pana doktora by při vší úctě měl někdo hodně nakopnout do zadní části těla. Pokud je človíček často nemocný a má bouřlivé reakce na předešlá očkování, pak je to na návštěvu imunologa a odložení očkování.
 Astrit 


Re: Re DR. BY MĚL JÍT SEDĚT! 

(26.10.2008 20:23:31)
To není příběh,za který by zmiňovaný lékař měl být nakopán do zadku, on by měl jít sedět! Komise by měla přešetřit jeho postup, udělat závěr, který je nad slunce jasný všem, a hlavně ten lékař by už neměl nikdy žádné děti léčit. Podle mě udělal hrubou chybu a měl by za ni nést odpovědnost. Zmařený život to holčičce už nevrátí, ale může se zabránit dalšímu fatálnímu selhání tohoto lékaře bez ohledu na to jak vážený pan doktor to je a kolik praxe má za sebou. Ovšem víme všichni jak to u nás funguje a kolik lékařů ve skutečnosti nese odpovědnost za své chyby... Mráz mi běhá po zádech, když si představím, že téměř každý lékař má svůj tajný hřbitov (omlouvám se těm lékařům, kterých se to netýká, nerada bych generalizovala, většina lékařů jsou skvělí odborníci).
 MM, 2 kluci 
  • 

Rózo, dá se dělat... 

(24.10.2008 21:56:32)
... třeba alespoň to, že se dítě bedlivě sleduje, zda něco nenasvědčuje poruše imunity apod., a také se dá očkování alespoň trochu odložit. Přece svého chlapečka nemusíš nechat očkovat ve 2 měsících! Nikdo tě nemůže nutit, je to Tvoje(Vaše (jako rocičů) zodpovědnost, kterou neseš/nesete za své dítě.

Dřívě než v 3 měsících bych to rozhodně nedělala, a a i to je ještě docela brzo... I někteří doktoři to tak ostatně doporučují (jako že do tří měsíců se obecně má jaksi za to, že dítě ještě "není úplně hotové" - viz např. 3měsíční koliky - nedovyvinutý trávici trakt+ stejně tak jsou nedovyvinut i jiné součastí organismu atd.).

Náš starší synek dostal první očkování (4vakcína Infanrix Hib) ve 4 měsících, mladší stejnou vakcínu v půl roce (měl zdravotní komplikace po porodu, ale my bychom ani tak nespěchali).

Mladší dostane Trivivac (asi) teď v 2 a půl letech.

Myslím že jde o to, nenechat se převálcovat mašinérií, zachovat si pokud možno přehled a kontrolu - a když se Ti něco nezdá, raději zatáhnout za brzdu (mně tato myšlenka i pomáhá - vědět, že to mohu kdykoliv udělat). Není kam spěchat a tempo i postup(y) bys měla určovat ty!

P.S. Mili, Tvůj příběj je hrozný a je mi to moc líto :-(((((!
 eko.bio 


Re: ale v praxi, co s tím? 

(26.10.2008 6:43:08)
Otázka, jak a kdy lze opravdu spolehlivě vyloučit skrytou poruchu imunity - tak na toto téma doporučuji vynikající článek od imunoložky MUDr. Kaucké v říjnovém čísle časopisu MEDUŇKA. Hovoří o tom, co málokterý doktor přizná - že se vůbec neví, jaký je vlastně princip působení vakcín na imunitu a že ta se vyvýjí až do 3 let věku, tedy nějaké dřívější vyšetření nebudé úplně průkazné!

Kdo umíte německy, tak dobrý zdroj informací jsou stránky německých sdružení rodičů poškozených očkováním.....
 MM, 2 kluci 
  • 

Ale pozor, na německé... 

(26.10.2008 19:57:59)
... scéně se pohybují i někteří "extrémisti", co to zase přehánějí na druhou stranu, tahají do toho esoteriku a kdesi cosi - takže doporučují pečlivě vybírat, co od koho čtete. Tedy aby to bylo kritické ale ne jaksi neserióźní až úplně "ujeté"!
Žila jsem v Německu poměrně dlouho, mám tam i část rodiny a pravidelně čtu něm. internetová fóra, tak proto jsem si tu dovolila tu připomínku...
Zdraví M.
 Ananenka 


K očkování. 

(24.10.2008 13:19:13)
Před šesti lety jsem zjistila, že mám propadlé očkování proti tetanu. Když jsem šla ke své doktorce, tak mě neustále přemluovala, že je jaro, tedy období snížené imunity a že by očkování odložila. To jsem nechtěla, a tak jsem si ho vydupala. Po každém očkování - celkem 3x, jsem onemocněla z toho jednou mononukleózou. Jinak k lékaři snad ani nechodím.
Tak ať mi nikdo netvrdí, jak je očkování "bezpečné."

Očkování dětí do jednoho roku je jedna virová bomba za druhou.

Kdo bude další, komu ta virová bomba exploduje v těle jako Milence?
 Linda 
  • 

Virová bomba 

(24.10.2008 22:55:42)
Jenže školka i škola jsou taky jedna virová bomba za druhou a co s tím naděláte? Samozřejmě člověk může mít reakci na očkování, ale onemocnět může i bez očkování, že. Taková mononukleóza není až tak vzácná nemoc a nemyslím, že by měla přímo souviset s očkováním. Snad jen tak, že očkování dočasně sníží imunitu, takže člověk snáze něco chytne - ale to je i o tom, aby člověk skutečně nepodceňoval doporučení lékaře ohledně klidového režimu po očkování (nesportovat, nestresovat se, atd.).
 Líza 


Re: Virová bomba 

(24.10.2008 23:01:36)
Lindo, je sakra velkej rozdíl, jestli se ti viry dostanou do těla přirozenou cestou, nebo jestli ti je někdo aplikuje injekčně, takže přirozené bariéry - kůže, sliznice, střevo - jsou vyřazeny.
 Linda 
  • 

Re: Virová bomba 

(25.10.2008 7:35:33)
To samozřejmě ano, jenže on je taky sakra velký rozdíl, jestli ty viry jsou živé, nebo mrtvé či inaktivované! Protože kdybyste chytla naráz 6 těžkých až smrtelných nemocí, jako je tomu u očkování hexavakcínou, tak by to nemělo za následek jen místní zarudnutí nebo u někoho pár dní horečku, ale téměř u všech smrt. Přijde mi proto zavádějící mluvit o očkování jako o virové bombě a třeba ve srovnání se školkou se mi zdá, že to druhé zatěžuje dětský imunitní systém podstatně více (už jen proto, že děti se tam s živými viry setkávají denně, zatímco očkování naštěstí denně není). Myslím, že problém u očkování nejsou ty viry jako takové, ale někdy spíš ty přídatné látky, které nejsou přirozené a můžou na ně být alergické reakce.
 madlenka07 


Re: Virová bomba 

(25.10.2008 8:10:25)
Lindo a myslíš,že dítě ve školce se najednou setká s hepatitidou B(přenosná krví,pohl.stykem),se záškrtem,tetanem,dávivým kašlem,dětskou obrnou a Haemophilem?No,to by ta školka stála za to zbourat.Na dětský organismus je to obrovská zátěž,i když je to vakcína neživá,nicméně tělo si musí NAJEDNOU vytvožit protilátky proti 6_ti!!! smrtelným nemocem.
 Mili+5 


Re: Virová bomba 

(25.10.2008 10:13:36)
Jenže o tom to právě je, že do školky jdou děti většinou tak ve 3-4 letech a to už je jejich imunitní system zralejší než v prvních měsících života. Tomíkovi nyní sami lékaři očkování silně posunuli a rozložili.
 Linda 
  • 

Re: Virová bomba 

(25.10.2008 22:16:05)
Hm, jenže jsou stejně furt nemocní, akorát že v o něco pozdějším věku, což je vždycky lepší (i pro nás rodiče, přeci jen leccos už sami sdělí a popíšou, co jim je). No a když jdou do jeslí, maj to všechno dřív :-(
 Linda 
  • 

Re: Virová bomba 

(25.10.2008 22:19:25)
Samozřejmě že se 6ti smrtelnými nemocemi naráz se tam nesetká...Ale to jsme zase u toho, že když jsou to viry inaktivované, tak je to o dost o něčem jiném. Ve školce jsou sice běžné viry, zato v plné síle. A to zas máte jednu nemoc za druhou, sotva se z jedné vzpamatuje, zase je dítě vystaveno kanonádě dalších virů a bacilů :-(
 eko.bio 


Re: Virová bomba 

(26.10.2008 7:12:01)
paní Lindo,
myslím že jste trochu vyplašení nejrůznější reklamou, či prostě pohlcena převažujícím proudem který vysílají média, o tom jak a kolik toho kde na nás číhá.....

Čili bych jen dal k úvaze toto:

1) nemoc - dle knih paní Jordánové - má vdy příčinu v nějaké nerovnováze (psychické, karmické apod.), tedy si najde cestu i když naočkujete nebo se třeba naimpregnujete repelentem proti klíšťatům, či "nejlépe" jak je bohužel dnes zvykem dítě do lesa raději nevodíte...

2) v knížkách zabývajících se zdravou výživou RADOST ZE ZDRAVÝCH DĚTÍ (Strnadelová + Zerzán) a nebo CHUDÁCI DĚTI ANEB JAK JE CHRÁNIT (Průchová) či v časopise od COUNTRY LIFU Prameny zdraví je kladen velký důraz právě na přirozenou podporu imunity. To že tělo podlehne nemoci, je dáno často tím, že odmala je zanášeno nevhodnými potravinami (sladké slané, mléko, živočišné bílk.) -a auroři sami ve své praxi mají odskoušené, že děti správně živené témeř nemarodí!!!! Tedy lépe než očkovat je dodržovat zdravý životní styl, opustit přepych města a jít na vesnici. Nižší, ale zdravější přirozenější životní úroveň.

3) a k té bombě: před lety v časopise SEDMÁ GENERACE vyšel článek převzatý ze zahraničí o prospěšnosti špíny !Mnoho čistoty škodí!" kde jasně dokumentuje, že veškeré alergie apod. jsou výsledkem toho, že jsme porušili rovnováhu prostředí ve kterém žijeme, to že vše vydezinfikujeme, tak tím se nezbavíme jen těch škodlivých zárodkl, ale také těch prospěšných, a ty nám pak chybí....
 madlenka07 


Re: Virová bomba 

(26.10.2008 13:19:00)
Moc krásně jste to napsal.Duševní či duchovní příčina jsou bohužel hodně opomíjené a o stravě naprosto nevhodné ani nemluvím...
 Linda 
  • 

Re: Virová bomba 

(26.10.2008 14:50:56)
Částečně s vámi souhlasím, samozřejmě že zdravá strava a duševní rovnováha jsou pro zdraví důležité (ač mám jiný názor než vy ohledně bílkovin a mléka). To se také snažím dítěti poskytnout. I pobytu na zdravém vzduchu hodně věřím, ačkoliv na vesnici se tedy stěhovat nebudem (mimochodem, včera jsme na výletě na vsi byli zahlceni takovým znečištěním způsobeným tím, čím si místní topí, že mě skoro mrzelo, že jsme nezůstali v Praze). Doma máme spíše bordel, rozhodně nedesinfikuji kde co - taky jsme s výjimkou podzimních rým zdrávi a žádné alergie v rodině (zatím - ťuky ťuk) nemáme. Ale očkování se nevyhýbám, protože i duševně zdravý dobře živený člověk může onemocnět (dočasnému stresu či momentálnímu oslabení organismu se nevyhnete, ať žijete sebezdravěji).
 luca 
  • 

Re: Virová bomba 

(26.10.2008 21:22:34)
To je všechno pěkné, ale když např. ve školce je zároveń střevní chřipka, spála a vši (což bylo letos), je zázrak zůstat zdravý. Podotýkám, že samozřejmě tam děti každý trochu normální rodič nedával, pokud ho nenutila práce.
 misapoho 


Re: Virová bomba 

(1.11.2008 6:32:44)
Tak s tim nesouhlasim, protoze ikdyz se snazime s jidlem a tak, tak proste zijeme v urcitym prostredi, ktery nezmenime. Kubik je spokojenej klucik, rozhodne na tom je psychicky dobre. Do pul roka plne kojen, castecne kojen jeste ted - 20,5 mesice, snazim se kupovat bio, varit zdrave, davat hodne ovoce, zeleniny, zvlast od nasich ze zahradky, bydlime na venkove, v cistym ovzdusi, malej je hodne venku a presto byl prvniho ctvrt roku skoro porad na hromadce, pak nasledovalo vysetreni na imunitu, snizene IGA, ted cekame po pul roce na vysledky, jestli se hodnoty po lekach zvysily a bude to OK nebo nezvysily a ma vrozenou poruchu, zatim byl pul roku OK, ale dle doktora to nic neznamena, mit to muze stejne. Takze ani dobra strava neni uplna vyhra.
 MartinaNov (dva rošťáci 


Očkování 

(24.10.2008 13:44:35)
To, co se stalo Milence je příšerné! To rozhodně.
Nezatracujme ale očkování, jako takové. Trvejme na šetrnějších vakcínách, dbejme důsledně na momentální i celkový zdravotní stav našich dětí.
Ty reakce mohou být fatální, na druhou stranu, jak dopadne kojenec s černým kašlem????
A to žijeme v zemi, kde se donedávna mělo za to, že jsou některé nemoci zkrátka a dobře vymýcené.
Jenomže díky snadno dostupnému cestování do exotických zemí (naprostým normálem jsou dovolené v Africe i s maličkými dětmi!), migrace obyvatel ze zemí bývalého Sovětského svazu...
To vše nás ohrožuje. Navíc bakterie a viry mutují, stávají se imunními proti původním vakcínám či naší rezistenci.
Já své dítě očkovala, kupovala jsem Hexavakcínu i za cenu té spousty peněz. Investice do zdraví dítěte je ta nejlepší. Malý byl 100% zdravý a já doufala, že nebude nějaká závažná reakce, naštěstí nebyla.
Za měsíc rodím a děsím se momentální situace - žloutenka, černý kašel.... Nikdy člověk neví, co na něj prsknul ten pán v autobuse nebo čím se může dítě nakazit na dětském hřišti (kde třeba vegetil bezdomovec).
Je pravda, že jsme hodně masírováni reklamami na meningokoky, encefalitidu atd. Na druhou stranu, jak budu žít s tím, že mi dítě umře na nějakou takovou chorobu a bude to třeba proto, že jsem ho odmítla naočkovat???

Proto si myslím, že by se nemělo řešit, jestli platíme 30 korun u lékaře, ale soustředit se na to, aby se plošně od státu očkovalo těmi nejkvalitnějšími vakcínami. Vždyť to nakonec vyjde samy pojišťovny levněji, než léčba následků.
 Mili+5 


Re: Očkování 

(24.10.2008 14:11:03)
Martino, ale tady snad ani nikdo netvrdí, že se nemá očkovat vůbec, jde spíš o mnohem větší opatrnost a to nejen ze strany rodičů, ale i ze strany lékařů.
Osobně si myslím, nejsem odborník, ale z toho, co se nám stalo a taky co jsem se od té doby o tom dozvěděla, že očk. plán je předimenzovaný zvláště v prvních měsících, v rodině ani u jednoho z jejich 4 bratrů se žádný vrozený defekt imunity neobjevil a nejspíš ani ona žádný neměla, takže byl spíš získaný následkem očkování. Jak psala Ananenka, je to jedna virová bomba za druhou.
A z mého osobního pohledu, jak velké bylo asi riziko, že by Milenka zemřela na spalničky nebo zarděnky či příušnice?
 kotyk 


Re: Očkování 

(24.10.2008 14:18:03)
Přesně tak, ke každému človíčkovi by se mělo přistupovat jako k individualitě a ne to do nich bouchat podle tabulek, protože to tak má být :-(.
 Belatrix+A(10/09)+J(09/11) 


Re: Očkování 

(24.10.2008 14:31:39)
Už si nevzpomenu, kde jsem to četla, ale v Japonsku prý odsunuly většinu očkování až po 1. roce života a klesla tam velkým způsobem náhlá úmrtí kojenců.
 misapoho 


Re: Očkování 

(1.11.2008 6:34:27)
jo a taky byl jednou v Sama doma nejaky starsi uznavany imunolog, ktery tvrdil, ze kdyby se ockovani proti TBC, co delaji v porodnici, posunulo po 4. mesici veku, prakticky by se vyrusily veskere komplikace, ktere po tom maji deti
 eau a lipo 
  • 

Re: Očkování 

(24.10.2008 14:23:56)
Martino, vzdyt se zamysli nad tim co tady kazes. Na jednu stranu nezatracujme ockovani, na druhou vakciny vlastne nejsou ucinne.
Ano myslim, ze opravdu nejsou tolik ucinne. Ale nejsou ani setrne, mylis se. Muj syn mel rovnez hexavakcinu a dat 4500 tisice za ty nervy nepreju vubec nikomu.
Setrny je v soucasne dobe jen individualni plan. Presne podle dispozic toho a toho jedince. A ja bych byla na 100 pro radsi,kdyby lekari zavcas rozpoznavali nemoci ci vedci vynalezli novy presny zpusob diagnostiky a vynalezali ucinnejsi leky, nez aby nam naockovali vsechny nemoci sveta.
 madlenka07 


Re: Očkování 

(24.10.2008 14:36:30)
Martino,právě v plošném očkování je problém,protože je to POVINNÉ.Je daná hloupá tabulka,do kdy je každé očkování NUTNÉ aplikovat.A nebere se moc ohled na zdraví dítěte,jeho donošenost,riziko možného styku s infekcí apod.Představa,že chtějí uzákonit plošně Prevenar mne děsí.Snad to nebude povinné,nevidím jediný důvod naočkovat zdravé dítě s neporušenou imunitou.To by sice možná-podotýkám možná-nemělo ani reakci,ale proč do něj cpát něco,co prostě v těle není od přírody?Možná,by se ta jeho imunita trochu poškodila,jiný důvod nevidím.
Očkování ano a již asi posté v podobných diskusích opakuji,že ale s rozvahou,se zdravým rozumem,po uvážení rizik nemoci kontra rizik očkování.
 yA+Amálka 


Re: Očkování 

(24.10.2008 14:51:49)
Mno, zase by se ale nemelo generalizovat..., treba detska lekarka me nedonosene dcery je s ockovanim velmi opatrna a na jeji nedonosenost a zdravotni stav ohledy bere. Nabidla nam take homeopatika, ktera se aplikuji pred a po ockovani, aby se s nim telo lepe vyporadalo.

Opravdu je to o pristupu, jsou lekari, kteri se tabulkami svazovat nenechaji, nevim, jake je jejich procento, ale existuji. Lekar neni Buh, to je pravda, ale mel by nam v dnesni dobe plne ruznych informaci pomoci se v nich orientovat, ne nam urcovat, co mame a nemame delat.
 madlenka07 


Re: Očkování 

(24.10.2008 14:54:59)
Bud šťastná,že máš takového pediatra,který navíc pracuje i s homeopatiky.Já mám také skvělého peditra a mám i skvělého homeopata:).Takže to také kombinuji a jsem spokojená.ne všichni ale mají štěstí na dobré lékaře a ne všichni si mohou vybírat.
 yA+Amálka 


Re: Očkování 

(24.10.2008 15:16:16)
Ja jsem, samozrejme, rada. Taky chapu, ze ne vsichni si mohou vybirat (vesnice s jednim pediatrem atd.), samozrejme kazdy chce mit detskeho lekare co nejblize domovu, aby nemusel v pripade potreby s nemocnym ditetem cestovat buhvikam, zvlast kdyz je dite casto nemocne. Ja mela stesti, ze mam nejbliz tuhle pani doktorku, ale myslim, ze kdybych nebyla spokojena, jdu proste o "dum dal". Jen jsem chtela rict, ze nemuzeme vsechny doktory hazet do jednoho pytle.
 MartinaNov (dva rošťáci 


Re: Očkování 

(26.10.2008 16:47:43)
očkování ano a právě pediatr má znát jak zdravotní stav dítěte, tak i třeba rodinnou anamnézu. Vy možná máte lékaře, který se drží jen těch tabulek, já znám spousty lékařů, kteří jsou schopni s jednotlivými dávkami pracovat a přizpůsobovat je situaci.
Šlo mi spíše o maminky, které odmítají jakékoliv očkování pouze z důvodu nějakémo možného rizika. Maminky, které jsou zfanatizované z nekompletních informací, které samy neumí vyhodnotit.
Dokážete vy snad bez lékařského vzdělání plnohodně zhodnotit situaci - tak jako lékař, který studoval x let a má roky praxe???
Netvrdím, že máme každého slepě poslouchat, s rozumným lékařem a rozumnou matkou jde určitě diskutovat a konzultovat.
Toto je můj obecný názor, který se nevztahuje na případ Milenky.
 MSteflova 


Re: Očkování 

(26.10.2008 17:08:13)
Martino, píšeš, že se to nevztahuje na případ Milenky....proč ne? Mili ale dělala to, co sama doporučuješ, tj. konzultovala stav svého dítěte s odborníkem, který měl patřičné vzdělání.
Každý by se měl aktivně podílet na péči o své zdraví a zdraví svých dětí a k tomu počítám i sbírání informací z více zdrojů. Sama to dělám, např. jsem si vynutila(díky Rodině.cz)testy na potravinové alergie pro svou dceru, ač mi to vymlouvala pediatrička, kožní i alergoložka(to už jsou tři odborníci s patřičným vzděláním). A hádej, jak ty testy vyšly...
 MishuI 


Jak poznám.. 

(24.10.2008 16:05:49)
..kdy očkovat a kdy ne?
 januska.1 


Re: Jak poznám.. 

(24.10.2008 16:15:39)
Mili,Tvůj strašný příběh znám,ale nezpůsobila úmrtí holčičky spíše herpesvirová infekce?Samozřejmě očkování organismus oslabí,ale myslím,že prioritní roli bohužel sehrála ta infekce:(To jen aby se ostatní maminky nezačaly bát očkování.Jinak svého syna jsem nechala očkovat proti neštovicím a mudra mi říkala,že nastupuje imunita proti herpes(pásovému oparu)
 Mili+5 


Re: Jak poznám.. 

(24.10.2008 16:31:20)
Janusko, asi jsi nečetla dost pozorně, v článku jsem vysvětlila, jaké jsou předpoklady kolem té herpetické infekce. Domnívám se, že pokud vůbec tak u Milenky proběhla primoinfekce herpes zoster na začátku zaří a to zcela bezpříznakově a bez toho naočkování by to tím skončilo. Jak jsem psala v článku, je tu i dost reálná možnost, že to herpes vůbec nebyl, ale encefalitida vznikla z očkování nebo kombinací obojího.
 Linda 
  • 

Re: Jak poznám.. 

(24.10.2008 16:34:14)
Nebo spíš ta kombinace herpesvirové infekce + očkování...Přijde mi samozřejmé, že člověk jde na očkování subjektivně zdravý, ale je mi třeba divné, že se bezprostředně před očkováním nedělají nějaké krevní testy, aby se zjistilo, že člověk skutečně JE zdravý, že nezískal nějakou závažnou infekci a třeba je zrovna v inkubační době a neví o tom. Jsem laik, takže možná je to kravina co říkám, ale věřím, že určitě něco by se vyšetřit a zjistit dalo - nás se vždy MUDr. jen ptá, jestli je dcerka zdravá a nemá ani rýmu, ale to je tak všechno :-(.

Navíc nechápu další věc: na jednu stranu se říká, že zdravé dítě se snadno vyrovná s očkováním, ale takové dítě ho zase tolik nepotřebuje, protože se snáze vyrovná i s nemocí. Na druhou stranu při snížené imunitě je nutné být s očkováním obezřetný, přičemž u mnoha nemocí (chřipka, pneumokok, meningokok...) je řečeno, že očkování je vhodné pro osoby se sníženou imunitou. Vysvětlí mi tohle někdo?!

Jinak Mili, tvůj příběh je opravdu tragický, přeju hodně síly a hlavně zdraví ostatním vašim dětičkám!
 eau a lipo 
  • 

Re: Jak poznám.. 

(24.10.2008 16:47:38)
V tom pripade se davaji na misku vah co je vetsi riziko...a s tim by mel poradit prave odbornik...
Asi taky nelze takto uvazovat u vsech chorob.
Jen me jeste napadlo: Moje teta je zdravotni sestra. V pripade alergie podavaji leky proti alergii a davku rozdeluji-napr tetan rozdeli jednu davku po 14 dnech. To je ale u dospelych. Nevim proc se neco podobneho nepraktikuje i u deti...nebo o tom nevim...
 Mili+5 


Re: Jak poznám.. 

(24.10.2008 16:34:08)
Mishulo, přečti si prosím diskusi k článku, myslím, že to už v několika příspěvcích zaznělo. Rozhodně není vhodné očkovat děti s oslabenou imunitou podle běžného očk. kalendáře, je třeba pro ně vytvořit vlastní.
 eau a lipo 
  • 

Re: Jak poznám.. 

(24.10.2008 16:38:39)
jen doplnim...take deti s predpokladem pro alergie...zkratka vsechny poruchy imunity...
 Myshka + 2 


Re: Očkování 

(26.10.2008 22:49:18)
Tak nevim, precetla jsem vsechny reakce a mam z toho pocit, ze je Milly chapana jako odpurce ockovani! Vzdyt to tady sama nekolikrat zduraznila a vlastne jsem nenasla ani jeden prispevek, ktery by rikal ockovani vzadnem pripade.
Ja taky rikam ockovani ano, ale rozmne a individualne! Nikdo prece nechce zpatky cerne kasle a podobne zabijaky. Ale proc se musi rocni deti ockovat zivou vakcinou MMR, jsou-li na ni hromadne vedlejsi ucinky??? Proc by nestacilo MMR pred nastupem do MS dejme tomu ve 3.letech?
A to tady nikdo nezminil autismus, ja vim, ja vim, nikdy se neprokazala spojitost, ale youtube je plny videi o techto detech a zmenach, ktere nastaly po ockovani MMR...

Moje dcera (skoro 2 roky) zrovna tohle ockovani nema a jeste alespon rok jej nedostane.
A po precteni Milly pribehu jsem se opet utvrdila, ze jsem se rozhodla spravne.

Milly, preju Ti hodne sily, tohle nemuze ani cas zahojit :(
Znam tvuj pribeh od sameho zacatku, casto na Tebe myslim.
 MartinaNov (dva rošťáci 


Re: Očkování 

(27.10.2008 10:02:28)
já jsem výše psala, že toto myslím obecně, Millin příběh je prostě velmi krutý omyl... ani nevím čeho... odbornosti lékaře?? osudu??
Nikdy bych si nedovolila ji kritizovat, už jenom pro to, co se stalo.
Milli, pokud má reakce vyzněla, jako že si to zasloužíš, pak se ti velmi omlouvám, tak jsem to opravdu nemyslela. Vím, že jsi se snažila vše maximálně pohlídat a probrat s lékaři.
Tvůj příběh se mě moc dotýká, mám tříletého chlapečka a momentálně pár dní do porodu, takže vše kolem dětí hodně prožívám...
Přeji ti hodně štěstí do budoucnosti a hlavně, aby se tobě a tvé rodině neštěstí vyhýbalo.
 Renata 
  • 

Autismus 

(27.10.2008 15:37:48)
Právě proto, že souvislost s autismem se nepodařilo prokázat, o tom moc nemluvím, ale můj synek právě po Trivivacu (první dávka v 17.měsících) úplně přestal žvatlat, mluvit ta první slůvka, kterých měl řadu. Souvislost s očkováním mě vůbec nenapadla, dokud nebylo ve 4letech jasné, že dítě nemluví stále a že má celou řadu autistických rysů. Jediné, co psycholožka dokázala vynajít, bylo právě to očkování, a to se mě na něj ještě musela zeptat sama, já musela hledat v očkováku - bohužel to sedělo.
Spoustu věcí ještě nevíme, spousta se prokázat ani nedá. To ale neznamená, že o tom nebudeme přemýšlet. Můj syn měl na očkování negativních reakcí celou řadu, žádná z nich se ale nikam nehlásila...
 Vanda, 3 děti 
  • 

Re: Autismus 

(28.10.2008 22:05:38)
Na rovinu přiznávám, nejsem velký příznivec očkování. Prostě nevěřím tomu, že vpravení inaktivovaného původce choroby vytvoří dostatečné protilátky k tomu, až se imunitní systém potká s původcem živým. Vpravování hotových protilátek vyrobených z vepřové či jaké... krevní plazmy, to se mi už nezdá vůbec. Moje děti jsou očkované proti všemu, proti čemu je systém nutí, aby očkované byly. Nemají žádná očkování navíc. Vždy jsem hrála o čas - rýmy, kašle, dlouho mimo domov... Můj třetí syn byl od mimina kus chlapa, neměl po očkování fyzické příznaky, ale duševní. Jednoduše by se to dalo popsat, že se na týden až 10 dní po očkování "zbláznil". Příznaky dosti připomínaly indicie autismu - vývojový regres v motorice i řeči, zvýšená neopatrnost, podivnosti v chování, vykolejení z navyklého denního rytmu, poruchy spánku... Většinou si přivodil i nějaký úraz.
Každé očkování znamená vpravení cizorodých látek do těla, některé asi mohou být i neurotoxické. Bohužel. Jenže i očkovací vakcíny jsou zboží, infomace o rizicích by nejspíš kazily prodej...
 Petra a Matyášek 
  • 

Re: Autismus 

(13.11.2008 22:25:24)
Milá Renato,
Vy měli Trivakcínu, my Hexa a jsme na tom "stejně". My jsme zvolili Hexavakcínu pro syna v době, kdy ještě nebyla hrazená... Mysleli jsme, jak pro něj děláme to nejlepší... Hodně zkrátím a děkuji Bohu či komu-čemu, že nás nepotkala takováto hrůza jako Mili, ale super to také není. Synovi byl nedávno diagnostikován atipický autismus... po mnoha pátráních a poradách s odborníky mnoha oborů jsme vlastně dospěli k výsledku, že naše úžasná Hexavakcína ( respektive stabilzátory, které drží tu kupu svinstva dohromady ) mohou způsobit u citlivějších dětí ( s opožď.vývojem, trpícím na otitidy atp.) až takovýto problém. Syn začal po 3.očkování ( 18měs. ) ustávat v nabírání slovní zásoby, spíš se nějaká slovíčka i vytratila... Zrovna dnes jsem mluvila s naší pí.logopedkou a ta mi sdělila, že má, dle jejího názoru, 4HLUCHÉ!! děti díky HEXA!!!.Ona má sliné podezření, že spouštěčem totální hluchoty byla právě Hexavakcína ( do té doby byly děti vcelku zdravé..) U autismu či dysfázie v tom může hrát očkování také svou roli.
Jinak ale taktéž souhlaím s očkováním, jen by měli lékaři více uvažovat, zvažovat posunutí termínu ( myslím, že lze ze zákona až o 6měs.) atp. Spousta dětí by dohnala "své handikapy" a vakcinace by jin neublížila, nebo ne tolik...;((
Bohužel lobby výrobců vakcín jsou tak mohutné a lékaři na jejich výrobcích profitují, že i když se o podobných problémech šušká, nikdo na veřejnost nejde...


Petra
 Lendis, Rarášek 03/07 
  • 

očkování 

(24.10.2008 16:12:25)
Mili, už dříve jsem zde na rodině četla váš příběh a je mi moc líto, co se stalo. Jsem ráda , že jsi ho zde zveřejnila, určitě někomu pomůže. Přeji celé vaší rodině do budoucna hodně dobrého.
K očkování, myslím si, že do určité míry potřebné je, ale děsí mě možné nežádoucí účinky, a také není jisté jestli si tělo očkovaného mrněte vytvoří požadované protilátky. Samozřejmostí by měl být individuální plán očkování, nám se ho podařilo dosáhnout poměrně snadno, synek je trochu dříve narozený a já jsem poněkud netypický alergik, takže nebyl problém se s dětskou lékařkou domluvit, myslím, že její přistup k očkování je velmi citlivý. Uznávám, že v mnoha případech tohle nemusí být jednoduché, ale už v přehledu očkování , který jsem dostala spolu s informacemi pro rodiče v porodnici je u každé vakcíny začátek očkování různý, např. u hexavakcíny se začíná mezi 3 a 6 měsícem, čili mě z toho logicky vyplývá, že nemusím začít hned ve 3 měsících. A nemusím dávat hexavakcínu. U vakcíny MMR jsem se setkala ve svém okolí se snad nejvíce nežádoucími účinky, vysoké horečky, trvající několik dnů zde byly běžné, přiznávám, že z ní nemám vůbec dobrý pocit a nejsem si jistá jejím přínosem, bohužel patří do kategorie povinných. Syn zatím naočkováno nemá, ostatní očkování u nás byla zatím bez problémů. Závěrem, očkování ano, ale s individuálním přístupem, pouze zdravé děti v úplně zdravé rodině.
 Cucaracha+Daniela 5let+// 


Re: očkování 

(25.10.2008 11:04:35)
Je mi moc líto co se přihodilo rodině autorky článku. Takové tragedie musí hodně poznamenat a obdivuji,že je schopná o tom takto psát.
Naše dcerka měla též vždy bouřlivé reakce na očkování a od 1a1/2roku jsem upozorňovala naší pediatričku,že máme podezření,že dcerka neslyší.Odbývala nás i přes potíže,které se dcerce objevovaly-závratě,nystagmus...i v dětské nemocnici neřešily,že by problém mohl být od oušek.Ve 2a1/2letech nám konečně v Praze v Motole sdělil lékař,že dcerka má dg.praktická hluchota.Máme s manželem za to,že to bylo způsobeno očkováním.Do roka si dcerka žvatlala,reagovala na tleskání,začala zkoušet mluvit,po tom se to zastavilo.Jenže teď už nám to nikdo nepotvrdí,dělali se genetické testy na vyloučení jisté vady,která by mohla být vrozená a kvůli ní by dcerka měla hluchotu vrozenou.To vyšlo negativní. Takže se můžeme jen domnívat.A nyní má dcerka půl roku po operaci kochleární implantát.Začíná slyšet - a zkouší už svá první slůvka.Teď nám pediatrička doporučila očkování proti chřipce, čekám až se dcerka uzdraví.Po nástupu do MŠ je totiž obtýden nemocná.Též jsem se začala informovat o očkování Prevenarem,dřív jsem tato očkování odsuzovala-ale jelikož dcerka patří díky tomu kochl.implantátu do rizikové skupiny,tak to zvažuji.Ale je ve mně stejně červík pochybnosti,zda děláme dobře.Požádám ještě o nějakou prevenci,jak tu hodně píšou maminky o homeopatických přípravcíh před a po očkování.Je to velmi těžké,lékaři moc o negativních vedlejších účincích nemluví. My jsme pediatričku změnili z důvodu,že nám lhala - do Prahy se prý podle ní na ušní vyšetření posílají jen vážné případy(nevím co jen ten náš,když dcerka nemá ani na jednom oušku zbytek sluchu).Není to taková tragedie,jen jsme museli ledasco doma změnit,ale díky naší zkušenosti a též tragické zkušenosti autorky článku se teď opravdu zajímám zda jsou očkování nutná,co hrozí naší Danulce jako reakce(mimo horečky či vyrážky).Díky za článek a přeji hodně sil a zdraví celé rodině!
 orac.blog.respekt.cz 
  • 

samo se povinné očkování nezmění 

(24.10.2008 17:28:58)
Když řeknete rakouskému nebo německému pediatrovi, že je u nás očkování povinné a že děti jsou hned po narození očkovány neúčinnou a rizikovou živou vakcínou proti TBC (na západě nedoporučovanou), vyvalí na vás nevěřícně oči. K odstátnění našich dětí ale musíme udělat něco my sami, sama se ta zdejší totalita nezmění. Především je třeba hledat informace, slepě nedůvěřovat doktorům, organizovat se v občanských sdruženích (např. Rozalio.cz) a žádat zákonodárce o změny po vzoru západních zemí. Přeju všem hodně štěstí a zdravé děti.
 madlenka07 


Re: samo se povinné očkování nezmění 

(24.10.2008 19:27:50)
~R^~R^~R^
 Kačka, por.as, 2 děti 
  • 

A CO TEN PÁSOVÝ OPAR? 

(24.10.2008 19:29:24)
Přečetla jsem si všechny příspěvky a zarazilo mně, že všechny haníte očkování a nikdo neřeší ten pásový opar-setkání pásového oparu s malým dítětem navíc s oslabenou imunitou je podle mně šíleně nebezpečné-samozřejmě očkování podané v nevhodný čas mohlo nemoc prohloubit...
Také si nemyslím že očkování proti všemu je všelék-v reklamě na Prevenar by také měli říkat, kolik dětí na toto očkování ročně zemře v USA, kde se očkuje běžně, ale ohrozit dítě obrnou, tetanem či záškrtem??? Dnešní doba, kdy se k nám do země dostane bůhvíkdo bůhvíodkud tomu jen přeje:-(
 Lucka 345 


Re: A CO TEN PÁSOVÝ OPAR? 

(24.10.2008 19:34:36)
~R^
 Dana, dvě děti 
  • 

Re: A CO TEN PÁSOVÝ OPAR? 

(24.10.2008 20:24:28)
Jsme na tom v rámci rozvinutých zemí ohledně rakoviny děložního čípku velmi špatně. Onemocní asi 400 žen ročně. Máme totiž špatmou kvalitu laboratoří, nikdo je nekontroluje. Takže můžete celý život spoléhat na preventivní prohlídky a pak vám v půlce těhotenství mohou diagnostikovat rakovinu, jako se to stalo mně. Víte, co je to za pocit, když vám dítě začíná kopat v břiše a vy nevíte, jestli se na něj smíte těšit, protože vám hrozí ozařování? Dítě předčasně porodíte mrtvé až poté, aby se omezilo riziko zánětů. Ročně podobnou situaci v těhotenství prožije asi 50 žen. Je vám to málo?
 Jindřiška,2 dcery 
  • 

Re: A CO TEN PÁSOVÝ OPAR? 

(24.10.2008 21:14:29)
Danielo,
-očkování,o kterém píšeš je proti rakovině čípku,ne dělohy,v tom je dost velký rozdíl
-málo žen...400 ročně je pro tebe málo? Je to každý den jedna žena...třeba tvoje kamarádka,matka,sestra...pořád je to málo?
-rakovina prsou je z větší míry onemocnění,které vyvolávají hormonální pochody nebo možná HPV virus jako u rakoviny čípku,což se zatím přesně neví,ale očkovací látka to rozhodně nezpůsobuje
-úmrtí,která byla hlášena se samozřejmě velmi dobře sledují a zapisují,pak vyhodnocují....tito lidé zemřeli na úplně jiná onemocnění než způsobené očkováním (např. je porazí auto,selhání srdce pro poškozenou chlopeň),ale protože jsou to lidé,co byli ve studiích,musí se hlásit i toto úmrtí,aby se mohlo vyhodnotit,jestli má na to očkování vliv (podmínky jsou extrémně přísné)
-a na závěr,proč stojí očkování tolik peněz? Protože za tyto peníze se vyvíjí další a další vakcíny (např.proti HIV ) a na to ty firmy potřebují opravdu neuvěřitelné miliardy,nikdo je totož sponzorovat nebude,ani státy...je to prostě podnikání (žádný výrobce počítačů vám ho nedá za výrobní náklady,to by pak neměl z čeho financovat výrobu modernějších strojů)
 eau a lipo 
  • 

Re: A CO TEN PÁSOVÝ OPAR? 

(24.10.2008 19:47:43)
O pasovym oparu nic nevim, ale co vim, tak ze tu nebyl jeste nikdo kdo by sve dite neockoval. Oc tu jde je to, ze ockovani je povinne pro vsechny deti, tedy i pro ty, co maji jakoukoliv vadu imunity. Ockuje se plosne bez jakychkoliv predvysetreni a tak se muze snadno stat ze se naockuje "nevhodne dite". To, ze se nejaka vada imunity ci jina indispozice zjisti, je mnohdy dano usilim te dane maminky nikoli prirozenou peci lekare. Ja osobne mam zkusenost pouze s tim, ockovat i pres mrtvoly...


 eau a lipo 
  • 

Re: A CO TEN PÁSOVÝ OPAR? 

(24.10.2008 20:16:56)
je to hrozny pristup...pripadne mi, ze by mela veda, vyzkum a vubec pece lekaru jit dopredu...nemuze vse prece ustrnout na tom co fungovalo kdysi...deti jsou stale citlivejsi, maji casteji alergie...
co s tim? my si tady ale pisem nejakou diskuzi a k tem ke kterym by se to predevsim melo dostat se to snad ani nedostane...
to s tou sestrenici me mrzi...my jsme bohudik prezili posledni davku hexavakciny, jen doufam, ze se nevyskytnou nejake dlouhodobe nasledky...porad maleho hlidam...
 Beezi,V+J 


Re: A CO TEN PÁSOVÝ OPAR? 

(24.10.2008 19:49:49)
Kačko, asi jsi tedy všechny příspěvky nečetla, Mili tu naprosto srozumitelně vysvětlovala jak pravděpodobnou souvislost s herpesvirem (tedy pásovým oparem), tak možnou souvislost s očkováním.
 Hanka+ 4 berušky 


Re: A CO TEN PÁSOVÝ OPAR? 

(24.10.2008 20:09:08)
já mám zkušenost s očkováním takovou že dcera měla po těch spalničkách,zarděnkách a přiušnicích horečky 40, byla celá osypaná a jen ležela. řekla jsem to dr a ptala se ji jak to bude s druhým očkováním a dr mi řekla že při druhém už ta reakce nebývá tak velká :( no vyrážku už neměla ale ty 40 měla znova ;(( . Jinak měla taky dělané testy na imunitu asi v 9 měsících ale alergoložka řekla že ji má sníženou jako většina dětí v jejím věku. Brala inhalační kortikoidy kvůli začínajícímu astmatu. netušila jsem že by měla mít posunuté očkování :(
 Mili+5 


Re: A CO TEN PÁSOVÝ OPAR? 

(24.10.2008 22:13:53)
Beezi, díky že aspoň někdo čte pozorně, už je mi hloupé to pořád dokola vysvětlovat.;)
 eau a lipo 
  • 

Re: A CO TEN PÁSOVÝ OPAR? 

(24.10.2008 22:25:09)
Mili, ja spis myslim, ze nekteri lide se ti rozhodli neverit za kazdou cenu ;-)
 Mili+5 


Re: A CO TEN PÁSOVÝ OPAR? 

(24.10.2008 22:36:52)
No to mě moc mrzí, protože zrovna tento článek jsem se snažila napsat co možná nejvíc bez emocí a jen jeden po druhém vypsat fakta, tak jak se odehrála. Ale snad aspoň někdo se poučí a bude opatrnější. Mrzí mě i to, že pořád se tu objevuje obvinění ve smyslu úplného popírání přínosu očkování, což jsem se jak v článku, tak v diskusi vyjádřila, že tomu tak není. Ale snad je pochopitelné, že já prostě už kvůli Milence nemohu říct, děláme to s očkováním dobře, je to naprosto v pořádku, dělejme to tak dál. A právě to mě připadá, že asi některé maminky chtějí slyšet.;((
 eau a lipo 
  • 

Re: A CO TEN PÁSOVÝ OPAR? 

(24.10.2008 22:45:01)
Mili, ale tys ho napsala vyborne!!! A kdyz se podivas jsou tu i lide, kteri o tomto problemu nevedeli a vzali si z toho presne to co jsi chtela. Ale presto preze vsechno tu budou taci, kteri nebudou umet cist a rozumet a chapat, protoze nechteji. Ale tech je snad mensina. Proto jsem psala nekteri. Ja i mnoho dalsich maminek je ti urcite vdecnych ze jsi mela tu odvahu a znovu odkryla pro tebe tak bolestne tema. Jsi moc statecna...
 Beezi,V+J 


Re: A CO TEN PÁSOVÝ OPAR? 

(24.10.2008 22:49:16)
Mili, taky ti moc děkuji za ten článek. Určitě nebyl zbytečný a dost lidí přinejmenším dovede k přemýšlení. ~R^

A těch pár, co neumějí číst, ale o to hlasitěji křičí... ti se najdou všude a vždycky a asi se s tím nedá nic dělat.
 Dana,dvě holky 
  • 

Re: očkování proti plan.neštovicím 

(27.10.2008 8:55:45)
Já tedy navíc nechala holky očkovat proti planým neštovicím,nikdo mě nechápal,vždyť je to tak běžné onemocnění-říkali.Ale můj synovec na ně málem zemřel,proto jsem se jich tolik bála a využila možnosti očkování.
Pak mají holky navíc ještě očk.proti žloutence A.
Mě spíš zaráželo,že naše doktorka tvrdí,že pokud dítě nemá horečku,anebo průjem,tak může být očkované.S tím nesouhlasím-podle mě by nemělo mít ani zvýšenou teplotu,rýmu,akutní fázy atop.ekzému apod.
Také jsem si prosadila,že nebude v jeden den očkovaná proti tetanu,záškrtu,černému kašli,hemofilu+obrna na lžičku(v té době byla ještě na lžičku).Běžně se tak neočkuje,ale nám zrovna vycházelo očk.4kombinace do doby očkování proti obrně.Nakonec jsme se domluvily na odstupu mezi obrnou a dalším očkováním o měsíc,což nevadí.
 Hannie 


PREVENAR a další očkování pro kšeft 

(27.10.2008 10:27:24)
Já jsem úplně zděšená z Milina článku. Je pravda, že o významu očkování se zajímám už nějakou dobu, hledám informace, ale když člověk čte, co se opravdu stalo druhým lidem a představí si, že má dvě malé dětičky, tak to je fakt strašlivé! Já bych hrozně ráda věděla, co je nutné očkovat, co opravdu chrání a co je zbytečné, jen tak pro byznys farmaceutických firem? Silně mi vadí reklama, která citově vydírá, že pokud neochrání své dítě PREVENARem, tak jste pěkně hnusní rodiče, protože vaše děťátko může zemřít! A už od dvou měsíců věku ho můžete nechat naočkovat!!! Co to je? Jak může honba za penězi ohrožovat životy našich dětí a Ministerstvo zdravotnictví s Hlavním hygienikem se nechají do tohoto vtáhnout? Ne, opravdu to nebude od nového roku povinné. A právě proto, že vím z USA, kde mám půl rodiny, jaká jsou rizika, jak stejně pneumokok mutuje, jak je jich 90 kmenů, avšak toto očkování chrání pouze před 7kmeny... Opravdu je situace tak dramatická, že je nutné plošné očkování, které stejně nemusí ochránit (to samé jako očkování proti chřipce, u malých zdravých dětí se vůbec nedoporučuje a stejně neochrání proti všem chřipkovým virům). Naprosto soiuhlasím, že je nutné se více zamýšlet nad tou reklamní masáží, nebýt další ovcí ve stádě... Je mi z toho všeho smutno a na blití z reklam farmaceutických firem - to není etické!
 Dana,dvě holky 
  • 

Re: PREVENAR a další očkování pro kšeft 

(28.10.2008 13:05:35)
Mám stejný názor.
 Jindřiška,2 dcery 
  • 

proč očkovat.... 

(24.10.2008 20:28:12)
Milé maminky,
to,co se stalo po očkování je strašné.Přijít o dítě musí být pro každou maminku snad to nejhorší na světě (já osobně si větší bolest nedokážu představit).
Proč očkovat?
V tomto příběhu vidím jednoznačné selhání lékaře,pokud vše proběhlo tak,jak maminka popisuje.
Troufám si říct,že díky své práci očkování rozumím a chápu mechanismy.
Setkávám se často,že lékaři podceňují pevné standarty,kdy,jak a koho očkovat.Zejména živé vakciny nejsou žádná legrace.
Na druhou stranu,díky očkování se u nás některé nemoci vůbec nevyskytují a my jsme ve větším klidu,že si naše děti ze školky nepřinesou nějakou smrtelnou nemoc (např.TBC nebo pravé neštovice).Očkování má za úkol vymítit nebezpečné nemoci v populaci.
Přesto je tu ještě jedno ale.Vzhledem k tomu,že očkuji svoje dítě,svůj zázrak,to moje štěstí,nebylo by mi na obtíž se informovat na internetu,podrobně u lékaře nebo na zdravotním ústavu jak která látka působí,kdy se může očkovat a kdy ne.Naše populace není zvyklá seo svoje zdraví starat aktivně sama,vyhledávat a ptát se na informace,jen většinou jako ovce jdeme se stádem a čekáme,jak to dopadne.
Maminky,ptejte se.Důvěřujte lékaři nebo ho změňte,ale rozhodně si uvědomte,že očkování bude chránit jen tehdy,když i my podáme lékaři nejlepší informace (rýma,teplota u dítěte) a v případě nejasností si "vydupeme" ošetření a testy.
Když to hodně zlehčím,běžně,když svým drobečkům nakupujeme jídlo,díváme se,co obsahuje.A když některou složku neznáme a nerozumíme chemickému vzorci,tak si to prostě vyhledáme...zkusme to samé,když jde o jejich léčbu.I lékař je člověk.Může se mýlit,může mít mylné informace....

Pisatelce přeju hodně sil a štěstí,byla to hodně krutá zkušenost.Držte se......
 Ninive 
  • 

pro Mili 

(24.10.2008 21:20:55)
Mili,
diky za clanek. Je to pouceni - a nejen o ockovani a lekerich. Obdivuji, ze vlastne o dets.dr. nepises zadne vulgarity atd. Sklanim pred Tebou hlavu a jeste jednou diky.
 Lenka,Lenička 18.m 
  • 

Re: pro Mili 

(24.10.2008 22:23:05)
Je to opravdu smutné, jen si stále nejsem jistá jak se mám k očkování postavit.
Zazněli tu příspěvky typu, nedám své dítě očkovat nebo ho dám později, protože většina dětí je, tak je malá pravděpodobnost, že se nemocí nakazí,....
...., jenže kdyby si to řekla většina maminek, co by jste dělali, kdyby většina dětí přestala být očkována a nemoci se objevili, v horším případě přišly epidemie?
 Monika 
  • 

paneboze 

(24.10.2008 21:48:50)
No ja jsem snad v Jirikove videni. Co to tu je za blaboly! Klidne si me ukamenujte, ale co jako je ta snizena imunita a jak se to meri? Neni to nakonec jako s tou hyperaktivitou? A neockovat plosne, protoze nejake jedno procento by mohlo mit komplikace? To je jako lepsi mit ty epidemie, co trapily lidstvo jeste v minulem stoleti?
 Líza 


Re: paneboze 

(24.10.2008 21:55:26)
Pokud vůbec nevíš, co je to imunita a netušíš, že je možné ji vyšetřovat a hodnotit, tak si snad raději ty výkřiky nech pro sebe, ne?
 Stázi 2 


Re: Mili 

(24.10.2008 22:28:57)
Mili, jsem z diskuze věřících maminek, často na Tebe myslím, ať jste zdraví a daří se už jen dobře.
Tvůj příběh jsem četla.
Děkuju za tento.
Je potřeba aby maminky věděly o rizicích a byly opatrné.
 Hakiniki-Kuba 


Nepovinné očkování! 

(24.10.2008 23:06:12)
Mili- je mi opravdu moc líto, co vaši rodinu potkalo. Můžu to číst znovu a znovu a pokaždé mi to vhání slzy do očí.
Chtěla bych se zeptat, jaký máte názor na nepovinná očkování? Já v sobě stále bojuji, zda malého nechat naočkovat něčím navíc, či ne. Na klíšťovku mi řekla dr., že mám nechat naočkovat spíš sebe, že pokud tím onemocní malé dítě zvládá to dobře, daleko lépe, než dospělý člověk. Na meningokoka je očkování pouze na tuším A a C, ale zabiják je B. Takže to mi přijde též trochu nesmyslné. Mudra mi doporučila pro syna max. žloutenku, ale já mám vážně strach, něco dalšího do něho zbytečně cpát. :( Děkuji předem za reakce.
 Monika 
  • 

Re: paneboze 

(28.10.2008 18:52:02)
Nastesti vim, co imunita je, jelikoz pracuji primo v oboru. A ne, nejsem lekar ale vyzkumnik. Proto ty vykriky.
 Líza 


Re: paneboze 

(28.10.2008 18:52:38)
No to jseš fakt dobrej výzkumník, když nevíš, že se dá imunita vyšetřovat.
 eau a lipo 
  • 

Re: paneboze 

(28.10.2008 21:48:59)
Moniko a co ty jsi vlastne zac? Mohla bys to nejak zkonkretizovat?
 Mili+5 


Re: paneboze 

(24.10.2008 22:11:59)
Moniko, co na to říct, kdybych se měla vyjádřit tvým stylem, asi bych řekla, až ti umře dítě jako mě, změníš názor i vyjadřování, ale to bych ti opravdu nepřála.
 Monika 
  • 

Re: paneboze 

(28.10.2008 18:53:30)
Ty jsi tak mila a laskava. Ten prispevek nebyl zamereny proti tobe. Samozrejme me mrzi, ze ti zemrelo dite, ale proc spoustet masovou hysterii!
 Líza 


Re: paneboze 

(28.10.2008 19:07:01)
Jinak, abych tě uvedla trochu do děje. Nevím, jak jsi obeznámená s tím, jak to s očkováním v ČR skutečně chodí. Kromě věcí, které jsou v očkovacím kalendáři zařazeny nesmyslně brzo a ani tlak odborných společností nestačí na to, aby byly přesunuty, je velmi závažné, že hodně pediatrů dostatečně nepátrá po tom, zda očkování u toho kterého dítěte není dočasně nebo trvale kontraindikováno. Očkování samozřejmě nikdy nebude zcela bez rizik, současná rizika jsou ale zbytečně vysoká. Jestli chceš, můžu ti začít sypat z rukávu příklady toho, kdy pediatři zcela zanedbali - možná ani sami neznali - kontraindikace očkování u malých dětí.
Ne vždy taková věc skončí tak tragicky, jako to bylo u Milenky.
Ale masová hysterie? Ukaž mi zemi jinde na světě, kde je vyšší proočkovanost než tady. Pochybnosti o očkování jako takovém nejsou rozhodně masová záležitost, ani Mili je ve svém článku nenastoluje.
 Lili + 5 :-)) 


Moniko 

(24.10.2008 22:24:45)
~Rv~Rv~Rv asi jsi o imunitním systemu moc neslyšela, co?
 deli 
  • 

Re: paneboze Moniko co Ty jsi za krávu? 

(25.10.2008 7:12:03)
.......sorry krávo, že Tě urážím jménem Moniky.........
 Olina 
  • 

Moc vychování jste nepobraly 

(25.10.2008 19:33:09)
Vy jste o měření imunity moc informací taky nepobraly. Ale to chování, dámy, máte hrozné. Zasloužily byste. Je mi Mili moc líto a snažím se s ní soucítit i když kdo to neprožil, ten tomu asi nikdy neporozumí.
ALE! to neznamená, že všechno, co tady napsala je objektivní, že je to pravda nezkreslená utrpením. A možná i vědomím viny, protože vědět, že moje dítě má sníženou imunitu a nechat ho vedle sourozence s pásovým oparem...
Mili vyjádřila názor. Já jsem vyjádřila názor. Ale chování si v každém případě zlepšete. Vaše vulgarismy jsou ubohé.
 Katka,kluci 6 a 10 
  • 

Re: Moc vychování jste nepobraly 

(27.10.2008 15:52:57)
Asi tak.Souhlas, Milado.
 zuzini 


Re: Moc vychování jste nepobraly 

(25.10.2008 23:24:36)
Olino :-©:-©:-© na to nejde říct víc
 deli 
  • 

Re: co to meles 

(28.10.2008 14:36:30)
olino...
 Olina 
  • 

Melu o tobě Deli, 

(28.10.2008 17:50:27)
ještě rok dva polepšovny a můžeš mezi lidi.
 Monika 
  • 

Re: Melu o tobě Deli, 

(28.10.2008 18:58:38)
Oli, takovych lidi nema cenu si vsimat.
 deli 
  • 

Moniko,mě jímá hrůza z Tebe..... 

(29.10.2008 18:02:00)
..jak můžeš Mili napsat že píše bláboly.....jsi prostě nechutná........
 deli 
  • 

olino, ještě si doplnit informace a můžeš psát mili........ 

(29.10.2008 17:55:47)
o tématu, kterému EVIDENTNĚ nerozumíš..........
 deli 
  • 

Re: olino, ještě si doplnit informace a můžeš psát mili........ 

(29.10.2008 17:59:30)
a propo.........odpověz Miladě olino,ne?
 deli 
  • 

Re: olino, ještě si doplnit informace a můžeš psát mili........ 

(29.10.2008 18:00:13)
Olino

a kam by tedy sakra mělo dítě s pásovým oparem být jako umístěno ?? JAK chceš děti separovat? CO to meleš?
 lenka 
  • 

olino,ty jsi výzkumník jako monika,vid? 

(29.10.2008 23:02:58)
zdá se...
 ALianan 


Re: paneboze 

(25.10.2008 19:40:27)
~R^~R^ Passer měla pravdu, fakt hláška roku.:-D:-D~R^
 Monika 
  • 

Re: paneboze 

(28.10.2008 18:57:20)
Promin, ale tvemu prispevku nerozumim.
 Líza 


Re: paneboze 

(28.10.2008 18:59:48)
"co jako je ta snizena imunita a jak se to meri"
Jako odpověď by ti to mohlo stačit, ne?
 Jana , dcera 2roky 
  • 

Ach jo... 

(24.10.2008 22:59:07)
Brecim.

Jsem rada, ze dcera je ockovana jenom proti tetanu, diky bohu za tu moznost volby.
Pokud onemocni (nebo cokoliv...) budu s tim muset ja zit - je to moje zodpovednost...

Ockovani pro a contra, kdy a tak - je vecny tema, vypisovala jsem se pred casem tady: http://www.rodina.cz/scripts/diskuse/prisp.asp?id=9388712


Souciteni...
:°-(
 martina 
  • 

Neockuji 

(25.10.2008 3:44:37)
Milin pribeh znam a strasne me mrzi, co je potkalo!!!
Pracuji uz 10 let na JIP ve Svycarsku a me zkusenosti ukazaly, ze casto neexistuji absloutni pravdy. U vizity lekari take vzdycky nemaji pouze jediny nazor na vec.S ockovanim je to podobne. Nastesti zde mame ockovani nepovinne. Syna jsem ockovat jeste nechala, ve vedomi, ze se ockuje uz generace a ze je to neco dobreho a ze ho to ochrani.Kratce pote se u nej rozjel atopicky exzem a mela jsem dojem, ze jeho imunita je znacne oslabena.V te dobe jsem se zacinala zajimat o homeopatii a ockovani jako takove. Nasla jsem v ruznych jazycich spoustu informaci, v cestine bohuzel skoro nic. Na zakladnovych informaci, jsem dceru nenechala ockovat vubec a prospiva zatim vyborne(2 1/2 roku)byla jsem dost sokovana logickymi fakty i skutecnostm...,a take tim, ze me u syna nikdy nenapadlo precist si pribalovy letak/ u infantrixu/, kde jasne stoji, jaka rizika s sebou ockovani prinasi....zdejsi proockovanost je 60% a presto je zde daleko nizsi procento onemocneni, nez treba v CR, kde je proockovanost 100%. V CR je moda si priplacet nepovinna ockovani... v lidech to vyvolava dojem, ze je to neco "lepsiho", kdyz musi doplacet, ale podle me je opak pravdou. Doufam, ze se to brzy zlepsi a stat prenecha rozhodnuti rodicum, zda ockovat, ci ne. Nutit lidi ockovat je nesmysl, zvlast kdyz ockovani podle me vubec nefunguji a napachaji vice skody, nez uzitku. Pokud ma nekdo zajem si precist vic pisi zde adresu s velice zajimavymi informacemi. www.aegis.ch
 Linda 
  • 

Re: Neockuji 

(25.10.2008 7:48:40)
No víte vůbec se nedivím, že dcera prospívá ve 2,5 letech výborně...ona ta očkování (povinná i nepovinná) jsou vesměs proti vzácným nemocem, u nichž není až tak velká pravděpodobnost, že je chytnete. Jde o to, že když tuto nemoc nedej bože potká, tak to pro ni může být smrtelné. Kdybych bydlela někde na vsi a nikam necestovala (a bydlela v zemi s nepovinným očkováním), tak bych dítě (a to ještě větší dítě) nechala naočkovat max. proti klíšťové encefalitidě a se zbytkem klidně počkala na později nebo vůbec neočkovala (spoléhajíc na těch ostatních 60% lidí, které zatěžují imunitních systém svých dětí očkováním, takže moje dítě nenakazí).
 Luciex 


BEZPEČNÁ NÁHRADA za očkování 

(27.10.2008 11:29:28)
Je škoda, že málokdo ví, že homeopatie si poradí
i s nemocemi jako černý kašel atd. Problém je, že farmaceuti se obávají, že se lidé dozví jednou pravdu o tom, že existuje jiná a bezpečná ochrana proti nemocem než očkování. Jinak pokud si člověk přečte knihu (viz výše) Očkování - obchod se strachem, dozví se plno faktů, které jsou nám tajeny. Třeba to, že některé nemoci zmizely v souvislosti se zvýšenou úrovní hygieny a zlepšením stravy a ne očkováním.
My máme velmi negativní zkušenosti s očkováním, dost podobné s autorkou. Taky docházelo k podceňováním zdrav.stavu naší malé a stačilo málo a neskončilo to "jen" epilepsií..Nám neuroložka přiznala souvislost s očkováním a problémy dcery. Naštěstí jsme nakonec po dlouhém hledání našli moudrou pediatričku, která nám nenaočkovala děts.nemoci. Navíc se zabývá homeopatií, takže sama ví, že se to homeopatií dá v pohodě zvládnout. Naštěstí jsem dipl.zdrav.sestra, takže jsem při podceňování závažných skutečností lékařem hledala jiného lékaře. Kdybych neměla zdrav.vzdělání a věřila bych bezmezně doktorům, asi už by tu malá nebyla a nebo by byla jako jedna holčička, kterou jsem viděla, která po očkování je na úrovni nemluvněte bez šance, že se její stav někdy zlepší. Tam také byl bod, kdy ji lékaři neočkováním mohli zachránit, protože ale podcenily neurologické příznaky a očkovali dále, skončilo to špatně. Naše pediatrička zná z její praxe mnoho dětí, které očkování poškodilo, ale většina případu se u nás žel tají.
;((;((;((
 Osminka 
  • 

Homeofanatismus 

(12.11.2008 14:07:37)
Tedy Lucie, opravdu si diplomovaná zdravotní sestra myslí, že homeopatie si poradí s černým kašlem a záškrtem? Už jste někdy ty nemoci viděla? A viděla jste na ně zemřít malé dítě? A farmaceuti drží zbaběle pod pokličkou důkaz, že sladké pilule s naředěnou vodou je všelék lidstva nahrazující očkování? Tak tam je tedy konečně ta očekávaná a dosud neexistující studie dokazující účinnost homeopatie, u farmaceuta v šuplíku. Tohle je tedy fakt homeofanatismus:-(((.
 Hanka 
  • 

Re: Homeofanatismus 

(12.11.2008 14:27:20)
Osminko, uznávám, že všeho moc škodí, občas je třeba využít i preparáty klasické medicíny, ale s tím očkování souhlasím s tím, že homeopatika můžou být kvalitní náhradou, hlavně u slabších dětí. Ale ctím názor každého.
 Osminka 
  • 

Re: Homeofanatismus 

(13.11.2008 22:27:53)
Hani, a mohla byste mi prosím vysvětlit, jak homeopatika nahrazují očkování? Uvítám důkazy i odkazy, díky.
 kreditka 


Re: Neockuji 

(25.10.2008 10:40:52)
O jak duchaplné spoléhat na ostatních 60 % lidí, kteří očkovaní jsou a tudíž zmenšují pravděpoodobnost, že tvá dcera onemocní :-©
 kreditka 


Re: Neockuji 

(25.10.2008 10:46:47)
Očkování není bez rizika, ale než neočkovat vůbec je lepší upravit očkovací kalendář tak, aby se s tím dítě lépe vyrovnávalo. Když by se každý na očkování vykašlal, tak by tu znovu mohli vypuknout různé epidemie, které by stály mnohem více dětských životů. Je to spíš o tom, aby lékaři více mysleli a nenutili očkování za každou cenu v daný termín v očkovacím rozvrhu. Kdyby to tak bylo, nemuselo by to skončit jako v tomto tragickém příběhu Milenky.
 zuzini 


Re: Neockuji 

(25.10.2008 23:37:22)
Kreditko, tady ale psala pouze jedna maminka, že neočkuje vůbec, myslím že ostatním to je jasné ;)
 kreditka 


Re: Neockuji 

(26.10.2008 9:15:20)
No já celou diskusi nečetla, ale stejně ta moje reakce platila právě na tu dotyčnou maminku, která neočkuje vůbec ;)
 Martina 
  • 

Kreditce 

(27.10.2008 13:09:02)
Ja ti strasne dekuji za osvetu. Takhle presne reaguji lidi, co o ockovani nic nevi.Ockovani , jak uz tu bylo jednou maminkou receno( viz homeopatie)nema NIC spolecneho s tim, ze dite nemoc nedostane!Podle lekaru se ma riziko snizit na urcite procento, kdyz dite uz do kontaktu s nemoci prislo, ale rozhodne se ji neda zabranit ockovanim!!!Pokud si to opravdu nekdo mysli, tak je na omylu. Ve svete je dostatek pripadu umrti deti tesne po ockovani...pokud ovladate jazyky, neni problem si to najitna netu.Mimo jine detsti lekari v ramci sveho studia nemaji zadne zvlastni skoleni ohledne ockovani. Uci se to ve skole, ze se to proste tak dela a smytec.Nakazlive nemoci sly jeste pred tim, nez se zavedla plosna ockovani rapidne zpet, diky lepsim ziv. podminkam a hygiene...dukazem je napriklad spala,proti ktere se ockovat neda a stejne s ni zadne vetsi problemy nejsou. Nebo napriklad sestikombinace infantrix. Vyrobce pise, ze dite musi dostat 3 davky, aby bylo chraneno. Prvni davka zacina v mesici a posledni v pul roce. Dale pak tvrdi, ze dite je "chraneno"az po te treti davce, tzn. v pul roce. Zajimave pritom je, ze nemoce , proti kterym se ockuje jsou nejnebezpecnejsi prave v tom prvnim pul roce, tzn, ze dite prakticky v te dobe 0-6 mesicu chraneno neni. Ma detska lekarka rekla, ze to bohuzel tak je.... ockovaci latky, pokud se poradne informujete, obsahuji formaldehyd/i napr.infantrix/, ktery byl napr. v nabytkarskem davno zakazan jako toxicky. Formaldehyd neni uveden ve slozeni pod timto nazvem, farmaceuticke firmy smeji pouzit dalsich 30 nazvu ....Podle me je jedina moznost , jak dite chranit v homeopatii.Bylo by fajn, kdyby si lidi zajistili VESKERE informace, nez dite daji ockovat. Jsem presvedcena o tom Kreditko, ze kdybys tyhle veskere informace mela, mluvila by si jinak.Samozrejme chapu, ze vetsina monost volby, zda ockovat, ci ne nema, ale rozumny pediatr se urcite najit da.......
 Linda 
  • 

Re: Kreditce 

(27.10.2008 14:29:11)
Martino promiňte, ale to co říkáte je nesmysl. Samozřejmě že ani očkování není 100%, ale pokud Vás ochrání třeba "jen" z 90% a 90% populace je očkováno, tak máte asi opravdu jinou šanci, že se nemoci vyhnete, než když by očkování nebylo. Jestli věříte homeopatii, tak Vaše víra nechť Vás ochraňuje...
 kreditka 


Re: Kreditce 

(27.10.2008 21:35:09)
Spíš věří, že zbytek populace očkováno bude, tudíž se nikdo z její rodiny nenakazí:-©
 lenka 
  • 

Re: Martině 

(27.10.2008 16:20:04)
No nechť tě tvá víra a homeopatie uchrání. Fakt nechápu,
 Martina 
  • 

Re: Re: 

(27.10.2008 18:25:47)
To, co jsem psala, jsem si urcite nevycucala z prstu, ale nechme toho. Vy si cpete do vasich deti ty sajrajty a doufejte, ze je to ochrani.
 kreditka 


Re: Re: 

(27.10.2008 21:33:33)
Ty se modly aby kolem tvého dítěte byly vždy jen lidé, kteří jsou očkovaní a ničím nenakažení.
 saskia 


Re: Martině 

(27.10.2008 18:50:38)
Ja mam doma tri holcicky a ockovat jsme je taky nenechaly.Cetla jsem podobne informace,jako uvedla Martina.Jmenovalo se to "Rund ums impfen" a ma to myslim podobny obsah jako kniha v cestine, o ktere tu uz nekdo psal.Ziji v Norimberku a ockovani tu mame take nepovinne.S homeopatii zkusenosti moc nemam, ale alternativa to urcite byt muze.Nase pi.Dr. se nas u kontroly ptala, jestli nechceme naockovat aspon ty pneumokoky.Moje mati je taky doktorka a rikala, ze ockovani pry chrani jen asi u sedmi kmenu.Dohromady je jich pry skoro 80.Nase detska na to odpovedela, ze pry ukaze cas a vyzkum, jak to vlstne je. To se mi zdalo trochu malo presvedcive.
 kreditka 


Re: Kreditce 

(27.10.2008 21:31:12)
To slyším poprvé, že by po očkování proti tetanu někdo onemocněl, ale i kdyby tak jsi sama psala, že nemoc proběhne lehčí formou. Jinak někomu přijde ta reklama na Prevenar směšná - mě moc ne kamarádce onemocnělo dítě a bohužel přišlo o sluch, bylo to v době, kdy tato problematika nebyla tak známá. Nevidím důvod proč neočkovat zdravé dítě aby tím ochránilo děti nemocné, které očkovány být nemohou. V očkovacích látkách jsou chemikálie, ale ty jsou dnes ve všem, to by ses nemohla s prominutím ani nažrat...
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: Kreditce 

(27.10.2008 21:55:20)
Očkování prevenarem jednoho dítěte druhé neochrání, to jen tak na okraj, pneuomokoky jsou součástí mikroflóry na sliznicích, nejsou infekční, stejně jako hemofilus.
 saskia 


Re: Kreditce 

(27.10.2008 23:18:34)
holky, ja si myslim, ze at uz clovek ockuje, nebo ne, tak kazda z nas chce proste jen to nejlepsi! Kazdy se rozhoduje na zaklade svych zkusenosti a informaci. Ja bych chtela vedet, jak to bude vsechno za 10 let. mejte se fajn, at uz jste proti, nebo pro.
 kreditka 


Re: Kreditce 

(28.10.2008 13:56:22)
Já to ale tak nemyslela, že Prevenar ochrání před epidemií, měla jsem na mysli to, že můžeme být rády, že se neustále vyvíjí nová očkování a máme tu možnost naočkovat dítě podle svého přesvědčení (vyjma povinných vakcín). Ta moje kamarádka lituje, že tehdy očkování na pneumokoka nebylo, děti má očkované na kde co, tudíž by zřejmě zvolila i toto očkování a dítěti to mohlo zachránit sluch...ale to je prostě kdyby, na to se nedá hřešit.
 Raďulka 


Re: Kreditce 

(27.10.2008 23:32:59)
Hm, mojí kamarádce zase totálně ohluchl syn potom, co do něj po porodu zbytečně cpali antibiotika, kvůli dilatované ledvinné pánvičce.
Tak si vyber co je lepší, jestli nechat vše na lékaři, který opravdu může být velmi nevzdělaný v problematice nemoci zrovna tvého dítěte, anebo si hledat info i jinde a nejen u lékařů.
Třeba moje dcera má pneumokoka ve výtěrech poslední rok a půl a neohluchla. A mimochodem, já jsem si před pár dny prodělala zápal plic, ke kterému mi zrovna ten její pneumokok dost pomohl...
Takže ono to není vždy tak jasné, že kdo ho má ohluchne, jak se nám snaží nabulíkovat reklama na očkování ;)
 kreditka 


Re: Kreditce 

(28.10.2008 13:51:09)
Já taky nepíšu, aby se vše nechalo na lékařích, nikde nepíšu aby maminky nescháněly info, nikde taky nepíšu, že kdo chytí pneumokoka ohluchne, necpi mi něco co jsem nepsala.

Jen píšu zkušenost ze svého okolí, kdy dítě skutečně ohluchlo, kamarádka mi teď svým způsobem závidí, že jsem mohla malou naočkovat Prevenarem a tím ji alespoň částečně ochránit, ona tuto možnost neměla.

Mimochodem nechci dělat reklamu na Prevenar, to jestli ho někdo dítěti podá je čistě jeho věc.
 Dana,dvě holky 
  • 

Má někdo tady podobné zkušenosti jako autorka? 

(25.10.2008 7:58:09)
Prosím napište!Myslím,že je více případů s nepřiměřenou reakcí po očkování,případně s pozdějším oslabením imunity.
Obě holky jsou atopičky a i v těchto případech by mělo být očkování odloženo.Naší MUDr.jsem ale o tom nepřesvědčila a reakce po základním očkování do 2 let byly vždy.Také mi říkala,že je zbytečné připlácet si na tu šetrnější vakcínu a že je otázka,zda je tak účinná jako ta celobuněčná.
 madlenka07 


Re: Má někdo tady podobné zkušenosti jako autorka? 

(25.10.2008 8:05:45)
Dano,já mám štěstí,že moje dcerka nikdy žádnou reakci neměla,mořžná v tom je i moje homeopatická profylaxe.Ale pokud není domluva s dr.nebylo by dobré uvažovat o změně pediatra?
Podle by měl bý jakýkoli lékař ochotný vyslechnout a popřípadě přistoupit na kompromis.Měli by to být naši partneři co se týče zdraví a ne diktátoři!!!!!!!
 rae  
  • 

Re: Má někdo tady podobné zkušenosti jako autorka? 

(29.10.2008 13:08:07)
my máme naopak vynikající paní doktorku - možná mám jen iluzi, protože malá není nemocná - jsou jí 2 roky a měla teď podruhé rýmu s jednodenní horečkou + v roce tzv. šestou nemoc.
Ale k očkování. Už na první dávku tbc v porodnici měla nepřiměřenou reakci - speciální oddělení kalmetizace nám doporučilo očkovat hexavakcínou - v té době placenou 1500,- za dávku x 3 to byla před zvýšením rodičáku docela darda. Dětská paní doktorka obvolala všechny od VZP, přes kalmetizaci a dětské oddělení nemocnice, zda by se pro mne jako samoživitelku dala vyjednat výjimka. Nedala! Popůjčovala jsem si mezi kamarády na 1. dávku, 2. a 3. zaplatila Mudr. sama (objednávala vždy všechny najednou, aby měla jistotu, že lékárna nebude mít výpade a navíc z jedné šarže) a až při aplikaci jsem jí dávala platbu za dávku - po roce už přeočkování hradilo ministerstvo.
I přes nejšetrnější formu očkování měla na 1. a 2. dávku horečnatou reakci - prý byla jediná ze všech takto očkovaných dětí. Neumím si představit, jaká by mohla být odezva na běžné očkovací látky. Navíc mám osobní zkušenost s postiženými dětmi po běžném očkování proti obrně tzv. na lžičku a podobnou zkušenost tu má jeden z pediatrů - takže i naše mudra byla za můj přístup ráda.
 Dana 
  • 

Re: Má někdo tady podobné zkušenosti jako autorka? 

(29.10.2008 17:36:19)
Tak to jsem ráda,že jsem si prosadila alespoň určitou výjimku při očkování proti obrně.Myslím,že hodně lidí si myslelo,že když je to jen na lžičku a ne injekce,takže to skoro očkování není.Ale já v té době četla velmi seriozní článek,že dítě,obzvláště při tomto očkování,musí být úplně zdravé-žádná rýma,prostě nic.
 rae 
  • 

Re: Má někdo tady podobné zkušenosti jako autorka? 

(31.10.2008 18:16:01)
já se narodila s dětskou mozkovou obrnou, ale v léčebně jsem se dvakrát setkala s dětma, který získaly virofou formu po očkování. Naštěstí v obou případech to byla jen lehká forma jednou s berlema, jednou bez s více postiženýma rukama. Oboje rodiče říkali, že po očkování se do dvou dnů provalila viroza a děti si prý stěžovaly už před očkováním, že jsou unavené. Takže i já jsem u staršího syna trvala na tom, že ani rýma. Ten případ, co se stal tady - to prý byla totálka. Ze zdravýho kluka, ležák, kurtovaný na vozíku (jak říkala naše dětská). Obrna vir je sviňa, on se v tom očkování díky přístupu vzduchu okamžitě spojí s tou lehkou virozou a nechá se "rozvézt" po celém těle, maskovanej.
 amálkaZ 


Mili, 

(25.10.2008 8:45:24)
dík za článek.Pěkně,věcně a prakticky bez emocí jsi napsala návod na slepé nedůvěřování.Tvůj příběh samozřejmě znám a je to strašný.Nesmysl je házet procentama a vyvažovat rizika.I jedno jediný zbytečně zemřelý dítě je neskutečně moc...
 Zuza, 3 holky 
  • 

Re: Mili, 

(25.10.2008 10:09:13)
Mili,
Váš příběh už znám z dřívějška, je mi to moc líto. Vždycky jsem ale spíše než o souvislosti s očkováním (která je asi jasná), přemýšlela nad tím, jak mohlo dítě s tak jasnými neurologickými příznaky (poruchy chůze a vidění), zůstat doma prakticky neléčeno a to několik dní. Nejsem zdravotník, ale myslím, že kdejakého laika při takovýchto příznacích napadne nějaký průšvih na mozku... Nejstarší dcera prodělala neuroboreliózu a jen při prvním podobném příznaku byla okamžitě hospitalozována a řešena!

Jinak na očkování mám tento názor: Aby se ty hrozné epidemie, při kterých umíraly celé vesnice dětí (zkušenost mojí babičky s černým kašlem, kdy umřely skoro všechny děti ve vesnici včetně jejího dvouletého syna) neopakovaly, je nutné očkovat. A to očkovat všechny zdravé děti, aby právě takové případy, jako byla Milenka, bylo možno z očkování vynechat a přesto nehrozila epidemie. Mám tři zdravé děti a očkuji, už proto, že jsem prostě solidární. Mimochodem, babičce je dnes skoro 100 let a že jí umřelo první dítě na černý kašel, vzpomene skoro při každém našem setkání. Nepřebolelo to asi po tři čtvrti století...
 Mili+5 


Re: Mili, 

(25.10.2008 10:39:21)
Zuzo, já vím, to je má noční můra a neodpustila jsem si to zmínit i v tomto článku, ačkoliv to s tématem až tak nesouvisí. Jak píšeš, mě jako mámu a laika taky ten průšvih v mozku hned napadnul, ale viděl ji jak pediatr tak jsme byli na pozorování v nemocnici v Chebu, všude nad tím mávli rukou, tak jsem se snažila sama sebe přesvědčit, že to snad nemůže být vážné, když tolik lékařů...Jenže se to zhoršovalo a pak nastalo to, proč mám docela blok nyní vůbec lékařům věřit, zoufalé pokusy doprosit se pomoci, strašné telefonáty o tom, že přijet si můžeme, ale stejně nám to vyšetření neudělají nebo o tom, že pokud to psychicky vydržím, mám počkat do zítra a přijít se ukázat s malou do ordinace, pokud to psychicky nevydržím, mám jí znovu vzít do toho Chebu, odkud nás před 14 dny poslali s tím, že batole může občas zavrávorat.
Nikdy si neodpustím, že jsem se na všechny tyhle místní lékaře nevykašlala a nejeli jsme hned do Plzně, jenže když o tom zase přemýšlím, jednali jsme tak, jak by se přece mělo postupovat, šli jsme za naším pediatrem, který měl poznat závažnost situace a poslat nás do nemocnice, kde je dětská neurologie a kde jsou schopni ji pořádně vyšetřit. Já nevím, nevím, dnes zpětně je jasné, co jsme měli dělat, ale v tu chvíli myslela jsem...no spíš jsem dost nemyslela, bála jsem se a byla jsem ráda, když řekli, že to nic není. Zase jsem se do toho ponořila, tolik to bolí. Zkouším odpustit, lékařům, sobě, Bohu. Bohu tedy spíš ve smyslu přijmout, že ta bolest není beze smyslu, že On ví.
 Zuza 
  • 

Re: Mili, 

(25.10.2008 12:47:05)
Přesně tak, Mili. Moje narážka byla samozřejmě na doktory a ne na Vás. Ale je fajn, že se o tomhle případu ví, že lidé nebudou tak slepě té doktorské autoritě věřit. To tak bývalo - moje máma vždycky slepě dodržuje, co řekl PAN doktor, i kdyby to byla sebevětší hloupost, protože on na to přece studoval! Držte se.
 Maruška Z. 


Re: Mili, 

(27.10.2008 21:06:19)
Mili, nad tvými příspěvky se vždycky rozbrečím, nic smutnějšího, než co se vám stalo, si nedokážu představit... Omlouvám se za citovou reakci, vím, že tohle je věcný článek. Jenom jsem ti chtěla napsat, že snad každá máma by si mohla vyčítat milion situací, kdy nebyla dostatečně obezřetná, málo přemýšlela, riskovala..., jenže to vždycky dopadlo dobře a hned na to zapomněla. Aspoň pokud můžu soudit podle sebe. A ty jsi prostě jen důvěřovala doktorům - když člověk nemá špatnou zkušenost, je to normální. Tak nebuď k sobě zbytečně přísná a přeju moc a moc síly a radosti!
 Mili+5 


Re: Mili, 

(25.10.2008 10:43:31)
Deni, díky za tvoje slova, ono se to snadno mluví v teoretické rovině o obětování toho mizivého procenta ve prospěch všech, ale když je to mizivé procento taky tvé dítě, všechno je jinak.
 Koník. 


Re: Mili, 

(25.10.2008 16:38:49)
Také tento příběh znám, a moc přeji rodine Mili už jen a jen zdravíčko!!!

S očkováním mám také špatnou zkušenost a také s už zmíněnou vakcínou spalničky, příušnice, zarděnky. Syn po první dávce měl vysoké horečky, které nešly srazit a vyskákala mu ošklivá vyrážka a tak jsem se vnutila do nemocnice, naštěstí se to pak urovnalo a my šli po 2 dnech domů. Moje dr., které jsem samozřejmě také velice důvěřovala, nám doporučila neočkovat druhou dávku. Tenkrát mi to přišlo divné, proč neočkovat, když se to přece má??? Bude mu stačit ta první dávka??? Několikrát jsem se na to přeptávala a nakonec byla tedy ráda, že se vyhneme třeba stejné reakci. Naše dr. šla do důchodu a nastoupila nová. Asi po roce od nástupu mi navrhla nechat malého přeočkovat Priorixem (snad to nepletu), kvůli těm příušnicím, že by nemusel mít dost obranných látek a zrovna v té době byly nějaké případy na Moravě. Ne že bych nové dr. nedůvěřovala, ale měla už jsem druhé dítě a víc jsem se o vše zajímala, při prvním jsem byla z každého pupínku vedle a utíkala k dr., ale to tak máme asi všechny. Takže jsem ho zatím přeočkovat nedala a říkám si, že má ještě času dost (je mu 5). Tady v diskusi jsem se dozvěděla, že jdou očkovat samotné příušnice, tak až se rozhodnu, zjistím si to a prodiskutuji s dr.
Mili, děkuji za ten článek, určitě pomůže mnoha maminkám, hlavně těm co mají první děťátko a mají spoustu práce se starostí o něj a neuvědomí si, že by mohly také ovlivnit i věci jako je očkování, které ve svých rukách pevně drží pediatři.

 Kačka, por.as, 2 děti 
  • 

Re: Mili, 

(25.10.2008 14:18:18)
toto je opravdu hodně jednostranný názor proti očkování-přece i jedno zemřelý dítě na obrnu, záškrt či tetanus je moc :-(
 Kačka, por.as, 2 děti 
  • 

Re: Mili, 

(25.10.2008 14:27:11)
omlouvám se za své vyjadřování, které možná působí necitlivě k autorce-té je mi samozřejmě šíleně líto, není horší ztráty...ale mrzí mně že se tu tolik haní věc, která je tolik prospěšná, vžďyť co by za ta naše očkování dali lidé v rozvojových zemích. Jenže každá i dobrá věc, má 2 strany a i když spoustě pomůže, tak někomu ne a někomu ublíží...je to tak u všeho...
 Mlada 


Re: Mili, 

(25.10.2008 15:47:59)
"Přece i jedno dítě zemřelé na obrnu, záškrt či tetanus je moc".

A byť jen jedno dítě zemřelé na nežádoucí reakci po očkování není moc?

Jsme ráda, že se o očkování více mluví. Nejen o jeho pozitivech. A doufám, že budu mít pro své děti větší šanci volby, než mám teď.
 Kačka, por.as, 2 děti 
  • 

Re: Mili, 

(25.10.2008 16:46:38)
každý dětský život je samozřejmě moc! Ale myslím že se nedá srovnávat počet dětí co zemřou na reakci po očkování a počet dětí co umíralo, když očkování nebylo-nebo co umírá tam kde není dostupné!
 Mlada 


Re: Mili, 

(25.10.2008 16:51:23)
Ne nedá, ale také se moc nedají srovnávat ostatní podmínky (životní úroveň, hygiena, kvalita potravy atd.).
Pak také záleží na konkrétních nemocech. Pro mě je třeba přínosem očkování proti obrně, záškrtu, tetanu a nejspíš i spalničkám. Ostatní bych velmi zvažovala, kdybych měla tu možnost.
 MSteflova 


Re: Mili, 

(25.10.2008 17:18:58)
Kačko, myslím, že se tu spíše řeší počet očkování do 1-2 let, ne prospěšnost očkování jako takového. Sama nechápu, k čemu je ročnímu dítěti např. očkování proti žloutence B, proč nedat tuto vakcínu později. Sečti všechna očkování do 1 roku(samozřejmě u hexa vynásob šesti, i MMR třemi), připočti k tomu nějaké ty konzervační látky atd. a sama řekni, zda ti to nepřipadá na dětský organismus trochu příliš...
Podívej se také na stránky www.rozalio.cz, kde je o očkování více informací. Informací, které nejsou podpořeny zájmy farmaceutických firem.
 MirkaM 


Mili, díky 

(25.10.2008 19:10:24)
Mili,
vždycky si na Vás v předvánočním čase vzpomenu, a vídán Vás tu na Rodině.
Chtěla bych Vám moc poděkovat, že i když je to pro Vás tak bolestné, myslíte na druhé, a věcně se snažíte varovat. Přitom se vystavujete "empatickým" reakcím těch které mají asi pocit, že se jim to nemůže stát.
Upřímně - stejně, jako Vy jste s holčičkou absolvovali "předepsaný postup" a nejeli jste do velké nemocnice, tak skoro každá znás absolvuje to očkovací kolečko. Pokud je dítě absolutně zdravé, pediatr se o nějakém individuálním plánu a výjimkách přesvědčit nedá (určitě většina pediatrů).
Napadá mě paralela s porody, tam lékařům taky hodně matek věří, že dělají to nelepší.
 Marie 
  • 

Re: Mili, díky 

(25.10.2008 22:13:19)
Milá Mili,
díky moc za zveřejnění Vašeho tragického příběhu. Neznám Vás, ale po přečtení dvou vět Vašeho textu, jsem si byla na 90% jistá, kdo byl Vaším pediatrem. Ke zmíněnému panu doktorovi jsme také docházeli a po určité době jsem změnila lékaře. Musím přiznat, že jsem měla trochu špatný pocit. Vždyť se ke mně nechoval špatně, dalo by se říci, že byl korektní, navíc ta vynikající pověst! Ovšem pár věcí mě během péče zarazilo, představovala jsem si to trochu jinak. Prozatím jsme řešili jen takové banality, které se podle pana doktora jaksi samy dají do pořádku. Možná má pravdu. Také to ale pojišťovnu nic nestojí... My ale už na nic nečekáme. Lékaře jsme změnili a při větších potížích pojedeme (jsme byli) ve fakultní nemocnici.

Ve Vašem příběhu mě nejvíc bolí to, že po takové reakci nebyl lékař opatrnější, NB když byla diagnostikována porucha imunity a že Vás včas neposlal do fakultky!Ano, ta nerozhodnost a čekání na - nevím co - až Vám začne dítě kolabovat - to byl ten důvod, proč jsme odešli.

Naše zkušenosti s naším zdravotnictvím jsou takové, že pokud chcete nějakou akci, musíte velmi přehánět a dramatizovat - ne-li si vymýšlet a být neustupní - bohužel.

Je mi moc líto, jak to u Vás dopadlo, přeju Vám vše dobré!
Srdečně zdraví Marie
 Mili+5 


Re: Mili, díky 

(25.10.2008 23:16:13)
Marie, mohu Vám jen gratulovat ke správnému rozhodnutí, odhadla jste situaci včas narozdíl ode mě, bohužel. Ovšem nebyl sám, kdo se podílel na tom fatálním zdržení, lékaři v nemocnici v Chebu jednali stejně, dodnes to nechápu, co je k tomu vedlo, že to tak podcenili.
 Marie 
  • 

Re: Mili, díky 

(25.10.2008 23:52:07)
Prosím Vás, vůbec mi negratulujte a hlavně si nic nevyčítejte, udělali jste vše, co jste mohli udělat.
 10.5Libik12 


Re: Mili, díky 

(26.10.2008 9:41:13)
Mili, jakkoliv tvé hrozné zkušenosti mohou významně přispět do diskuse o očkování, zdá se mi velmi masochistické, jak jednoznačně to vidíš a trápíš se tím, cos měla nebo neměla udělat. Nechalas očkovat Milenku, která byla zdravá a 2 měsíce po ATB, kolik takových dětí je stále očkováno rp. kolik dětí by vůbec očkováno nemohlo být. To, co vás potkalo je temné, děsné, ale hlavně našim poznáním nevysvětlitelné. Mám nesmírnou pokoru před tím, cos vydržela. Neřeš to ale jako důsledek svého nevědomě chybného počínání, tak to není.
 Raduza 


Re: Mili, 

(25.10.2008 19:01:13)
Mili, přeji hodně síly, aby jsi dokázala odpustit. Člověk nezapomene nikdy, ale čas rány trochu zhojí, je milosrdný ... Tento článek ve mně zase spustil dilema, zda očkovat syna priorixem podruhé či nikoli. Po prvním očkování prodělal slabé spalničky, pak měl velkou reaci na čtvrtou hexavakcínu. Doktorka na očkování trvá. V Motole psali odložit, ale dokdy to nevím. Nevím ani, kde se zeptat, zda tam můžu napsat já nebo prostě tvrdit celou zimu, že je nemocný. Taky mě vadí, že doktoři nehlásí rakce na očkování, nikdo pak neví kolik dětí má reakci a po které vakcíně.
 Linda 
  • 

Re: Mili, 

(25.10.2008 22:45:38)
Částečně souhlasím, a sice s tím, že i 1 zemřelé dítě je moc. Na druhou stranu "házet procentama a vyvažovat rizika" je bohužel vždycky nutné, protože očkování i neočkování obojí rizika přináší (s tím, že někdo zkalkuloval, že OBECNĚ riziko neočkování je větší a s tím, že by se mělo ke každému přistupovat INDIVIDUÁLNĚ). Navíc myslím, že třeba riziko úmrtí dítěte při autonehodě je o dost větší, než riziko úmrtí při očkování. Přesto do aut sedáme a děti v nich vozíme, protože holt riziku se v životě nevyhnem.
 Jana+2kluci 
  • 

Celkem mi to vyrazilo dech 

(25.10.2008 20:02:21)
Mám dvě děti a třetí na cestě..zajímam se celkem tak nějak o vše kolem nich,ale k tématu očkování mě doposud nic nepřivedlo.Brala jsem prostě ,že to tak má být a nenapadlo by mě,že muže hrozit nějaké nebezpečí.Koukám,čtu,slzy v očích a nevěřím,že to mohlo přes veškerou péči a vyšetření dopadnout tak smutně.O oslabené imunitě u dětí a časté nemocnosti mám z mého okolí dobré zkušenosti s vlasovou anylýzou-vice na www.1zdravi.cz -třeba to někomu pomůže,můžu poradit.
 MSteflova 


Re: Celkem mi to vyrazilo dech 

(26.10.2008 8:21:19)
Danielo, to bylo asi adresováno někomu jinému(?).
 kashka 
  • 

očkování 

(26.10.2008 9:05:57)
Danielo,
tak o tom případu vím, ale to byla tzv. "testovací" vakcína, resp. nikde jinde nebyla ještě používaná. výrobce "zasponzoroval" třetí svět.

Jinak já své děti naočkované mám, nemají nic navíc, ale zakladní mají. V roce 1960 zemřel můj strýc na spalničky (bylo mu 5let) nebyl ani slabé ani "ohrožené" dítě. A dnes slyším dost často že to nic není, že to je běžná nemoc, tak proč očkovat.
 michal,dvě dcery 
  • 

výborní pediatři 

(26.10.2008 11:26:59)
Je to opravdu hrozné a rozhodně bych nechtěl být v kůži maminky malé Milenky.U nás ve vesnici máme pediatričku,která mi připomíná lékaře ze článku.Je to taková sekretářka s razítkem.Rodiče příjdou,řeknou co dítěti je,jaké má příznaky.Potom řeknou doktorce co má udělat za vyšetření,kam dítě poslat a ona to udělá,takže v podstatě by u nás v ordinaci mohla sedět sestra s razítkem a psacím strojem.Ale to jen tak na okraj,chtěl jsem psát o něčem jiném.Naše mladší dcera se narodila v lednu 2006.V červnu začala kašlat a soplit,tak jsme šli k doktorce.Ta si ji poslechla a naznala,že nic neslyší a doporučila sirup proti kašli.To bylo v pátek,v sobotu se kašel ještě zhoršil,tak jsme vyrazili do Brna na pohotovost.Tam paní doktorka naznala,že něco slyší na plících a poslala nás do dětské nemocnice.Při vyšetření nám doporučila odsávačku na vysavač.Trochu nás to zarazilo,ale byli jsme ujištěni,že je to naprosto bezpečné a spolehlivé a rozhodně účinnější,než dosud známé odsávačky.V nemocnici si malou s maminkou nechali týden a po příjezdu domů,jsme šli na kontrolu k naší doktorce.Vyprávěli jsme jí o odsávačce,kterou jsme koupili a opravdu se nám velmi osvědčila.Paní doktorka tuhle informaci očividně slyšela poprvé a nechala si podrobně vysvětlit funkci odsávačky.Jaké bylo naše překvapení,když za 14 dní jsme se dozvěděli,že paní doktorka vychvaluje odsávačku až do nebes a všem maminkám tvrdí,že s ní má jen ty nejlepší zkušenosti.Jinými slovy se doktorka chlubila cizím peřím a přitom by to měla být ona,kdo by měl sledovat trendy a radit rodičům.Nevím,jestli můj přízpěvek je k tématu,jen jsem se chtěl podělit se svou zkušenností s pediatry.
 Katuka+Vítek11/06+Danek10/09 


Re: výborní pediatři 

(28.10.2008 22:12:34)
No chválabohu my máme zatím s naší lékařkou dobré zkušenosti. Loni, když bylo synovi něco přes rok začal kašlat. Nasadili jsme sirup, ale v noci se budil a kašel zněl divně. Hned druhý den jsem ho vzala za lékařkou. Popsala jsem jí, že kašle a má trochu rýmu, byl bez teploty. Už od stolu se ptala zda nekašle, jako když štěká pejsek. Trefila hřebík na hlavičku a byli jsme, jak se říká doma. Dostala injekci na splasknutí otoku hlasivek, který ho dusil a dostalo se nám podrobného varování. Otok se může objevit i při úplně banálním nachlazení. Malé děti mají užší hrtan a k hlasivkám jen malý kousek. Pokud nepomůže chladný vzduch, čípek na splasknutí tak klidně volat sanitku a šup do nemocnice na injekci. Taková zkušenost mě velmi uklidnila, protože to belnéyl hlas praxe.
Nic proti primářům, ale zdá se mi, že čím vyšší šarže, tím menší praxe z běžné reality a tím větší přesvědčení o vlastní nezpochybnitelné pravdě.
Katuka
 Lea 
  • 

ockovani 100% ano - ale u zdravych deti 

(26.10.2008 13:28:07)
Osobne s povinnym ockovanim souhlasim a to z nekolika duvodu:

1) Vase deti budou nejspis cestovat daleko vice nez vy sami. At uz na dovolenou (klidne s Vami) nebo v pozdejsim zivote. A nemusi ani jezdit do nejakych extra vzdalenych zemi - diky migraci se i do "civilizovanych" zemi dostavaji nemoci, ktere by tam clovek uz treba necekal.

2) Migrace se samozrejme nevyhne ani nam, takze tyto nemoci se k nam budou dostavat ve zvysene mire.

3) Ockovani neni 100%, obcas se najde nekdo, komu vakcina proste "nezabrala" nebo nekdo, kdo z duvodu snizene imunity nemohl byt ockovan vubec. Tito lide jsou pak v podstate zavisli na tom, ze diky vysoke proockovanosti populace se k nim choroba nedostane.

Tzn. Osobne 100% souhlasim s povinnym ockovanim zdravych deti. A tudiz bych misto kampane proti ockovani jako takovemu uvitala kampan (a tlak verejnosti) za lepsi sledovani a diagnostiku imunodeficientnich jedincu. (Osobne bych za takoveto predockovaci vysetreni klidne i priplatila, protoze si myslim, ze to ma smysl).

Milin pribeh je strasne smutny. Holcicka mela snizenou imunitu a presto byla naockovana, navic v dobe, kdy se v jejim okoli vyskytlo inf. onemocneni To by se stavat nemelo. Ovsem zrusenim povinneho ockovani bychom detem jako ona nepomohli - tyto deti se musi spolehnout na imunitu tech ostatnich.
 Renata 
  • 

Re: ockovani 100% ano - ale u zdravych deti 

(26.10.2008 14:17:41)
Leo, kdyby to bylo tak snadné :-( Myslím, že už to tu zaznělo, ono totiž do 3 let má většina dětí v případných testech známky snížené imunity. Mírné snížení imunoglobulinů je v tomto věku NORMÁLNÍ. Pokud každému dítěti odeberou krev a zjistí, že 70% dětí má nižší hladiny, nebude se 70%dětí očkovat před 3.rokem?? Mimoto, v čase prvního očkování proti TBC o imunitě dítěte nevíme vůbec nic...

Tento článek není kampaň proti očkování, je o osobní zkušenosti autorky.
 kamzyk 


Snizena imunita a jak ji predvidat 

(26.10.2008 14:53:56)
V prvnich mesicich a rocich veku ditete imunita velmi vyzrava. Krome krevnich testu, ktere ovsem nelze udelat miminku tak zahy (provadeji se nejprve v 6ti mesicich), lze proto "snizenou imunitu" zjistit pouze tezko. Zpozornet byste ale meli v pripadech, ze v rodine (at uz ze strany matky ci otce) je atopicka zatez - napr.matka alergicka na pyly a prach, otec ekzematik, atd. Atopie = atypicke reakce na jevy, na ktere ostatni jedinci reaguji "normalne", souvisi to prave s poruchou imunity. Pokud tedy dite ma zvysenou pravdepodobnost, ze bude atopikem (jeden nebo dokonce oba rodice alergici-pak pravdep.je 80%, ze dite bude atopik), pak je treba davat pozor na reakce po ockovani a pro jistotu mit doma pripraveny "pohotovostni balicek" (Fenistil kapky, Rectodelt = kortikoidy v cipku, atd.). U atopickeho ditete reakce po ockovani lze cekat a podle miry a druhu projevu reakce lze zavest individualni ockovaci plan. A to nemluvim o zavadeni prikrmu u atopickeho ditete, ale o tom priste, to je na dlouhou rozpravu.
PS:vedeli jste, ze prave cerny kasel (Pertussis) je ona slozka Hexavakciny, ktera zejm. atopicke deti senzibilizuje a katalyzuje tak budouci alergicke reakce?
 kamzyk 


Re: Snizena imunita a jak ji predvidat 

(26.10.2008 15:24:10)
Milado, snizene IgA protilatky jsou vetsinou neprime umerne zvysene hladine IgE protilatek, coz signalizuje prave onu atopii a vetsinou resultuje v umorny ekzem, alergie, dusnost, atd. - melo nektere z techto projevu tve starsi dite? A jak je mozne, ze pediatr takto zavazny deficit IgA protilatek odhalil tak pozde???!
Mam pocit, ze jsi jedna z autorek serialu o ekzemu, mimochodem velmi dobre zpracovane clanky. Je videt, ze o uvedene problematice mam siroky prehled. Chci se zeptat ciste ze zvedavosti: mate v rodine atopickou zatez? A v jakem stadiu je momentalne ekzem tveho ditete? Uz je to lepsi? Dik za odpovedi :-) *Vera*
 kamzyk 


Re: Snizena imunita a jak ji predvidat 

(26.10.2008 17:08:25)
Tedy, to je hrůza, ten váš pediatr. S tím IgE je to někdy přesně, jak popisujete: první vlaštovkou je snížené IgA (nebo nulové, to je poměrně vzácné), načež IgE naroste nepřímo úměrně. Někdy se tyto děje dějí takřka současně, jindy ne a vzestup IgE hladiny na sebe dá dlouho čekat. Ovšem že pediatr neodhalil poruchu imunity tak zásadní, to je na pováženou.
Každopádně je ale vidět, že atopická zátěž v rodině je. Bohužel nejen ve vaší... (projevy atopie znám důvěrně...)

Moje dítě (19M) se narodilo s poruchou imunity- už teď má IgE kolem 150 a je silný polyvalentní potravinový alergik s již nastupujícími inhalačními alergiemi. Např. mléko nesmí být vůbec v domě, tady je reaktivita nejsilnější. Já sama měla jako dítě velmi silnou polinosu, IgE mám již od dětství kolem 200 a např.břízu IgE=40, trávy o něco málo nižší, atd. - jako dítě jsem měla věčně rýmu, když ne "klasickou", tak alergickou. Musím ale říci, že dnes, přestože laboratorní výsledky mám strašné, takřka nevím o projevech alergie, nemocná jsem cca jednou za 10 let. Zlepšení přišlo kolem mých 22 let a dodnes nevím, proč. Nemám tu větu ráda, ale občas k ní taky sklouznu: musíme doufat. A samozřejmě, pokud lze něco pro zlepšení aktivně dělat, tak se o to minimálně pokusit.

Tak, mějte se pěkně a přeju hodně sil v boji s atopií, ať už jde o příšerný a nervy drásající AE, alergie na kdeco, atd. Věra

PS: alergie na roztoče se většinou pojí s předchozí alergií na vejce - bylo to u vás taky tak? Kdybyste napsala na Vera.Kam@email.cz, byla bych ráda, už tu hranatou potvoru musím vypnout, dcera doráží :-)
 kamzyk 


PS:preklep 

(26.10.2008 15:26:36)
Chtela jsem napsat ze "o uvedene problematice MAS siroky prehled" - to sluvko MAM, to je preklep... jsem to ale popleta :-)
 kamzyk 


Re: Snizena imunita a jak ji predvidat 

(26.10.2008 16:43:39)
Ano, mate pravdu a ja se omlouvam za nepresnosti- pokud jsou pro to zvlast zavazne duvody, lze krevni testy udelat drive nez v pul roce -ja zatim nikoho takoveho nepoznala, az vas. Protoze jste prvni clovek, ktery ma v rodine takto zavaznou imunodeficienci (ja to znam zatim pouze ze skript), chtela bych se zeptat: co bylo konkretne impulzem pro nabrani krve v 7tydnech vaseho ditete? Jaka je vase rodinna imun.zatez? Dekuji za odpovedi, moc me to zajima. A jsem zajedno v tom, ze nelze rici, ze stav se "srovna, az bude diteti tolik a tolik let". Pediatr, ktery neco takoveho pronese, si muze na stul dat rovnou kristalovou kouli... Ja osobne jsem si coby rodic atopik jsem prosadila (a bylo to pomerne tezke...)vcasne udelani krevnich imunotestu u sveho ditete, a (k velkemu uzasu pediatra) byla zjistena vazna porucha imunity. Takze my jsme napriklad jedni z tech, kteri ockovani jsou podle individualniho kalendare. Vcasne pouziti testovacich metod muze zachranit hodne, i zivot samotny.
 kamzyk 


Re: Snizena imunita a jak ji predvidat 

(26.10.2008 17:33:32)
Vaše rodina jste ideální případ pro výzkum, to nemyslím nijak ironicky nebo zle- imunologii jsem studovala, takže vy mě moc zajímáte, už jen proto, že poprvé se setkávám s něčím, co znám doposud jen teoreticky, ze skript a přednášek. A je obdivuhodné, že se s tím vypořádáváte takříkajíc sportovně- jednoduché to tedy skutečně nemáte!!!
Dcera má také vážnou poruchu protilátk.imunity,m.j. silná polyval.alergie, m.j.i na právě na vámi zmiňovaný Nutrilon Pepti (naštěstí dnes existuje Neocate). Co přinese budoucnost je vzhledem k nízkému věku dcery těžké předvídat (dcera má 19M).
 eau a lipo 
  • 

Re: Snizena imunita a jak ji predvidat 

(26.10.2008 22:43:12)
Muzu mit dotaz? Prekvapuje me, ze prestoze nas filip dosud nebyl temer nemocny, tak ma velice bourlive reakce na ockovani. Cim, to muze byt? V rodine mame alergie z obou stran. U syna doposud nebylo nic zjistovano krom krevniho obrazu kvuli zelezu...diky moc.
 kamzyk 


Re: Snizena imunita a jak ji predvidat 

(27.10.2008 13:41:18)
Vic by rekly testy zamerene na zjisteni stavu imunity, ktere neni od veci udelat. Vzhledem k atopicke zatezi v rodine je vyssi pravdepodobnost (pokud oba rodice alergici, cca 80%), ze syn muze byt atopikem.
 kamzyk 


Re: Snizena imunita a jak ji predvidat 

(26.10.2008 17:33:33)
Vaše rodina jste ideální případ pro výzkum, to nemyslím nijak ironicky nebo zle- imunologii jsem studovala, takže vy mě moc zajímáte, už jen proto, že poprvé se setkávám s něčím, co znám doposud jen teoreticky, ze skript a přednášek. A je obdivuhodné, že se s tím vypořádáváte takříkajíc sportovně- jednoduché to tedy skutečně nemáte!!!
Dcera má také vážnou poruchu protilátk.imunity,m.j. silná polyval.alergie, m.j.i na právě na vámi zmiňovaný Nutrilon Pepti (naštěstí dnes existuje Neocate). Co přinese budoucnost je vzhledem k nízkému věku dcery těžké předvídat (dcera má 19M).
 kamzyk 


Re: Snizena imunita a jak ji predvidat 

(26.10.2008 17:33:34)
Vaše rodina jste ideální případ pro výzkum, to nemyslím nijak ironicky nebo zle- imunologii jsem studovala, takže vy mě moc zajímáte, už jen proto, že poprvé se setkávám s něčím, co znám doposud jen teoreticky, ze skript a přednášek. A je obdivuhodné, že se s tím vypořádáváte takříkajíc sportovně- jednoduché to tedy skutečně nemáte!!!
Dcera má také vážnou poruchu protilátk.imunity,m.j. silná polyval.alergie, m.j.i na právě na vámi zmiňovaný Nutrilon Pepti (naštěstí dnes existuje Neocate). Co přinese budoucnost je vzhledem k nízkému věku dcery těžké předvídat (dcera má 19M).
 kamzyk 


Re: Snizena imunita a jak ji predvidat 

(26.10.2008 17:35:07)
PS:dcera mi odklikla enter, takže to bylo nedopsané... Musím jít, dcera už je netrpělivá, můžu někdy napsat? Mějte se a hodně sil!!!! Věra
 Dana,dvě holky 
  • 

Re: Snizena imunita a jak ji predvidat 

(27.10.2008 9:33:57)
Bohužel jsem se to dozvěděla až po naočkování.Před šesti lety takový rozruch kolem očkování nebyl,takže jsem slepě důvěřovala doktorce.
V té době byl černý kašel očkován celobuněčnou bakterií-tam o té reakci vím z vlastní zkušenosti,ale netušila jsem,že je to i u té hexavakcíny!
 Dana,dvě holky 
  • 

Re: Snizena imunita a jak ji predvidat 

(27.10.2008 9:52:50)
Čistě teoreticky(možná za pár let i prakticky),kdybychom měli ještě jedno dítě,jak tedy postupovat?Žádat hned nějaká vyšetření na imunologii?Obě dcery měly po narození ekzém-první měla velmi silný,druhá méně,už jsem věděla,co a jak,takže jsem se některých věcí vyvarovala.Obě byly douho kojené.
Starší dcera má nyní prokázané autoimunní onemocnění štítné žlázy(na endokrinologii nám řekli,že se s tak vysoký hodnotami u malého dítěte ještě nesetkali).Teď bere Euthyrox a stav je lepší.
 Katka 
  • 

Re: ockovani 100% ano - ale u zdravych deti 

(26.10.2008 15:35:03)
Přečetla jsem diskuzi až sem. A myslím, že nad KAŽDÝM očkováním by se měl lékař i rodiče zamyslet. Bohužel ne každý má přístup na internet a ani já ho kdysi neměla. Syn onemocněl a byl léčen chemoterapií. Jak jsem se později dozvěděla, tak neměl pobývat s dítětem očkovaným proti obrně. Dcera, v té době půlroční toto očkování dostala, ač lékařka věděla čím syn prochází. Ani v nemocnici nám nic neřekli, i když znali věk dcery. A já čerpala vše jen z nemocnice a materiály z internetu, kde to nemocnice uváděla, se mi dostali do ruk až po očkování. Naštěstí se snad? nic nestalo. Ale dodnes se zlobím, že mě na to nikdo neupozornil.
 Líza 


Re: ockovani 100% ano - ale u zdravych deti 

(26.10.2008 15:38:05)
Imunita vůči TBC není protilátková, takže odběry hladin imunoglobulinů by stejně v tomhle případě k ničemu nebyly...
 Renata 
  • 

Re: ockovani 100% ano - ale u zdravych deti 

(26.10.2008 15:45:31)
Lízo, máš pravdu, o testech protilátek jsem taky v souvislosti s TBC nic nepsala. Právě u buněčné imunity nelze předvídat vůbec nic...
 kamzyk 


Re: ockovani 100% ano - ale u zdravych deti 

(26.10.2008 15:53:34)
Mluvila jsem o krevnich testech- ne pouze o vysetreni hladin imunoglobulinu. Obecne, toto tema je na delsi povidani, na ktere ted, co se mi probudila dcera po polednim spanku, uz nemam cas. TBC se tyka bunecne imunity, ano, vim to (je to ma profese). Dulezite podle me je, ze malo lekaru praktikuje individualni pristup k pacientum. Mejte se pekne, Vera
 Líza 


Re: ockovani 100% ano - ale u zdravych deti 

(26.10.2008 16:12:11)
To jsem psala Renatě, ne tobě. Argumentovala odběry na protilátky.

A myslím, že se asi shodnem, že zhodnocení buněčné imunity u čtyřdenního dítěte je naprosto nereálné...
 Lizzie 


Moc smutné 

(27.10.2008 8:47:18)
Zrovna nedávno jsem se bavila o očkování s kamarádkou, my to teď celkově sem tam probíráme. Že je nutný přistupovat k tomu opatrně a v zahraničí mají rodiče možnost výběru - mám k němu momentálně dost rozporuplný postoj, byť ať si načtu, co si načtu, stejně se mu asi (pokud se systém nezmění) u dětí nevyhnu. Jak píše autorka - všechno není k odsouzení, leč je to aplikováno plošně a vlastně na každého. Třeba změní zákon, ale pochybuju...btw - nemyslíte, že zrovna hexavakcína (nebo jak se to jmenuje) je dost velká pecka?
Co mě hodně drtilo byla reklama na ,,pozdější očkování" - proti rakovině děložního čípku. Jednak mi to přišlo až citově vyděračské a pak jsou na něj také rozporuplné názory. Navíc mi bylo řečeno, že rakovinu děložního čípku způsobuje cca 100 druhů virů a toto očkování je pouze proti čtyřem...a ty prachy jsou taky dost. Ráda bych se o tom do budoucna dozvěděla víc, přijímám tipy na zajímavou literaturu.
 kunhutka 


Hysterie 

(27.10.2008 16:23:41)
Nechapu hysterii kolem ockovani, kterou tenhle clanek spustil. Je to smutne, strasne smutne, a kdyby se to stalo mne, tak budu taky hledat viniky. Jenze nestalo a z pohledu nezavisleho pozorovatele se mi to jevi uplne jinak. Uvedomujete si, ze dite se snizenou imunitou muze umrit na COKOLIV? Treba obycejnou chripku? Nemluve o tech nemocech, proti kterym se ockuje... Kdyby se ockovat prestalo, tak by nedochazelo k temto ojedinelym pripadum, zato by deti houfne umirali na komplikace pri vaznych nemocech, jimz lze predejit. Vite napriklad, ze par deti rocne umre na "obycejne" plane nestovice? Proti kterym se ockuje? Ockovani ma sva rizika, ale predevsim benefity a ty rizika dalece prevysuji.
 Myshka + 2 


Re: Hysterie 

(27.10.2008 16:53:31)
Heleno, az bude TVOJE dite tim ojedinelym pripadem, ktere nedejboze podlehne komplikacim po ockovani, tak budes mozna taky hystericka.
Zaznela tady pouze hrstka nazoru, ze ockovani vubec. Vetsina je pro individualni pristup. To je rozdil.

Renato, je mi lito, ze ma u tveho chlapecka autismus souvislost s ockovani. Bohuzel pripadu takovych "nahodnych souvislosti" je tolik :(((

Treba tady tenhle chlapek http://www.you tube.com/watch?v=Xq9M7xIvdhg&feature=related
 kunhutka 


Re: Hysterie 

(27.10.2008 17:55:07)
Vsak jsem psala, ze byt to moje dite, taky si budu chtit najit nejakeho vinika. Jenze, jaksi se tady prechazi, ze zatimco za obet ockovani padne mozna jedno dve deti rocne, nebyt toho ockovani, tak jich umiraji tisice - nasledkem epidemii, kterym uz v minulosti padlo za obet miliony lidi. Individualni plan je fajn, i kdyz znovu rikam, jak muzete vedet, ze kdybyste dite kvuli snizene imunite nenaockovali, nechytlo by jednu z tech nemoci proti nimz se ockuje? Protoze ta pravdepodobnost je podstatne vyssi nez to, ze zemre nasledkem ockovani. A pokud jde o ty, co tu volaji po tom, aby se neockovalo vubec - tak tam skoda slov, to musi byt s prominutim slepice, co v zivote nenakoukli do knizky dejepisu.
 eau a lipo 
  • 

Re: Hysterie 

(27.10.2008 18:20:01)
Helemax, ackoliv s ockovanim na jednu stranu souhlasim, tak to nevidim tak tragicky, jelikoz nelze srovnavat podminky tehdy a ted. A potom medicina sla preci taky dopredu ne? A je dosti necitlive obetovat tady jedno dve deti, ktere na ockovani umrou...Kdyz se lita do vesmiru a je mozne klonovani, tak at ksakru vymysli neco co neublizuje NIKOMU...ne ze se tu holt par deti obetuje... mimochodem neni jich par a to se to mezi ne vubec nepocitame ty co maji dlouhodobe nasledky...
a kdyby se ti stalo neco takoveho, ze by tve dite melo poruchu imunity, to bys ho presto nechala ockovat necim, co by mu mohlo zpusobit smrt? Nejak ti nerozumim? to by snad nechtela zadna matka :-/
 kunhutka 


Re: Hysterie 

(27.10.2008 18:25:30)
A jak bych mohla vedet, ze kvuli tomu, ze kvuli tomu, ze ho ockovat nedam, neumre na plane nestoviste, zardenky, nebo chripku? Jo, ja bych to riskla. A medicina sla mozna dopredu, ale jak je tedy mozne, ze nekokaze zabranit tomu, aby deti neumirali na chripku nebo nestovice? Teda dokaze, ockovanim. V USA umiralo nekolik desitek deti rocne na plane nestovice a nekolik stovek na chripku, proto se ted proti nim ockuje plosne. A hadej co - umrtnost se snizila na promile, a to jeste se pocita z rad tech, co deti chytre ockovat nedavaji, protoze si mysli, ze kdyz jsou vsichni okolo ockovani, tak to jejich dite nema odkud chytit.
 eau a lipo 
  • 

Re: Hysterie 

(27.10.2008 18:42:42)
Chces-li slyset muj ryze soukromy nazor, tak ja vidim jako hlavni viniky lekare, kteri se pravdepodobne za tech 6 let nic nenaucili, neumi diagnostikovat a ani nemaji dalsi vhodne vlohy pro toto povolani a na sve misto by meli nejlepe dobrovolne pustit vhodnejsi adepty...a to ze lekar je clovek a muze delat chyby at si kazdy strci vite kam...
kdyz srovnam...ja jsem studovala konzervator, kdybych nemela talent a pilne necvicila asi by me ze skoly vyhodili...kdybych mela mit koncert a delala jednu chybu za druhou tak v lepsim pripade priste neprijdou, v horsim me vypiskaji a v nejhorsim o me jeste napisopu hnusnou kritiku...a to se nejedna o lidske zivoty(tedy pokud by z te hruzy nekdo nedostal infarkt ;-) ).
byt lekarem je jedno z nejnarocnejsich povolani...nejenze toho musi strasne moc vedet, ale musi mit i jine kvality, diky kterym je opravdu schopen chranit lidske zivoty...na tom se ale asi shodnem ne? :-)
 eau a lipo 
  • 

Re: Hysterie 

(27.10.2008 18:48:54)
...o tom ze tolik deti umira na chripku a plane nestovice jsem tedy nevedela...to jsou docela banalni nemoci, ne?
...ale jestli to neni i tim, ze maji oslabenou imunitu kvuli ockovani??? ;-) (to jsem si jen dovolila rypnout)
 Mili+5 


Re: Hysterie 

(27.10.2008 18:58:43)
Zrovna jsem to chtěla napsat, je velmi pravděpodobné, že bez očkování by moje malá žádnou poruchu imunity neměla a taky musím připomenout, že různé virozy a i bakt. infekce měla malá často a vždy jsme je zvládly a nezemřela na ně. Naočkování MMR však s největší pravděpodobností vyvolalo encefalitidu, která ji zabila. Já jsem naopak přesvědčená, že nabýt toho očkování malá by tu dnes byla.
Sama za sebe jsem se rozhodla, že už jsem na oltář téhle moderní modly zvané vysoká proočkovanost populace položila dost velkou oběť a nikdo nemá morální právo mě nutit, abych riskovala zdraví a život svého dalšího dítěte. Tomíkovi MMR naočkovat nedám, pouze v pozdějším věku samostatně příušnice.
Je pravda, že jsou očkování, která považuji za důležité naočkovat, část z nich už Tomík má.
 Líza 


Re: Hysterie 

(27.10.2008 18:55:58)
Helemax, úmrtnost na nemoci, které uvádíš, je velmi nízká a týká se především rizikových skupin dětí. Pokud jde o zarděnky, tak úmrtí dítěte na zarděnky je celkem absurdní představa - zarděnky se neočkujou proto, že by zabíjely děti, ale proto, že jsou nebezpečné pro plod nakažené těhotné ženy. To jen k upřesnění. nějak mi vadí, když tu někdo zdánlivě strašně logicky argumentuje, a přitom plave v základech...
 Líza 


Re: Hysterie 

(27.10.2008 18:57:46)
Eau, nikdy nebude vymyšleno něco, co neubližuje nikomu.
 eau a lipo 
  • 

Re: Hysterie 

(27.10.2008 19:03:30)
jasne mas pravdu-trosku utopie-kazdy jsme jiny...ale aspon by mohlo byt vymysleno vic veci, aby si kazdy mohl vybrat co pro neho jest to prave...tedy aby nedochazelo k ublizeni ;-) a o to tu vlastne asi jde, ze?
no nic jdu radeji se synem stavet vezicky...
 Gabča, Adélka 12/02 


Re: Hysterie 

(27.10.2008 17:30:58)
helemax, chápu jak to myslíš. Mill tím článkem nechtěla zvířit debatu o špatnosti očkování, ale poukázat na to, že při velmi silné reakci na očkovací látku, by měl rodič i Dr reagovat a ne slepě jít jak ovce podle očkovacího kalendáře. Nebát se ozvat a stát si za zdravím svého dítěte.
Celá diskuze se zvrtla, ale ne díky Mill a jejímu článku.
Protože kdo si opravdu článek přečetl a vnímal ho celý, ne jen co se mi líbí, tak pochopil, co tím chce Mill říct.
 Myshka + 2 


Re: Hysterie 

(27.10.2008 17:45:26)
Gabca, presne tak.

Helemax promin, zkomolila jsem ti nick na Helena :(
 kunhutka 


Re: Hysterie 

(27.10.2008 18:20:36)
Ja jsem Helena ;) Helemax = Helena Maxova
 TerezieK 


Re: Hysterie 

(27.10.2008 21:11:50)
Mili ctu to vsechno co se stalo a proste bych to nazvala jednou velikou smulou a to smulou na doktory. Blbci se najdou vsude nejenom v Chebu, ale i v Praze. My mame zatim stesti na detskou dr. Ja jsem silny alergik astmatik a atopik manzel je astmatik nase dr. uz od narozeni nase chlapecka prihlizi i k nasemu zdravotnimu stavu tudiz hexu jsme dostali skoro ve 4 mesicich maly dostal i specialni lactobacilovou vakcinu kvuli velike sanci atopie. Po ockovani Priorixem se synovi objevila vyrazka. Ta mu zustala doted na tvarickach rukach a nohach. Takze ani "setrnejsi" ockovani neni tak setrne. Jak uz je psano chce to hlavne premyslet a zvazovat. Je to hrozne tezke, protoze ta masaz je fakt silena. Navic my nechali maleho v zime naockovat Prevenarem pac ja trpela na zanety usi a co myslite ,ze se stalo par dni na to jsme s manzelem chytli chripku a syn dva dny po nas mel oboustranny hnisavy zanet usi. Tudiz, kdyz ockovat az je dite zdrave a v rodine se jaksi neobjevuji choroby. Tot moje osobni zkusenost.

Hadky tady Milence zivot nevrati!!!! Ockovani je potreba urcite vzhledem k cim dal vetsi migraci lidi hlavne z vychodu do CR. TAkze ockovat ano, ale ockovaci kalendar malickych deti je tak plny, ze je pro me nepochopitelne, ze to ty deti maji ustat bez sramu. Osobne si myslim, ze spousta pediatru jeste nenajelo na formu diskuse pediatr x rodic.
 katka+katka 
  • 

Re: Hysterie 

(27.10.2008 18:48:20)
naprosto souhlasím
 Katuka+Vítek11/06+Danek10/09 


Re: Hysterie 

(28.10.2008 21:49:24)
Můj názor bude znít po bitvě každý generálem, opravdu nevím jestli bych nejednala úplně stejně, ale pokud bych se svým synkem měla už ve fázi třetí tetravakcíny takovou zkušenost a testy ukázaly sníženou imunitu a navíc jak to na mě působí autorka měla pochybnosti, nespoléhala bych se na názor jen jednoho lékaře. Velmi ale za článek děkuji, pro sebe si beru velké ponaučení DŮVĚŘUJ, ALE HLAVNĚ PROVĚŘUJ. Když budu mít s čímkoli pochybnosti, slibuji sama sobě, že budu rýt a šťourat, dokud nedostanu přijatelnou a hlavně podloženou odpověď.
Jinak naše zkušenost s očkováním není tak hrozivá. Po TBC měl synek zvětšenou uzlinku v podpaždí. Lékařka nás poslala na plicní na Budějárnu, kde starší a od pohledu zkušená lékařka, naší pediatričku pochválila, že jí vůbec vyhmátla, že sice zvětšení je, ale malé. Před první tetravakcínou jsme tam byli ještě na kontrole. Uzlinka byla ještě maloučko zvětšená, ale dostali jsme zelenou a naštěstí vše dopadlo dobře. Jedinou reakci měl po v článku také zmiňované třetí dávce. Byla jsem podrobně seznámena co může nastat. Syn měl trochu teplotu a nechtěl se postavit, což mohlo být způsobeno i tím, že bojoval a nohu zatnul. Vše ostatní bylo OK.
Katuka
 myš 
  • 

Rozhovor s mužem co vyvíjel vakcíny.... 

(28.10.2008 11:28:30)
Zajímavé počtení na dané téma, je to ve Slovenštině. Nevím, jak moc je to pravdivé a jestlis e tomu dá věřit....no udělejte si vlastní názor....

http://www.cez-okno.net/node/495
 Dana,dvě holky 
  • 

Re: Rozhovor s mužem co vyvíjel vakcíny.... 

(28.10.2008 13:21:45)
Velmi zajímavý článek.Díky za odkaz.Věřím,že na tom něco bude.A je mi z toho na nic!
 Monika 
  • 

Re: Rozhovor s mužem co vyvíjel vakcíny.... 

(28.10.2008 19:02:29)
Ani jsem nedocetla do konce. Tohle je jako vystrizene z nejakeho americkeho filmu o spiknuti, ktere jsou v USA tak oblibene.
 MM, 2 kluci 
  • 

"Zajimavé" to sice svým způsobem je, ale... 

(28.10.2008 20:51:31)
... v jakém smyslu, toť otázka?! Když jsem se koukla na jakém serveru to vyšlo - píše se tam o různých spiknutích, o věštkyních apod. -, mám o tom značné pochybnosti :-(!

A to mám jinak kritický příštup k očkování a jiným tématům "oficiální" medicíny, informuji se důkladně, neveřím jen tak doktorům jen proto že jsou to doktoři... atd.!

Ale kritika by podle mě měla být v tom nejlepším slova smyslu "vědecká" (i když klidně i radikální ve smyslu "zpochybňování věci od kořenů";), měla by být vedena zdravým rozumem a ne paranoidními esoterickými žvásty, jinak je podle mě neseriózní a víc škodí než pomáhá!
 myš 
  • 

Re: "Zajimavé" to sice svým způsobem je, ale... 

(29.10.2008 10:54:39)
Je potřeba brát to s rezervou, ostatně i jako informace od lékařů a informace filtrovat a hledat, co by mohlo být pravda a co ne. Nepřijímat nekriticky, ale stejně tak ani neodmítat jen na základě nějakých vlastních dojmů. Různé servery přejímají různé články, takže nemusí vůbec záležet na tom, že je to na serveru jakýchsi esoteriků.

Mimochodem autor není žádný mág s křišťálovou koulí, ale nezávislý americký žurnalista, co psal do nejrůznějších novin, byl i nominován an Pullitzerovu cenu. V tom rozhovoru je hodně věcí, které nejspíš mají reálný základ a pár takových, které jsou poněkud na hraně, pro někoho až za hranou. Esoterického na tom rozhovoru ale není vůbec nic.
 myš 
  • 

Očkování 

(28.10.2008 11:37:27)
Mili, to co se vám stalo je strašné. Už jsem tady tvůj příběh zahlédla a musím říct, že na tebe i tvou holčičku musím často myslet. Mám teď dítě v podobném věku a procházíme vším tím očkováním a nelíbí se mi moc představa, že se o rizicích nikde nic člověk nedoví, neinformovaní pediatři to do dětí perou hlava nehlava a u některých vakcín není možnost volby na rodičích.

Osobně mě dost udivuje, že je dostupných tak málo informací o vedlejších a negativních dopadech očkování. Z očkování se udělala jakási modla, která se až fanaticky obhajuje bez ohledu na možná negativa. Podle mého za tím stojí obrovský byznys a peníze farmaceutických firem.
Jsem pro očkování, ale v rozumné míře, ve vhodném věku, případně pouze v rizikových skupinách u některých chorob. Myslím, že by se v Čechách měl k očkování značně změnit přístup a změnit očkovací kalendář a rodiče by měli mít mnohem větší právo rozhodování, tak jak je to v některých jiných zemích.
Dost pochybuju o tom, že ti, kteří očkování v dnešní formě tak fanaticky obhajují by v tom pokračovali, kdyby tou obětí bylo jejich dítě.
 Mili+5 


Re: Očkování 

(28.10.2008 12:01:10)
Myš, holka, tys to přesně vystihla za mě, v podstatě souhlasím s každým slovem.
Včera v Sama doma hlavní hygienik opět zdůtazňoval potřebu osvěty, aby se rodiče nebránili očkování, mluvil konkrétně o očkování proti spalničkám. Musím říct, že mě teda dost znechutil. Osvětu bychom skutečně potřebovali, ale zcela opačnou, mnohem větší informovanost o rizikách a vhodnosti či nevhodnosti očkování u konkrétních dětí jak mezi rodiči tak mezi pediatry. Z toho, co jsem se včera dozvěděla právě o vakcíně proti spalničkám, mi vyplývá, že právě tato vakcína je opravdu riziková a že benefit z očkování v tomto případě riziko nevyváží.
Hodně nejspíš záleží i na tom věku v době aplikace, nedozrálost hematoencefalické bariéry u malých dětí a přitom injekční způsob aplikace očkování živými viry, tak to mi přijde ze všech těch možností vzniku té encefalitidy u Milenky jako nejpravděpodobnější, když k tomu přičtu ještě to oslabení imunity.
 hrúda 


Re: Očkování 

(28.10.2008 12:16:19)
Dobrý den Mili, Vaše ztráta je hrozná, nepředstavitelná. Nicméně mám dotaz, vysvětlili Vám nějak lékaři v Motole, jakto že malé zabíraly léky proti herpes virům? Protože spalničky mají jako původce jiný druh virů. Děkuji za případnou odpověď.
Jinak přeji mnoho sil do dalších dní, týdnů... Ať jsou vaši synové jen a jen zdraví.
 Mili+5 


Re: Očkování 

(28.10.2008 12:30:23)
Ano vysvětlili, kromě herpesvirů, na které je primárně určen, působí virostaticky i na některé další druhy virů. Právě proto byli dost překvapení, že ho Milence v Plzni vysadili jen na základě toho, že v likvoru herpes objeven nebyl, ale přitom jinak výsledek všech provedených vyšetření likvoru ukazoval na virový zánět a herpesin je podle toho, co nám řekli, vlastně jediné virostatikum, které mohou použít nejen na herpes ale i na další druhy virů.
 hrúda 


Re: Očkování 

(28.10.2008 12:45:18)
Co jsem tak pročítala, hodně nechápu, že i přes vaše upozornění na náhlé zhoršení stavu, byl lék opět podán až několik dní poté. To je taková ta představa některých lékařů, že už vědí všechno a nic nemůže být jinak. Můžu se zeptat, jestli Vám bylo řečeno, zda byla šance, že by se stav holčičky podařil zvrátit nebo postup nemoci alespoň zastavit, pokud by léky nebyly vysazeny?

Jinak pokud se mohu vyjádřit k jakési masáži pediatrů v této diskuzi, teď nemyslím přímo Vás Mili, například naše lékařka je proti jakémukoli očkování navíc a věřím, že by s ní byla domluva i ohledně posunutí běžných očkování. Maličko mě tu mrzí to paušalizování od některých. Samozřejmě je stále plno lékařů, kteří považují své stanovisko za nejdůležitější, ale neplatí to naštěstí o všech.
 Mili+5 


Re: Očkování 

(28.10.2008 13:37:24)
Když jí byl herpesin nasazen, tak se zdálo, že postup nemoci se minimálně zpomalil, dokonce krátce předtím, než byl vysazen, se mi subjektivně zdálo, že se malá i lepší, začala si opět stoupat a lézt po 4 a nevzpomínám si, že by v těch dnech měla záchvaty. Nejpozději do 24 hodin po vysazení se projevila změna k horšímu, za dva dny po vysazení už docházelo k epileptickým záchvatům. Jestli by léčba, pokud by pokračovala, dokázala Milenku bez následků uzdravit, je těžko říct, bez následků asi ne, protože především byla nasazena se značným zpožděním, což je v tomto případě dost rozhodující.Přesto si myslím, že naději minimálně na přežití jí to dávalo a možná i na postupný návrat k dobrému stavu za pomoci rehabilitace.
Důvod, proč byla léčba herpesinem obnovena až v Motole(5dní po vysazení) je dost tristní, ale podle mých zkušeností nejen s Milenkou bohužel v mnoha našich nemocnicích(ne ve všech!) dost obvyklý, totiž že se léčí pouze přes týden, o víkendu se jen udržuje stav. Prostě lékaři rozhodli o tom vysazení v pátek, v sobotu večer jsem už při vizitě na zhoršení upozorňovala, ale sloužící lékař byl z jiného oddělení a neznal Milenčin případ, takže to prý rozhodnou až obeznámení lékaři. To samé mi řekl i v neděli při večerní vizitě, kdy jsem ho upozornila na často se opakující epizáchvaty. Takže řešit zhoršení se začalo až v pondělí a vzhledem k diagnostické bezradnosti lékařů k okamžitému opětovnému nasazení herpesinu nedošlo, kromě toho při pondělní vizitě zrovna žádný epizáchvat Milenka nepředvedla, takže jsem měla pocit, že si myslí, že jsou má tvrzení přehnaná.Až v úterý ráno byla konečně lékařka svědkem několika záchvatů(stav se totiž zhoršoval velmi prudce) a najednou se u nás na pokoji střídali lékaři různých specializací podívat se na Milenku, ta už kromě těch záchvatů znovu začala být víc paralyzovaná, nemohla už zase stát a postupně ztrácela i schopnost sedět. Nakonec mi ošetřující přišla oznámit, že už neví, co s námi dělat a vyjednali nám převoz do Motola, kam jsme dorazili až večer, takže herpesin jí byl znovunasazen až ve středu ráno. To už EEG ukazovalo obrovskou epilept. aktivitu, když nám asi týden předtím dělali EEG v Plzni, ještě tam epilepsii vůbec neprokázali.
 hrúda 


Re: Očkování 

(28.10.2008 13:56:03)
V případě vaší dcerky evidentně došlo k několika vážným pochybením, což je prostě síla. Očkováními počínaje, průtahy kolem toho zda jsou příznaky, které později měla, dosti vážné nebo ne, konečně asi i to, že jí měli do toho Motola převézt dříve... Je to alespoň můj názor, dostali jste se do mašinérie něčích doměnek a pokusů. A díky tomuto kolotoči byl bohužel ztracen život Vaší dcerky. Doufám, že se na mě nebudete za tuto úvahu zlobit, rozhodně bych Vás nechtěla jakkoli ranit. Nejsem věřící, nicméně jsem v myšlenkách s Vámi a Vaší rodinou... držte se.
 Líza 


Re: Očkování 

(28.10.2008 13:57:58)
Já bych k tomu jenom dodala, že vnímat to tak, že ten zánět musel být způsoben spalničkovým virem z vakcíny, a pokud nebyl, nebylo to způsobeno očkováním, je příliš zjednodušující.
Milenka byla v kontaktu s herpetickou infekcí a očkování mohlo být takovou zátěží pro její imunitní systém, že nezabránil tomu, aby se encefalitida rozjela. Klidně herpetická encefalitida. Ale kdyby měla Milenka dost klidu a času na to, sama infekci zvládnout, došlo by k té encefalitidě taky?
Na tohle není samozřejmě jednoznačná odpověď, stejně jako nikdo jednoznačně neodpoví na to, zda skutečně její nemoc, která skončila tak tragicky, skutečně byla vyvolána nevhodným očkováním v nevhodnou dobu. Přinejmenším je to ale velmi podezřelá souvislost, kterou není možné vyloučit, a jestli Milina aktivita přiměje víc rodičů k tomu, aby víc hlídali očkování svých dětí a víc se nad ním zamýšleli, je to jen dobře.
 Monika. 


Hlavní hygienik 

(29.10.2008 8:08:33)
Mili, to je zajímavý, jak ten hlavní hygienik v pořadu Sama doma vyzdvihoval pouze přínosy očkování. Já když hledala informace o zrovna šířící se žloutence, tak jsem narazila na článek ve Zdravotnických novinách: http://www.zdravotnickenoviny.cz/scripts/detail.php?id=381354

a tam hlavního hygienika citují: Hlavní hygienik však varuje před očkováním za každou cenu. "Je to zásah do imunity," zdůraznil. Existují závažná onemocnění, u kterých odborníci předpokládají, že se spouštějí právě po očkování. Například chronický zánět střev a roztroušená skleróza.

Až mě to zaskočilo, doposud jsem neslyšela veřejně se vyjádřit někoho z ministerstva zdravotnictví takhle naplno.
Taky mě napadá otázka, jak by mluvil, kdyby na trhu bylo vakcín dostatek.
 Renata 
  • 

Re: Hlavní hygienik 

(29.10.2008 18:29:19)
Jako dítě jsem prodělala vážnou autoimunitní nemoc, naštěstí (doufám navždy) zcela vyhasla. Je velmi neobvyklé, že nemoc sama od sebe přestala probíhat, přesto mám doživotně kontraindikovaná všechna očkování. U nemoci není jasné, jakou má dědičnost, vzhledem k tomu, že stejnou má matka, možné to je. Moji lékaři mi vždy říkali, že je nutné na to upozornit u dětí, zejména kvůli očkování. No, a co se nestalo, všichni lékaři mých dětí nevědí, o čem hovořím, dědičnost přece není prokázaná, vulgo není pravděpodobná, očkování nevadí vůbec ničemu...

Nejsem vyloženě proti očkování, ale naprosto nesouhlasím s tím, že máme dobře propracovaný systém. Kdybych sama jako lékařka nebojovala jako lev u každé dávky o posun - A MĚLA JSEM K TOMU DŮVOD - oba kluci atopici, starší měl řadu reakcí na očkování, kdybych na tom netrvala, očkovalo by se zcela standratně. Není v pořádku, že rodiče neznají rizika očkování a tím nevědí, jaké příznaky u dětí vyhledávat a sledovat, není v pořádku, že pediatři a další odborníci nepostupují jednotně v hodnocení stavu dítěte před očkováním a nedodržují kontraindikace. A vůbec není v pořádku, když jeden lékař za druhým naznačuje, že za stavem dítěte může být očkování a nikam se ta informace nepředává, vedlejší projevy nejsou monitorovány. Co si potom má člověk myslet o jakémkoliv vyjádření hlavního hygienika, když ví, že nakládá s informacemi podle své aktuální potřeby.
 Martina  
  • 

Upřímnou soustrast 

(28.10.2008 21:42:02)
Dobrý den,z celého srdce vám chci vyjádřit upřímnou soustrast.Reaguji na tento článek proto,že jsem něco podobného díky Bohu ne s tak tragickým koncem zažila se svým synem.I já se již šest let zajímám o problematiku očkování a snažím se ze všech sil informovat co nejvíc lidí o této problematice,protože přesně tak jak píšete nikoho z pediatrů tato záležitost pravděpodobně ze zištných důvodů nezajímá.
Je to doslova zločin a hazard ze životem a zdraví našich dětí.Dnes již vím,že negativa mnohonásobně přesahují pozitiva očkování/Pokud vůbec nějaká jsou o čemž já osobně velmi pochybuji!/
Já mám syny dva a ten druhý očkovaný není vůbec.Rozdíl ve zdravotním stavu a v psychickém vývoji obou synů je zásadní,nikdy jsem neřešila ani jeden zdravotní problém jako se starším očkovaným synem.Každou nemoc prodělá mladší syn rychleji a s mnohem slabším průběhem...
Nechci nikoho navádět k tomu aby neočkoval své děti,já jsem k tomuto zásadnímu rozhodnutí dospěla až po vlastní negativní zkušenosti a prostudování mnoha materiálů lékařů,kteří patří k odpůrcům očkování.
Chci ale zdůraznit jak důležité je poslouchat vlastní intuici,která jak píšete i vám správně napovídala a která napovídá každé matce a je specifická k potřebám jednotlivého dítěte. Informace které se díky tomuto spolehlivému,nejpřirozenějšímu a nejstaršímu rádci dozvíme nezná ani ten nejzkušenější a nejlepší specialista.
Každý dobrý pediatr by měl naslouchat informacím,které mu sděluje matka dítěte,člověk který je s dítětem 24 hodin denně.
Přeji vám mnoho sil a ráda bych upozornila na OS ROZALIO,které se zabývá problematikou negativních účinků očkování a na svých webových stránkách www.rozalio.cz informuje rodiče o této závažné problematice z jiného pohledu než finančně zainteresovaní výrobci vakcín a pediatři.
 Edita Bendová 
  • 

Nevím jak se rozhodnout ?? 

(28.10.2008 22:42:30)
Jsem shodou okolností zdr.sestra z Motolské nemocnice a případ malé Mileky mě velmi zasáhl už tenkrát když ke smrti holčičky došlo. Mám 10letého syna a nyní 5měsíční holčičku, slyšela jsem názory na očkování mnohé jak z odborných seminářů, tak z praxe. Problém je v tom že ani pediatři nejsou jednotní a maminkám jde z toho hlava kolem . Jako zdravotník mám určitou úchylku své děti pozorovat ve zvýšené míře a tak i na každé očkování jdu nesvá i když vím že je to pro ně důležité, viděla jsem velmi mnoho reakcí na očkování u dětí a tak pokaždé trpím dopředu! Právě uvažuji o Prevenaru pro dceru ale nevím jak se rozhodnout z hlediska zdravotního bych byla pro ,ale jako máma která dopřeje dceři další ránu do její imunity jsem proti a teď co s tím? Pro NE asi bude rozhodující ta nechutná reklama v Tv a celonárodní masáž a co si budem říkat tak i cena !! Je to dilema pro každou z nás . . . co když si to budu vyčítat, nebo to hodit za hlavu ??? A to jsem zdravotník !!
 Jana + 2 roky 
  • 

Neda mi to...znova pisu... 

(29.10.2008 9:22:25)
Prosim, prosim, ne podle reklamy...!!
Zadnym smerem, ani pro ani proti....
;-)

Ja nejsem zdravotnik.
Ale ucim matiky a fyziku; tak doufam, ze mi clovek muze verit co se tyce prace s fakty, pravdepodobnosti a podobne.
Taky mi neni 20 nybrz 40 a zatim jedine dite je moc chtene.
Procetli jsme toho hodne, mluvili s mnoha (i detskymi) lekari, tech informaci je fakt moc, clovek se v tom utopi, spousta je jich emocionalnich...

Tady v Nemecku neni ockovani vubec povinne, jsou tu jen tzv. doporuceni od "statni ockovaci komise" (STIKO). V te sedi zastupci farmaceutickych firem plus "nezavisli" clenove.
Ti jsou ale (kdo by se divil, penize svetem vladnou) "externi poradci" tech farmaceutickych firem...
Takze silenej ockovaci plan, do deti se ma naprat co to jde!
Pojistovny plati jenom co je v tom doporuceni, tak se ty firmy snazi aby JEJICH vakcina byla "doporucena".
Na detske lekare je vyvijen decentni natlak, obcas i hrozby soudnim postihem za zanedbani teto "doporucene" "vedecke" pece.
"Vedecke" pisi v uvozovkach, o tech testech jsme se informovali taky, o neexistujicich studiich dlouhodobych nasledku taky.
Mne staci statistiky narustu alergii po zavedeni ockovani (v ruznych zemich)...

Po narozeni dcery jsem duveryplne (- ja naivka) hledala na ceskych lekarskych strankach informace a pomoc. Rikala jsem si, ze v "mych" milovanych Cechach prece zalezi doktorum (i oficialnim mistum) jenom na zdravi lidi i deti.
JA BLBEC!!!
Cely "doporuceny" ockovaci plan z Nemecka byl v Cechach UZAKONEN!!!!!
Kolik a komu tohle vyneslo by bylo urcite na knihu.

A dal se to podporuje manipulaci s city rodicu...
Vyrobou a provokovanim strachu...
Odevzdanim odpovednosti do rukou "bohu v bilem plasti"...
Oni vi, co je nejlepsi....
Pro MOJE dite?!

Vite, kdo ma nejhorsi "proockovanost" v Nemecku?
DETI DETSKYCH LEKARU!
Mame kamarada pediatra, taky 4 neockovane deti.
Mam moznost zblizka pozorovat, jak tyto prospivaji a prodelavaji nemoci - respektive NEPRODELAVAJI nebot se i bez "leciv" velmi rychle uzdravi - ve srovnani s ockovanymi....

A my?
Ockovali jsme jenom proti tetanu.
Kdyz se zacala pohybovat (9 mesicu).
A pristi rok v lete budeme jeste proti spalnickam.

Pokud se neco dceri stane, bude to moje "vina" a odpovednost. JA se taky budu o ni starat nebo si delat vycitky. To vim a beru tuhle odpovednost na sebe.
Rozhodli jsme podle naseho nejlepsiho vedomi a svedomi a diky (jedno komu) za tuhle moznost volby.



To poradi je takhle:
- VEDOMI (potreba informaci, hodi se znalost nemciny a anglictiny, existuje dost knih)
- SVEDOMI (....)
- VOLBA
;-))


PS:
Uzasnej clanek a snad i pomoc ostatnim rodicum v Cechach:
http://www.rozalio.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=91&Itemid=156


PS PS:
Jenom tak par perlicek:
- vite napr., ze davivy kasel je nebezpecny jen (statistika) v prvnich 6ti mesicich - ale "ockovaci ochrana" nastava az po 3. davce? A kdy je ta?!
- Hepatitis B se ockuje u miminek protoze pubertujici by ji treba odmitli?
- ze pathologove v Nemecku zaznamenali od zavedeni "sestiockovani" neuveritelny narust umrtnosti kojencu (krvaceni do mozku) a jsou nuceni o tom oficialne mlcet? (Rozhovor s jednim pathologem, zadny "internet"...)
- proti planym nestovicim se zavedlo ockovani, protoze se "spocitalo" - ano - SPOCITALO - ! ze je to hospodarsky vyhodnejsi: ze nez aby byla maminka tech par dni z prace doma, je levnejsi zaplatit vakcinu. Ze se musi davat dalsi, tehdy jeste nevedeli. Ted je to tedy drazsi - ale kdo by sahal na penize farmakologickych firem...
atd...
 bravad 


Re: Neda mi to...znova pisu... 

(30.10.2008 21:09:57)
Taky nejsme zdravotník, takže v zásadě o problému vím prd. Přesto si ale nemůžu pomoct: Promiň, ale jak víš, že nejmenší proočkovanost v Německu je mezi dětmi pediatrů? Ony se dělají statistiky, kde se sleduje povolání obou rodičů? O tom teda dost pochybuju. A i kdyby to tak bylo, co to dokazuje? Může to stejně dobře jenom znamenat, že kovářova kobyla chodí bosa. Nevím, odkud jsi čerpala ohledně černého kašle. To že je černý kašel nejnebezpečnější jen do šesti měsíců podle tebe znamená, že u 7dmi měsíčního miminka je už neškodný? Já tedy nevím, můj synovec měl černý kašel v 15ti a přežil to, protože už byl velký. Nicméně pral se s tou chorobou celé tři měsíce a byl zmítán úpornými záchvaty kašle, které končili zvracením (z toho kašle). Navíc šlo údajně pouze o "planý černý kašel" - nevím, co to znamená, jak jsem koupila, tak prodávám. Takže se obávám, že 8mi měsíční mimino by bylo přímo ohroženo na životě. Navíc NENÍ PRAVDA, že vakcína proti černému kašli je účinná až po třetí dávce. My jsme za sestrou v té době, kdy byl synovec stále ještě nemocen měli jet. Několik týdnů předtím dostal můj syn první vakcínu proti černému kašli a můj lékař mi potvrdil, že můžeme v klidu sestru navštívit, protože už je můj syn proti černému kašli chráněn. (Taky to nechytil a žije ~j~ .) TAKŽE BACHA NA ZDROJE INFORMACÍ. ;) (Mmch, proč v Čechách momentálně má tolik pubescentů černý kašel? Protože ta vakcína, kterou kdysi naočkovali mého synovce a jeho vrstevníky po cca 15ti letech přestává být účinná... Tenkrát, když je očkovali, se to nevědělo.)
 Jana 
  • 

Re: Neda mi to...znova pisu... 

(31.10.2008 14:27:13)
Nemam potrebu Te presvedcovat.
Chtela jsem jenom nabidnout informaci, kdo si mysli, ze je to blbost - mysleni je svobodny, dokonce i v totalitach...

O detech lekaru to nevim ze "statistiky" ale z rozhovoru. Prestehovali jsme se kdyz bylo male 3 mesice a hledali jsme noveho detskeho lekare - nase antroposophicka lekarka, za kterou jsem pak jezdila 1 rok - 80 km sla do duchodu.
Ve stredne velkem mestecku jsme nasli jednoho, ktery verejne vyhlasuje, ze ON i SVOJE deti ockuje.
Od kamarada pediatra (ktery neockuje) vime, ze jich je vic, co neockuji... jen se to neodvazi rict verejne.
Ten kasel: sorry, ochrana MUZE nastat uz po druhe davce. A je udana na 5 let, pak se musi obnovit... a obnovit... a obnovit...
Na rozdil od onemocneni, po kterem mate imunnitu dozivoti.
Ach jo, uz se zase zacinam rozepisovat a to jsem chtela v polednim spanku dcery vyzehlit.

Jak receno, delejte si co chcete!
;-)

Jestli clovek snese par faktu, je docela civilni kniha od Martina Hirta, Ockovani pro a proti, nasla jsem ji i v cestine.
A jdu zehlit.
Pekny den.
 bravad 


Re: Neda mi to...znova pisu... 

(1.11.2008 19:14:23)
Nemusíš mě přesvědčovat. Mě jenom vadí, jak se často nekriticky pracuje s informacema.
 Lida 
  • 

Re: Neda mi to...znova pisu... 

(2.11.2008 10:35:29)
Nechci ti brat iluze, ale pokud udajne slo o "plany cerny kasel", tak zrejme slo o parapertusi, coz je nemoc podobna cernemu kasli, pozna se to laboratornim vysetrenim a proti ni se neockuje. Tj. ten muzou deti dostat bez ohledu na to, zda jsou ockovane nebo ne.
 MM, 2 kluci 
  • 

Žádná nepovinná... 

(29.10.2008 17:36:36)
... očkování naši kluci nemají a asi ani mít nebudou (alespoň zatím). Myslím že ta povinné bohatě stačí (malého, 2 a půl roku, stejně ještě čeká MMR).

Obecně si čím dál tím víc myslím, že by asi bylo lepší kdyby rodiče nebyli k očkování nuceni - jako tomu v ČR dosud je - , ale existovala by jenom jakási oficiální doporučení jako např. v Německu. A rodiče by se měli co nejdůkladněji informovat a pak rozhodnout, co kdy očkovat.
 Ananenka 


TEN CO MĚL PŘÍSTUP K INFORMACÍM.. 

(29.10.2008 13:27:05)
napsal knížku o praktikách mocných. Je to hodně radikální, ale i kdyby z toho bylo 10% pravdivého, je to hrůza.
O očkování na straně 38.

http://www.knihy.own.cz/totalitni_svetovlada.pdf
 Dana,dvě holky 
  • 

Re: TEN CO MĚL PŘÍSTUP K INFORMACÍM.. 

(29.10.2008 17:53:32)
No,tak o očkování jsem tam zatím nic nenašla,ale stejně jsem stále více přesvědčena,že se budu více řídit svým selským rozumem.
Odkaz si někdy ráda celý přečtu-jen mě to asi utvrdí v přesvědčení,že "prachy a moc jsou nade vše".Je to fakt hrozné!
Jinak dnešní den byl super,celý jsem ho věnovala hrám se svými dcerami,protože mám dovolenou!Občas si říkám,že bych nejraději bydlela někde v hájence,kolem pár lidí a svatý klid.
 Dana,dvě holky 
  • 

Re: TEN CO MĚL PŘÍSTUP K INFORMACÍM.. 

(29.10.2008 18:03:22)
Tak už jsem to našla-je to od str.39.No,nevím,nevím...
 hrúda 


Pro Mili 

(30.10.2008 9:56:00)
Mili, nevím zda to tu ještě sledujete, ale měla jsem hodně silný pocit, že bych Vám měla nějak vrátit to jak jste vypověděla Váš a Milenčin příběh i když to pro Vás musí být vždy velice těžké. Chtěla jsem se pokusit alespoň malinko nahlédnout do Vaší duše a neutíkat před Vaším trápením, jak jste popisovala na Věřících maminkách, že zřejmě mají někteří tuto tendenci. Nenapadl mě jiný způsob než dojít zpět k onomu dni jak na Věřících maminkách, tak na Únorčatech 05. Především na Věřících maminkách jsem našla hodně Vašich výpovědí, co se s Vámi potom dělo. Prohlédla jsem si všechny Milenčiny fotky, které jsem našla, měla-má nádherná očka, řekla bych, že jsou na všech fotkách velmi výrazná. Shlédla jsem pro Vás dvakrát film Den pro mou lásku. Ráda bych Vaší holčičce zapálila svíčku, pokud by Vám to nevadilo. Doufám, že se za to všechno nebudete zlobit, nevěděla jsem, co jiného udělat. S přáním klidných dní, Jana a kluci.
 Mili+5 


Re: Pro Mili 

(30.10.2008 13:42:20)
Jani, děkuji ti za to, moc mě to dojalo. Ani nevíš, jak často se já tam vracím a znovu čtu, co psaly holky a co já. Pořád mě dojímá, že jsem tenkrát mohla psát o Milence v přítomném čase. Milenčiny fotečky, mám pocit, že už znám její tvář jen z nich, některé věci vyprchávají a čas si je bere a přitom bych tolik chtěla si je uchovat.
 hrúda 


Re: Pro Mili 

(30.10.2008 14:03:06)
Mili, vím že Vám to již napsalo velmi mnoho lidí, přesto Vám nabídnu to jediné co pro Vás mohu udělat, pokud byste chtěla, ráda si s Vámi o Milence popovídám. Pokud budete sama chtít napište mi na Mimihomama@centrum.cz Jinak k tomu co jste psala, to že se Vám její obraz mírně rozmazává, je přirozené, to dělá čas. Děje se to nám všem, jen to pro nás není tak tragické jako pro Vás. Jste velmi silná žena, Vaše dcerka je stále kusem Vás i když ledacos zmizí z paměti, bude stále Vaší součástí, láska zůstane navždy....
 Zuzka 
  • 

Mili, děkuji za všechny maminky 

(31.10.2008 2:27:38)
Mili, děkuji za všechny maminky, které si tvůj příběh přečetly a donutilo je to zamyšlení o očkování.
Přeji Vám v životě jen to dobré, hodně zdraví a lásky a síly.
 Peta@Naty@Katy 


Očkování 

(1.11.2008 21:53:33)
Příběh Milenky mne také jako mnohé z nás velmi zasáhl a po té, co jsem minulý týden byla s mojí Natálkou v nemocnici ještě více. Ta hranice mezi obyčejnou infekcí a život ohrožujícím onemocněním je velmi tenká a já musím poděkovat všem lékařům dětského oddělení nemocnice Bulovka a také naší doktorce, že tak rychle rozpoznaly ten rozdíl. Natálka měla "pouze" vyšší horečku okolo 39, hůře srazitelnou, trochu kašel a zvracela, s tím přišla i bolest bříška. Sama jsem nečekala, že nás pediatrička odešle do nemocnice a už vůbec ne, že si nás tam nechají. Takové příznaky má chřipka i silnější nachlazení, ale také to může být projev meningokokové či pneumokokové sepse a dalších nemocí. Natálka měla tu pneumokokovou sepsi a díky časné intervenci, rozboru krve a CRP vyšetření se na to přišlo rychle a ATB dostala velmi brzy a nemoc se vůbec nestihla rozšířit. Za dva dny byla zase čiperka. ATB brala nitrožilně 5 dnů a pak již doma per os. Naše Doktorka mi po propuštění hned oznámila, že další očkování spalniček odkládá na neurčito. Pro takto oslabené děti je to prý víc než vysoké riziko a případné doočkování bude řešit po zlepšení imuno testů. A jestli bych po této zkušenosti malé nechala naočkovat Prevenar? Určitě ne. Prevenar neochrání před všemi typy Pneumokoka, není tedy vůbec spásou před tímto onemocněním. Také je prý vyvinut spíše pro Americké prostředí, kde jsou jiné typy tohoto onemocnění.
Přeji vám všem pevné zdraví a Mili sílu překonávat tu bolest.
 Helena 
  • 

Jak je to s modernější hexavakcinou? 

(2.11.2008 8:29:48)
Dobrý den Mili,
nevím, jestli to tu v diskuzi někde zaznělo, ale nenašla jsem to tu. Měla by být hexavakcína šetrnější než očkování podle starého očkovacího plánu? Nebo je to totéž a u Vaší dcery by možná vedlo očkování hexavakcínou k témuž smutnému konci? Nechci Vás tímto dotazem nějak ranit. Vím, že jste hexavakcínu po poradě s lékařem nedala, ale nevím, kde jinde se ptát a vy máte o tom evidentně hodně nastudováno.
Přeji hodně síly, modlím se za Vaši rodinu, ať to zvládáte. Musí to být těžké i po těch letech.
Předem moc děkuji za odpověď. Helena
 Petra a Matyášek 
  • 

Re: Jak je to s modernější hexavakcinou? 

(13.11.2008 22:15:34)
Dobrý večer,
zamrazí člověku po přečtení takového příběhu. K tomu se snad nedá nic napsat. Jen snad, že podobné řádky mohou někoho varovat. Na druhou stranu my jsme zvolili Hexavakcínu pro syna v době, kdy ještě nebyla hrazená... Mysleli jsme, jak pro něj děláme to nejlepší... Také to hodně zkrátím a děkuji Bohu či komu-čemu, že nás nepotkala takováto hrůza, ale super to také není. Synovi byl nedávno diagnostikován atipický autismus... po mnoha pátráních a poradách s odborníky mnoha oborů jsme vlastně dospěli k výsledku, že naše úžasná Hexavakcína ( respektive stabilzátory, které drží tu kupu svinstva dohromady ) mohou způsobit u citlivějších dětí ( s opožď.vývojem, trpícím na otitidy atp.) až takovýto problém. Syn začal po 3.očkování ( 18měs. ) ustávat v nabírání slovní zásoby, spíš se nějaká slovíčka i vytratila... Zrovna dnes jsem mluvila s naší pí.logopedkou a ta mi sdělila, že má, dle jejího názoru, 4HLUCHÉ!! děti díky HEXA!!!.Ona má sliné podezření, že spouštěčem totální hluchoty byla právě Hexavakcína ( do té doby byly děti vcelku zdravé..) U autismu či dysfázie v tom může hrát očkování také svou roli.
Jinak ale taktéž souhlaím s očkováním, jen by měli lékaři více uvažovat, zvažovat posunutí termínu ( myslím, že lze ze zákona až o 6měs.) atp. Spousta dětí by dohnala "své handikapy" a vakcinace by jin neublížila, nebo ne tolik...;((
Bohužel lobby výrobců vakcín jsou tak mohutné a lékaři na jejich výrobcích profitují, že i když se o podobných problémech šušká, nikdo na veřejnost nejde...


Petra
 Hanka, dcera 20 měsíců 
  • 

Má někdo podobnou reakci na Priorix? 

(3.11.2008 1:18:08)
Dcera dostala vakcínu Priorix a po 13 dnech jsem jí objevila za pravým uchem asi 1 cm velikou tvrdou bouličku. Zatím žádné horečky, ani jiné reakce. Pediatr konstatoval, že je to uzlina, že se to někdy po očkování dělá a pokud jí to do 14 dnů nezmizí, budou jí brát krev kvůli krevnímu obrazu. Příliš důvěry ve mě nevzbudil a nyní po přečtení všech vašich příspěvků mám ještě větší strach. Můžete mi poradit, zda má někdo z vás obdobnou zkušenost, zda je to banalita, případně kam se obrátit na konzultaci? Mnohokráte děkuji.

A tobě Mili moc děkuji za tvůj příspěvek a přeji hodně síly do každého nového dne a mnoho zdraví celé tvé rodině.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.