| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Volba jména

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
 Názory 110 z 33853  [Dalších 33843 >>]
Simča
  • 

Re: Neobvyklé jméno - Nina

17.1.2009 22:12:42
Ninu jsem moc chtěla dát, ale nějak neprošla u manžela, mně se líbí dodnes.Ale taky je pravda, že u Niny mám představu,že je to jemný blondatý typ-my máme kudrnatou černovlasou velmi živou holčičku- pojmenovanou nakonec Gabriela.Moc mi k ní to jméno sedí.A starší jemnou blondýnku mám Míšu(Michaelu) a taky to k ní jde.
lela, rosa, niki 88737

Re: Neobvyklé jméno - Nina

15.1.2009 23:54:49
Eva Susterova - prvni asociace - klasika.
Exoticteji by znela Ella ci Ela Susterova, to se mi libi moc. Take Nella ale tu mame my a zacina jich byt hodne, radeji ne~j~
Takze nejake velmi kratke jmeno---
smutnydrak@seznam.cz
  • 

Re: Neobvyklé jméno - Nina

15.1.2009 19:46:41
...zdravím....já mám dceru Ninu a je to taky taková culíkatá blondínka s velkýma očima a prořízlou pusou....takže souhlasím,že se k tomuto typu dívek tohle jméno hodí.....a druhá dcera se jmenuje Nikita.....
Věra. 13885

Re: Přidání druhého jména

7.1.2009 18:57:43
Je to úplně jednoduše možné, nechte si jej dopsat na matrice.

Změní vám však poté i občanku, další doklady, a asi vám budou měnit i rodný list, myslím že ano....dětem taky přepíšou změnu u matky v jejich rodném listě.

Stojí to tuším 1000 korun, pokud tedy poplatek nezměnili.

V případě jména hanlivého je možná i změna zdarma -- rozumný rodič nedá dítěti hanlivé jméno a předejde tak pakárně s tím spojené.

co ještě...okno..

Jo už vím Sára Viktorie je moc pěkná kombinace, jen směle do ní !!!


Kitty + Johy ☼ 63479

Je tu maminka, ...

6.1.2009 22:56:16
... která má doma Stázku?
Sára Hirnakova
  • 

Přidání druhého jména

6.1.2009 17:38:22
Dobrý den,vím,že je možné si křestní jméno změnit,ale je také možné si ho přidat?Celé dětství mi řikali Viktorie,a proto bych si chtěla jméno přidat k tomu svému (Sára Viktorie)?Je to možné?Kolik by to stálo?Popřípadně kolik by stála úplná změna jména?Zajímá mě oboje.Prosím odpovězte mi na můj e-mail Sara.hirnakova@seznam.cz Dekuji.
Ilona, syn 2 roky
  • 

Re: Jména po rodičích

31.12.2008 0:13:56
když odhlédnu od toho, že se mi moje jméno nelíbí a že manželovo jméno už má jeho synovec, čili dalšího do rodiny bychom nedali, tak mě osobně se dávání jmen po rodičích doslova příčí. jak i pár lidí tady si myslím, že každý má mít svoje jméno a ne pořád vysvětlovat jestli je starší tenaten nebo mladší tenaten. naštěstí je manžel stejného názoru. máme stejné či podobné názory na spoustu věcí a tak se nad zásadnějšíma věcma dohadovat vůbec nemusíme. naštěstí ani nad jménem jsme nemuseli. tedy skoro :-)
na druhou stranu bych nikdy nepřistoupila na jméno, která já nechci. nikdy. ale ani manža ne. u nás to bylo tak, že jsem chtěla pro kluka jméno Vincent. strašně moc, už léta. ale manžovi se moc nelíbil. respektive vůůůbec se mu nelíbil. samozřejmě, že bych ho nedala, když ho manža tolik nechce, ale bavilo mě ho tím tak 4 měsíce těhu zlobit :-))) úplně mě ale přesvědčilo až to když řekl a skoro se slzama v očích, že si nedovede představit jak na svého chlapečka volá Vincentku! vypadal tak strašně nešťastně... dojalo mě to tak, že jsem od toho jména i žertování o něm ustoupila. naštěstí jsme se na dalším jménu shodli hnedka bez hádek a jsme s ním naprosto spokojeni oba. náš syn se teď jmenuje Jáchym a doufám, že jednou bude stejně spokojený jako my :-) ale na jméno po manžovi bych nepřistoupila nidky. prostě bychom se museli shodnout na jiném společném. já nechtěla jeho jméno, on nechtěl mnou vybrané jméno, tak jiné, třetí a tečka. kompromisy musí dělat oba a ne jen jeden. tedy aspoň podle mě.
Magdalena, neobvykle jemno
  • 

Re: Neobvyklé jméno

28.12.2008 20:49:43
Mame Efraima, ja jsme jako dite byla se svou Magdalenou jedina v cele skole, ted je Magdalek podstatne vic.
Souhasim, ze rodice nemaji fantazii, a vsude jsou Tomacsi, Jenikove Terezky atd.
Karolka a adopčáci
  • 

Re: dvojčata-jména

26.12.2008 11:19:35
Ségra je taky Magdalena a popravdě to GD taky nesnášela, ještě se za svobodna jmenovala příjmením na G... :-D, ale říká se jí odjakživa Majda, to je pěkný, Magda - to nesnáší.
Jinak - děti má Annu, Antonii, Františka :-)))
mne se taky líbí taková ta "babičkovská jména - Ludmila, Lída, Antonie, Anežka...
madlicka
  • 

Re: dvojčata-jména

26.12.2008 0:11:57
Pardon, dala jsem "odpovědět" na starší příspěvek a hodilo mne to sem :-)
 Názory 110 z 33853  [Dalších 33843 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.