| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : březen 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 39363  [Dalších 39343 >>]
Zdenda+Tes 2/04+Zuzi 11/06 10595

Re: Re:Bob,

30.5.2006 21:17:54
jojo,jsme v poho :c) A co Ty,už jsi přesvědčila manžela na další mimi? :c)
Zdenda+Tes 2/04+Zuzi 11/06 10595

Re: Re: Re: Re: Kaaczo,

30.5.2006 21:14:17
a co se týká výchovných metod - když Terku okřiknu,nebo dostane na zadek,tak mi to vrací. Když jí v něčem nechci vyhovět,začne na mě křičet (napodobuje mě,mou intonaci),nebo se mě i snaží plácnout. Než jsem to začla dělat já,nedělala to ani ona. A ve výsledku výchovný efekt žádný. Tak ať mi někdo poradí,jak na to. Vysvětlování samozřejmě nezabírá. Navíc ona se vždycky šprajcne a že prý nechce být hodná. Ale naštěstí tyhle konflikty nemáme často.
Zdenda+Tes 2/04+Zuzi 11/06 10595

Re: Re: Re: Re: Kaaczo,

30.5.2006 21:12:29
a co se týká výchovných metod - když Terku okřiknu,nebo dostane na zadek,tak mi to vrací. Když jí v něčem nechci vyhovět,začne na mě křičet (napodobuje mě,mou intonaci),nebo se mě i snaží plácnout. Než jsem to začla dělat já,nedělala to ani ona. A ve výsledku výchovný efekt žádný.
Zdenda+Tes 2/04+Zuzi 11/06 10595

Re: Re: Re: Kaaczo,

30.5.2006 21:05:27
Ale u nás je zase problém s usínáním. Můžu s čistým svědomím říct,že jsem zkoušela metodu uložit do postýlky,odejít,nechat řvát,přijít za 5 minut pohladit,odejít... Řvala tak,až se pozvracela,klepala se celá vyděšená a hysterická a nemohla jsem jí další hodinu uklidnit. Když se to druhý den opakovalo,tak už jsem to třetí den nezkoušela. Prostě když spí po obědě,není v osm večer ospalá (ani když je celé odpoledne venku) a nemá cenu jí nutit. Vykoupu jí,převleču a ona si v klidu hraje v obýváku. Pak sama přijde,že je ospinkaná,tak jí uložim,odejdu a ona usne. A je to kolem 21-22 hod. A nic s tím nenadělám. Leda bych jí nedávala spát přes den,jenže to ještě většinou nevydrží. Takže tak.
Zdenda+Tes 2/04+Zuzi 11/06 10595

Re: Re: Kaaczo,

30.5.2006 20:57:19
promiň,jestli jsem to trochu přepískla!
bob, Ondra 11615

Re: Re: Hurááá

30.5.2006 20:54:26
Zdendo, že ses ukázala, to je fajn, že jste v poho..

Asho, tak nakonec to nebyl špatný nápad s těma zimníma čepkama, prý má celekm dost látek z minula, takže by neměl být problém, říkala, že by to bylo fajn, že by na to měla čas, ještě prý chce začít šít šátky pro holky a kukly a šátky na krk.. mimo šál a rukavic a ostatního co už šije. S tou objednávkou těch "letních" čepic pošle vzorky na ty zimní..

Školky - já jsem byla na dni otevřených dveří v druhé jsem si domluvila, že jsme se šli podívat normálně do výuky. U té co máme za barákem jsem slyšela že je hrozná, na dni ot. dveří se mi teda moc nelíbilo. A teď jsem od jedné hočiny a maminy slyšela že se jí tam moc líbí a ani nechce domů.. tak fakt nevím.
Jo Lolko, ještě moc gratuluju k nové práci!

Každé dítko je opravdu hodně jiné a ještě srovnávat holky a kluky to nejde tím tuplem. Sama dobře vím, že Domi s Ondrou nelze vůbec srovnávat, Kaacza má opravdu velké štěstí a jsem zvědavá na Kristiánka :)) Však nebojte on jí to ukáže, začlo to pondíkem, pročůráváním oblečení a ono to bude určitě ještě pokračovat :)) Ne že bych někomu přála něco špatného samo ;)

Dádo, asi tě nepotěším, podle toho jak jsme se bavily bude mít Vojta asi něco víc... My máme naštěsí jen zánět horních cest, na průduškách nic nemá. Takže máme Silomat na noc a Hedelix na den. Podložit hlavu v postýlce, vypnout topení, hodně větrat, měl by tam mít studený vzduch a hodně vlhčit. Když se dneska nebude v noci dávit tak máme takto pokračovat, když jo, tak ho chce zítra ještě vidět. Očividně jsme přišli dost brzo, když se dusí jen od večera :)
Jinak jsem se ptala na očkování neštovit a doporučují to, prý i když to pak dostane bude mít naprosto nezproblémový průběh (prý tak max. 7 půpínků a může normálně chodit do školky) až mu zaschnout ty strupy, takže žádné 3 týdny doma.. dostala jsem leták, tak prostuduju, ikdyž cena je taky dobrá 1770kč, jestli si to pamatuju dobře. Uvažujete o tom očkování někdo? Jo a doporučuje se to už od roku.

Katy, Domi 3/04, Kiki 3/06 16209

Re: Re: Majdulko,

30.5.2006 20:51:26
No holky, napálili jste mi to hezky, ale já se nedám. Chápu, že jsou děti poslušnější i méně poslušné. Ale pokud jsem to pochopila, tak to Majdulka ani nezkusila. A to pak těžko může protiargumentovat. Vy si myslíte, že se Dominika otočila, šla do postýlky a tam si v klidu četla?!? Samozřejmě, že to prvních pár dní bylo s řevem. A samozřejmě jsem si nespala a nenechala jí pobíhat po bytě. Měla zandané šprušle, aby nemohla vylézt. Po pár dnech sama po chvilce čtení zas usnula. A teď to funguje prostě už samo, že přijde, odvedeme jí zpátky a ona ještě usne. Ale je skutečně možné, že by to u vás už nefungovalo. Děti vás totiž mají už "ochočené" a vědí, že povolíte.

Vy si myslíte, že Dominika je tak poslušná sama od sebe? Ano, možná je v tomhle trošku rozumnější, než ostatní. Ale já jsem taky na ní dost přísná. Však Bobina občas nesouhlasně zírala, jak jsem jí cepovala. A její Ondráš má ze mně pěkný vítr. Jak si Bobina občas stěžovala, že neposlouchá, tak když ho mám na starosti já, poslouchá jak hodinky a hodnější dítě byste nenašli.

Jinak já jsem od puberty pracovala s dětmi, jak výchovně tak výukově. A přišla jsem na to, že je lepší být přísná a pak povolovat, protože obráceně to nejde a děti mi pak skáčou po hlavě.

Na závěr chci říct, že vás rozhodně nenapadám, že špatně vychováváte. Nikdo nemůže předem říct, která výchova je ta nejlepší. Taky často přemýšlím, jestli to s tou přísností nepřeháním a snažím se to korigovat zas na druhou stranu.
Asha,Kuba04Mára06,KáťaBára2/11 12545

uáááááááááá sníh

30.5.2006 19:40:21
mně trefí, teď sem viděla v TV ten sníh - grrrr, brrrr a já koupila Kubajzovi s sebou před 3 týdny malej nafukovací bazének... Teda já si pamatuju, jak jsme s chlapem leželi ve zkouškáči už v květnu skoro pořád v Kunraťáku, vyvalení a opalovali se a "učili se".
Asha,Kuba04Mára06,KáťaBára2/11 12545

Re: Hurááá

30.5.2006 19:30:59
Lolko, tak to VELIKÁ gratulace :-) Stýskat se ti určitě bude, ale všechno má svý pro a proti a babička má praxi :-)

Bobino, jak zimní na začátku léta, nám před hodinou začali topit!!! Mně nějak nedošlo, že tonemá skladem, ale že to šije, tak beru zpět :-)

Majdulko, u mě se glukozový test prozatím pořád nekoná... Uvidíme.

Kaaczo, do Itálie chceme jet za rok, tak se budu těšit, jestli vám to letos vyjde, na zprávičky a "tajnej" tip :-) Hele a nekrm to dítě tolik, vždyť za chvíli přeroste toho našeho prcka :-)

Spaní - Kuba jak kdy, někdy vstává v šest, někdy v sedm, někdy i o půl osmý, ale to většinou, dkyž skončí v noci v naší posteli. Když je to před šestou, tak se přesunu do jeho pokojíčku a k němu do postele a pustím mu CD s pohádkami a on vydrží těch 45 min. poslouchat a přitom si prohlíží knížku nebo vypráví pohádku s tím CD a já většinou ještě usnu. To pak vstávám až po půl sedmý - no paráda :-) Kdybych ho nechala, tak lítá po bytě a já až bych za hodinu vstala (stejně bych neusla a byla na prášky z toho, co právě "ruší"), tak bych to tu nepoznala :-( Hrozně sem si zvykla, že si s ním dávám po O šlofíka, děsím se toho, až mi tahle "vymoženost" skončí! Dneska jsem místo spaní šla cvičit, paráda, ale při závěrečné relaxaci jsem fakt málem usla!
Zdenda+Tes 2/04+Zuzi 11/06 10595

Re: Majdulko,

30.5.2006 19:25:53
fakt se cítíš na kluka? :c) A jak rostete?

U mě už žaludek dobrý,jen je mi po některých jídlech trochu těžko,ale jinak pohoda :c) Únava už taky lepší,chodím si lehnout s Terčou po obědě,naštěstí už zase přes den spí.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 39363  [Dalších 39343 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.