| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : Vážím 100 kg - akce start

Akce start - Deníček
  (?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 21693  [Dalších 21673 >>]
libik 142094
8.8.2022 12:47:33
Vaiteo, zravím tě uprostřed léta, ale.. jak to můžeš vědět?:-)~;((

Spousta lidí s vysokým krevním tlakem je mimo statistiku, takže neposoudíš, jestli jsou to tlustí kuřáci, co jí slanečky, bůčky, zapíjí to pivákama, ale jejich mamina byla štíhlá a ativní členka Sokola bez hypertenze.
Vaitea 114076
8.8.2022 12:40:37
"genetické zatížení...ostatně soudí se, že to způsobuje vysoký TK až z 80 %..."

Ale kdeže, je to cca 30-60%, uvádí se kolem 45%.
Zbytek familiárního výskytu je dán vnějšími faktory - obezita, hypercholesterolémie, kouření, zvýšený přívod soli.
Ropucha + 2 120300
8.8.2022 12:37:14
Juillet, já bych řekla, že se Rose neplete, ono jde opravdu o to množství.
Jak už jsem psala, je to podobné jako s cukrem, přehluší veškeré ostatní chutě, když je ho moc.
A ono ho bývá moc, i té soli bývá moc.
A nejspíš je to návykové a otupuje chuťové buňky, že člověk přidává a přidává, aby pro něj jídlo mělo výraznou chuť.
Také prý je to záležitost kuřáků, kteří mají otupenou chuť oproti nekuřákům, ale to neumím posoudit.
A pak mám ještě soukromou teorii, že v některých restauracích je to strategie, jak hosty přimět k hojné konzumaci sladkých či alkoholických nápojů, neboť po přesoleném jídle nastupuje silná žízeň.
apo-lena 159305
8.8.2022 12:34:52
Genetika je fakt nespravedlivá, mí dva vysocí hubení sourozenci mají s tlakem a cholesterolem problém od mládí. Já až díky životosprávě.
apo-lena 159305
8.8.2022 12:31:38
Mně slané jídlo vždycky pálilo na patře nebo jsem se rozkašlala, ale měla bych mít tu laťku níž. Fakt přisoluju až teď, co beru léky.
Mám teorii, že se choroby snaží udržovat. Tučné mi taky začalo chutnat, až když jsem byla obézní. Do té doby bych si dala tak sousto. Pak jsem dokonce pekla bůček.
Ropucha + 2 120300
8.8.2022 12:30:38
Rose, ano, opět se souhlasně přidávám.
Špetka soli ano, přesolovací zlozvyk ne.
Můj muž je v tomto se mnou zcela za jedno, přestože není žádný "pošuk přes zdravou výživu", ani nepotřebuje hubnout či snižovat tlak, ale má rád přirozenost a přiměřenost.
A tuky ano, těm se nevyhýbám, z hlediska životosprávy mi nevadí, vadí mi pouze původ živočišných tuků, to řeším z etického hlediska.
Juillet 21450
8.8.2022 12:28:03
genetické zatížení...ostatně soudí se, že to způsobuje vysoký TK až z 80 %...u mě přes kopírák dle otce - do 35 let hypotenze , pak rychlá změna do hypertenze, ovšem snadno kompenzovatelné
apo-lena 159305
8.8.2022 12:26:30
Libíku, já si to taky myslela, ale mám obvyklý poměr 2:1, rostliny:ostatní. Někdy i míň. Počítala jsem hmotnost, objemově by to možná vyšlo.
Ani s fazolemi mi to nevyšlo, ale jen o fous. Zkoušela jsem spočítat tři různé dny, byla jsem zvědavá.
Dodržovat to nechci, ale k té pestrosti na talíři mě to postrčilo. To jídlo vypadá barevněji.
libik 142094
8.8.2022 12:26:07
Jo, to máš vlastně pravdu, přisolené neslazené marmelády~R^
Juillet 21450
8.8.2022 12:21:29
zřejmě si sůl pleteš s glutamátem sodným...sůl jako taková vytahuje chuťe, a to včetně chutě sladké
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 21693  [Dalších 21673 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2022 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.