| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Schizofrenie

  (?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 373  [Dalších 353 >>]
JEDOVATAPRALINKA
  • 
1.1.2016 23:06:05
DObrý den, mám desetiletou dceru s diagnozou obsedantně kompulzivní porucha... Hledám touto cestou maminu, která má dítě s podobnými problémy...

jedovatapralinka@gmail.com
Kaya.htL
  • 
8.11.2015 4:59:12
Ahoj Markéto, Tvůj článek jsem četla několikrát. Všechno co jsi napsala, všechny stavy, " slyšení..." jsou naprosto přesné. Máš pravdu, hlasy neexistují, ale v hlavě člověka se schizofrenii existují, je to opravdové a člověka vysiluje právě ten fakt, jak opravdově to celé vypadá. Nepoddat se tomu, na to musí mít člověk ohromnou sílu. Myslím si, že člověka ani nenapadají takové myšlenky, jaké hlasy slyší ... a to je právě pro schizofreniky jako důkaz že hlasy jakoby existovaly... není to jim známý vnitřní svět který do té doby žili. Další věc kterou popisuješ a je mi tak známá, je stav čtení myšlenek. Přesto, že my už hlasy po medikacích neslyšíme, zůstalo mu že mívá pocit, že ho ostatní lidé sledují, možná o něm mluví a jak říkáš Ty čtou mu myšlenky, jakoby mu každý viděl do hlavy co si myslí - to se mu občas vrací. Někdy má klid a nic neozve delší dobu, jindy má taková ataka 2x do týdne. Do práce mezi lidi nemůže. Nedal by to. Cvičit mezi lidi - to je nepředstavitelné. Pokud víš, že u Tebe šlo o dočasnou, ve své podstatě DROGOVOU schizofrenii, jakmile se tělo očistí, může nastat dokonce úplné vyléčení. Takového člověka, který měl halucinace a paranoidní stavy jako následek hulení a fetu, znám. Je z toho naprosto venku. Věř mi, už neříká že hulení je zdravá travička... Držím palce aby se Ti vše dařilo. Hodně síly přeji.
Kaya.htL
  • 
8.11.2015 4:56:33
Ahoj Markéto, Tvůj článek jsem četla několikrát. Všechno co jsi napsala, všechny stavy, " slyšení..." jsou naprosto přesné. Máš pravdu, hlasy neexistují, ale v hlavě člověka se schizofrenii existují, je to opravdové a člověka vysiluje právě ten fakt, jak opravdově to celé vypadá. Nepoddat se tomu, na to musí mít člověk ohromnou sílu. Myslím si, že člověka ani nenapadají takové myšlenky, jaké hlasy slyší ... a to je právě pro schizofreniky jako důkaz že hlasy jakoby existovaly... není to jim známý vnitřní svět který do té doby žili. Další věc kterou popisuješ a je mi tak známá, je stav čtení myšlenek. Přesto, že my už hlasy po medikacích neslyšíme, zůstalo mu že mívá pocit, že ho ostatní lidé sledují, možná o něm mluví a jak říkáš Ty čtou mu myšlenky, jakoby mu každý viděl do hlavy co si myslí - to se mu občas vrací. Někdy má klid a nic neozve delší dobu, jindy má taková ataka 2x do týdne. Do práce mezi lidi nemůže. Nedal by to. Cvičit mezi lidi - to je nepředstavitelné. Pokud víš, že u Tebe šlo o dočasnou, ve své podstatě jakmile se tělo očistí, může nastat dokonce úplné vyléčení. Takového člověka, který měl halucinace a paranoidní stavy jako následek hulení a fetu, znám. Je z toho naprosto venku. Věř mi, už neříká že hulení je zdravá travička... Držím palce aby se Ti vše dařilo. Hodně síly přeji.
Kaya.htl
  • 
8.11.2015 4:21:16
Ahoj, čtu Tvůj článek po velmi dlouhé době a doufám, že je Ti už lépe. Nevím o nikom kdo by se vyléčil. Neznám nikoho, kdo by mohl zůstat bez antidepresiv. Důležité pro Tebe je, najít správnou medikaci, rispen nebo cokoli co by Tě zklidnilo aby jsi měla klid ve vlastní hlavě. Aby jsi si odpočinula. Už to je štěstím, když se to povede. U nás se to povedlo. Hlasy jsou pryč. Ale pocit sledování, například jak říkáš Ty... komunikace TV zůstává. Plný invalidní důchod nám nedají. Protože si myslí, že je lepší dávat peníze zdravým Syřanům, černochům a jiným invazistům. Držím Ti palce aby se Tvůj stav zlepšil alespoň natolik, aby jsi našla úplný klid v hlavě... :-)
Marketa Makule
  • 
21.9.2015 17:02:53
Ahojky také mam schizofrenii uz 3 roky a rada bych od tebe ten seznam veci co ti pomohl.dekuji :)
Marketa Makule 30 let
  • 
21.9.2015 16:58:47
Zdravím trpím schizofrenii uz delší dobu,způsobila jsem si ji braním drog....ze zacatku to bylo velmi težké,neustále jsem brecela a propadala depresím,dokonce jsem plánovala sebevraždu....slyším skupinu hlasu kteří komentují vse co dělám,urážejí me a dokonce se mi pokouší tvrdit ze mají nahrávky mého přítele s jinou ženou načež pak slyším stenani...některé dny jsou horší některé dny témeř nic neslyším ...píšu sem abych pomohla ostatním s částečným ovládáním teto nemoci které jsem se naučila a funguje....důležité je si uvědomit ze vse jen ve vaši hlavě nikdo nedokáže číst myšlenky ačkoliv ty hlasy zní opravdove... Vse co říkají jsou vlastně vaše myšlenky strachy a obavy a vy je pak slyšíte prostřednictvím těch hlasu..snažte se porad byt něčím zabaveny nebo s někým mluvit v žádném případě se nesnažte naslouchat hlasům a vest s nimi rozhovor hadate se sami se sebou...neni to vždy jednoduché ale jde to snažte se soustředit na jinou věc kdyz je uslyšíte ...je to jen nemoc a napoví vám třeba to ze opakuji stále to samé nebo opakuji po vás ..kdyz si uvědomíte ze je nemožné aby to byli opravdoví lidé mate napůl vyhráno ...ziju s tím uz 3 roky leky neberu jelikož jsem po nich cele dny spala a zvládam to bez nich skvěle poslední pul roku se to tak zlepšilo ze dokonce na par týdnu uplne zmizely a objevují se jen zřídka ...chodím do prace,do fitka a dokonce ani můj přítel se kterým žiji ve společně domácnosti nic nepozná ...doufam ze to někomu pomůže nenechte se pohltit tou nemoci proste kašlete na to co říkaj nejsou opravdový !!!!!!!nezustavejte doma jdete do prace a mezi lidi...a nekurte cigarety to neuvěřitelně zhoršují ...držím palce s pozdravem Market:)
Bibi70 132678
18.7.2015 22:14:28
Ahoj děvčata, nebo vůbec, všichni ! Krásná diskuse... Mám také schizoida, já se k němu dokonce vrátila, odešla a zase se vrátila. Občas se nechápu ~d~, nicméně, zůstala jsem s ním, mám ho ráda a nemůžu si pomoct !! Není to jednoduché, ale peru se statečně !! Taky neustále hledám, jak se mu co nejlépe přiblížit, jak žít v klidu... Spoustu věcí už jsem vymakala, ale stejně... Navíc je o hodně starší, tak to mám v tomto směru složitější, ale řekla bych, že to dávám ~z~. Zatím se loučím, budu ráda, když se někdo ozve...
Deny
  • 
14.7.2015 17:15:14
Rád bych přidal svou zkušenost. V 19ti jsem měl panické stavy, depresi, hlasy, schízu atd. Nemohl jsem normálně fungovat, zkusil jsem všechno možný způsoby a co mi pomohlo byla strava! Po 11 měsících každodenního mučení (každých pár minut skok z euforie do totální úzkosti, deprese a naopak) vše odešlo během 6 dnů. Nikdy nezapomenu na ten 6tej den kdy jsem byl uplně jinej člověk, zase zpět do života. Jednoduše, těch 6 dní jsem jedl jen ovoce a zeleninu, tělo se tak pročistilo a vše odešlo, doteď to nechápu... ale důležitý je že to funguje! Vše jsem sepsal do dokumentu, pokud byste měl někdo zájem můžu vám to poslat na maila, stačí mě kontaktovat na lukasdenemarek1994@gmail.com
Kristýna63 142824
6.5.2015 8:22:26
Moje kamarádka tam právě měla člena rodiny jen proto,že jeho manželka byla v nemocnici na operaci a on byl dementní,často chodil po večerech i před dům,tak se o něj bála.I po operaci,kdy byla doma,ale nemohla ho ještě zvedat,když občas upadnul ho tam měla a chodila denně za ním a dnes ho má zase doma.Ten hospic je hlavně pro umírající,ale myslím,že vedení je tam výborné a pomůže rodinám i tak,když je zrovna volné místo.A navíc cenově to vyjde mnohem levněji než hodinová péče mobilního opatrovníka,to jsme také řešili a bylo to neúnosné cenově.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 373  [Dalších 353 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.