| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k dotazu Dcera odmítá vyhodit jakékoliv odpadky

 Příspěvky 12 z 2 
Rusalka, dvě děti (11 a 5 let)
8.6.2012 19:52:11
Zdravím,

to je dobrý dotaz, protože můj syn to dělá taky, ale ne v takové míře ani to není tak intenzívní. To, co popisujete hraničí s obsesí a napadá mě i Aspergerův syndrom, ale tam by muselo být více příznaků, což u nás není :-) Jde o to, že některé děti potřebují mít určité rituály, které jim poskytují pocit bezpečí. Jakákoli změna je dokáže hodně vykolejit a ve vašem případě bych to viděla tak, že dcera se nedokáže smířit se ztrátou, hromadí a shromažďuje, protože ulpívá na něčem hmotném, co ji dodává pocit jistoty a bezpečí a nedokáže to opustit, vzdát se toho. Pro ni je to jako by přišla o něco cenného, je to pro ni zřejmě bolestné. Striktně ji to zakazovat a dávat najevo své nepochopení jí asi moc nepomůže. Samozřejmě nemůžete mít z bytu skladiště, ale víte, co řekl můj manžel synovi, který si dokonce jednou i schoval kousek kůže z vlastní paty? Že si má ty obaly od tyčinek nebo bonbónků vyfotit a může si schovávat ty obrázky :-) Synovi je 5 let a už je to lepší, vysvětlili jsme mu to v klidu a momentálně je pokoj, uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál. Tak moc držím palce, abyste to zvládli a pokud by to bylo nějaké opravdu extrémní, poradila bych se rozhodně s dětským psychologem! Děti jsou hodně citlivé a vnímavé a kdo ví, odkud to všechno v nich pochází! Ony často moc dobře ví, co a proč dělají...
Bedla
16.5.2012 22:28:42
Dobrý den, mě k tomu jenom napadá (pokud se vyloučí extrémně přehnané lpění na nevyhazování), že možná jí z nějakého důvodu vadí, že ty vyhazované věci přijdou vniveč. Myslím, že děti mají někdy silný smysl pro uchovávání věcí. I já jsem taková hodně byla jako dítě. Vyrůstala jsem v domě, kde se téměř všechno zužitkovalo, i obaly apod. Např. lák z okurek šel do kompostu, ne do odtoku atd. I dnes znám takové lidi, nemají ani popelnici, všechno třídí nebo zužitkují. Vyhazování mi také vadí. Jestli by nemohlo pomoci, kdybyste maximálně třídili, vysvětlili jí, že se to zase na něco použije, ne jen zničí. Držím palce, ať to dobře vyřešíte.
 Příspěvky 12 z 2 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.