| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k dotazu Kojení - jak jej ukončit

 Příspěvky 110 z 15 [Dalších 5 >>]
  • 
27.9.2010 18:44:54
dobrý den,
nevím jak odnaučit dceru na prsa. požíváje převážně jako dudlík. přes den mi začne vyhrnovat triko.na to jí dám do pusinky dudu, na chvíli jí to zabaví. ale když jde spát tak to nestačí. někdy se vzbudí i v noci. nikdy je nenapije, jen prostě žužlá. už je to moc nepříjemné. děkuji za všechy rady
  • 
11.1.2010 18:28:06
ahojte maminky,můj chlapeček se budí od narození neustále 6krát,někdy i více za noc na mlíčko.Teď už to bylo spíš jen na uspání a pak na uklidnění,ale spí s námi v posteli od půl roku,protože jsem rezignovala pořád vstávat k postýlce.Nyní zkouším přestat kojit,malému rostou poslední zoubky a nějak mě kousnul a dost to bolí tak má hold smůlu.Večer jsem si zalepila bradavky,že mám bebinka a zabralo to,myslela jsem že to bude s řevem,ale usnul u pohádky.Ale mně prsa asi prasknou jak jsou nalitá a vůbec nevím jak moc odstříkat aby se postupně ztratilo mlíčko,neznáte nějaké finty?V noci se budí pořád, snad se to časem upraví,ale nevím protože místo mlíčka pije vodičku.Večer ho uspávám já a v noci musím být u něho taky já jinak řveme a voláme maminku,takže mám takového malého teroristu :-),ale není nad to když se v noci vzbudí a tulí se k vám a objímá vás těma svýma malinkatýma ručičkama. No neměnila bych ani na vteřinu!!!!!
  • 
2.1.2010 18:19:12
mam 14 mesacneho syna a tiez stale kojim, viem je to pre neho to najlepsie a pokial budem mat mlieko budem v tom pokracovat ale tiez mam problem ze v noci dobre nespi a prebudza sa aj 3 krat a niekedy aj viac neviem ako to vyriesit lebo kojit ho chcem ale co spravime s tym spanim poradte mi dakujem
  • 
26.8.2008 13:35:50
Prosím o radu už skoro dva roky nekojím a pořád mi teče mléko vyskoušela jsem prášky chlazení a zatahování a pořád teče.chceme miminko a protože mám mléko tak nemůžu otěhotnět mám prý hodně hormonu.děkuji za radu
  • 
5.7.2003 17:19:42
Mám dvouletou holčičku a také stále kojím. Také bych ráda již přestala, ale nemám to srdce. Moc bych si přála, aby to mohlo skončit tím, že mi mléko dojde, ráda bych se totiž vyhla slzám a vysvětlování, že to co mám jí už nechci dát. Gynekolog mi předepsal Medokriptin, ale nejsem si jistá, jestli při jeho používání mohu "dokojovat" a čekat spolu s dcerkou, až mléko dojde. Po této zkušenosti jsem rozhodnuta, že druhé dítě již začnu odstavovat před rokem.
  • 
2.11.2000 20:16:23
Náš syn od narození touží pouze po mateřském mléku z přírodního balení, dudlíky a umělou mléčnou výživu odmítá. Nutně jsem potřebovala půl dne fungovat bez něj, cca 30 km vzdálená. Dopadlo to tak, že celou dobu řval a umělé mléko, včetně lžiček a dudlíků odmítal, babička s radící polovinou příbuzensta byla skoro na mrtvici a já se vracela s výčitkami svědomí, že jsem toho ubohého tvorečka ponechala bez obživy. Po mém návratu se přisál skoro na hodinu. Dnes kojím přes den i noc asi 8x, hlavně v noci se ze syna stává "mléčná přísavka" a jeho tři zuby dělají své. Dcera byla zlatá, od 4 týdne spala bez kojení celou noc, od 22,00 do 6,00.
Všem maminkám, které zažívají totéž přeji pevné nervy a pomoc tatínků.
Zdraví Ladislava
  • 
10.10.2000 9:59:52
Původně jsem na této stránce hledala návod, jak skončit kojení, ale vidím, že kojit starší dítě není jen můj problém. Dceru jsem plně kojila do 6ti měsíců a kojím jí stále, kdy dnes je jí už 16 měsíců. V jejím půl roce jsem nastoupila zpět do zaměstnání a dcera do jeslí. Zpočátku mi dělalo problémy naučit se používat odsávačku a dvakrát za dopoledne zablokovat v práci sociální zařízení, abych splnila svou denní kvótu 200 ml. Ale doma jsem dceru jen kojila, v jeslích ji přikrmovali a dávali moje mléko. Asi v jedenácti měsících jsem postupně přestala odsávat, ale doma jsem kojila dál. Dnes už kojím pouze na noc před spaním, 2x v noci a někdy v poledne, když Kačenka nemůže usnout a nejde ji vzít do kočárku. Mívala jsem období,kdy mě to už hrozně vadilo, ale pak byla třeba malá nemocná a když jsem viděla, jak se ke mě tulí a dělá jí dobře, že si může cucat svou oblíbenou "báťu", jak kojení nazývá, jsem teď už smířená s tím, že budeme kojit "než půjde do školy". Noční vstávání mi nedělá problémy, postýlku máme v ložnici, u kojení hned usínám a po hodině se probudím, jenom přenesu malou a spí se dál. Chodím do práce, takže se v noci vyspat potřebuji a problémy byly jen, když malé rostly zoubky, kdy jsem kojila častěji. Odstavení většího dítěte je asi jednodušší, protože se mu to dá vysvětlit. Když chce Kačenka "báťu" a já řeknu, že není, zopakuje si to a smíří se s tím, že teď dostane piškotek nebo ovoce.
  • 
2.3.2000
Moje manzelka mela problem s nasim synem, ktery byl prvni. Ze zacatku toho mleka nebylo moc, ale neco se s tim dalo delat. Pak ale v nemocnici/porodnici se zdravotni sestra rozhodla, ze na pokoji je moc vydychany vzduch. Manzelku poradne nezabalila (bylo 10teho prosince a venku uz lezel snih), manzekla nachladnula a mleko bylo pryc. Zakratko potom zacly problemy s kolikou, bolenim briska atd. (tedy u naseho maleho syna).
Kdyz byla manzelka podruhe v jinem stavu, tak si prala co nejvic, aby mohla kojit. V to doufala a chtela to, protoze se tady dela spousta cinnosti v aute (nebo okolo auta). Dcera se narodila a mleko bylo. Prestehovali jsme se, kdyz dceri byly dva roky a mleko porad bylo. Ale jednoho dne dcera rekla mame, ze uz neni moc (toho mleka).
Takhle to slo asi dva tydny a pak jednoho dne se dcera pokusila nasat a nebylo nic. Byla z toho tragedie ? Ne ! A to z toho duvodu, ze manzelka
mela moznost dceru na tento den predem pripravit.
Mimochodem - dceri byly vic nez tri roky.
  • 
28.1.2000
Myslim, ze na nocnim kojeni ani u vetsich deti neni nic spatneho, jen je potreba si to trochu jinak zorganizovat. Doubravka se stale zhruba 2-3krat za noc budi na kojeni, ale velke problemy mi to nedela. Spi spolecne se mnou, takze se proste jen prisaje a za chvilku uz znovu spi. A ja obvykle znovu usnu jeste driv nez ona.
Dva z kluku delali totez, jen toho nejstarsiho jsem odstavila uz v 9 mesicich (jo, byla jina doba).
  • 
23.1.2000
Jsem rada, ze slysim o nocnim kojeni i u starsich deti, nez je nas alexander. Take v jeho sedmi mesicich kojim i s prikrmovanim 3-4 za den a to same v noci, coz se v noci nezmenilo od porodu. MYslela jsem si, ze to po zahajeni kasiceka polevcicek bude lepsi ale je to stejne, proste jen zkratka vice ji. Uz bych se rada nekdy prospala, take prosim o radu, i kdyz tusim, ze si to proste kazdy musi prozit sam po svem. Univerzalni rada asi sotva existuje, zastavam vsak nazor prirozenost, pohoda pro oba a zase prirozena cesta, ne nasili.

zuzka
 Příspěvky 110 z 15 [Dalších 5 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.