| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Nemocnice

 Příspěvky 110 z 67 [Dalších 57 >>]
7.4.2010 9:33:11
Tak i já se přidávám. Jsem z Pardubic a když jsem zjistila že čekám druhé dítko, začala jsem si zjišťovat jak se rodí v Pardubicích. Bohužel jsem měla asi smůlu, zjišťovala jsem spíš samé zápory. V 10tém týdnu těhotenství jsem byla hospitalizovaná v pardubické nemocnici. Když jsem šla na ultrazvuk, v čekárně jsem potkala 4 maminky z oddělení šestinedělí. Jak ty nadávaly. Na personál, že už tady nikdy nebudou rodit, atd... Takže od této chvíle jsem doma oznámila že v Pardubicích rodit nechci. 3 týdny před termínem jsem si zavolala do Chrudimské nemocnice, zda by mě nevzali na monitor a na prohlídku, protože jsem se rozhodla pro porod u nich, zda mě vezmou. Sestřička na telefonu byla velmi ochotná. Stejně ochotný byl i primář, který mi dělal vyšetření. Porod byl sice bolestivý, ale díky personálu příjemný. Porodnici Chrudim mohu jen doporučit. Stejně pak i porodnici Havlíčkův Brod, kde jsem rodila prvorozeného synka. Je ještě o stupínek lepší než Chrudim, ale už kapku z ruky. Personál pracoval na jedničku. Poté na oddělení šestinedělí byli pro maminky připraveny přednášky o kojení a přišel primář z dětského oddělení, aby nám ukázal jak se chovat k miminku, jak ho koupat, chovat, atd.
Přeji šťastnou volbu s porodnicí...
Eva Kubátová 2 detičky
  • 
26.12.2009 14:23:40
Právě jsem si četla všecky článečky zde napsané a nedá mi to,abych nezareagovala. Já má dvě úžasný dětičky,synovi je 5 let a dceři je 2,5 roku. Obě jsem porodila v chrudimské porodnici a byla jsem se vším maximálně spokojená a dodnes na to ráda vzpomínám. Syna jsem porodila téměř bez problémů,ale pak jsem měla potíže s kojením a sestřičky mi tam strašně pomohly,všecko mi vysvětlily a nakonec jsem syna kojila do 1 roku úplně bez problémů. Porod s dcerou nebyl vůbec jednoduchý,šla koncem pánevním a celkově to bylo dost náročné,ale vzájemná spolupráce moje,manžela,doktorů a sestřiček nás dovedla do zdárného a krásného konce. Chce to jen vnímat doktory,sestřičky a svoje tělo a pak to jde. Takže já děkuji všem doktorům a sestrám,že mi pomohli k tak úžasným dětem,protože i díky nim teď máme krásný a naplněný život. A na otázku,zda-li rodit v Chrudimi,říkam jednoznačně ANO!
9.9.2009 17:04:50
V Chrudimské porodnici jsem rodila skoro před dvěmi měsíci. A ráda na to vzpomínám! Porodní sály jsou hezky a nově vybavené. Sestřičky na porodnici i na novorozencích jsou profesionálky! Bezvadně se o nás staraly a díky nim se mi podařilo se rozkojit a malá mi začala krásně přibývat!
Největší díky patří panu doktoru Slavíčkovi, jeho manželce a porodním asistentkám, které jsem měla u porodu!
Takže pokud se budete rozhodovat, zda rodit v Chrudimské porodnici, rozhodně bych Vám ji doporučila!
M. Klementová, týdenní syn
  • 
27.8.2009 22:08:21
Také bych se ráda připojila ke chvále Chrudimské porodnice. Rodila jsem tam minulý týden a mohu všem vřele doporučit! Sestřičky jak na porodních sálech, tak na novorozencích jsou úžasné, velice milé a trpělivé. Jako prvorodička jsem ocenila jejich rady, jak při samotném porodu, kdy mně ukázaly různé polohy na míči, radily, jak dýchat a tlačit... tak potom sestřičky na novorozencích, které se mně a mému synkovi Tobiáškovi věnovaly ve dne v noci ohledně kojení, péče o bolavá prsa i obklady na jizvu. Pan primář je obdivuhodný člověk a musím říct, že celý tým doktorů a sestřiček se postaral o to, aby start do našeho společného života s Tobiáškem byl poklidný, pozvolný a co možná nejradostnější.
Mirka
  • 
12.3.2009 13:13:29
Loni v srpnu jsem v Chrudimi rodila. Bylo to moje první mimi. Moc jsem se bála a nakonec jsem byla strašně ráda, že jsem si vybrala právě tuto porodnici. Perfektní personál, lidský přístup... Velký dík patří Verče Pešinové a Vendy Homolkové :). S nimi je radost rodit :)
27.10.2008 11:41:25
Ahoj maminy,

chrudimskou porodnici mohu vřele doporučit. ~R^ Měla jsem doma připravený porodní plán, ale v podstatě všechna přání, která v něm byla, nabízí porodnice automaticky, tedy pokud porod probíhá bez komplikací. Rodili jsme s epiduralem, díky němuž jsem se lépe soustředila na prodýchávání kontrakcí, bez něj jsem moc nestíhala. Hned po porodu mi chlapečka položili na břicho ještě od mázku, takže když jsem ho později viděla čistého, téměř jsem ho nepoznala. :-) Porodní asistentky, sestřičky i lékaři jsou fakt moc příjemní. Díky nim, manželovi, celkové přípravě na porod ale i všem souhrám "náhod" budeme vzpomínat na narození Matýska jako na úžasný zážitek (nic hrůzostrašného, co se občas v televizi prezentuje jako porod), který sice není bezbolestný, ale bolest díky epiduralu byla snesitelná, ne trvalá, takže v mezičase byl čas i k nabrání nových sil. Všem maminkám přeji, aby se hlavně nebály a z porodu si odnesly jen ty nejkrásnější vzpomínky a hlavně krásná a zdravá miminka ~s~. Martina :-)
6.10.2008 15:18:07
Ahoj mamči,
chrudimská porodnice je výborná. Rodila jsem poprvé a všechno bylo v poho. Personál můžu jedině chválit, sestřičky byly velice vstřícné a hodné, opravdu si nemám na co stěžovat. Vřele doporučuji!
Edita 1
  • 
14.8.2008 14:41:02
Rodila jsem poprvé a s takovou ochotou a lidským přístupem jsem se dlouho nesetkala.Jako"vystrašená prvnička"jsem byla dost zmatená,ale díky personálu a manželovi jsem to zvládla(myslím) na výbornou.Některá mamina vzpomíná na porod,jako na něco hrozného,avšak s manželem a malou jsme si odnesli jen dobré pocity,možná i díky tomu,že vše proběhlo bez komplikací.Měla jsem nadstandard,sice se připlácí,ale služby tomu odpovídají-neviděla jsem za celou dobu žádný skřivený obličej nezájmem,nebo tím:"Co zase otravuješ".Doporučuji.
Donutka +3+//
22.7.2008 17:45:25
Chtěla bych napsat jen pár informací pro maminky, které se rozhodují.
- porody jsou "medicínsky" vedené, alternativy se nepřipouští, takže nic pro zastánce tzv. "přirozených porodů" (moje srovnání s Podolím - tam diskutovat lze)
- používá se Yal gel místo klystýru, musí se zaplatit (100 kč)
- všechny tři doby porodní jsou v jedné místnosti, což je prima
- personál je příjemný
- klade se velký důraz na kojení, sestry jsou velmi ochotné
- oblečky na miminko a rychlozavinovačky jsou k dispozici
- pokoje na šestinedělí mají vlastní sociální vybavení
! s sebou: vlastní porodnické vložky, toaletní papír (to mě trošku zaskočilo), "jednorázovky" a ubrousky pro miminko

Osobně jsem byla spokojená, byla jsem se tam podívat předem, návštěvy organizuje mateřské centrum Mama klub Chrudim, takže jsem věděla, do čeho jdu.
3.5.2008 22:28:04
Milá paní učitelko, bohužel pravopis zde není předmětem diskuse. Zde si maminky sděluji vlastní zkušenosti s dotyčnou porodnicí a pokud někdo má nedostatky v českém jazyce, je to pro tuto věc nepodstatné. Nepleťte si prosím maminku, která si sem dovolila přidat příspěvek se svým žákem ze školy.Děkuji Erika J.
 Příspěvky 110 z 67 [Dalších 57 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.