| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Všechny názory k porodnicím

 Příspěvky 110 z 15256 [Dalších 15246 >>]
Tamara
  • 
13.5.2022 23:12:27
Ahoj. Co se týče porodu doporučuji se porodnici ve Znojmě vyhnout hodně velkým obloukem. Zvlášť pokud chcete vy i vaše dítě přežít bez následků. Neochotný a nepříjemný personál pro který jste jen na obtíž. Vy ani Vaše dítě je nezajímate. A kapitola sama pro sebe je "Dr." Križan. Nepříjemný, bezcitný, arogantní. V působení bolesti se snad vyživá. Příště raději rodit doma než ve Znojemské porodnici.
  • 
13.6.2019 22:24:33
No za ty roky kdy byl příspěvek vytvořen se asi nic moc nezměnilo. Ležela jsem měsíc a půl na rizikovém oddělení a na to si opravdu nemůžu stěžovat. Sestřičky příjemné. Na jakoukoli otázku normální odpověď. I to blbé okno mi otevřely když jsem nesměla vstát z postele. A žádné řeči nic. Na neonatologii sestry celkem v pohodě. Až na to že jsem pořád dokola poslouchala že nemám mléko. To bylo opravdu povzbuzující to pořád poslouchat. Hlavně že mají být maminky v klidu. Nešlo mi nic odsavat a malá když byla nedonošeňátko a měla dlouho žloutenku neměla sílu na nějaké časté prikladani... Radši jsem se ani na nic neptala protože mi bylo při skoro každé odpovědi od některých sester arogantně naznačeno že jsem asi blbá když to nevím. Dokonce mě jedna sestra Květa tak vydeptala že jsem se rozbrecela. Pak byla najednou hodná sestřička... Po té co zjistila že opravdu mléko nemám. Teď jsem už pět měsíců s malou doma a mám klid. Mám klid. Takže můj názor na Budejovickou neonatologii není dobrý a doufám že tam znovu nebudu muset
lenka nová, tři dospívající dcery
  • 
7.6.2019 22:39:32
to musí být blbky, neníliž pravda
Lenka Nova
  • 
22.3.2019 9:06:00
Teda to je pozadavku. To si kazdy nadiktuje takovyhle kraviny, ale o tom by snad mel rozhodovat lekar a zdravotni stav, ne?
Tereza Šternová
  • 
31.1.2019 13:35:04
Porod 5. 1. 2019 - spontánní, přirozený. Neratovice mi byly doporučeny několika znamými, jen z mého okolí zde rodily 4 kamarádky a všechny byly nad míru spokojeny, proto jsem se pro Neratovice také rozhodla. Do poradny jsem chodila jak do Neratovic, tak do Podolí, které jsem měla v záloze, kdybych musela rodit v Praze. Péče v těchto dvou poradnách byla naprosto nesrovnatelná. Oproti neosobnímu masokombinátnímu Podolí s nespokojeným (a tudíž nepříjemným) personálem, jsem se v Neratovicích setkala s neskutečně příjemným a osobním přístupem a úžasným personálem. Co se porodnice týče, tak je vše na jednom patře a porodní sály pěkné, intimní a rodinné prostředí. Samotný porod byl díky porodní asistentce Jarmilce naprosto bez komplikací a rychlý. Skoro dvě hodiny jsem mohla být ve vaně, která mi pro otevření a "zpříjemnění" kontrakcí dost pomohla. Nejdřív jsem si myslela, že jsem měla štěstí na porodní asistentku, ale záhy jsem zjistila, že i latkační poradkyně Zdenička je poklad, sestry ze sesterny i z pediatrie taktéž. Z lékařů jsem přišla do kontaktu s MUDr. Jarošovou a primářem MUDr. Martanem, oba byli fantastičtí a odpověděli na jakoukoli mojí otázku (oproti Podolí, kde mi v poradně leda odpověděli "je to v pořádku"). Jak v poradně, tak při porodu a po něm mi bylo vždy vše vysvětleno. Jako prvorodička jsem si nebyla moc schopná představit ten nářez po porodu a musím říct, že fantastický přístup personálu (včetně úklidové roty) neskutečně pomohl při adaptaci na to vše nové. Podtrženo sečteno, výborná zkušenost a mohu jen doporučit!
Petra, prvorodička
  • 
2.1.2019 20:02:23
Musím trochu vylepšit hodnocení porodnice v Hradci Králové. Jsem prvorodičk a rodila jsem na konci července 2018, kdy mi v 33tt +2 z ničeho nic praskla voda. Hradeckou porodnici jsem měla vybranou už od začátku (ikdyž pracujeme v Praze, rodiny máme v Hradci Králové) a s manželem jsme absolvovali přípravný kurz (ten byl pro mě velmi přínosný a nejvíce prohlídka porodních sálů, protože jsem pak věděla kam přesně jdu a jak to tam vypadá).

Přijeli jsme v před 2h ráno, v čekárně nikdo. Sestra mě přijala a posadila mě v malé místnosti kde zjistila, že se opravdu jedná o plodovou vodu. Předemnou byla ještě jedna paní vevnitř a tak jsem cca 15minut čekala, manžel čekal v čekárně venku. Tohle byla asi jediná nepříjemná záležitost. Bylo léto, vedro, dusno a já sem tam čekala sama s malým větrákem a s myšlenkou v hlavě, že je ještě sakra brzo. Pak už jsem šla na příjem a tam samozřejmě jako všude nejdříve vyplnit všechny papíry (to se ale musí udělat všude) pak antibiotika do žíly, injekce na zrychlení vývoje plic miminka a pak ještě odběr plodové vody jestli není zkažená. Asi až po hodině, možná i víc zavolali manžela z čekárny aby mu řekli, že si mě tam nechají na pozorování a že se pokusí mimčo ještě udržet než mi napíchají všechny injekce do vývoj plic.

Odvedli mě na čekací pokoj, kde jsme byl 3, což bylo plno a tam jsem čekala, začali mi kontrakce a ani prášky na zastavení nepomohli. 7:08 jsem volala manželovi a v 7:19 se nám narodil syn. 2170g a 47cm. Celou dobu byl ke mě personál hrozně moc milý. Já měla nastudováno, že budu chtít nadstandard (kdyť tam je ta vana a ošetří miminko před vámi....) tam mi vysvětlili, že v těhlech případech to nejde. Tak ok. Než jsem porodila změnila se směna a rodil mě jiný pan doktor než mě přijímal, ale po porodu se ten z příjmu na mě přišel podívat s vtipem, že jsme se přece domluvili že chvíli ještě vydržím :) bylo to moc fajn. Syna mi ukázali, pohladila jsem ho a hned ho nesli na ošetření a tam už byl můj manžel, který akorát přijel. Pak ho naložili do inkubátoru a odvezli na JIRP. 2 hodiny jsem zůstala na porodním boxu, pak mě převezli na lůžkové oddělení (naštěstí k mamimkám co u sebe tak neměli děti, protože byli na nedonošencích) Ve 15h jsem se šla podívat za synem, tam nám všechno vysvětlili, řekli nám co a jak, jak tam můžeme chodit, jak na tom je zdravotně. S nikým jsem neměla sebemenší problém. Hned druhý den mě pustili domů a já sem 3x denně dojížděla odstříkávat mléko a navštěvovat malého. (kdybych chtěla tak jsem tam mohla být na oddělení matek, ale u rodičů to bylo lepší). Pak nás čekal posun na nedonošence, pak zas do jiného pokoje bez inkubátoru a pak 2 dny spolu v nemocnici na dětském a domů. Takže já mám zkušenost z hradecké porodnice jen tu nejlepší. Mým cílem ale už od začátku bylo, věřit doktorům, že pro nás udělají to nejlepší, nic jim nepřikazovat (jak bych taky něco jako prvorodička mohla vědět......) a mít zdravé dítě.
Lenka Novakova
  • 
26.10.2018 15:31:31
Nic
  • 
8.1.2017 22:08:47
DOPORUČUJI! Rodila jsem 12.12.2016 a na porod mám jen pozitivní vzpomínky. Tak báječný, ohleduplný a citlivý přístup personálu jsem ani nečekala a celému týmu tímto děkuji!

Po špatné zkušenosti s necitlivým a ponižujícím přístupem před 10 lety v Litoměřicích, jsem měla několik let problém jít i na preventivní prohlídku. Porodu a péče jiných doktorů i sester jsem se hodně bála. S mým mužem jsme se shodli, že u porodu nebude, nějak tento trend není nic pro nás, nemusí vidět vše. Po špatné zkušenosti jsem ale doprovod chtěla, tak jsem se domluvila s kamarádkou.

V poradně bylo vše v pořádku, moc fajn sestřičky i doktorky a jeden doktor. Na každou otázku jsem vždy dostala odpověď.

V den porodu jsem měla nastoupit k indukci, našemu děťátku se moc nechtělo ven, ale po půlnoci před nástupem jsem dostala kontrakce, takže jsem na příjem přijela místo v 8 ráno už ve 4. Otevřela dost rozespalá sestra, která se ani nepředstavila, že je porodní asistentka a rovnou mě vybízela k vyšetření, což mě trochu vyvedlo z míry, to bylo asi jediné. V poledne jsem přešla na sál, kde se mě ujala úžasná porodní asistentka Petra Mrázová. Její trpělivost by zasloužila medaili, ani jsem jí nechtěla večer pustit domů. Ale i její kolegyně, paní Višná, a v další směně paní Smíšková, byly báječné. K večeru už jsem byla dost vyčerpaná, bolest byla stále intenzivnější a podle toho jsem se také chovala, v podstatě vše odmítala, nechtěla jsem už ani vyšetření, ale nikdo se na mě ani křivě nepodíval, naopak stále povzbuzovali, utěšovali, vyčkávali, vysvětlovali... Mohla jsem si zvolit a měnit polohu, být ve sprše na míči, chodit jsem nechtěla a nikdo mě ani nenutil. Porodní asistentka paní Smíšková, doktorka Větrovská a docent Halaška to se mnou dotáhli do konce a moc jim děkuji. A nakonec jsem kamarádku měla jen na telefonu, který jsem mohla mít celou dobu u sebe i na sále, žádného "bodyguarda", který by mě chránil před necitlivým jednáním, jsem nepotřebovala.

Po porodu mi miminko ihned přiložili k prsu a celou dobu jsem ho měla u sebe. Po ošetření porodních poranění nás nechali asi hodinu v přítmí odpočívat a ještě v noci se na nás mohl přijet podívat tatínek. Miminko jsem mohla mít celou dobu u sebe na pokoji. Sestřičky a lékaři na oddělení šestinedělí i od Čápa byli všichni také výborní.

Ještě doplním, že mám intoleranci lepku a laktózy, sestavit jídelníček není jednoduché, ale i s tím si na Vinohradech poradili. Nutriční specialistka za mnou dokonce přišla osobně se zeptat, zda je jídelníček v pořádku, opravdu skvělý přístup.
answer
  • 
4.1.2017 10:44:26



Můj přístup by mohl být příkladem pro ostatní rodičky
(Názor k porodnici Nemocnice Pelhřimov)
16.12.2006 19:22:36
Protože jsem vysokoškolačka a nechtěla bych ležet po porodu na pokoji se ženou, která nedosáhla VŠ vzdělání..... Mgr. Jiřina Pouzarová

TAK TOMU SE ŘÍKÁ SOCIÁLNÍ NADŘAZENOST .... A PRÝ VYSOKOŠKOLAČKA S PEDAGOGICKÝM ZAMĚŘENÍM
  • 
7.11.2016 12:26:27
dobrý den,mám malou prosbu.
Jmenuji se Jarmila Kochloffelová a zkouším dávat dohromady můj rodokmen s tímto příjmením,prosím pokud je to možné ozvěte se mi na můj e-meil

děkuju předem Jarmila
 Příspěvky 110 z 15256 [Dalších 15246 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.