| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku To jste teda chudák, mladá paní!

 Příspěvky 17 z 7 
6.11.2011 12:42:56
Když jsem zjistila, že čekám dvojčata, tak manžela málem kleplo. Rozdýchával to 3 neděle a stejně do porodu byl vystresovaný (vědět to, tak jsem mu to sladké tajemství raději neřekla). Všude viděl problémy .... kočárek, kojení, oblíkaní, mazlení, krmení ... prostě všude. První 3 neděle jsme se učili, jak je krmit současně, jak se mazlit a jak chovat, pak už to bylo dobrý, ve 4 měsících se začali kluci vnímat, a bylo to úžasné začala jsem mít víc volného času. Čím byli starší tím víc si vystačili sami, já jsem byla zpestření, ale když jsem se zvedla a odešla vařit, tak tam byl brácha. Když jsem poslouchala nářky maminek na písku jak nic nestíhají, nechápala jsem. Dnes je klukum 5 let, sami si umí nalít šťávu, vzít si rohlík, namazat, uklidit si po sobě hračky i oblečení (tedy ne že by to dělali "radostně" , zejména úklid se jim musí dost často připomenout, ale umí to a udělají to).

Před rokem mne mnžel dostal větou, když sledoval rarachy, jak hrají pinpong, co bychom si počali, kdyby byl jeden ....
20.6.2010 22:31:49
Dobrý den všem, já mám tři sny- 3, 11 a 14 let. Také mě štvalo, když jsem byla posledně těhotná a lidi říkali- zase kluk? A co sním uděláte? Pane Bože, byla jsem šťastná, že je dítě zdravé a takovéhle řeči mě vytáčily až neúměrně k mému stavu. Lidi se diví i dnes. Jako kdyby to byla újma. Já jsem šťastná, že je mám a nevyměnila bych je za nic na světě.
Hanka Chumlenová 3 kluci 13, 10, 10
  • 
23.9.2005 21:45:04
Když byli malí, byl to sice záhul, ale teď mám doma 3 gentlemany. Jó jak si to vychováme...
Veronika a též dva kluci
  • 
24.10.2004 12:59:37
Váš článek jsem četla ještě kdysi, když jsem byla těhotná. Celkem mě to zarazilo, co mě vše čeká. Dnes s hromadou zkušeností se mnohu připojit. Vždy, když mi někdo podobný tuto větu řekl, okamžitě jsem si na Vás vzpomněla. Otázka, proč to někoho zajímá mě překvapuje. Moji kluci - dnes 2,5 let jsou též moc velcí pomocníci. A nechávám je u toho. Vždyť od koho se to mají naučit, než od osoby, která je s nima pořád celý den. Já se pak ráda chlubím, jak moji malý " nemotorové " jsou šikovní. U doktorky se mi stalo, že mě ostatní monomaminky chválili, jak klucí si vše po sobě v čekárně uklidili a já jen sklízela jejich průkazy do kabelky a nemusela jsem se bát, že nějakou hračku neuklidí. Věřte byla jsem v tu chvíli jak pávice a u srdíčka mě hřálo, že moje vytrvalost k něčemu je. Ale hlavně je důležité za vše je chválit. Dělá jim to moc dobře - vždyť to jsou chlapi.
Libor Večerka, dvojčata 8 měsíů
  • 
27.5.2003 22:22:17
Jooo dvojčata jsou hezká věc. Myslím si skoro, že jedno dítě je málo, i když je fakt, že podstatnou část práce leží na manželce. Hmmm ale snažím se pomáhat, co to jde. Ale je paráda na ně koukat a hrát si s nima a tak. Já bych je nevyměnil ani za nic. =o)))))
Dana , 29 let , dvojčata 21 měsíců
  • 
25.10.2000 22:04:01
Milá Štěpánko Kaňková, tuhle poznámku, protože naše dvojčata jsou také kluci, jsem již párkrát slyšela - odpověď jediná:"Jaký si je vychovám, takový budou." Znám rodinu, kde má maminka na starosti celkem 4 chlapy - od malička mají práce rozdělené (samozřejmě největší vzor byl tatínek) na ty, které maminka dělá a báječně (vaří, žehlí) a na ty, které jsou jen pro "pravé chlapy", protože maminka nemá tolik síly (vynášení koše, zalévání kytek - v pozdější době i věšení záclon, utírání prachu v knihovně a v neposlední řadě i škrábání brambor k výtečnému obědu apod.). Navíc - můj první manžel byl lenoch k pohledání a v případě, že mu byl naservírován oběd málo osolený - ani se nezvedl a zvolal:"Mami - sůl!" - totéž se později opakovalo s oslovením "Dano" - takže takové lenochy rozhodně svým budoucím snachám vychovat nehodlám i když - jak píšete Vy, momentálně je jejich pomoc spíš ke škodě než k užitku, ale mají snahu a ta se cení.
Dagmar, 2 kluci
  • 
16.10.2000 20:35:24
Myslím, že žádný chudák nejste a k problému výchovy kluků přistupujete naprosto správně. Já nemám dvojčata a moji kluci jsou dnes podstatně starší (15 a 10 let)než ti vaši. Přesto mohu klidně říct -- kluci umějí všechno, co je třeba.
Ono totiž záleží na úhlu pohledu. Oni jsou oba v podstatě hrozní bordeláři -- na všechno, co není přímo středem zájmu. Některé boje se táhnou již drahně let -- např. snaha o slušně stažené ponožky v koši na prádlo. Stále ještě nacházím ponožky přetažené nebo zmuchlané do klubíček a to kdekoliv. O každodenní cestičce shozených věcí od domovních dveří k jejich pokojům nemluvím.
Přesto si kluci pravidelně stelou postele (po připomenutí -- ráno mají málo času a po příchodu ze školy to už nestojí za to), připraví si studené jídlo (na tácku!!) a většinou po sobě nádobí minimálně hodí do dřezu, pokud ho rovnou neumyjou. Společně vaříme, takže oni sami si již připraví jednoduchá teplá jídla -- skvělá je v tomto případě mikrovlnka a varná konvice. U plynového sporáku je nerada vidím -- když nejsem doma.
Chodí pravidelně nakupovat (mimo maso všechno, včetně kuřat a jejich dílů), chodí na poštu, nosí košile na žehlení a zpátky, chodí se psem. Starší zařídí spoustu dalších záležitostí od nošení věcí do opravy až po vyřizování komplikovnějších poslání.
Začínala jsem ovšem jako vy. S mladším jsem byla 4 roky doma,
a do jeho 1. třídy jsem jim byla v podstatě plně k dispozici. Teprve potom jsem se dostala od "provizorních" zaměstnání k práci, která mě baví, nicméně mě zaměstnává takříkajíc od slunka do slunka. Dětem to ale nijak zvlášť nevadí, mají "dobrý základ" a jsou velmi samostatní. I když jsou to kluci. Jsou ke mě galantní a protože můj muž je také intenzivně zaměstnán, pomáhají celkem s ochotou a pochopením. Já zase mám pochopení pro jejich slabůstky.
A jedna perlička na závěr: máte-li 2 kluky, nečeká vás budoucnost muly ztržené pod nákupními taškami. Na mě dnes při našich víkendových výpravách obvykle zbyde jen kabelka a maximálně psí miska. A to se s holkama obvykle nepodaří!
 Příspěvky 17 z 7 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.