| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Těšíte se na dušičky?

 Příspěvky 15 z 5 
Mira
  • 
24.10.2005 19:54:48
A já bych se zas přimluvila za to, aby u nás zůstaly Dušičky a nezatahovaly se jakési cizí svátky, ke kterým nemáme žádný vztah, a které slouží leda tak obchodníkům. Dost i na tom, že mnoho dnešních dětí si dnes představuje Ježíška jako červeného tlustého dědka.
  • 
19.10.2000 16:45:00
Dostala jsem dýni nevěděla jsem dodnes co s ní a už vím budeme se s dětmi doma chystat na dušičky jako děti v článku který jsem si přečetla jen bych moc chtěla recept na ten výborný koláč o kterém pisatelka píše. Pěkné dušičky Jana Mažgútová Brno
  • 
12.10.2000 2:26:11
Diky za tenhle dobry recept. Hledam uz delsi dobu nejaky, ktery bych ctenarum mohla nabidnout, ale je to tezke. Jak jsem psala na jinem miste, Americanky toho obvykle moc nenavari a nenapecou(nechci zevseobecnovat, podtrhuji to "obvykle" existuji i vasnive kucharky...), nebo pouzivaji zbozi mrazene, a ruzne polotovary. Takze vsechny recepty, ktere jsem nasla zacinaji:Vezmete predpecene testo (prodava se vsude veformach z alobalu) a dal konservu s protlakem z dyne, ochutte podle potreby atd. To pro Vas neni, nebot na trhu neni ani jedno ani druhe. ( Ja pouzivam predpecene testo, protlak delam, ale "podle oka). Ale uz jsem rozhodila site mezi pritelkynemi, ktere pecou a snad neco najdeme. Recept na testo je velmi dobry v Mezinarodni kucharce Juliany A. Fialove a kol., ktera je myslim v Cechach jeste neprekonana. Pod heslem:Americke kolace- "paje".Napln je pak purre z dyne, ochucene podobne jako ve vasem receptu. Jakmile nejaky presnejsi "staromodni" recept z dob, kdy jeste Americanky pekly najdu. Dodam ho. Vera S.
  • 
11.10.2000 19:35:16
Naše babička dělala dýňový koláč podle následujícího receptu.
Ingredience:
400 g dýně, 2 jablka, citronová kůra, skořice, 150 g hladké mouky, 90 g másla, sůl, 1 lžička prášku do pečiva, mandle
Postup:
Dýni a jablka oloupeme, nakrájíme na kousky. Nepatrně podlijeme vodou, podusíme, podle chuti přidáme cukr, citronovou šťávu, skořici a uvaříme na hustší kaši. Z mouky, másla, špetky soli, prášku do pečiva a asi 3 lžic studené vody uhněteme těsto, které naplníme do vymazané a vysypané koláčové formy, přidáme dýňovou kaši, posypeme spařenými oloupanými mandlemi a ve vyhřáté troubě upečeme.

Je moc dobrý...
Betty (zatím bez dětí)
  • 
11.10.2000 15:05:31
Dobrý den, Vaše příspěvky čtu často a moc se mi líbí. Je mi líto, že se u nás Dušičky neslaví, tedy alespoň ne jako Helloween. Zajímalo by mě, jak se dělá dýňový koláč. Všude se o něm píše, ale recept jsem nikde neviděla. Neznáte nějaký? Díky Betty
 Příspěvky 15 z 5 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.