| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jaká je pravděpodobnost dvojčat?

 Příspěvky 110 z 21 [Dalších 11 >>]
Markéta
  • 
5.1.2011 9:59:41
Ahoj. Ráda vám předám i mou zkušenost.Jelikoš má ani manželova rodina neměla nikdy žádná dvojčata, oto byl promě větší šok, když mi můj lékař v 5 týdnu oznámil že čekám dvojčata.a však nejsem si jistá zda si jenechám.Jedno dítě už mám a v dnešní době mít 3 děti není žádná sranda.Co by mě opravdu zajímalo? Jaká je pravděpodobnost že příští těhotenství budou zase dvojčata.Pa
dont
11.10.2009 18:39:49
www.tojesila.cz
Alena, Ali 2roky a dve na ceste
  • 
7.3.2008 17:12:34
My cekame taky dvojcatka dvojvajecne, no uz jsme skoro na konci. Ale chtela jsem jen napsat, ze je mela i moje babicka-bohuzel zemreli jeste nez se narodili- a taky jeji babicka, takze jsem je tak trochu ocekavala. Musim ale rict, ze ze ctyr vnoucat je mam jen ja, ale na druhou stranu to je moje treti tehotenstvi. Tak proto se mozna neobjevili jinde, protoze ostatni skoncili uz u dvou deti a dvojcatka proste neprisli na radu.
Zdravim vsechny maminky s dvojcatky
28.1.2008 19:47:58
Ahojky, já si dvojčátka vždy moc přála. Ted na počtvrté se nám zadařilo. Doktoři to však nepoznali. Až na pátém ultrazvuku ve 14.tt. Ale zároveň hned zatím následovalo jedno velké ALE...bohužel jedno z miminek ve 13.tt zemřelo.:-( TEd bojujeme o to druhé mimi.
K vašim teoriím...jednalo se o dvojčátka dvouvaječná. U nás v rodině byli jen jednou a to sestry mojí babičky. Také dvouvaječná.
jitka-čekatelka 6t
  • 
1.4.2007 14:53:28
Já jsem byla v 6 týdnu na ultrazvuku a doktorka mi řekla,že si není jistá,jestli tam nejsou dvě,že mám přijít ještě za týden nebi za dva,teď je to moc brzy
Vera a Lenka,studentky (sestřenice dvojčat z Nových Bránic)
  • 
28.6.2005 10:45:59
Nevím kde ste na to přišli..bydlíme v Bránicích a dvojčat máme celkem dost...to víte Bránice jsou nejlepší...známe celkem hodně dvojčat z Bránic sou to naši kamarádi...
Lenka
  • 
29.1.2005 11:34:25
Jednovajecna dvojcata vznikaji dojde-li k rozdeleji jiz oplodneneho vajicka. V prirode se vyskytuji mene casto. Vzdy jsou jednoho pohlavi. Podle typu rozdeleni se deli na nekolik dalsich podskupin. Tato kategorie je rizikovejsi pro nitrod. vyvoj.
Diky hormonalni lecbe a nasemu zivotnomu stylu jsou mnohem castejsi dvojcata dvouvajecna, tedy oplodneni vice vajicek, tedy z "viny" maminky. Jejich pocet v populaci stoupa, v Praze je to kolem 1:50. Zalezi na veku matky, jeji rase a typu postavy. S nadsazkou lze rici, ze pokud se muz ozeni s vysokou, statnou cernoskou kolem 35 let, ktera je z dvojcvat a casto se venuji "vyrobe deti", ma asi 20 % nadeji na dvojcata. Tato dvojcata maji oddelene placenty, mohou byt i ruzneho pohlavi a jejich nitrodelozni vyvoj je povazovan za mene rizikovy.
Bezne jsou dvojcata rozeznatelna na UZ vysetreni kolem 6 tydne, mne napr. dvojcata zjistili jiz ve 4 tydnu. Diky pravidelnym kontrolam dnes jiz prekvapeni na porodnim sale nehrozi.

Jinak i pokud dvojcata zjisti pozdeji, nic se nedeje. Plne postacuje bezna strava a doplneni materskymi vitaminy. Ani v pripade dvojcat se nepozivaji dve tabletky :-)). Castejsi je zvraceni (nejenom ranni), castejsi bolesti v podbrisku a pece lekaru je duslednejsi, ale to se projevuje az tak kolem 16 tydne (prac. neschopnost, 14 denni kontroly v poradne, ev. prevedeni do rizikove poradny). Zacatek tehotenstvi je uplne stejny.
iva
  • 
20.1.2005 9:06:54
jde to . Mě to řekli v 5.tt , bylo to zjištěno vaginálním ultrazvukem.Byl to šok, ale už se na ně těšíme(nyní23.tt)
wyky
  • 
18.1.2005 17:01:13
Ahoj Lenka, mne pani doktorka zistila dvojicky v 5 tyzdni tehotenstva..na ultrazvuku som videla dve male " bodky " bolo to super...vravela ze aj v skorom stadiu sa da zistit ze sú to dvojcata nakoľko vtedy este nie je moznosť ze by sa nejak prekryly
  • 
18.1.2005 16:08:46
Přestože už jsou tyto příspěvky staršího data, chtěla bych vám napsat vlastní zkušenost s těmito otázkami. Když jsem se ptala v 6tt těhotenství pana doktora v Podolské nemocnici, jestli tam náhodou nejsou dvojčátka (jelikož v manželově rodině jsou dvojčata z jeho obou rodičovských stran), mi pan doktor odpověděl: "Ale to bych zjistil už od záčátku" (těhotenství mi zjistil ve 4 týdnu). Tak nevím, dá se to zjistit hned na začátku nebo nedá?

Lenka
 Příspěvky 110 z 21 [Dalších 11 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.