| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nechce vám dítě jíst?

 Příspěvky 110 z 34 [Dalších 24 >>]
Pavla, syn 19 měsíců
  • 
29.10.2007 8:18:45
Máme 19-timěsíčního syna. Problém s jídlem jsme měli okolo 1 roka (cca 2 měsíce). Pak se vše naráz zlomilo a Brouček papal uplně vše, co mu maminka podstrčila. Tak to bylo až do nedávna, kdy jsme byli na přeočkování černého kašle apod. a od druhého dne, si nevzal do úst téměř nic. Včetně svých nejoblíbenějších jídel. 3 dny nejedl téměř nic, teď sní pár lžiček a dost. Konzultovali jsme to s naší paní doktorkou a ta nám řekla, že pokud se chová normálně a nejeví žádné známky nemoci (únava, nevrlost, ospalost, brekot,...)a chová se normálně, tak že to nemáme řešit. Že děti mají prostě období, kdy se jim jíst nechce a že až bude chtít, tak se nají. Rozhodně ale nedělám to, že když mi něco nechce jíst, že mu dám na výběr další jídla. To bych si na sebe upletla bič a v budoucnu by se mi to vrátilo. Takže chceš jíst? Vem si to, co ti dám. Také nám docela funguje jezení u pohodáky Mašinka Tomáš. To je uplně v tranzu a alespoň něco sní.
24.4.2007 0:18:42
ahoj mám podobný problém jako ty, jen syn je nemocnej už od ledna, pořád nějaké virozy a taky mu lezly zuby. má 18 měsíců a váží 9,5 kg při výšce 80 cm. nepřislazuj, kup hroznovej cukr (Glukopur v lékárně cca 21 ,-) ten zvyšuje chuť k jídlu a slaď tím např čaj. malej mi taky plive jídlo a nechce jíst ale hlavně že nehubne, asi má nějaký protestovací období
Iveta, 1 roční syn
  • 
27.3.2007 9:50:08
Náš drobeček taky odmítá cokoli, co mi neteče z prsa. Lžička je spíš strašidlo, zvlášť od té doby, co mu lžičkou do pusy dali tu "ošklivou vakcínu proti obrně". Mívá světlejší okamžiky, kdy jí naproso ukázkově (tím myslím, že spolyká aspoň 3 - 5 lžiček), ale to je záležitost pár dnů. Osvědčilo se mi podávat mu hustší ňamky (pribiňáček, kaše) alespoň přes prst. I tak jí jako vrabeček a musím dokojit.
  • 
5.3.2007 13:24:16
Já nemůžu radit, ale spíš potřebuji poradít. Mám 10- ti měsíční dceru, Co jsem v jejích 4 měsících přestala kojit, a začali jsme přikrmovat, už to nebylo ono. Přibíva pomalu, a pomalu i roste. nikdy a moc nesnědla, mlíčka z láhve vypila tak 120ml vic ne,nedávno onemocněla, melá teploty, a přestala jíst uplně. teď zkoušíme ledas co a vždycky jen 3 lžičky sní vic ne. už zhubla asi půl kila. váží 7,8kg, už jí aji přislazuji ale nepomáhá, krupici., koprová om. , chleba ,nic proste jen zobne , Co si počít ?????? poraďte !!!
Heluša + Domča 14měs.
  • 
16.2.2007 21:37:22
Děkuji Vám všem, milé dámy, za povzbuzení a vzpruhu!!! Já měla dojem, že naše dcera jí málo. Po přečtení všech příspěvků jsem si musela poblahopřát k otesánkovi :-))) Až budu zase někdy v krizi z toho, že má dcera nesnídá (maximálně důkladně obere z chleba šunku) a nevečeří (radši mě v noci budí v touze si 3x potáhnout z prsu), přečtu si vše znovu. Ještě jednou mnohokráte děkuji
15.1.2007 12:27:35
Náš syn bude mu 18měsíců také nechce jíst.Má dny,týdny kdy jí pouze mlíčko a trochu rohlíčku.Jídlo ani neochutná,vystrčí prostě jazýček a lžičku si tam prostě nepustí.Dostala jsem se do fáze,že jsem vařila denně i několik jídel speciálních pro našeho miláčka,ale úspěch se nedostavil.Zkoušela jsem ho krmit jogurtem a mezi tím mu strčit do pusinky polévku,ale vyplivne ji,neboť si hned všimne,že lžičku strkám někam jinam.Takže doufám,že se to časem upraví.Pa pa
Petra-Šimi 11/04
  • 
9.9.2006 22:01:31
Ivo,upřímně,myslím,že snad žádná extra rada není,máme stejný problém a začal teda o chvilku později než vám,a to v 15 měsících,byla jsem i u dr.Špaňhelové,která nic závažného neshledala,jako např.narušená psychika apod.,prostě to děti dělají:)))Co mi poradila bylo:
1./dát jídlo na stůl,pokud nechce tak do 15 min.uklidit a nedat nic jiného do dalšího jídla,tj.do svačiny.
2./zkusit změnit dobu podání teplého jídla,např.večeře.
3./naučit se ovládnout svůj chtíč,aby se prcek najedl(to je můj případ a fakt to funguje).Musí ti to být prostě fuk(žádné dítě ještě hlady dobrovolně neumřelo).

Abych tě opravdu uklidnila,tak mému synovi je 22 měsíců a stále mi hl.jídlo odmítá a je doslova závislý na mléku,i v noci:((((Nebála bych se,že bude prckovi něco chybět,to nejdůležitější má stále v mlíčku,a dobře ,že ho pije a teplé jídlo vlastně taky má(mlíčko,kaše) :))))Ale musím přiznat,že u nás nejvíc funguje,když dostane hl.jídlo večer,za den je utahaný,moc toho nepojí a poslední 2 dny mi papkal,tak to jsem teda sršela radostí,po takové době:))))
A začalo to u nás postupně,pěkně pomalu začal odmítat jedno jídlo za druhým,myslím,že jsem byla i málo důsledná,prostě jsem měla strach,aby můj kocourek netrpěl hlady,až mi to přerostlo přes hlavu a začal si pěkně diktovat,tak jsem se teda naštvala,zašla k dr. a začala pěkně nanovo a důsledně.Byla jsem uklidněna,že jednou jíst začne:)))Nenutím ho,nikdy jsem to nedělala a je to dobře.Nechceš?Nejez,neubyde.Až teď se mi to začíná dařit,ale taky až teď jsem nějak překonala pocit,že moc chci,aby to snědl,a on to pak prostě sní.Tak moc držím palečky a pevné nervy,je to třeba,jsou to vychytrálci a zkouší kam až máma dovolí zajít,tak buď důslednější než já,myslím,že se ti to vyplatí:))))
Petra-Šimi 11/04
  • 
9.9.2006 21:42:59
Zuzi,a můžete už jogurty?Co zkusit Activii?Je skvělá na zažívání,třeba by to pomohlo;)))Držím palce.
  • 
9.9.2006 14:16:56
Můj 14měsíční syn Filip nechce absolutně žádný oběd.Svačinky ve smyslu smetanový krémek, ovocná přesnídávka,večer kaše, to je v pořádku, ale oběd, jako je např. různé kombinace se zeleninou, masem to je veliký problém. Už ani neochutná, jen se podívá a konec. Zkoušeli jsme různé finty, ale marně.Je ještě kojen, prso neodmítne samozřejmě nikdy, ale to není řešení, mám obavu, že pokud nebude papat oběd, že mu budou chybět nějaké složky potřebné pro jeho zdravý vývoj.
Může mi někdo, prosím Vás, poradit, co by mi pomohlo tento problém vyřešit?
Ani nám nechce moc pít, jen jeden doušek a dost.Flašku odmítá, jen trochu z hrnečku.
Děkuji
Iva.
18.6.2006 17:13:13
U nás je to podobné.Prostě kravinky,kravinky.Někdy mám pocit,že nejsem normální.Hlavně,že do nich něco nacpem nééééééé???????
 Příspěvky 110 z 34 [Dalších 24 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.