| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ach, ta snacha

 Příspěvky 110 z 25 [Dalších 15 >>]
Pavlína
  • 
20.7.2006 7:46:54
Ahoj, také ti děkuju. Určitě to dobře dopadne i vám, i když se člověk snaží být trpělivý a vyhýbat se sporům někdy to jinak nejde, kvůli spokojenosti tchýně přeci neohrozíš svůj vztah s dcerkou, tchýni nezbyde než se přizpůsobit. Určitě je lepší říct vše dřív než se celá situace vyhrotí do velké hádky, malé neshody se totiž v lidech hromadí a přerůstají pak ve velký problém. Držím palce aby to šlo aspon trošku v klidu vyřešit k vaší spokojenosti.
Lipka
  • 
18.7.2006 21:33:56
Děkuju za odpověď a za podporu. Je to těžké, ale dochází mi, že důležité je určit hranice hned na začátku, což v tvém případě ještě přichází v úvahu. U nás s maminkou mého muže začaly problémy ve větší míře až po narození dcery. Protože jsem bývala hodně unavená a vyčerpaná, neměla jsem na hádky čas a spíš jsem ustupovala a snažila se věci nehrotit a nedělat zbytečné problémy. Ale asi máš pravdu, že ji přeci jen, i když nerada, budu muset vykázat do patřičných mezí. Jak, to pořádně nevím. Ono tohle bylo jenom vyvrcholení obdobných problémů.
Doufám, že si brzo vybudujete zázemí a miminko se podaří. Držím palce.
Lipka
  • 
18.7.2006 21:33:48
Děkuju za odpověď a za podporu. Je to těžké, ale dochází mi, že důležité je určit hranice hned na začátku, což v tvém případě ještě přichází v úvahu. U nás s maminkou mého muže začaly problémy ve větší míře až po narození dcery. Protože jsem bývala hodně unavená a vyčerpaná, neměla jsem na hádky čas a spíš jsem ustupovala a snažila se věci nehrotit a nedělat zbytečné problémy. Ale asi máš pravdu, že ji přeci jen, i když nerada, budu muset vykázat do patřičných mezí. Jak, to pořádně nevím. Ono tohle bylo jenom vyvrcholení obdobných problémů.
Doufám, že si brzo vybudujete zázemí a miminko se podaří. Držím palce.
Pavlína
  • 
10.7.2006 8:32:38
Tak to je tedy síla, myslím že by sis měla dávat na babičku pozor a zkusit ji upozornit, že tohle je tvé dítě, ona už své vychovala tak at respektuje vaši výchovu a zbytečně malou nerozmazluje.Obdivuji žes nevylítla, sice ještě žádné dítě nemám, ale už teď vím, že s budoucí tchýní budu bojovat a co se týká dětí budu neústupná. Mám děti strašně ráda, s přítelem máme složitou situaci, hodně pomáhal svým rodičům, ted jsme se osamostatnili, pomáháme jak jen to jde, jeho maminka si pořád stěžuje že se vnoučátka nedočká, že se vymlouvám na peníze, že se děti rodí i bez peněz. No nevím jak bych jim to vysvětlila až bych jim neměla ani dát co jíst, nemáme vlastní bydlení jen podnájem, ale mám skvělou práci, ráda bych si tu upevnila místo. Tchýně mi také jednou řekla, že by se mnou chtěla mít vztah jako její sestra se svou dcerou až budu mít dítě (což znamená, že mi ho dá akorát na ojení, bude ho k nám chit denně koupat, říkat mi co mu mám obléct, jaký kočárek si mám koupit apod.) Má jen syny, asi to je tím, ale já mám téměř na všechno jiný názor, jiný vkus, děti chci abych se o ně starala abych jim dopřála to nejlepší.S mou mamkou máme hezký vztah, bohužel myslím že je přiozené, že o radu jdu požádat ji. Tchýni mám ráda, je to hodná paní, ale chtěla by aby jí někdo porodil dítě a ona se o něj mohla starat. Takže z toho mám docela strach, promluvit si s ní je zbytenčé jen se rozbrečí a řekne že z ní děláme tu nejhorší, nikdy se za nic neomluví, nepřizná chybu. Až budu mít miminko a dám jí najevo, že se o něj chci starat sama a že je mi jedno jaký kočárek se líbí jí, urazí se a bude čekat omluvu. Také mám štěstí, že přítel stojí při mně. na miminko se těší, děláme všehcno proto abychom si upevnili zázemí a měli našim dětem co nabídnout, aby se měli lépe než my. Je to snad hloupé? Občas tu šílím ani nemůžu říct, že je mi špatně hned se ptá jestli nejsem těhotná, přitom ví, že užívám antkoncepci. Snažím se jí chápat, ale občas mi to fakt nejde a do mé rodiny se nikdo plést nebude,at se s vnoučátkem potěší kdy se jí zachce, proti radám se neuzavřu, ale sama uvážím co je pro naše děti dobré. Bohužel asi máš tchyni která se také vidí ve vnoučeti, syn jí neposlouchá na tebe si mu poádně postěžovat nemůže nebot stojí při tobě. tak si to chce vynahradit u vaší dcerky. Opravdu jí radši vykaž do určitých mezí.
Lipka
  • 
5.7.2006 23:00:49
Tak to je opravdu síla a obdivuji! Zároveň chápu. Před pár dny mi moje skoro pětiletá dcera oznámila, že se chce odstěhovat k babičce (tchyni) napořád, protože u babičky nemusí dělat co nechce, babička se na ni nikdy nezlobí, babička dělá všechno, jak chce ona atd. S tímhle přišla poté, co jsme spolu stárvili podle mého pěkný den, akorát, že mezi hodinovým vystřihováním leporel jsem na deset minut chtěla, aby mi podávala přádlo při věšení, po půlhodinovém čtení pohádky jsem chtěla, aby se mnou šla do kuchyně uvařit oběd a po hodinové procházce jsem chtěla, aby si uklidila hračky rozházené po zahradě. Jsem s dcerou doma (pracuji jen den v týdnu), věnuji se jí naplno, ale tchýně je lepší, neboť jí dobvolí všechno.... Maminka mého muže chce, aby dcera měla ráda jí, protože se jí život nevydařil. Druhá snacha jí děti nepůjčuje, s manželem si nerozumí atd. Snažila jsem se ji vzít do rodiny, jezdí k nám každých čtrnáct dní na několik dní, dceru si bere k sobě téměř kdykoliv chce, ale došlo mi, že její ideál je, aby jí má dcera měla radši než kdokoliv jiného. Jsme s mým mužem spolu už jedenáct let a celou tu dobu se opravdu snažím s tchýmí vyhcázet, ale mám pocit, že pokud ustoupím, mám dobrou vůli, stejně to nestačí, stejně jsem špatná, nedostatečná, málo trpělivá, nedostatečně citlivá atd. Nevím, co mé dceři říká, ale tohle mě vyděsilo. Moje velká výhoda je, že manžel stojí při mě. Toho si strašně vážím a obdivuji všechny, kdo to tak nemají.
  • 
31.12.2005 12:16:39
Ahoj Lenko,
ja osobne bych videla jedno vychodisko a to jit do prace.I kdyby to melo byt jenom na par hodin denne,nebo jenom par dnu v tydnu.Deti uz mas zrejmne vetsi,tak proc se trosku neseberealizovat.A zabijes hned dve mouchy jednou ranou!Hodne stesti!
pozitivni mysleni
28.12.2005 4:34:32
Leni to vubec neres, ja jsem si to stejne precetla az ve dve tveho nocniho casu.

Nevim jak te vic podporit, jen jednu radu, nechovej se stejne jako tvoje tchyne.Nenavadej malou.Jen to vsechno ignoruj.Byt na tvem miste tak si dam s manzel schuzku i treba nekde venku aby nemel sanci prejit pres tchyni a promluvit s snim.
Ja verim,ze to pro moji mamu bylo taky dost tezky, protoze takovyhle naschvaly ji delali tatovo rodice taky.Treba s tim topenim to mam podobnou historku.mamca si vzdycky na moje koupani zapla topeni v koupelne a dedek to zas chodil vypinat.
Tatovo segra na mame taky nenchala nit suchou.Ja jsem s tatovo segry dcerou hodne dobra kamaradka.Je to pro me dulezity clovek takze jsem k nim jezdila na prazdniny a musela poslouchat ty jeji vyjevy na mamu.Jako sedmileta jsem se moc neumela branit.O to vic jsem pak protezovala mamu pred tatou.Mam je oba moc rada, ale ke kazdymu mam jiny vztah.
Je to hrozne tezky a ja proste nedokazu pochopit proc si to lidi delaj.Vzdyt zivot je tak kratkej.
lenka
  • 
27.12.2005 19:56:51
Ahoj Andrejko,
zdravím Tě až teď, protože manžel byl celý den doma,takže nešlo Ti odepsat.Promiň. Teď jsem sama, takže jsem ráda, že To můžu napravit. Ale řeknu Ti, netušila jsem teda, že píšu až do USA. To je vynikající !!!
Odpovím Ti, že se v současné době snažíme o druhé dítě, i když možná tuším, že dělám špatně, ale já to dělám hlavně kvůli Klárce. Já sama jsem jedináček, takže právě v těchto těžkých chvílích bych dala všechno za sourozence, kterému bych se mohla "vykecat". A proto nechci, aby Klárka byla jedináček .... A protože ve všech chvílích myslím hlavně na ni, než na to, jaké mám problémy s tchýní. Řeknu Ti, že malá je pro mě opravdu všechno, a to je asi hlavní problém sváru. Ale pro mě je to prostě normální - vše pro děti...
Ale já furt tu tchýni nechápu - ona sama je přece taky ráda, když může být se svým synáčkem (a to je denně!!!). Ale když chce být Klárka se mnou a ne s ní, tak je to divné, je na mě závislá apod.. Takže fakt nechápu ten její přístup. Vždyť dítě si myslím vždycky tíhne více k mamince než k tátovi, či k jiným příbuzným. Já to fakt nechápu!!! Asi jsem divná (podle nich(. Prostě závist je hrozná!!!
A co jsem Ti neřekla : a to je hlavní důvod, proč vůbec s ní nekomunikuju : když jsem si kdysi v zimě zatopila plynem, protože jsme měli v obýváku 15 stupňů a považovala jsem za vhodné 1,5 ročnímu děcku zatopit - víš jak mě označila? Že jsem "pi.a zkur...á, co si myslí, že si tu bude topit jak chce?" (nechci to tu doslova psát, ale snad Ti to dojde). Já to bohužel slyšela na vlastní uši!!! No řeknu Ti - třepala jsem se jak blázen. Říkala jsem si, za co jako to bylo - za to, že chci dceři zatopit? Problém je v tom, že jsem zatopila já, a ne ona. Kdyby topila ona, je to v pohodě. Prostě ať udělám cokoliv jakkoliv, vždycky je to špatně. Ta nejhorší jsem vždycky já. A nejhorší na tom bylo to, že když přišel manžel z práce, a viděl, jak jsem z toho hotová - ona to všechno před ním ZAPŘELA! Že ona to vůbec neříkala. No co bys tomu řekla! No nevím, jak to tu dlouho vydržím. To je fakt pro silné nervy...Furt nevím, co po mě chtějí:za chlapa nechodím, nepiju, o rodinu se starám, manžel má navařeno, vypráno - prostě všechno ...
Že mají všichni proti mě něco, to už mě fakt netrápí - já si taky myslím o nich svoje. Ale vůbec teda nevím, jak řešit to, že pořád "drbe" do té malé. To fakt nevím, jak řešit. Tchyni to prostě dělá dobře, když používá tu malou k tomu, aby mě přes ni naštvala a ponížila...
Andrejko (a všichni, kteří mají stejný problém a chápou mě). Děkuji Vám všem, kteří tady se mnou diskutujete, protože pro mě to moc znamená a je to pro mě náznak, že aspoň někdo stojí při mě, i když vůbec nikoho z Vás osobně neznám. Ale znáte to - cizí Vám kolikrát více pomůžou, než Ti, které považujete za nejbližší a s kterými chcete vycházet, ale ono to prostě nejde, ani, kdyby jste se stavěli na hlavu... Všem moc díky a napište! Všem hezké vánoce a šťasný nový rok 2006!
Kacka + Matyasek 5/04
  • 
27.12.2005 12:44:19
Lenko, jezis jak ja ti rozumim !! Ja zazivam neco podobneho, az na to, ze manzel byl vzdy na me strane, avsak pred dvema mesici se sebral a se slovy, ze uz tady nechce byt a me uz nemiluje , odesel. Ja zustala na tu gardu tady / ziji tady jeste taky svagrova, jeji deti a jeji pritel/ uplne sama. Taky jsem si myslela, ze jsem divna ja, ale ted vim, ze i manzelova ex tady mela peklo a nenavidela ji, ja ji taky nenavidim, je tezky to vubec vyslovit, tohle jsem nikdy k nikomu necitila. Ta zenska je zla, zavistiva, nespokojena sama se sebou a tak si to kompenzuje na me. Taky uz celkem obstojne ignoruju, o moje dite nastesti nejevi moc zajem a vsude kolem rika, jak je to pro ni cizi dite - o to je to smutnejsi. Jak rikas, kdo si tohle neprozije, nemuze vubec pochopit co to je za teror. Ani si nevzpominam kolik jsem probrecela noci a kolik v nervozite vykourila cigaret, ale bylo jich dost! Ja to mam o to tezsi, ze ted nemuzu nikam jit, u nasich bydli bracha, ktery stavi barak a manzel nema na to aby me vyplatil. Ja vsechny penize co jsem mela za prodej sveho bytu dala sem, do podlah, vybaveni atd. Proto kazdymu rikam, at mysli, nez se sestehuje dohromady.
Kacka + Matyasek 5/04
  • 
27.12.2005 12:22:41
naprosto souhlasim .... my se kvuli tomu souziti pravdepodobne rozvedeme ... a to mame vse samostatne, vcetne vchodu, elektromeru atd. kdyz mi nekdo dneska rika, ze bude zit s partnerem a rodici, tak mu jen rikam, at to honem rychle prehodnoti ... opravdu neznam ve svem okoli pripad, kde by to klapalo.
 Příspěvky 110 z 25 [Dalších 15 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.