| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Sexuální zneužívání může trvale poškodit sebeobraz dítěte

 Příspěvky 110 z 46 [Dalších 36 >>]
Filip Tesař
12.4.2017 10:05:15
Moc nechápu, co má sexuální orientace společnýho s porozuměním objektu sexuální touhy - "pravý pedofil dětem skutečně rozumí, že chápe jejich svět a je dětmi přijímán jako starší kamarád" - je to něčím podloženo, nebo je to jen spekulace?

Rozumí snad heterosexuální muž běžně ženám, chápe jejich svět a je přijimán jako kamarád?
  • 
12.4.2017 0:51:48
Položme se tedy na otázku, jak má vyšetřit gynekolog pohlavní orgán a třeba stomatolog zuby, bezdotykově.... :-)
simgiran
13.6.2013 0:02:47
Ono je hrozně jednoduché, pokud člověk nechce slyšet argumenty, tak podsunout tomu druhému nějakou pozici, co není u veřejnosti přijatelná a pak na ni útočit, i když ji ten druhý nezastává.

Já s Gabrielem musím souhlasit. Ono pohlavní zneužívání není nějaký trestný čin, kde je evidentní, že ubližuje, jako třeba týrání, velká část případů pohlavního zneužívání není proti vůli dítěte. A pedofil, který si nepřipouští, že je pedofil, který neuvažoval nad následky takového typu zneužívání (o takovém se většinou příliš nemluví, mluví se spíš o znásilněních nebo jiných formách s velkou mírou manipulace nebo nátlaku) pak může poměrně snadno podlehnout. Myslím si, že když se zamyslí nad tím, v jaké situaci by mohl podlehnout, zjistí, jak na něj působí některé věci a ujasní si, jak by mohl dítěti ublížit, tak pak daleko spíše odolá pokušení.
Gabriel Svoboda
12.6.2013 18:30:05
Heterosexuálové mají pozitivní vzory a seznamy nepovolených aktivit na každém kroku. Chápu, že si neumějí představit život ve světě, kde by nebyly žádné informace o tom, jak se legálně stýkat s opačným pohlavím, heterosexuální vztahy by byly tabuizovány a mluvilo se výhradně o tom, jak byl zase dopaden nebezpečný heterosexuál, který znásilnil ženu. Většina heterosexuálů by jistě ani tak neznásilňovala, ale ... Ale.
Líza
12.6.2013 16:30:33
Anomální osobnost, psychopat. Normální prosociální člověk tohle respektuje, aniž by mu musel nejdřív někdo vytisknout seznam nepovolených aktivit. Jen hledáš omluvy. Ale ty neexistujou.
Gabriel Svoboda
12.6.2013 15:39:16
Člověk anormální NEBO NEINFORMOVANÝ. Sexuální vzrušení u sebe pozná každý, jenže když vám všichni do hlavy vtloukají, že existují jen dvě orientace, nemůžete se pedofilovi divit, když je zmatený z toho, že nemá ani jednu z nich.
Líza
12.6.2013 13:43:34
Hele, Gabčo, já chápu, že si chceš sáhnout a pak se ještě nechat politovat, že ty nic. Ale je to tak, sexuální vzrušení u sebe pozná každej. A jen člověk s anomální osobností nemá zábrany si ho navozovat na dětech. Bez ohledu na orientaci.
Gabriel Svoboda
11.6.2013 18:05:07
Když si vzpomenu na své dětství, samozřejmě jsem věděl o hranci 15 let, ale myslel jsem, že sexem se rozumí pouze soulož - to, že právní definice pohlavního styku je mnohem širší a zahrnuje třeba i hlazení na prsou, se ve škole ani nikde jinde nebralo. Většina sexuálních zneužití páchaných pedofily má ovšem právě takto lehkou formu.

A i když pedofil ví o formální protiprávnosti, opravdu ho leckdy nenapadne, že jeho delikt má vyšší morální závažnost než třeba jízda 51 km/h v obci - protože prostě nevidí žádnou oběť a žádné ublížení, když se to dítěti v dané chvíli líbí. A nemá dost životních zkušeností na to, aby domyslel, že ublížit lze i přílišnou vstřícností.

Ano, drtivá většina pedofilů děti nezneužívá. Jen jsem chtěl říct, že kdyby byla vyšší informovanost, mohla by ta většina být ještě výraznější.
Líza
11.6.2013 14:38:48
No, tak to prrr, chudáček zmatený dvacetiletý pedofil DOBŘE VÍ, pokud nenarodil před prudérními padesáti lety, že do patnácti let jsou děti pod zákonem a sex je trestný - to se dneska dozvídají už děti na prvních stupních základních škol.
Tak z nich zas takový chudáčky není třeba dělat.
Ono myslím, že to, co stačí sexuologičtí matadoři vždycky zdůrazňují, totiž že deviace sama o sobě nestačí, že musí být ještě i narušená osobnost, aby se člověk například pedofilně skutečně choval, je hodně velká pravda.
Rigmor
11.6.2013 12:10:17
Nemyslím si, že by šlo Kale o to, aby jí někdo litoval. Spíš aby lidi pochopili, že takový zákrok může mít podobné důsledky. Myslím si, že jí je jasné, že to bylo nutné, akorát to dostatečně nezdůraznila a někdo se chytnul zrovna toho, že to bylo napsané jako reakce na zbytečné vyšetření. (a určitě jsou i zbytečná vyšetření, jak lze vysvětlit, že třeba v Norsku se mi mezi nohy za celé těhotenství koukli jednou při porodu, jinak se jen zeptali, jestli potřebuju prohlídnout - naproti tomu zvyklost veřejné prohlídky před suitou kažou vizitu)
Dobře, tak je jasné, že zákrok nebyl zbytečný. Ale evidentně byl zbytečně drastický. A lékař to věděl, protože jí vyhrožoval, aby to neřekla rodičům. Kdyby Kale lékař necitlivě napravoval třeba zlomenou ruku, třeba by o tom mámě řekla a nestyděla se. Třeba se cítila zneužita. Můj kamarád taky s hrůzou vzpomíná, jak mu doktor protálh přirostlou předkožku – taky pro jeho dobro (ale za jakou cenu?). Pohlavní orgány vnímáme jinak, než jiné časti těla, zasahují víc do naší intimity. Je to přirozené, nebo je to výchovou, nastavením celé společnosti?
Taky mi kamarádka říkala jak ´´citlivě´´ řešili lékaři srostlé pysky její neteře a ještě byli naštvaní, že čtyřleté dítě nespolupracuje. Násilí je pořád násilí, a ne vždy se s tím člověk racionalizací (bylo to nutné pro moje dobro) srovná - a to právě záleží na těch jiných okolnostech a přístupu. V zahraničí jsem zaznamenala citlivější přístup, spíš snahu nejdřív navázat kontakt, získat si důvěru dítěte, vysvětlit dopředu, co se bude dít.
V článku mě zarazilo, že někteří odborníci považují za mravní ohrožení i svlečené rodiče před dětma. Ale asi záleží na situaci, vztazích v rodině a míře. Já se před svýma malýma dětma nestydím, nahota je normální. Ale až jim to nebude příjemné, tak mi do koupelny nevlezou, budou chtít soukromí a já to budu respektovat. Taky mi vadilo, když máma celé dny běhala doma bez kalhotek a otčím mi vlezl nahý do koupelny, když já jsem ještě nebyla hotova (přičemž mě předtím nikam neurgoval, že tam potřebuje taky). Ale nenechala jsem si to pro sebe, mladší segra pak taky s nečím přišla, pornočasopisy se váleli všude...kdybych se neuměla bránit hned na začátku, kam by to mohlo třeba dojít...(a takový slušný člověk, řekli by všichni, co ho znali). Taky nemáme dobrý vztah, nesnáším ho.
 Příspěvky 110 z 46 [Dalších 36 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.