| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se rodí v Holandsku

 Příspěvky 110 z 12 [Dalších 2 >>]
14.4.2008 9:53:29
V Holandsku jsem studovala a já osobně sice nemám přímou zkušenost s holandským zdravotnictvím, ale několik mých spolužáků ano. Všichni byli docela šokováni nízkou úrovní. Např. pacient popsal příznaky své choroby a chtěl vědět diagnózu, na což doktor odpověděl: "No co myslíte, že vám asi je?" To bylo vše, co z něj dostal. Holandsko je známé častými porody doma a také tím, že je kvůli tomu spousta komplikací. Moje holčička musela být po porodu přikysličována. Nevím, jestli by péče nějaké porodní báby stačila a nedošlo by u ní např. k poškození mozku. Divím se všem matkám, že jsou ochotny rizkovat zdraví svého dítětě (když na jejich vlastním jim nezáleží) a chtějí rodit doma, jen kvůli nějakému přirozenému pocitu. Je známa spousta případů, kdy fanatismus matky zaplatilo mimi svým životem.
  • 
8.4.2007 21:41:13
Ahoj,nevím na co chceš vlastně odpověď, Holt jiný kraj jiný mrav, samozřejmě jsem taky překvapená,ale asi s tím těžko něco zmůžeme. Každý stát si to asi dělá podle svého. Možná by si švagrová mohla sehnat na netu nějaké oficielní články UNICEF a ukázat to svému doktorovi nebo tak něco a probrat si její názor s tím jejich,ale otázka je,jak moc bude úspěšná a taky jestli jí to k něčemu bude:-((( Vždyť ani u nás nejsou všichni ochotni něco ´měnit nebo si nechat do svých zvyků mluvit...
Jitka Nováková, 2 dcery
  • 
8.4.2007 19:28:43
Ahoj, mám prosbu, nedávno porodila švagrová v Holandsku a z jejích zpráv jsem šokována. Sice porodila na klinice ale druhý den byla propuštěna domů. Miminko prý musí mít postýlku v jiné místnosti než kde spí rodiče, prý chodí kontroly ze sociálky a hlídají to. Zdá se mi to úplně postavené na hlavu. Také jí prý asistentka tvrdila, že v Holandsku matky nekojí z důvodu snadnějšího zhubnutí po porodu + lepší je prý plnohodnotná umělá strava, což je nesmysl.Prosím o odpověď.
Jitka
  • 
11.9.2006 20:59:56
Ja tez ziji v NL a planujeme mimco a tez s tebou souhlasim.Pro jistotu jsem si vse zjistila predem a po zjisteni tehotenstvi(testem)mazu do CR na vsechny kontroly.Alespon na ty prvni do 6mesice.Nerada bych porodila(mentalne)postizene dite.Ja naprosto nesouhlasim s timto hollandskym zdravotnictvym i celkove.
  • 
11.9.2006 20:59:51
Ja tez ziji v NL a planujeme mimco a tez s tebou souhlasim.Pro jistotu jsem si vse zjistila predem a po zjisteni tehotenstvi(testem)mazu do CR na vsechny kontroly.Alespon na ty prvni do 6mesice.Nerada bych porodila(mentalne)postizene dite.Ja naprosto nesouhlasim s timto hollandskym zdravotnictvym i celkove.
Pavla , 2 děti (12,4)
  • 
10.3.2006 13:10:28
Moje švagrová je Češka žijící v Holandsku. Porodit své druhé dítě však přijela k nám.
Pokud by rodila tak jak se píše v článku, chlapeček by nepřežil. Po dotoku plodové vody totiž zjistili, že krvácí do placenty a nedýchá. Jenom okamžitý a bleskový zásah porodníka a pak dětského lékaře mu zachránil život. Pokud by se toto dělo v " klidu" domova, dítě by nepřežilo. Přitom předtím bylo celé těhotenství naprosto normální a v pořádku. Nikdo mě nepřesvědčí, že porod doma je i dnes velké riziko.
Verca B
  • 
8.4.2005 16:35:59
Neni pravda, ze porod v nemocnici [pokud ho sama vyzadujes] neni drahy. Podle me je!!!
Ja jsem se rozhodla rodit v nemocnici, takze budeme platit neco pres 400 euro a jen pouhych 150 euro nam pojistovna vrati. Samozrejme je to u kazne pojistovny jine, ale stejne mi pripada nesmyslne, platit za neco tak normalniho, jako je porod v nemocnici. Melo by to byt automaticke.
Porod doma je sice pro nektere budouci maminky fajn a prijemny, ale ta pece rozhodne nemuze byt takova, jaka je v nemocnici. Jestlize nastanou komplikace, tak vsichni tvrdi, ze se rychle zajisti odvoz do nemocnice. Ale nekdy ani ta rychlost nestaci.
Ale je to na kazde z nas.
Preji krasny den pa
  • 
10.10.2004 10:08:36
Muzes mi rict, jak jsi prisla na to, ze hodne deti se rodi s vadami nebo umira ??? Podle statistik ma HOlandsko jako jedno z mala nizke procento umrtnosti u novorozencu a kojencu!
A to jestli budes rodit doma nebo v nemocnici je ciste Tvoje volba (ale to jiste vis, pokud tady v NL zijes). A pokud jsi pojistena, neni to tak "priserne" drahe.
Kazdpadne jsem zastancem porodu doma a v klidu. Stejne pokud jsou nejake komplikace, kazda dobra porodni baba doporuci prevoz do nemocnice.
25.5.2004 23:51:40
V Holandsku doma nerodí 90% Holanďanek, ale zhruba třetina. Dvě třetiny rodí v nemocnici. Přičemž zhruba třetina proto, že musí a poslední třetina proto, že chce. Děti narozené zdravým matkám doma v Holandsku umírají stejně často, jako děti narozené zdravým matkám v Holandsku v nemocnici. To jenom tak pro upřesnění.

S.
Dionell
  • 
25.5.2004 23:45:33
Tak jsem sit o precetla. Bylo to moc pekne napsane. Buhuzel nesouhlasym s porodem doma. Jen s tim ze si zena muze sama vybrat jak bude rodit. Skoro 90 % Holandanek rodi doma. Hodne deti se rodi z vadami nebo umira. Proc? Protoze nedostaly takovou peci pri porode jakou by dostaly v nemocnici. Rodi doma protoze je to levne, ale nemysli na komplikace. I po dobrem tehotenstvi muze dostat zena komplikace pri porode. Babka nepomuze, protoze nema to co potrebuje. Rodila jsem v nemocnici a i kdyz je to drazsi, byla jsem rada. Jinac by tu nebyl Michalek.
 Příspěvky 110 z 12 [Dalších 2 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.