| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jiný stav přináší i jiný svět

 Příspěvky 110 z 25 [Dalších 15 >>]
4.12.2008 10:56:49
Ahojky Amy, docela by mě zajímalo, jak to u tebe dopadlo. O dítě jsem se snažili 3 roky a konečně jsme otěhotněli po 2. IVF. Jsem v 6tt. a uchytily se 2 embrya. Moc jsem se na těhotenství těšila, jak budu šťastná a budu si to užívat, ale nevím proč, jsem ze svého stavu spíše rozpačitá. Dost mě to mrzí. Pravda, po dvojčátkách jsem nikdy netoužila a Dr. se na dvojčetné těhotenství taky moc netvářil (mám za sebou operace dělohy a endometriozu). Tak jestli je to ze strachu z toho, jak to všechno dopadne, nevím. Doufám, že se to časem zlepší a já si budu těhotenství pěkně užívat, jak jsem si to kdysi vysnila.
28.1.2008 13:45:47
Ahoj, mám podobnou zkušenost..Jsem nyní v osmém týdnu,o miminko jsme se snažili rok a tři měsíce,ale teď když to přišlo,tak je z toho přítel úplně mimo...Musím říct,že spolu vychováváme moji pětiletou dceru,ale není jeho,takže se hrozně těšil na svoje..Teď je však úplně posedlý,hlídá mě,do všeho mluví,nejradši by asi byl těhotnej on sám..Docela mi to leze na nervy..
Bublinka28
14.1.2008 13:13:32
Článek je docela trefný, já to cícím taky tak - ze začátku stres, obavy, jak to budu zvládat.... život se mi obrátil vzhůru nohama, i když je miminko chtěné (teď 6.tt). Hodně se v diskusi probírá, jak se cítí těhulky. Ale co jejich partneři? Těhulky po nějakém čase svůj strach překonají, když třeba ucítí první pohyby a začne jim růst bříško... Ale co pomůže mužům? Můj přítel je z té zprávy, že čekáme miminko, úplně mimo. Je mu 34 let, do téhle doby byl zvyklý být pánem svého času a vše si řídit sám, a najednou má prý pocit, že tu je něco, co je mimo jeho kontrolu a co nemůže ovlivnit, a že už se navždy bude muset někomu jinému (rodina) podřizovat. A že prý si nedokáže představit, že by měl být otcem (na miminku jsme se sice dohodli, ale oba nás těhotenství hodně zaskočilo).
Máte s tím nějaké zkušenosti? Jak to snášeli vaši partneři/manželé? Kdy tahle fáze přejde? Je vůbec šance, že přejde - a že bude rád, že budeme mít/máme děťátko?
  • 
25.2.2007 23:03:58
Hmmm, taky by mě to zajímalo - po porodu silné deprese, ve kterých se s pomocí psychiatra a psychologa plácám pořád dokola, tedy už je to lepší, ale pořád se mi to vrací, nyní mám lék, který by měl zastavit to opakování.
Mám 1 a půl ročního chlapečka a vůbec si netroufám na druhé mimčo. Mám panickou hrůzu z toho, že by se to mělo ještě někdy opakovat, stejně bych nemohla kojit atd. Takže bude s největší pravděpodobností jedináček.
stáňa
  • 
25.2.2007 22:47:46
Ahoj všem, po prvním porodu(7/2004) jsem měla "laktačku" a po druhém (7/2006) to proběhlo naprosto v pohodě!Obě těhotenství byla chtěná, první plánované, druhé mírně neplánované(chtěla jsem až o rok dýl,ale ani trochu nelituji). Po prvním jsem měla obrovské úzkosti a skončilo to sebevražednými sklony a pobytem na psychiatrii, takže nic moc. Při druhém jsem se samozřejmě trochu bála, ale situace už je jiná, je to podruhé a člověk je zkušenější. Všem podobně "postiženým" držím pěsti!
Monča,Tina 8 let
  • 
16.2.2007 13:01:30
Ahoj jsem ráda ,že se našel i další blázen risknout další těhotenství po
předchozí psychické příhodě po porodu znovu ,já jsem se odhodlala po
skoro 8 letech.Tentokrát už bohužel musím počítat dopředu s tím, že situace
se může opakovat,protože je to padesát na padesát .Nemáte prosím někdo zkušenost s podobnou situací a s tím ,jak to proběhlo po2 ?
Petra
  • 
5.1.2007 8:09:54
Ahoj, nevím jestli budu umět reagovat zrovna na tvůj příspěvek, ale mám obdobnou zkušenost .Těsně po narození dcery té je už nyní 14 let jsem začala trpět panickou poruchou. Dodnes s tím žiji,ale už je to daleko lepší. Teď bych ráda druhé miminko, ale strašně se bojím, proto tě obdivuji, sama se vůbec neumím rozhodnout a taky nevím zda to ještě zvládnu.Snad nejhorší jsou články na internetu týkající se psychiky,díky kterým mám pocit, že vše už může být jen horší. Proto vydrž , snad bude líp.Ráda bych pokum má někdo nějakou zkušenost jestli by ji mohl také napsat.
Jana
  • 
4.1.2007 22:07:26
Myslím, že tyhle pocity má asi každý někdy přijdou hned na začátku těhotenství,někdy v průběhu,ale před porodem je máme asi určitě každá a myslím, že je to normální a asi i trochu třeba.Neboj se a říkej si,že nikdy vše neprobíhá stejně.A jestli jsi měla při prvním porodu problém tak to nemusí znamenat,že na tebe zase něco čeká. Přeju krásné a ZDRAVÉ miminko a nemysli na žádné problémy. Ahojky
4.1.2007 12:59:10
Ahojky všichni, potřebovala bych radu. Jsem z toho zoufalá. Jsem teprve ve druhém týdnu těhotenství a už mi začali jakési deprese.Jsem ze všeho nervózní a bojím se. Mám už jedno dítě, rok a půl starou holčičku a moc jí miluji, ale po porodu jsem měla dost velké psychické problémy, tzv. laktační psychózu se kterou se vlastně léčím ambulentně dodnes. Teď čekám druhé mimi a moc si ho přeji, i manžel, ale hrozně se bojím že nastanou stejné problémy. Poraďte někdo prosím děkuji předem.
farky
15.8.2006 19:04:06
ahojky,je teda zajimave ze mas takove pocity v tvoji situaci.ja se do tehotenstvi dostala nechtene,ale i presto jsme si malyho nechali.ovsem moje tehotenstvi neprobihalo zrovna radostne,proste jsem z toho zadne poteseni nemela,spis mi to prislo na obtiz,vubec jsem se na mimco netesila.vazne docela hruza.nemusis se bat,tvuj postoj se zmeni,nerikam ze hned nebo za rok,ale zmeni.me se ten zvrat nestal v porodnici,jak by kazdy predpokladal,ale az tak kolem druheho mesice co jsme meli mimco doma,a to s nim nebyli zadne problemy.proste to prijde samo,tak ze si z toho hlavu nedelej.cim vice se s tim budes zatezovat,tim te to bude vice trapit.proste to nech plavat,az to prijde tak to prijde,premyslenim nad tim nic neurychlis
 Příspěvky 110 z 25 [Dalších 15 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.