| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Adam si posiluje svaly

 Příspěvky 13 z 3 
Alena Mašková
  • 
3.8.2001 13:23:18
Paní Markétě,paní Káče a vašim dětem děkuji za popsané zkušenosti a projevy dětí,kterým se učím já
babka a moje dcera naslouchat - její kluk 2 měsíční
Kryštof nás vlastně učí, jak s ním nejlépe zacházet
a díky vám jsme klidnější a více si věříme.
Markéta, Martínek z deníčku
  • 
24.9.2000 14:54:12
Ahoj Káčo,
velikost na oblečku není úplně přehnaná. 80/18 měsíců znamená, že dítě v 1,5 roce má mít přibližně výšku 80 cm. V očkovacím průkazu zjistíš, že tomu tak opravdu je. Za první rok dítě vyroste o 25cm, za druhý o 13 cm a třetí o 9 cm /průměr, vyjímky určitě jsou/.
Když si to přepočteš na rok a půl, vychází to.
Martinovi bude 18 měsíců za 10 dní a tuto velikost opravdu ještě nosí. Ne všechno, většinou hlavně kalhoty. A to žádné tintítko není. Při narození měřil 53cm, kolik má teď nevím, nikdo ho pořádně nezměřil a váží asi okolo 12 kil.
Pravda, někteří výrobci zapomínají, že takhle malé dítě má ještě plíny a neušijí dostatečný sed.
Jinak na jízdu v kočáře měl Martin ve třech měsících úplně stejný názor. Naše ranní procházky vypadaly asi takto: vycházím jako upravená maminka tlačící kočárek s roztomilým miminkem a vede si hodného psíka. Po chvíli miminko brouká, pak pláče a zakončuje řevem, který vydrží tak douho dokud ho nevezmu na ruku. Pes se mezitím dožaduje puštění, po té mizí. Mezitím nakoupíme, takže cestou domů mám na jedné ruce Martina, druhou tlačím kočár, třetí vedu pracně chyceného psa, ve čtvrté taška s nákupem...
Blbost!!! Na nákup nosím batoh!
Každopádně Martina jsme nosili asi měsíc a půl na ruce, kočár tlačili prázdný a pak mu pořídili sporťák. Ten problém vyřešil. I když ležel, viděl o mnoho lépe a byl spokojený.
Přeji úspěšné nošení!!
Ahoj Markéta
  • 
11.9.2000 19:53:16
Milá Katko,
musím říci, že tě obdivuji (omlouvám se za tykání, ale neb jsme skoro stejně staré, snad to nevadí)- jednak tím, že pořád dál píšeš, jednat tím, jak svoje mateřství zvládáš. Já mám 2 děti- jednomu je 7 měsíců a prvnímu jsou 3 a 3/4 (oba jsou to kluci)a mám toho někdy dost. Ale vždycky si řeknu, že to, co s nimi prožívám teď, už nikdy nezažiju, a že jsme tu proto, abychom si to spolu hezky užili, ne abychom se "prudili". Pomáhá to. Takže ti držím pěsti, aby ti to i nadále šlo tak dobře a těším se na další pokračování. Iva
 Příspěvky 13 z 3 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.