| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak je to s partnerskou věrností?

 Příspěvky 14 z 4 
Hanka
  • 
21.8.2000 15:54:05
Váš článek se mi velmi líbí, myslím, že je v něm obsažen velmi dobrý pohled na potřebu stabilního páru pro rodičovství. Jen drobnost: počet dětí s jiným biologickým otcem není roven počtu sexuálně nevěrných párů - dá se např. usuzovat, že u nevěrné ženy není zdaleka 100% pravděpodobnost, že otěhotní s milencem...
Petr, 2 kluci, 11,12 let, děvče 6
  • 
21.8.2000 14:53:54
Děkuji vám pane profesore. Prosím vás o publikování článků na tomto serveru. Vaše texty jsou krásně srozumitelné každému. Bylo by škoda, kdyby byly zveřejňovány pouze v odborných časopisech !

Bylo by jistě velmi dobré, zveřejnit i starší "věci", protože zde na internetu se k nim dostane více mladých čtenářů "neodborníků".

Děkuji vám za vaši práci, vnáší světlo do názorového guláše dnešního světa.
Petr-NYC(USA),53/30
  • 
19.8.2000 4:31:16
Ja bych mel nekolik pripominek k danemu tematu.
1. Lidi nelze prirovnavat k ptakum.
My tady mame na zahrade hejno vrabcu a neda se odhadnout,jaky je sexualni nebo rozmnozovaci poradnik. Cele hejno se snad snazi udrzet ve stejne velikosti, aby meli vsichni dost zradla.
2.V risi ptaku jsou velke rozdily.
Jestlize vrabci ziji jako hejno, pak treba albatrosi ziji jako dvojice, i kdyz od sebe odletaji na delsi cesty a letaji take podle sexu, tj. samice jinam nez samci.
Capi treba ziji po dvojicich a slysel jsem, ze se jejich partneri meni velmi zridka.
3. U savcu je dost druhu, kde samice ziji ve skupinach a samci "behaji" okolo, aby mohli roznaset svoje geny. O mladata se v techto pripadech staraji cele skupiny samic, protoze kazde mlade je v podstate takovy maly zazrak.
4. U lidi jsou narody, kde tzv. prebihani (tj. promiskuita) je brana jako fakt zivota.To se deje dost casto na Jamajce.
5. V nasi "evropske" kulture se ovsem snazime dokazat, ze muzi by meli mit odpovednost za deti, ktere zplodi. Tato snaha je podminena nedostatkem nerostnych surovin, dlouhymi zimami apod.
---
V bode 5 je ovsem problem. Kazdy muz, coby samec, chce prenest sve geny co nejdale od mista, kde se narodil stejne tak, jako to delaji jini samci v risi savcu.
Jak tomuto jevu zabranit?
Podle meho nazoru je nutne, aby rodice NIKDY nerikali mladym, ze v 18 letech jeste nemohou jit na prvni schuzku, ze na to maji cas.
Kazdy muz by snad mel poznat nekolik divek a byt snad i romanticky naladen ke dvema az trema divkam (tim nemyslim, ze by s temito divkami mel intimni pomer), aby mohl udelat ten spravny vyber. Toto romanticke obdobi by u kazde divky melo trvat asi tak dva az tri roky.
Tento spravny vyber mu potom zaruci dlouhodobe manzelstvi, stabilni rodinu pro deti apod.
--
Nedavno jsem hledal v telefonnim seznamu jednoho mensiho ceskeho mesta a byl jsem dost podesen prave tim, ze divky/zeny, ktere si vzaly sve prvni lasky bud z SVVS nebo z VS, byly po dvaceti letech rozvedeny.
-
Tento fakt podporuje moji myslenku a nakonec do jiste miry i Vasi.
_
Zdravim.
  • 
16.8.2000 23:47:53
Vážený pane profesore, na Váš článek muho říci jediné: konečně!(si to někdo uvědomil). Jeden starý vtip říká, že existují tři druhy lží: rafinovaná, nutná a statistika. Výborně jste to napsal, jako vždy. Kéž by si to přečetlo co nejvíce lidí a alespoň na chvíli se v každodenním shonu zastavili a přemýšleli o tom.
Ještě jednou-díky!
 Příspěvky 14 z 4 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.